• No results found

TILL ÅRSSTÄ MM AN I R AYSEARCH L ABOR ATORIES AB (PUBL) ORG NR 556322- 6157

Jag har granskat årsredovisningen, koncernredovisningen och bok-föringen samt styrelsens och verkställande direktörens förvaltning i RaySearch Laboratories AB (publ) för år 2006. Bolagets årsredo-visning ingår i den tryckta versionen av detta dokument på sidorna 38–62. Det är styrelsen och verkställande direktören som har ansva-ret för räkenskapshandlingarna och förvaltningen och för att års-redovisningslagen tillämpas vid upprättandet av årsredovisningen samt för att internationella redovisningsstandarder IFRS såsom de antagits av EU och årsredovisningslagen tillämpas vid upprättandet av koncernredovisningen. Mitt ansvar är att uttala mig om årsre-dovisningen, koncernredovisningen och förvaltningen på grundval av min revision.

Revisionen har utförts i enlighet med god revisionssed i Sverige.

Det innebär att jag planerat och genomfört revisionen för att med hög men inte absolut säkerhet försäkra mig om att årsredovisningen och koncernredovisningen inte innehåller väsentliga felaktigheter.

En revision innefattar att granska ett urval av underlagen för belopp och annan information i räkenskapshandlingarna. I en revision ingår också att pröva redovisningsprinciperna och styrelsens och verkställande direktörens tillämpning av dem samt att bedöma de betydelsefulla uppskattningar som styrelsen och verkställande direktören gjort när de upprättat årsredovisningen och

koncern-redovisningen samt att utvärdera den samlade informationen i årsredovisningen och koncernredovisningen. Som underlag för mitt uttalande om ansvarsfrihet har jag granskat väsentliga beslut, åtgär-der och förhållanden i bolaget för att kunna bedöma om någon styrelseledamot eller verkställande direktören är ersättningsskyldig mot bolaget. Jag har även granskat om någon styrelseledamot eller verkställande direktören på annat sätt har handlat i strid med aktie-bolagslagen, årsredovisningslagen eller bolagsordningen. Jag anser att min revision ger mig rimlig grund för mina uttalanden nedan.

Årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredo-visningslagen och ger en rättvisande bild av bolagets resultat och ställning i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Koncern-redovisningen har upprättats i enlighet med internationella redo-vis nings standarder IFRS såsom de antagits av EU och årsredoredo-vis- årsredovis-ningslagen och ger en rättvisande bild av koncernens resultat och ställning. Förvaltningsberättelsen är förenlig med årsredovisning-ens och koncernredovisningårsredovisning-ens övriga delar.

Jag tillstyrker att årsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget och för koncernen, behandlar förlusten i moderbolaget enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och beviljar styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

Stockholm den 27 mars 2007

Anders Linér Auktoriserad revisor

revisionsberättelse / 63

64 / styrelse

ERIK HEDLUND

Styrelseordförande och ledamot av styrelsen i RaySearch sedan 2000. Verkställande direktör och styrelseledamot i bolagen C-RAD AB, Pencil Beam Technologies AB samt NordSymton AB.

Övriga styrelseuppdrag: Styrelseordförande i Kompetenscentrum för Strålnings fysik på Karo-linska Institutet, Scandifl ash AB, Scandifl ash Holding AB, hhDesign AB samt Ray Incentive AB.

Födelseår: 1948. Utbildning: Civil ingenjör i elektroteknik från KTH och civilekonom vid Stock-holms universitet. Arbetslivserfarenhet: Erik Hedlund har under sitt yrkesverksamma liv inne-haft ett antal ledande befattningar inom större internationella koncerner, bland annat Siemens och Saab, men även inom mindre och medelstora företag. Inriktningen har varit högteknologi med fokus på den medicinska tekniken. Sedan 1994 har den huvudsakliga inriktningen varit mot strål-terapi och strålnings fysik. Oberoende styrelse-ledamot i förhållande till RaySearch Laboratories, men inte i förhållande till större aktieägare i bo laget. Antal aktier: 522 363 serie A och 145 963 serie B.

Styrelse

CARL FILIP BERGENDAL

Ledamot av styrelsen i RaySearch sedan 2000.

Övriga styrelseuppdrag: Forte Visio Medica AB och RayIncentive AB. Födelseår: 1945. Utbild-ning: Civilingenjör i teknisk fysik från KTH och civilekonom vid Handelshög skolan i Stockholm.

Arbetslivserfarenhet: Carl Filip Bergendal har under sitt yrkesverksamma liv innehaft ett antal ledande befattningar inom dotterbolag i Modo-koncernen (1972–1980) och medicinteknikföreta-get Stille-Werner (1980–1987), de sista två åren som VD. Arbetar sedan 1988 som certifi erad i Lots® och ger i denna roll stöd åt ledare i stora och medelstora företag att genomföra föränd-rings processer. Partner i Conscious Management Scandinavia sedan 2003. Oberoende styrelse-ledamot i förhållande till RaySearch Laboratories och till större aktie ägare i bolaget. Antal aktier:

353 859 serie A och 98 877 serie B.

JOHAN LÖF

VD. Ledamot av styrelsen i RaySearch sedan 2000. Övriga styrelseuppdrag: Ray Incentive AB.

Födelseår: 1969. Utbildning: Johan Löf är civil-ingenjör i teknisk fysik från KTH och har dokto-rerat vid Avdelningen för medicinsk strålnings-fysik, Institutionen för onkologi-patologi vid Karolinska Institutet. Som doktorand arbetade han med matematiska modeller för optimering av strålterapi och utvecklade dessutom proto-typen till ORBIT. Arbetslivserfarenhet: VD RaySearch sedan 2000. Är inte oberoende styrelse ledamot i förhållande till RaySearch Laboratories eller till större aktieägare i bolaget.

Antal aktier: 2 081 028 serie A och 558 928 serie B.

styrelse / 65

HANS WIGZELL

Ledamot av styrelsen i RaySearch sedan 2004.

Professor vid Karolinska Institutet i Solna. Övriga styrelseuppdrag: Styrelseordförande i Karolinska Innovations AB, Karolinska Development I AB, Karolinska Development II AB samt styrelseleda-mot i Biovitrum AB, Diamyd AB och Intercell AG.

Övriga uppdrag: Vetenskaplig rådgivare till regeringen sedan 1999. Ledamot av Kungliga Veten -skapsakademin och Ingenjörsveten-skapsakademin.

Födelseår: 1938. Utbildning: Medicine doktor.

Arbetslivserfarenhet: Rektor för Karolinska Insti-tutet 1995–2003. Oberoende styrelseledamot i förhållande till RaySearch Laboratories och till större aktieägare i bolaget. Antal aktier: 0.

Optionsinnehav: Optioner avseende 10 000 aktier av serie B i RaySearch Laboratories.

THOMAS POUSETTE

Suppleant i styrelsen i RaySearch sedan 2004 och styrelsens sekreterare sedan 2000. Advokat och delägare i Advokatfi rma Lindhs DLA Nordic KB. Övriga styrelseuppdrag: Styrelseledamot i Lauzon International Network AB och styrelseord-förande i Svensk-Spanskt Handelsforum ek. för.

Födelseår: 1964. Utbildning: Jur. kand. (Stock-holms universitet), LLM (King’s College London).

Arbetslivserfarenhet: Länsrätten i Jämtlands län, Kammarrätten i Sundsvall, Lindhs DLA Nordic från och med 1994. Är inte oberoende styrelse-ledamot i förhållande till RaySearch Laboratories, men oberoende i förhållande till större aktieägare i bolaget. Antal aktier: 4 000 serie B.

66 / ledande befattningshavare

Related documents