• No results found

SAMMANFATTNING AV PROGRAMMET

Programme Memorandum

SAMMANFATTNING AV PROGRAMMET

Sammanfattningen nedan är en översättning av avsnittet “Summary of the Programme” i Programme Memorandum. För den händelse att den översatta informationen i detta Tilläggsprospekt inte stämmer överens med relevant information i Programme Memorandum så gäller informationen i Programme Memorandum.

“Hela den följande sammanfattningen gäller med förbehåll för resten av innehållet i Programme Memorandum.

Emittent: Credit Suisse First Boston International Fiscal Agent: JPMorgan Chase Bank

Emissionssätt: Obligationerna kommer att emitteras i serier (envar en “Serie”) med en eller flera emissionsdagar och med i övrigt identiska villkor (eller identiska förutom avseende första räntebetalningen), varvid Obligationer av varje Serie är avsedda att vara fungibla med alla andra Obligationer av den Serien. Varje Serie kan utställas i delserier (envar en “Delserie”) med samma eller olika emissionsdagar. De specifika villkoren för varje Delserie (som, där så erfordras, kommer att kompletteras med ytterligare villkor och som, förutom avseende emissionsdag, emissionspris, första räntebetalning och nominellt belopp för Delserien, kommer att vara identiska med villkoren för andra Delserier av samma Serie) kommer att upprättas i en särskild Produktbilaga (om tillämpligt) och i en Emissionsbilaga till detta Programme Memorandum.

Emissionskurs: Obligationerna kan komma att emitteras till nominellt belopp eller till en kurs understigande eller överstigande nominellt belopp. Delbetalda Obligationer kan komma att emitteras, varvid emissionskursen skall betalas genom två eller flera inbetalningar.

Typ av Skuldförbindelse: Obligationerna kan emitteras antingen som löpande skuldebrev (“Skuldebrev”), som löpande skuldebrev utbytbara mot Kontoförda Skuldförbindelser (“Utbytbara Skuldebrev”) eller enbart i kontoförd form (“Kontoförda Skuldförbindelser”). Varje Delserie av Skuldebrev eller Utbytbara Skuldebrev kommer vid emissionstillfället att representeras av ett temporärt Globalt Skuldebrev eller ett permanent Globalt Skuldebrev. Kontoförda Skuldförbindelser kommer att representeras av Registerbevis, varvid ett Registerbevis kommer att utställas med avseende på varje innehavares hela innehav av Kontoförda Skuldförbindelser av en Serie. Registerbevis som representerar Kontoförda Skuldförbindelser som är registrerade på förvaltare för ett eller flera clearinginstitut benämns “Globala Registerbevis”.

Clearinginstitut: Clearstream, Luxemburg, Euroclear och, avseende respektive Delserie, sådant annat clearinginstitut som Emittenten och Fiscal Agent kommit överens om.

På eller före dagen för emissionen av varje Serie, kan (eller med avseende på Obligationer noterade på Luxemburgbörsen, skall) det Globala Skuldebrevet som representerar Skuldebrev eller Utbytbara Skuldebrev eller Registerbeviset som representerar Kontoförda Skuldförbindelser, deponeras hos en depositarie gemensam för Euroclear och Clearstream, Luxemburg. Globala Skuldebrev eller Registerbevis avseende Obligationer som inte är noterade på Luxemburgbörsen kan också komma att deponeras hos något annat clearingsystem eller kan komma att leverera helt utanför något clearingsystem förutsatt sättet för sådan leverans i förväg har överenskommits mellan Emittenten, Fiscal Agent och relevant Återförsäljare. Kontoförda Initial leverans av

Obligationer:

Skuldförbindelser som vid utgivandet skall krediteras ett eller flera clearingsystem kommer att registreras på förvaltare eller en gemensam förvaltare för sådana clearingsystem.

Löptider: Förutsatt att tillämpliga lagar, förordningar och direktiv följs kan löptidens längd vara en period mellan en månad och 30 år.

Nominellt belopp: Enskilda Obligationer kommer att ha det nominella belopp som anges i relevant Emissionsbilaga.

Fast Ränta kommer att betalas årligen i efterskott på den eller de dagar som anges i relevant Emissionsbilaga.

Obligationer med Rörlig Ränta löper med ränta som fastställs separat för varje Serie på samma grund som den rörliga räntan under en tänkt ränteswaptransaktion i relevant Angiven Valuta enligt avtal som inkorporerar the 2000 ISDA Definitions, såsom dessa har offentliggjorts av International Swaps and Derivaties Association, Inc.

Nollkupongsobligationer: Obligationer som är Nollkupongsobligationer kan emitteras till en kurs motsvarande dess nominella belopp eller till en kurs understigande detta belopp och löper utan ränta.

Längden på ränteperioder för Obligationerna samt tillämplig räntesats eller metoderna för dess beräkning kan komma att skilja sig från tid till annan eller vara konstant för olika Serier. Obligationer kan komma att ha en gräns för högsta eller lägsta räntesats eller båda gränserna. Användandet av perioder under vilka ränta ackumuleras tillåter Obligationerna att löpa med olika räntesatser under samma ränteperiod. All sådan information kommer att anges i relevant Emissionsbilaga.

Inlösen: Relevant Emissionsbilaga kommer att ange grunden för beräkningen av de inlösenbelopp som skall betalas.

Emissionsbilagan för respektive emission av Obligationer som är inlösenbara genom två eller flera amorteringar kommer att ange de dagar på vilka, och det belopp till vilka, sådana Obligationer kan inlösas.

Andra Obligationer: Villkor tillämpliga på andra typer av Obligationer som Emittenten och något eller några Återförsäljare kan komma överens om att emittera under Programmet kommer att beskrivas i relevant Produktbilaga och/eller Emissionsbilaga.

Frivillig Inlösen: Emissionsbilagan för respektive emission av Obligationer kommer att ange om sådana Obligationer kan inlösas före angiven förfallodag efter Emittentens eget val (i Obligationernas helhet eller endast delvis) och/eller på begäran av innehavarna och, om så är fallet, villkoren för sådan inlösen. Se de Allmänna Villkoren punkt 5 för bestämmelser tillämpliga på inlösen före Förfallodagen.

Rätt till betalning: Obligationerna kommer att utgöra icke efterställda och icke säkerställda förpliktelser för Emittenten såsom beskrivs i de Allmänna Villkoren punkt 3.

Förtida Inlösen: Förutom enligt vad som anges för “Frivillig Inlösen” ovan, kan Obligationer kan inlösas före förfallodagen enligt Emittentens beslut endast på grund av skatteskäl eller lagöverträdelse. Se de Allmänna Villkoren punkt 5.

Inlösen genom

Kupongskatt: Alla betalningar avseende Obligationerna kommer att ske utan avdrag för källskatt i Storbritannien, dock med tillämpning av sedvanliga undantag, allt enligt beskrivning i de Allmänna Villkoren punkt 7.

Tillämplig rätt: Engelsk rätt.

Marknadsnotering: Varje Obligationsserie kan komma att noteras på The Irish Stock Exchange, eller på någon annan börs, förutsatt att lämplig ansökan görs. Obligationer kan också vara onoterade.

Listing Agent: Davy Stockbrokers

Irländsk Paying Agent: J.P. Morgan Bank (Ireland) Plc

Försäljningsrestriktioner: Se “Selling Restrictions i Programme Memorandum”.”