• No results found

Souhrnné zhodnocení výsledků

7.1 Výsledky dotazníkového šetření

7.1.3 Souhrnné zhodnocení výsledků

Z výsledků dotazníkového šetření vyplývá, že u zaměstnanců převažuje spokojenost se současným nastavením systému zaměstnaneckých výhod. Zaměstnanci hodnotí poskytování výhod ve společnosti Amcor Flexibles Nový Bydžov spíše pozitivně, a to zcela nezávisle na jejich pracovní pozici. Důležité je, že pro většinu pracovníků je současný systém srozumitelný a jasný, velmi kladně je hodnocena i informovanost zaměstnanců ohledně nabídky a možností využívání jednotlivých benefitů. Mezi nejčastěji využívané benefity ve společnosti patří příspěvky na stravování a volnočasové aktivity.

Nejžádanějším benefitem je jednoznačně 13. plat následovaný prodlouženou dovolenou.

Oblíbenost dalších poskytovaných výhod se nepatrně liší v závislosti na věku, pracovním zařazení a délce pracovního poměru zaměstnanců ve společnosti. V rámci doplnění současné nabídky výhod by zaměstnanci nejvíce uvítali sick days. Velmi pozitivní je, že pracovníci jsou převážně spokojeni s výší jejich mzdy včetně poskytovaných zaměstnaneckých výhod. Zaměstnanci zároveň vnímají závislost mezi motivací a jejich pracovním výkonem. Čerpání výhod prostřednictvím Cafeteria systému je rovněž hodnoceno kladně. V neposlední řadě z výsledků vyplývá, že si zaměstnanci uvědomují význam poskytování benefitů jejich zaměstnavatelem.

Jelikož se při vyhodnocování výsledků dotazníků u některých odpovědí projevily určité rozdíly z hlediska pracovních pozic, byly pro potřeby společnosti detailněji znázorněny jednotlivé odpovědi respondentů. Pro doplnění jsou v Příloze D zobrazeny získané odpovědi u vybraných otázek podle pracovního zařazení: administrativa a výroba.

8 Návrhy změn a doporučení

Na základě charakteristiky současného systému zaměstnaneckých výhod a zjištěných informací z dotazníkového šetření týkajících se postojů a názorů pracovníků vyplynulo několik nedostatků a připomínek ohledně poskytování benefitů ve společnosti Amcor Flexibles Nový Bydžov.

V rámci této kapitoly bude vytvořen návrh vhodných změn a doporučení vedoucí k optimalizaci systému. Takto utvořený návrh bude zároveň předán vedení společnosti, které se po jeho zhodnocení rozhodne, zda budou jednotlivé rady a připomínky ve společnosti realizovány. Tab. 25 znázorňuje přehled navrhovaných změn ve společnosti.

Tab. 25: Přehled navrhovaných změn ve společnosti Navrhované změny

NAVÝŠENÍ NOMINÁLNÍ HODNOTY STRAVENKY ZAVEDENÍ E-STRAVENEK

ZAVEDENÍ SICK DAYS Zdroj: Vlastní zpracování

Vzhledem ke spokojenosti zaměstnanců, jejich preferencím, motivaci, stabilizaci a zvýšení konkurenceschopnosti společnosti je třeba zodpovědět několik otázek.

1) Jsou zaměstnanci informováni o všech poskytovaných zaměstnaneckých výhodách ve společnosti?

Při zjišťování komunikace nabídky benefitů ze strany společnosti vůči zaměstnancům byla zjištěna převažující informovanost pracovníků. U dělnických pozic se však oproti administrativním pracovníkům projevil větší počet jedinců, kteří se vyslovili negativně.

Zároveň některé výhody jako je např. pracovní volno, které si zaměstnanec může vzít při narození dítěte nebo nástupu dítěte do 1. třídy základní školy, většina respondentů nikdy nevyužila. Příčinou může být, že zaměstnanci vůbec nevědí o možnosti jeho využití. Popis současného programu zaměstnaneckých výhod se nachází pouze v příloze mzdového předpisu společnosti.

Jednou z možností, jak zvýšit informovanost zaměstnanců (převážně u dělnických profesí), je vytvoření stručného a jasného přehledu zaměstnaneckých výhod, který bude

zveřejněn a pravidelně aktualizován na informační nástěnce či k nahlédnutí u vedoucích pracovníků nebo na personálním oddělení. Tento přehled by měl zároveň obsahovat podmínky pro využívání jednolitých výhod včetně znázornění jejich daňového a odvodového režimu.

Je nezbytné, aby zaměstnanci byli o poskytovaných benefitech informováni, ale zároveň by měli znát i jejich skutečnou hodnotu. Jak navrhuje jeden z respondentů „umět systém lépe prodat - např. zveřejnit celkovou částku všech druhů bonusů za rok + bonusy

"průměrného" pracovníka“, společnost by měla efektivně komunikovat hodnotu poskytovaných benefitů. Jedním z řešení může být tzv. Total Reward Statement, což je komunikační nástroj informující zaměstnance o reálné hodnotě všech finančních a nefinančních požitků, tj. jejich celkové odměny za daný rok (Velíšková, 2014).

2) Nabízí společnost svým zaměstnancům takové zaměstnanecké výhody, o které jeví skutečně zájem?

Řada společností se snaží zaujmout své zaměstnance širokou škálou nabízených zaměstnaneckých výhod, které mohou působit atraktivně, ale přitom nemusí mít žádný nebo pouze malý vliv na spokojenost zaměstnanců. Na základě dotazníkového šetření jsou zaměstnanci společnosti Amcor Flexibles Nový Bydžov s poskytovanými benefity spokojeni, nejvíce oceňují 13. plat. Rádi by ale uvítali rozšíření a inovaci současné nabídky výhod. Nejvíce se vyslovili pro zavedení sick days, dále navrhují zaměstnanecké půjčky, pomoc pracovníkům ve finanční tísni, mobilní tarify nebo zavedení karty pro čerpání bodů z Cafeterie. Zavedení sick days a inovace v oblasti poskytování příspěvku na stravování společnosti doporučuje i autorka práce, proto budou tyto návrhy včetně jejich ekonomického zhodnocení rozpracovány níže.

Při rozšiřování nabídky poskytovaných zaměstnaneckých výhod je důležité brát v úvahu také finanční situaci společnosti, administrativní náročnost, aktuální situaci na trhu práce, vývoj trendů v oblasti poskytování benefitů a jejich legislativní změny. V případě dceřiných společností, jako je společnost Amcor Flexibles Nový Bydžov, se musí rovněž brát v potaz závislost na rozhodnutí mateřské společnosti při schvalování navýšení finančního rozpočtu.

Jak může společnost zvyšovat nabídku benefitů bez zvýšení souvisejících nákladů, bylo podrobně uvedeno v kapitole 4.1. Liberman (2010) navrhuje rozšíření nabídky především o tzv. soft benefits (práce z domova, flexibilní pracovní doba atd.).

3) Volí společnost nabídku daňově zvýhodněných zaměstnaneckých výhod?

Daňově zvýhodněný benefit je takový, kterým si zaměstnavatel může snížit základ daně z příjmů, jedná se tedy o tzv. daňově uznatelný výdaj. Z charakteristiky současného stavu poskytování zaměstnaneckých výhod ve společnosti Amcor Flexibles Nový Bydžov uvedené v kapitole 6 je patrné, že společnost preferuje daňově zvýhodněné benefity.

Ačkoliv zaměstnavatel pracuje s daňovou optimálností poskytovaných benefitů, stále zde lze nalézt určité rezervy a nedostatky. V rámci nabídky zaměstnaneckých výhod je vhodné posuzovat i odvody pojistného. Například poskytované příspěvky na stravování a na penzijní a životní pojištění jsou daňovými výdaji, které zároveň nejsou součástí vyměřovacího základu pro odvod pojistného. Z tohoto důvodu roste význam jejich poskytování. Některé výhody jsou osvobozeny od DPFO pouze do stanovených limitů, s čímž souvisí i odvody pojistného ze strany zaměstnavatele. Jiné benefity jsou poskytovány tak, že se jejich daňová výhodnost vytrácí. Společnost by tedy měla klást důraz také na výši a vhodnou formu jednotlivých příspěvků.

4) Vyhledávají zaměstnanci zvýhodněné zaměstnanecké výhody?

Daňový a odvodový režim u zaměstnaneckých výhod by měl být sledován také samotnými pracovníky. Zda zaměstnanci vyhledávají benefity účelově, bylo jednou ze sledovaných oblastí dotazníkového šetření. Na základě zjištěných výsledků vyplývá preference peněžních benefitů, které jsou ve společnosti Amcor Flexibles Nový Bydžov vypláceny jako součást mzdy a tedy podléhají DPFO a odvodům pojistného. Zároveň mezi navrhovanými změnami se objevily odpovědi typu „místo bodů do Cafeterie poskytovat přímo peněžní odměny“ nebo „zrušení Cafeterie, místo toho přidání platu“.

Z řady studií vyplývá, že si zaměstnanci jen málokdy uvědomují daňovou a odvodovou výhodnost určitých benefitů. Stejně tomu tak je i ve společnosti Amcor Flexibles Nový Bydžov. Proto se společnosti doporučuje více informovat zaměstnance o nabídce

benefitů z hlediska jejich daňové a odvodové výhodnosti a tím zvýšit atraktivitu jejich poskytování.