• No results found

Stad och land i samverkan

In document Agenda 21 – en exempelsamling (Page 44-47)

Helsingborgs stad, Stadshuset, 251Ê89 Helsingborg, tfn 042-10 50 00, Widar Narvelo Nyckelord

handel, livsmedel, lokal produktion, šversiktsplan Syfte

Att frŠmja kretsloppet mellan stad och land, sŠrskilt vad gŠller livsmedel. Beskrivning

I projektet har man analyserat den omgivande landsbygdens samverkan med staden, med syftet att Œstadkomma ett kretslopp. Tanken har varit att markanvŠndningen i ett

energi, avfall, vatten och biologisk mŒngfald, men den stšrsta delen av projektet har Šgnats Œt livsmedelsfšrsšrjningen. I en kommande etapp Šr tanken att man i en utvald stadsdel ska genomfšra ett pilotprojekt fšr att frŠmja den lokala produktionen av livsmedel.

En kartlŠggning har gjorts av livsmedelsflšdena inom kommunen vilket omfattar odling, djurhŒllning, fšrŠdling, distribution, handel, storhushŒll och restauranger. Man har skickat ut enkŠter angŒende intresset fšr lokal produktion och konsumtion av livsmedel till restauranger, butiker och Šven till konsumenter. En enkŠt kommer ocksŒ att riktas till lantbrukare sŒ smŒningom.

EnkŠterna till restauranger och butiker visar att sŒ gott som alla vill att den lokala produktionen av livsmedel ska ška. Dock tror de flesta att den verkliga utvecklingen kommer att innebŠra en mindre mŠngd lokalt producerade livsmedel i framtiden. De produkter man tror har de bŠsta fšrutsŠttningarna fšr lokal produktion Šr fŠrsk fisk och gršnsaker. De problem man ser med lokalt producerade livsmedel Šr leveranssŠkerheten, svŒrigheten att fŒ tillrŠcklig leveransvolym, hšgre priser samt ojŠmn och bristande produktkvalitet.

I enkŠten till konsumenterna svarar 64% att de Šr beredda att betala mer fšr lokalt

producerade livsmedel, vanligen 5-10% mer. NŠra hŠlften tycker att det Šr svŒrt att fŒ tag i lokalt producerade livsmedel.

Efter att ha analyserat enkŠterna diskuterar man nu vad som konkret kan gšras fšr att frŠmja den lokala produktionen. Man har kommit fram till att inom kommunens verksamhet kan bl.a. storkškens lager- och beredningsutrymmen ses šver, kommunala upphandlingar gšras samt storkškspersonal och inkšpsansvariga utbildas. Aktiviteter som sker utanfšr kommunens ramar Šr: lokal grossist fšr nŠrodlade livsmedel, utbildning och information till restauranger, butiker respektive konsumenter samt marknadsfšring. Kommentar

Lokalt producerade livsmedel Šr en mŒlsŠttning som finns i flera Agenda 21-projekt. MŒnga mŠnniskor tycks spontant tycka att det Šr en riktig tanke. Helsingborgs- undersškningen visar att det finns ett intresse fšr lokalt producerade livsmedel, under fšrutsŠttningar att priset inte Šr fšr hšgt. Intressant att konstatera Šr att butiker och restauranger, trots att de tycker det vore šnskvŠrt med škad lokal distribution, bedšmer att utvecklingen gŒr Œt motsatta hŒllet. HŠr syns tydligt motsŠttningen mellan de šnskemŒl som finns pŒ lokal nivŒ och den allmŠnna livsmedels- och

40. TransportrŒdgivning

Karlstads kommun, Miljškontoret, 651 84 Karlstad, tfn 054-29 50 00, Olof •kesson Nyckelord

allmŠnheten, arbetsplatser, trafik Syfte

Genom rŒdgivning hjŠlpa arbetsplatser att miljšanpassa sina transporter samt stimulera allmŠnheten till ett miljšvŠnligt resande.

Beskrivning

Karlstads kommun har arbetat fram en "miljšanpassad trafikplan fšr centrum" dŠr man genom gatuombyggnader har lyckats skapa ett attraktivare centrum med mindre biltrafik och mer plats fšr mŠnniskor. I arbetet har ingŒtt att pŒverka mŠnniskors attityder och resvanor. Projektet "TransportrŒdgivning" vŠnder sig i fšrsta hand till arbetsplatser och avsikten har varit att hjŠlpa arbetsplatser med att miljšfšrbŠttra sina transporter. Ett 70-tal arbetsplatser har besškts av transportrŒdgivare. Tillsammans med fšretaget har de gŒtt igenom arbetsplatsens transporter, bl.a. har enkŠter om arbetsresor gjorts. Tillsammans har man sedan fšrsškt finna lŠmpliga frŒgor att arbeta vidare med.

TransportrŒdgivarnas roll har varit att bidra med kunskap om trafik och miljš, hjŠlpa till med att ta fram de uppgifter fšretagen behšvt, komma med idŽer och exempel frŒn andra hŒll samt att fšrmedla kontakt med andra kommunala fšrvaltningar, t.ex.

kollektivtrafiken och gatukontoret. Dessutom har transportrŒdgivarna medverkat vid informationsmšten fšr de anstŠllda.

En kampanj har ingŒtt i projektet: "Miljštrafikant Ð pŒ bŠttringsvŠgen". Genom att sŠtta upp en egen mŒlsŠttning om miljšvŠnligt resande har man, antingen som enskild person eller gemensamt pŒ arbetsplatsen, kunnat bli "miljštrafikant". Ett antal miljšanknutna priser har lottats ut. I slutet av kampanjen har sedan Œrets bŠsta "miljštrafikant- arbetsplats" belšnats med ett pris. Fšr fšretagen har tanken varit att miljštrafikant- utmŠrkelsen ska fungera som en lokal miljšmŠrkning och dŠrmed ha ett marknadsvŠrde. Den miljštrafikant-kampanj som har riktats mot allmŠnheten har samlat drygt 1 100 personer, vilket fŒr anses som ett bra resultat. MŒnga mŠnniskor har gett uttryck fšr en stark egen vilja att bidra till en bŠttre miljš.

•tta arbetsplatser har gŒtt med i miljštrafikant-kampanjen, vilket Šr fŠrre Šn vŠntat. Betydligt fler arbetsplatser har dock pŒ annat sŠtt deltagit i transportrŒdgivningen och dŠrmed tagit steg framŒt. NŒgra exempel pŒ vad olika arbetsplatser har gjort Šr inkšp av tjŠnstecyklar, samŒkningsfšrmedling, fŠrre fria parkeringsplatser, kampanj om

motorvŠrmare, specialgjorda turlistor fšr arbetsplatsen samt en ny direktbusslinje anpassad till arbetsplatsens arbetstider.

Vid sŒ gott som alla arbetsplatser har det funnits realistiska mšjligheter till fšrbŠttringar. Det har dock fordrats mycket arbete fšr att fŒ arbetsplatserna intresserade av dessa fšrŠndringar. €ven dŠr det har funnits ett intresse har det varit svŒrt att fŒ utrymme fšr att arbeta med frŒgorna. MŒnga fšretag ser heller inte sitt ansvar fšr transporterna. Kommunen anser att arbetssŠttet har fallit bra ut, och kommer att arbeta vidare med samma inriktning. Man funderar pŒ att utveckla verksamheten genom att, fšrutom det generella erbjudandet till arbetsplatserna, mer specifikt arbeta med delprojekt, som t.ex. samŒkningsfšrmedling och fšretagscyklar samt att arbeta koncentrerat med ett mindre antal "pilotarbetsplatser". €ven miljštrafikant-kampanjen kommer att fortsŠtta dŠr man med informationsblad, fšrmŒnserbjudanden kommer att hŒlla frŒgan levande.

Kommentar

Ett nytt arbetssŠtt. En viktig fšrutsŠttning fšr att arbetet med beteendefšrŠndringar ska lyckas Šr att frŒgorna upplevs som aktuella i kommunen, och att kommunen visar en tydlig egen inriktning Œt samma hŒll.

In document Agenda 21 – en exempelsamling (Page 44-47)

Related documents