• No results found

Strategiskt område 4 - Attraktiv och trygg kommun

Pågående uppdrag från kommunfullmäktige gällande hela strategiskt område 3

2.4 Strategiskt område 4 - Attraktiv och trygg kommun

Flens kommun är en plats med unik blandning av ort och landsbygd. Alla som lever och besöker Flens kommun ska uppleva den som attraktiv och en plats för kultur och fritid.

Genom delaktighet och dialog bidrar Flens kommun till att skapa en trygg, trivsam och attraktiv plats. Samverkan, både internt inom organisationen och externt med andra kommuner, föreningar, näringsliv och andra aktörer, är norm. För att möta framtiden skapar vi en organisation med innovativa arbetssätt. För att uppnå ett Flen för alla arbetar kommunen aktivt för en förbättrad integration, tillgänglighet, jämställdhet och antidiskriminering i alla sina verksamheter.

Kulturupplevelser och verksamheter för en stimulerande fritid

Alla som bor och besöker Flens kommun ska märka av en tydlig kulturprofil och att vi ser kulturen som en nödvändig och livsviktig del av människans och samhällets välbefinnande och utveckling. För att synliggöra kommunens alla delar med bygd och ort i balans drivs ett aktivt utvecklingsarbete med delaktighet i fokus. Barn och ungas livsvillkor ska vara en central fråga i utvecklingen av kommunen. Jämlika möjligheter att delta i kulturskola och andra fritidsaktiviteter ska erbjudas alla barn och unga.

Attraktiv arbetsgivare

Flens kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare och säkerställa sin kompetensförsörjning.

För att uppnå detta ska kommunen utveckla sin förmåga att attrahera, rekrytera och utveckla sina medarbetare. Detta innebär andra arbetssätt när det gäller medarbetares utveckling men även att skapa en långsiktig hållbarhet i det dagliga arbetet. Ett fokus ska fortsatt vara att sänka sjuktalen. Flens kommuns policy för personalpolitik ska genomsyra vardagen och kommunen ska ha ett tydligt ledarskap som utvecklar organisationen och dess medarbetare.

Samverkan och innovation

Genom delaktighet och dialog bidrar Flens kommun till att skapa en trygg, trivsam och attraktiv plats. Samverkan, både internt inom organisationen och externt med andra kommuner, föreningar, näringsliv och andra aktörer, är norm. För att möta framtiden skapar vi en organisation med innovativa arbetssätt.

Tillgänglighet, service och värdegrund

Flens kommun ska utveckla sin tillgänglighet och service genom att utveckla nya arbetssätt och införa digitala lösningar. Kommunen ska även kännetecknas av ett gott bemötande genom att dess värdegrund genomsyrar vardagen.

Krisstab

Arbetet med att stärka vår förmåga att klara extraordinära händelser fortsätter. Flen har stärkt förmågan att hantera en ökad hotbild från omvärlden genom regelbunden övning av krisstab.

ANDT

17

att uppnå trygghet men även en långsiktig folkhälsa.

Arbetet inom strategiskt område 4 leder även mot följande mål inom Hållbarhetsprogrammet för Flens kommun:

● Flens kommun främjar möjligheter till fysisk aktivitet, fritidssysselsättningar, friluftsliv, naturupplevelser och kulturliv runt om i kommunen, varav flera är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. (Mål 3)

● Det finns ett starkt lokalt föreningsliv som med stöd av kommunen aktivt skapar möjligheter till en bättre hälsa för kommunens invånare. (Mål 3)

● Arbetsplatser i Flens kommun arbetar aktivt för att minska sjukfrånvaron bland sina anställda. Sjukfrånvaron bland kommunalt anställda är under 5 %. (Mål 3)

● Psykisk ohälsa och användningen av alkohol, narkotika, dopning och tobak har minskat avsevärt bland Flens invånare, framförallt bland ungdomar och unga vuxna.

(Mål 3)

● Kommunens verksamheter och andra samhällsaktörer tar gemensamt ansvar för att inkludera nyinflyttade i samhällslivet och arbetsmarknaden och motverka

diskriminering. (Mål 10)

● De nationella minoriteterna i Flens kommun upplever att möjligheterna till inflytande och delaktighet har ökat, att deras kulturella identiteter har stärkts, och att

diskriminering och utsatthet har minskat. (Mål 10)

● År 2030 upplever invånare och besökare Flens kommun som en trygg och attraktiv kommun att bo, verka och leva i med respekt för mänskliga rättigheter. (Mål 16)

● För att attrahera nya och befintliga invånare erbjuds en livsmiljö som är inkluderande och ger förutsättningar för ett gott och aktivt liv, i stadsbygd såväl som landsbygd.

(Mål 16)

● Kommunen bjuder in till olika former av delaktighet och det finns etablerade samverkansformer för dialog mellan kommunorganisationen och invånare i kommunen, där även unga finns representerade. (Mål 16)

● Mobbning, kränkande särbehandling och diskriminering i kommunens verksamheter har minskat, och kommunen verkar för att det även ska minska i samhället i stort.

(Mål 16)

● Flens kommun samarbetar aktivt med föreningar, näringsliv, och offentliga aktörer på lokal och regional nivå för att tillsammans lösa miljö- och samhällsutmaningar.

Inom frågor med stora behov finns formaliserade samverkansformer. (Mål 17)

● Flens kommun deltar i relevanta nätverk och organ för att stärka, bevaka och bejaka kommunens intressen i aktuella frågor. (Mål 17)

● Flens kommun är drivande för att hitta nya sätt att lösa utmaningar och bidra till utvecklingen för Sörmland och närliggande tillväxtregioner. (Mål 17)

● Flens kommun tar tillvara på partnerskap och finansiering på lokal, regional, nationell och internationell nivå för att få en hävstång till att uppfylla Agenda 2030 och de globala målen. (Mål 17)

18

Mål från strategisk plan

● Flens kommun är en trygg kommun att bo, leva och verka i

Huvudansvar riktat till: Kommunstyrelsen

Delansvar riktat till: ​Samtliga nämnder​, Flens Kommunfastigheter AB, Flens Bostads AB

Arbetet med ANDTS (alkohol, narkotika, doping, tobak och spelmissbruk) bygger på​ANDT - handlingsplan för Flens kommun med bolag 2019-2021. ​Antagen av KF 2019-09-26 § 84.

Öppna förskolans verksamhet redovisas genom verksamhetsberättelse som biläggs vid årsredovisningen.

Ungdomsmottagningens verksamhet redovisas genom verksamhetsberättelse som biläggs vid årsredovisningen.

● Flens kommun verkar för en stimulerande miljö med goda möjligheter till kultur-, fritids- och besöksupplevelser

Huvudansvar riktat till: ​Barn-, utbildnings- och kulturnämnden Delansvar riktat till: Samhällsbyggnadsnämnden, Kommunstyrelsen

Nämndens arbete med att skapa stimulerande miljöer för kultur- och fritidsupplevelser är via verksamheterna Kulturskolan, Fritidsgårdar, Folkbibliotek och Kulturenheten. Till stöd för arbetet har nämnden Flens kommuns planer: ett ​Idrottspolitiskt program för Flens kommun ​(antagen av kommunfullmäktige 2019-12-12 § 133) en ​Kulturplan (Antagen av kommunfullmäktige 2017-08-24 § 125) samt en ​Biblioteksplan​(Antagen av kommunfullmäktige 2017-12-14 § 210).

Det ​Idrottspolitiska programmet 2020-2023​, vänder sig till alla nämnder och har som huvudmål att alla i Flens kommun ska ha tillgång till idrott och rörelse hela livet. Ett medel är att ha ett starkt föreningsliv med goda ledare, som samverkar över traditionella gränser. Kommunen ska ha skattefinansierade anläggningar och utvecklande skolgårdsmiljöer. Föreningsstödet ska sträva mot långsiktighet för kommunens föreningar och ge möjlighet att erbjuda aktiviteter till alla.

Kulturplanen 2017-2021 vänder sig även den till samtliga nämnder i kommunen.

Kulturplanens syfte är att stärka kulturens roll i hela kommunen, såväl geografiskt som organisatoriskt. Planen skapades av en parlamentarisk tillsatt beredning av

19

och i dialog med föreningslivet och civilsamhället. Planen utgick från frågeställningen

“Vad vill vi med kulturen i Flens kommun - vilka är möjligheterna och utmaningarna?”

Vilket sedan resulterade i fyra prioriterade områden för en önskad utveckling av kulturpolitiken för perioden.

De prioriterade områden är:

1. Främja kultur av och med bar och unga 2. Synliggöra kulturen i Flens kommun 3. Ökad dialog och samverkan

4. Tillgängliggöra mötesplatser och möten för och med kultur.

Under varje område finns inriktningsmål för planperioden. Flera av inriktningsmålen är uppfyllda men det som ska hanteras under 2021 är:

● Fortsatt arbete med att få en jämn fördelning mellan pojkar och flickor i verksamheterna (Område 1)

● Intern samverkan mellan förvaltningarna både gällande information om den kultur som finns idag samt samordning av resurser till kultur. (Område 2 och 3)

● Behovet av mötesplatser i centralorten Flen är utrett och åtgärdat. (Område 4)

● De kulturella och konstnärliga inslagen i stadsmiljöerna har ökat. (Område 4)

Då planperioden går in i sitt sista år ska planen revideras under 2021 inför kommande planperiod. (Ansvaret för revidering har Kommunstyrelsen)

Biblioteksplan Flens kommun 2018-2021 ​är en samlad biblioteksplan vilken vänder sig till både folk- och skolbibliotek i kommunal regi. Varje kommun ska enligt bibliotekslagen ha folkbibliotek som är tillgängliga för alla och anpassade efter användarnas behov. Skolbibliotek är även den en lagstadgad verksamhet enligt skollagen. Biblioteksplanen fokuserar på sju områden:

1. Läsfrämjande 2. Mångfald 3. Digitalisering 4. Kulturupplevelser

5. Medie- och informationsteknik (MIK) 6. Tillgänglighet

7. Samverkan

Under varje område finns mål för planperioden. Många av målen är uppfyllda under planperioden, men följande mål som ska fokuseras på under 2021 är:

● Höja läsförmågan för alla barn oavsett förutsättningar (Område 1, inriktning förskolan)

● Folkbiblioteket har ett utökat nätverk med andra interkulturella bibliotek

20

● Folkbiblioteket har på olika sätt lyfta lokalhistoria (Område 4)

● Folkbiblioteket har tydliggjort sitt uppdrag (Område 6)

● En årlig återkommande biblioteksdag för politiker och medarbetare har genomförts (Område 7)

● Samverkan mellan förvaltningarna i syfte att öka medborgarnas kunskaper om kommunala e-tjänster och hur samhällsinformation är tillgänglig, har ökat (Område 7)

Då planperioden går in i sitt sista år ska planen revideras av nämnden under första halvan av 2021 inför kommande planperiod.

Då nämnden är huvudansvarig för målet ovan så är huvudmannens verktyg för att utvärdera arbetet kring målet:

● Kvalitetskartläggning 2 gånger per år (Kulturskolan, Fritidsgårdar, Folkbibliotek och Kulturenheten.)

● Verksamhetsbesök, 1 gång per år (Kulturskolan, Fritidsgårdar, Folkbibliotek och Kulturenheten)

● Kvalitetsdialog 1 gång per år (Kulturskolan, Fritidsgårdar, Folkbibliotek och Kulturenheten)

● Taxonomin för skolbibliotekets roll, 1 gång per år (Folkbibliotek i samverkan med skolan)

● Enkäter till medborgare/kunder/besökare minst 1 gång/år (Kulturskolan, Fritidsgårdar, Folkbibliotek och Kulturenheten)

● SIQ Managementmodell med de tre hörnpelarna – Kulturen, Strukturen och Systematiken (Kulturskolan, Fritidsgårdar, Folkbibliotek och Kulturenheten) Huvudmannens indikatorer:

● antal låntagare på biblioteket har ökat jämfört med tidigare år

● mer jämn fördelning mellan pojkar och flickor i verksamheterna jämfört med tidigare år.

● Matris med förändring i arbetet med förändringsinsikter enligt SIQ i alla verksamheter som arbetar med målet

● Matris med uppfyllda mål enligt Kulturplanen

● Matris med uppfyllda mål enligt Biblioteksplanen

Nämndens uppdrag kopplat till målet

Förvaltningen får i uppdrag att utvärdera och revidera biblioteksplanen. ​Redovisas till nämnden senast ​i juni 2021.

21

Kulturskolan har i uppdrag att redovisa effekterna av att avgifterna togs bort, till Kommunfullmäktige senast juni 2021. Det saknas en aktuell plan för hur Kulturskolan ska prioritera och driva sin verksamhet inom Flens kommun. Förvaltningen får i uppdrag att utarbeta en långsiktig plan för kulturskolans uppdrag och inriktning i Flens kommun.

Redovisas till nämnden senast ​oktober 2021.

Fritidsgårdarna driver sin verksamhet på tre orter inom Flens kommun: Flen, Hälleforsnäs och Malmköping. Det saknas en aktuell plan för hur Fritidsgårdarna ska prioritera och driva sin verksamhet inom Flens kommun. Förvaltningen får i uppdrag att utarbeta en långsiktig plan för fritidsgårdsverksamhetens uppdrag och inriktning i Flens kommun. ​Redovisas till nämnden senast ​oktober 2021.

● Flens kommun är en attraktiv arbetsgivare

Huvudansvar riktat till: Kommunstyrelsen

Delansvar riktat till: ​Samtliga nämnder och bolag

Under planperioden arbetar alla barn-, utbildnings- och kulturnämndens verksamheter enligt Arbetsmiljöplan 2021-2023 och Kompetensförsörjningsplan 2021-2022 för att stärka vårt arbete som attraktiv arbetsgivare.

Syftet med arbetsmiljöplanen är att skapa en god arbetsmiljö som främjar medarbetarnas hälsa, motivation, delaktighet och engagemang i arbetet. En sammanhållen, likvärdig och systematisk arbetsprocess inom hela förvaltningen medför attraktiva arbetsplatser med bättre trivsel, lägre sjukfrånvaro och personalomsättning samt minskad risk för arbetsrelaterade olyckor. En bra arbetsmiljö är en förutsättning för att skapa och behålla kvalitet, effektivitet samt tillhandahålla tjänster och service till medborgare och kunder utifrån nämndens uppdrag. Arbetsmiljöplanen är en del i det systematiska arbetsmiljöarbetet och följs årligen upp på förvaltningsövergripande nivå.

Kompetensförsörjning handlar om att hitta rätt medarbetare, utveckla dem och behålla dem. Strategisk kompetensförsörjning innebär att processerna sker proaktivt, långsiktigt, strukturerat och hållbart. Med anledning av detta arbetar Barn-, utbildnings- och kulturförvaltningen enligt modellen ARUBA i arbetet med sin kompetensförsörjningsplan.

ARUBA består av (Attrahera, Rekrytera, Utveckla, Behålla och Avveckla).

Allt arbete inom Barn-, utbildnings- och kulturnämndens verksamhetsområden ska genomsyras av Flens kommuns värdegrund.

22

● Flens kommun skapar bra möjligheter för invånare att bidra till kommunens utveckling

Huvudansvar riktat till: Kommunstyrelsen

Delansvar riktat till: ​Samtliga nämnder och bolag

Related documents