• No results found

Tidrapportering = din lön

In document Lärarförmedlarnas Personalhandbok (Page 14-19)

Tidrapporteringen är underlag för din lön och vår fakturering. Lönerna administreras av vår löneansvariga den första veckan i varje kalendermånad och endast vid detta tillfälle. Om du missar att rapportera in dina tider riskerar du att din lön blir försenad.

LF Min Tid - rapportera i din mobil

Att jobba hos Lärarförmedlarna ska vara enkelt. Därför har vi ett modernt, enkelt och roligt sätt att rapportera dina tider till oss - nämligen direkt i din mobil! Denna tjänst heter LF min Tid. Länken till tjänsten får du av oss via sms. Den fungerar på de allra flesta mobiltelefoner.

14

I LF Min Tid meddelar du oss vilka tider du kan arbeta (lämna tillgänglighet) och vilka tider du har arbetat (tidrapportera).

1) LF Min Tid – lämna tillgänglighet

Du anger direkt i mobilen vilka dagar de kommande veckorna du kan arbeta. För att vi ska kunna planera våra resurser på bästa sätt och för att vi ska kunna ge dig jobb de dagar du önskar, behöver vi i god tid få information om hur du kan jobba. Först när du har anmält din tillgänglighet i mobilen kan vi matcha dig för uppdrag. Ha därför för vana att registrera din tillgänglighet så snart du vet hur du kan jobba. Du kan både lägga till och ta bort din tillgänglighet fram till dagen innan en ny arbetsdag.

2) LF Min Tid - tidrapportera

Efter varje avslutat uppdrag eller minst en gång i veckan lämnar du in en tidrapport i pappersformat till skolan för att få den underskriven. Skolan behöver tidrapporten som underlag för din arbetade tid för att kunna stämma av mot kommande faktura.

För att Lärarförmedlarna ska få reda på dina arbetade tider ska du också efter varje avslutat uppdrag eller minst en gång i veckan tidrapportera dessa tider via din mobil. Se till att du lägger in samma tider som skrevs under av skolan. Du kan ändra tiderna så de blir rätt direkt i mobilen. Tänk på att du inte kan tidrapportera förrän ditt arbetspass är avslutat. Slutar du tidigare än överenskommet måste du vänta till arbetspasset skulle ha varit över innan du tidrapporterar i mobilen.

Du ansvarar själv för att dina tider kommer in, särskilt viktigt är det runt ett månadsskifte. Då behöver vi få in dina tider omgående.

Arbetstid

När du jobbar på kortare uppdrag beräknar du din arbetstid från det klockslag du anländer till skolan till det klockslag du går hem. Du har alltid rätt till minst 30 minuters sammanhängande rast vid arbetsdagar längre än 5 timmar. Rasten drar du sedan bort från den totala arbetstiden. Pedagogisk lunch samt eventuella håltimmar skall inte dras bort från din arbetstid.

På längre uppdrag utgår din arbetstid från den ordinarie tjänstens omfattning. Där kan även planeringstid och ibland mentorstid ingå.

15

Lunchrutiner

Stäm av skolans lunchrutiner; var lunchen äts samt kostnad för denna. Pedagogisk lunch äter du med barnen och då ingår tid för lunch i din arbetstid. Däremot betalar du vanligtvis en kontant summa för lunchen. Glöm därför inte att ta med just kontanter. Kostnaden för lunch brukar ligga mellan 20-40 kr.

Skolans tidrapportering

Tidrapporten ska godkännas av din kontaktperson på den aktuella arbetsplatsen. Skolan behöver tidrapporten som underlag för din arbetade tid för att kunna stämma av mot kommande faktura. Om din kontaktperson inte finns på plats; ta en kopia till dig själv och lägg originalet i expeditionens postlåda. Du använder en tidrapport per uppdrag. Du ansvarar själv för att du har tidrapporter. Du kan skriva ut fler tidrapporter från intranätet.

Om det eventuellt skulle uppstå några frågetecken när du lämnar in din tidrapport till skolan så lämna ändå in din tidrapport! Ring sedan oss på kontoret. Vi kommer då att sköta all kontakt med skolan som gäller dina tider. En fördel för dig som jobbar som vikarie hos oss på Lärarförmedlarna, är att vi på kontoret alltid håller i kontakten med skolan och klarar ut eventuella frågetecken som kan uppstå.

16

Att fylla i tidrapporten

17

1. Uppdrag

Fyll i namn, skola/förskola och namn på den ordinarie lärare som du vikarierat för.

2. Period

Ange vecka du arbetat samt årtal.

3. Arbetstid

Ange det klockslag du kommer till skolan samt klockslaget du lämnar skolan. Det är vanligt att du först har pedagogisk lunch och därefter i direkt anslutning, en egen rast på minst 30 min. Om så är fallet, drar du givetvis av den egna rasten ifrån arbetstiden. Summera sedan dag för dag det totala antalet timmar från att du kom till att du gick, minus rast, och fyll i detta i rutan "totalt". Längst ner anger du sedan veckans totala sammanlagda arbetstid i timmar och minuter.

Fyratimmarsprincipen i grundskola

Om du är på ett kortare uppdrag genom Lärarförmedlarna får du alltid betalt för minst fyra timmars arbete per dag. Det innebär att även om ditt uppdrag innebär två arbetstimmar så får du betalt för minst fyra timmar. Detta innebär också att du kan bli aktuell för andra arbetsuppgifter på skolan såsom t ex rastvaktande, rättning av prov eller liknande. Om inga sådana arbetsuppgifter finns måste du stämma av med din kontaktperson på skolan att behov av dina tjänster inte behövs på den aktuella arbetsplatsen under den aktuella dagen. I LF Min Tid anger du den faktiska arbetstiden och vi ser sedan till att du får betalt för fyra timmar.

Tvåtimmarsprincipen på gymnasiet

Om du är på ett kortare uppdrag genom Lärarförmedlarna på gymnasiet får du alltid betalt för minst 2 timmars arbete per dag. Uppdragen på gymnasiet är begränsade till specifika ämnen. Det kan därför vara svårt för skolan att använda din kompetens som resurs på andra lektioner eller till andra arbetsuppgifter. Därför tillämpar vi inte 4-timmarsprincipen på gymnasiet. Dessutom är konkurrensen om uppdragen på gymnasiet stor. För att vi ska komma i fråga som leverantör till våra kunder måste vi anpassa oss till de principer som idag tillämpas i vår bransch. Genom att göra det ser vi möjligheten att låta ännu fler av er få jobba på attraktiva uppdrag på gymnasiet! I LF Min Tid anger du den faktiska arbetstiden och vi ser sedan till att du får betalt för två timmar.

18

Om du blir sjuk

Kontakta oss omgående om du blir sjuk. Din sjukanmälan ska göras oavsett om du är bokad på uppdrag eller har anmält att du är tillgänglig men ännu inte hunnit få något uppdrag. Din sjukanmälan ska göras senast kl. 06.00. Telefonnummer till Lärarförmedlarna vid sjukanmälan är: 08-545 650 77. Lämna ett tydligt meddelande på vår telefonsvarare.

Lärarförmedlarna betalar sjukersättning för dig som är anställd på ett uppdrag som är längre än en månad. Är du anställd på ett kortare uppdrag än en månad och blir sjuk, måste du först ha arbetat minst 14 näraliggande dagar när sjukdomsfallet inträffar för att få rätt till sjuklön. För dig som har rätt till sjuklön betalar Lärarförmedlarna ut ersättning dag 2-14 i sjukperioden och därefter tar Försäkringskassan vid. Från och med sjukdag 8 måste du styrka din sjukdom med läkarintyg för att få fortsatt sjuklön. Din personalansvarige har rätt att begära in läkarintyg tidigare än för dag 8, s.k.

förstadagsintyg.

In document Lärarförmedlarnas Personalhandbok (Page 14-19)

Related documents