• No results found

Till årsstämman i Lappland Goldminers AB (publ)

Org.nr 556544-3339

Jag har granskat årsredovisningen, koncernredovisningen och bokföringen samt styrelsens och verkställande direktörens förvaltning i Lappland Goldminers AB (publ) för räkenskapsåret 2007. Bolagets års redovisning och koncernredovisning ingår i den tryckta versionen av detta dokument på sidorna 32-58. Det är styrelsen och verkstäl-lande direktören som har ansvaret för räkenskaps handlingarna och förvaltningen och för att årsredovisningslagen tillämpas vid upprättandet av årsredovisningen samt för att internationella redovisningsstandarder IFRS sådana de antagits av EU och årsredo-visningslagen tillämpas vid upprättandet av koncernredovisningen. Mitt ansvar är att uttala mig om årsredovisningen, koncernredovisningen och förvaltningen på grundval av min revision.

Revisionen har utförts i enlighet med god revisionssed i Sverige. Det innebär att jag planerat och genomfört revisionen för att med hög men inte absolut säkerhet försäkra mig om att årsredovisningen och koncernredovisningen inte innehåller väsentliga felaktigheter. En revision innefattar att granska ett urval av underlagen för belopp och annan information i räkenskaps handlingarna. I en revision ingår också att pröva redo-visningsprinciperna och styrelsens och verkställande direktörens tillämpning av dem samt att bedöma de betydelsefulla uppskattningar som styrelsen och verkställande direktören gjort när de upprättat årsredovisningen och koncern redovisningen samt att utvärdera den samlade informationen i årsredovisningen och koncern redovisningen.

Som underlag för mitt uttalande om ansvarsfrihet har jag granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i bolaget för att kunna bedöma om någon styrelse ledamot eller verkställande direktören är ersättningsskyldig mot bolaget. Jag har även granskat om någon styrelseledamot eller verkställande direktören på annat sätt har handlat i strid med aktiebolagslagen, årsredovisningslagen eller bolagsordningen. Jag anser att min revision ger mig rimlig grund för mina uttalanden nedan.

Årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av bolagets resultat och ställning i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Koncern redovisningen har upprättats i enlighet med internationella redo-visningsstandarder IFRS sådana de antagits av EU och årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av koncernens resultat och ställning. Förvaltningsberättelsen är förenlig med årsredovisningens och koncern redovisningens övriga delar.

Jag tillstyrker att årsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen för moder bolaget och för koncernen, disponerar vinsten i moderbolaget enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och beviljar styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

Lycksele den 11 april 2008 Bruno Holmkvist

Auktoriserad revisor

Ordinarie styrelseledamöter Torsten Börjemalm, Styrelseordfö-rande, född 1939. Bergsingenjör KTH 1966. Har tidigare haft chefsbefatt-ningar inom LKAB. Därefter bl.a VD i Terra Mining AB. I dag styrelseledamot i Lovisagruvan AB, Swedish Energy Alliance AB, Sweaiv AB och Sw EA III AB. Styrelseordförande i Prospekte-ringsteknik i Norrland AB, Guideline Oil Drilling Technology AB samt i Alcaston Diamond Exploration AB.

Innehar 124 400 aktier i Bolaget (via bolag och privat).

Tomas Björklund, ledamot, född 1959, 18 års erfarenhet från fondkommis-sionärsbranschen (startade Matteus Fondkommission tillsammans med sin bror 1990). Började arbeta med Lappland Goldminers 1998 och är sty-relseledamot i Guideline Oil Drilling Technology AB, Runaware AB och ett antal andra bolag. Innehar 4 427 500 aktier i Bolaget.

Ulf Ericsson, ledamot, född 1943.

Styrelsemedlem/styrelseordförande i ett fl ertal bolag, som t ex AktieTorget Holding, Biosensor, Comtax, C-Rad, Reijmyre Glasbruk och X-ware. Har ti-digare varit chef för bl a Upsala-Ekeby, Datatronic, Victor Technologies och Proventus Invest. Innehar 125 000 aktier i bolaget.

Leif Carlson, ledamot, född 1938. Filo-sofi e licentiat i geologi från Stockholms Universitet. Gruv-, prospektering- och konsultgeolog samt rådgivare med 43 års branscherfarenhet varav 30 år i Norrbotten och Västerbotten och 13 år i Västaustralien, Abu Dhabi, Oman och Saudiarabien. Innehar 89 000 aktier i Bolaget.

Antony (Tony) Harwood, Född 1954. Dok-tor i geologi vid University Collage Cardiff, UK. Doktor Harwood är en välkänd fack-man med 26 år i prospektering inklusive positionen som Vice Verkställande Direk-tör för Placer Dome Inc, Vancouver Canada med globalt ansvar för nyskapande verk-samhet. Placer Dome, världens 6:e största guldgruvebolag med en årlig produktion av 120 ton guld kontrolleras numera av Barrick.

Jan-Åke Unée, suppleant, född 1946. Är en av grundarna av Bolaget och har arbe-tat som guldsmed och lärare samt med pros pektering för Lappland Mineral HB och Lappland Goldminers AB. Innehar 4 128 000 aktier i Bolaget.

Erik Nerpin, adjungerad sekreterare, född 1961. Advokat och delägare i Kil-patrick Stockton Advokatbyrå. Har stor erfarenhet av juridiska frågor från gruv- och prospekteringsföretag. Innehar 135 000 aktier i Bolaget.

Revisor

Bruno Holmkvist, auktoriserad revisor, född 1953. Ernst & Young.

Verkställande direktör

Karl-Åke Johansson, Verkställande direk-tör, född 1946. VD i Lappland Goldminers sedan 2001. Bergsingenjör LuTH 1976. Har tidigare haft befattningar som chef- och projektledare inom Boliden i Sverige, USA och Portugal och var dessutom chef för teknisk utveckling gruv- och mineralteknik.

Konsult inom entreprenadverksamhet.

Teknikansvarig för berg inom Vägverket Stockholm. Platschef för Björkdalsgruvan.

Innehar 405 800 aktier (genom bolag och privat).

Anomalier Avvikande från det normala - avser här genomgående förhöjda guldhalter.

Arsenikkis Mineral med den kemiska sammansättningen FeAsS.

Bearbetningskoncession Tillstånd för att bearbeta (utvinna) en fyndighet.

Blockletning Klassisk malmletningsmetod.

Blocksvans Lösa stenar som inlandsisen rivit loss och transporterat i isrörelseriktningen.

Cash-cost Direkta kassafl ödespåverkande kostnader, såsom produktions- och transportkostnader m.fl .

Diabas Basisk gångbergart.

Diamantborrning Undersökningsmetod där man borrar upp kärnor av berg, även kärnborrning.

Doré-tackor Ej raffi nerade guldtackor normalt innehållande guld och silver.

Fast klyft Berggrund eller mineralisering i dagen.

Feasibility study Lönsamhetsstudie. Genomförbarhetsstudie. En studie med tillräcklig noggrannhet för att kunna ligga till underlag för investeringsbeslut.

Pre-fesibility study Preliminary feasibility study, preliminär lönsamhetsstudie. En lönsamhetstudie med lägre noggrannhetsnivå än en full lönsamhetsstudie.

Fyndighet Tecken på malmmineralisering.

Fäboliden/Fäbodliden På kartor och i offi ciellt material används beteckningen Fäbodliden. Lokalbefolkningen har dock alltid använt namnet Fäboliden som också Bolaget anammat.

Fältstupning Malmens riktning mot djupet.

Förkastning Förskjutning av berggrunden.

Geofysik Geofysik, läran om jordens fysikaliska egenskaper. Magnetisk och elektrisk mätning samt gravitationsmätning är några geofysiska metoder för prospektering.

Geokemi Geokemi, läran om jordens kemiska sammansättning och elementfördelning. Morän-, humus- och djupmorän provtagning är några geokemiska metoder, som används vid prospektering.

Malmreserv En malmreserv är en del av en mineraltillgång där ekonomisk utvinning visats genom minst en preliminär lönsamhetsstudie.

Bevisad malmreserv Den del av malmreserven som har hög geologisk kännedom och tillförlitlighet.

Sannolik malmreserv Den del av malmreserven som har mindre geologisk kännedom och tillförlitlighet.

Mineraltillgång Den del av mineraliseringens vars kvantitet, halt, sp.v., form och fysiska egenskaper är kända genom borrhål och analyser och tillåter en tillfredsställande tolkning av den geologiska bilden för att mineraliseringen skall vara kontinuerlig (ha samband). Mine-raltillgången skall uppfylla rimliga krav på att kunna utvinnas ekonomiskt. En beräkning av den kända och indikerade mineraltillgången är tillräcklig för att ligga som grund för en preliminär lönsamhetsstudie och kan vara underlag för betydande utvecklings- och utbyggnadsbeslut.

Känd mineraltillgång Den del av mineraltillgången som har hög geologisk kännedom och tillförlitlighet.

Indikerad mineraltillgång Den del av mineraltillgången som har mindre geologisk kännedom och tillförlitlighet.

Antagen mineraltillgång Den del av mineraltillgången som har liten geologisk kännedom och tillförlitlighet. Anta-gen mineraltillgång får ej summeras ihop med malmreserver eller kända och indikerade mineraltillgångar samt får ej heller vara underlag för ekonomiska bedömningar.

Magnetkis Magnetiskt mineral med den kemiska sammansättningen FeS.

Malm Äldre begrepp som innebär att en fyndighet är ekonomiskt brytvärd, numera malmreserv.

Miljöbalken Lagen som reglerar alla typer av miljöpåverkan.

Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Utredning om vilka konsekvenser en verksamhet får för miljön.

Mineralisering Koncentration av mineraler i berggrunden.

Minerallagen Lagen som reglerar prospektering och utvinning av mineraler och metaller.

Moderklyft Vid blockletning spåras av isen transporterande malmblock till källan.

Profi l Tvär,- längd-, eller horisontalsektion.

Prospektera Söka efter malmer med olika metoder t ex blockletning, geokemi, geofysik mm.

RC-borrhål Reverse Circulation, borrmetod för provtagning av borrkax.

Riftzon Sprickzon i jordskorpan, spridningszon inom plattektonik teorin.

SGU Sveriges Geologiska Undersökning.

Sulfi dmalm Brytvärd koncentration av sulfi dmineral av främst koppar, zink och bly.

Tektonik Tektoniska rörelser i jordskorpan är sprickor, förkastningar, veckningar och överskjutningar.

Troy ounce Tr.oz. = 31,1035 gram, viktenhet för ädelmetaller. (Svenska = uns).

Lappland Goldminers AB (publ)

Box 96, 921 22 Lycksele. Besöksadress: Storgatan 36 Tel: +46 (0) 950 275 00. Fax: +46 (0) 950 275 29 info@lgold.se

www.lapplandgoldminers.se

Grafisk form: IdéoLuck AB #080211. Foto: P

Related documents