• No results found

Tillbyggnad av verksamhetsbyggnad, nybyggnad av bastu- bastu-byggnad och anordnande av biluppställningsplatser

Stadsbyggnadsnämnden beslutar

Bygglov ges med stöd av 8 kap. 12 § plan- och bygglagen (1987:10).

Dispens ges från förbuden enligt 7 kap. 15 § miljöbalken med stöd av 7 kap.

18 b § miljöbalken (strandskyddsdispens).

Enligt 7 kap. 18 f § miljöbalken föreskrivs att hela fastigheternas landområde inom strandskydd får tas i anspråk som tomt.

Avgift tas ut med 26 208 kronor enligt taxa fastställd av kommunfullmäktige, faktura för avgiften skickas separat.

Villkor för beslutet

Biluppställningsplatser ska utföras utan att marknivåerna förändras.

Upplysningar

Lovet upphör att gälla, om åtgärden inte har påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från dagen för beslut om lov. Om beslutet överklagas används enligt rättspraxis istället dagen då beslutet fastställts efter över-prövning.

Beslutet om dispens från strandskyddsbestämmelserna upphör att gälla om den avsedda åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år från den dag då beslutet vann laga kraft (7 kap. 18 h § miljöbalken).

Länsstyrelsen kan komma att överpröva beslutet om strandskyddsdispens om det finns skäl att anta att det inte finns förutsättningar för dispens, eller att en brist i ärendets handläggning kan ha haft betydelse för utgången av ärendet (19 kap. 3 b § miljöbalken). Besvärstiden löper under tre veckor från det att länsstyrelsen tagit emot beslutet från stadsbyggnadsnämnden.

Sökanden bör avvakta utgången av tiden för överprövning innan åtgärden påbörjas. För frågor kontakta Länsstyrelsen i Stockholms län. Sökanden upplyses även om att vissa föreningar som enligt sina stadgar har till ända-mål att tillvarata frilufts-, naturskydds- och miljöskyddsintressen, har rätt att överklaga beslutet.

Sökande Rastavik AB,

Ärende

Ansökan avser bygglov för tillbyggnad av verksamhetsbyggnad med ca 73 kvm byggnadsarea och ca 145,5 kvm bruttoarea och uppförande av bastubyggnad om ca 70 kvm byggnadsarea varav 3 kvm öppenarea. Ansökan avser även strand-skyddsdispens.

Ansökan om bygglov gjordes 1998-07-09 och plan- och bygglagen (1987:10) i dess lydelse för datum för ansökan tillämpas.

Ansökan om strandskyddsdispens gjordes 2012-04-20 och miljöbalken (1998:808) i dess lydelse för ansökan tillämpas.

Senaste bygglov beslutat 1969-10-14 anger användningen för huvudbyggnaden på Överby 1:22 som både fritidshus och huvudbyggnad för

församlings-verksamhet.

Fastigheten är belägen utom detaljplan.

Fastigheten är belägen inom verksamhetsområde för allmän va-anläggning.

För området gäller strandskydd enligt 7 kap. 13 och 14 §§ miljöbalken eller enligt separat beslut från länsstyrelsen.

Underrättelse har utförts 1998-11-06 med svarstid till 1998-11-20.

Kungörelse har införts i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet 2016-01-19 och kungörelsen har anslagits på kommunens anslagstavla under tiden 2016-01-19 – 2016-02-02.

Yttrande har inkommit från Överby Villaägareförening daterat 2016-02-01.

Motivering Bygglov

Ansökan bedöms uppfylla kraven för bygglov enligt 8 kap. 12 § plan och bygglagen.

Yttranden m.m.

Yttrandet från Överby Villaägareförening anger bl.a.

______________________________________________________________________________________________

Forts. SBN § 18

Om tanken är att starta upp kurs- och konferensverksamhet så efterlyser vi en redogörelse på hur denna verksamhet kommer att påverka närområdet och de boende, både när det gäller ökade trafikflöden samt säkerställande av framkomlighet och säkerhet för t ex varutransporter med hänsyn till att det finns många barn i området som vistas på vägmark när de rör sig mellan hemmet och skolan.

Bygglov- och GIS-enheten bedömning av inlämnat yttrande

Den senaste bygglovprövade användningen av huvudbyggnaden på Överby 1:22 är bl.a. församlingsverksamhet. Utgångspunkten i handläggningen av detta ärende är en tillbyggnad av verksamhetsbyggnad och en byggnad som utgör ett komplement till denna verksamhet. Bygglovsprövningen kan således inte göras med utgångspunkten att det handlar om uppstart av en helt ny verksamhet för kursgård.

Ansökningshandlingarna redovisar som användningsbar tillkommande yta för faktisk verksamhet två lokaler om vardera ca 50 kvm golvyta. Användningen anges till ”KONF. / FEST” och ”UTBILDNINGSLOKAL / FÖRRÅD”. De biluppställningsplatser som ansökan avser är placerade vid infarten mot Överbyslingan på Överby 1:75 och Överby 1:47. Ingenting av ansöknings-handlingarna redovisar att någon annan infart avses användas. Överbyslingan är detaljplanerad som ”Uppsamlingsväg för lokaltrafik”. I förslag till detaljplan nr 358 föreslogs de tre aktuella fastigheterna ges byggrätt på över totalt 2 000 kvm byggnadsarea för bostäder och verksamhet, d.v.s. långt mer än vad nu befintliga byggnader med sökta åtgärder tillsammans uppnår. Även om fastigheterna inte togs med i den detaljplan som antogs av kommunfullmäktige får de be-dömningar om trafiksäkerhet som gjordes fortfarande anses som aktuella.

Ansökan bedöms därmed uppfylla kraven i 2 kap plan- och bygglagen.

Yttrandet från Överby Villaägareförening innehåller även ett flertal frågor och uppgifter som inte berör det nu aktuella ärendet. Bygglov- och GIS-enheten kommer dock att undersöka om de framförda uppgifterna ger anledning för stadsbyggnadsnämnden att eventuellt fatta beslut enligt 10 kap. plan- och bygglagen (1987:10) eller 11 kap. plan- och bygglagen (2010:900).

Strandskydd

I förslag till detaljplan nr 358 föreslogs de tre aktuella fastigheterna utgöra kvartersmark. All kvartersmark i förslaget till detaljplan bedömdes ianspråk-tagen. Länsstyrelsen delade kommunens uppfattning i samrådsyttrande 2005-04-04 och konstaterade att den var beredd att upphäva strandskyddet i föreslagen omfattning. De nu aktuella fastigheterna undantogs dock senare från kommunfullmäktiges beslut att anta detaljplanen.

Bygglov- och GIS-enheten delar i detta ärende de bedömningar som dåvarande stadsbyggnadsenheten i Vaxholms stad och Länsstyrelsen i Stockholms län

gjorde i samband med framtagande av detaljplan 358. Det område som dispensen avser har redan tagits i anspråk på ett sätt som gör att det saknar betydelse för strandskyddets syften på grund av bl.a. bebyggelse och trädgårds-anläggningar. Särskilda skäl enligt 7 kap. 18 c § 1 miljöbalken bedöms därför föreligga för att medge dispens från förbuden i 7 kap. § 15 miljöbalken för sökt åtgärd. Den befintliga bebyggelsen på aktuell fastighet och omgivande fastigheter med etablerade hemfridszoner omöjliggör fri passage för

allmänheten längs strandlinjen.

Förslag till beslut

Bygglov ges med stöd av 8 kap. 12 § plan- och bygglagen (1987:10).

Dispens ges från förbuden enligt 7 kap. 15 § miljöbalken med stöd av 7 kap.

18 b § miljöbalken (strandskyddsdispens).

Enligt 7 kap. 18 f § miljöbalken föreskrivs hela fastigheternas landområde inom strandskydd får tas i anspråk som tomt.

Avgift tas ut med 26 208 kronor enligt taxa fastställd av kommunfullmäktige, faktura för avgiften skickas separat.

För ärendet gäller

Bygganmälan på särskild blankett skall inlämnas till stadsbyggnads-förvaltningen senast tre veckor före byggstart.

Kvalitetsansvarig ska anmälas av byggherren.

Byggsamråd skall hållas snarast efter det att bygganmälan inlämnats.

Vid byggsamrådet ska både byggherren och kvalitetsansvarig närvara.

(Senast) vid byggsamrådet ska följande handlingar lämnas in:

o Förslag till kontrollplan o Brandskyddsbeskrivning

o Konstruktionssektion (grund, bjälklag, väggar, tak)

Byggnadsarbetet får inte påbörjas förrän skyddsombud, skyddskommitté eller organisation som företräder arbetstagarna har fått tillfälle att yttra sig över åtgärderna.

Yrkanden

Ordföranden yrkar bifall till förvaltningens beslutsförslag och finner bifall till eget yrkande.

______________________________________________________________________________________________

Forts. SBN § 18 Sändlista

Kopia av beslutet till:

Sökanden + blanketter för bygganmälan och anmälan om kvalitetsansvarig Länsstyrelsen

Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd, SRMH, 183 80 Täby Roslagsvatten AB, Box 437, 184 86 Åkersberga

Storstockholms brandförsvar, Box 1328, 111 83 Stockholm Beslutet delges (med delgivningskvitto)

Överby Villaägareförening, Överbyslingan 68, 185 94 Vaxholm

Du kan överklaga beslutet

Detta beslut kan överklagas. Överklagandet ska vara ställt till Länsstyrelsen i Stockholms län men skickas till Vaxholms stad, Stadsbyggnadsnämnden, 185 83 Vaxholm. Överklagandet ska vara skriftligt och ha kommit in till kommunen inom tre veckor från den dag då den som vill överklaga fick del av beslutet.