• No results found

Tillsynsplan folköl, tobak och receptfria

In document Pågående planer (Page 182-187)

läkemedel 2020

Bygg- och miljönämnden

Innehåll

Inledning ... 3

Tillsyn av försäljning och servering av folköl ... 3

Tillsyn av handel med tobaksvaror och elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare ... 3

Tillsyn av rökfria miljöer ... 3

Tillsyn av receptfria läkemedel ... 4

Mål för tillsynen ... 5

Övergripande mål ... 5

Försäljning och servering av folköl ... 5

Tobaksförsäljning och rökfria miljöer ... 5

Receptfria läkemedel ... 5

Samhällsbyggnadsförvaltningens mål för tillsynen år 2020 ... 5

Åtgärder vid bristande efterlevnad ... 5

Sanktioner särskilt vid tillsyn av receptfria läkemedel ... 5

Ansvarsfördelning inom tillsynsområdet ... 6

Samverkan i tillsynen (borde inte det kunna vara ett mål att öka) .... Fel! Bokmärket är inte definierat. Samordnad tillsyn ... Fel! Bokmärket är inte definierat. Resurser och finansiering ... 7

Resurser för tillsynen ... 7

Finansiering av tillsynen ... 7

Antal verksamhetsutövare 2020-01-01 ... 7

Inledning

Tillsyn av försäljning och servering av folköl

Med folköl avses öl med en alkoholhalt som överstiger 2,25 men inte 3,5 volymprocent enligt alkohollagens 1 kap 8 §. Tillsyn sker enligt riskklassning. Samtliga registrerade

handlare/verksamheter får tillsyn varje år. Avgiften för tillsynen är fastställd i Katrineholms författningssamling KFS nr. 4.21.

Anmälan om handel/servering ska ha kommit in till Bygg- och miljönämnden innan

försäljningen eller servering får påbörjas. Tillsynen samordnas med livsmedelskontrollen.

De riktlinjer som styr tillsynen utgår från Alkohollagen. Enligt den ska den som bedriver detaljhandel med eller servering av folköl utöva särskild tillsyn genom egenkontroll. Vid den offentliga tillsynen kontrolleras efterlevnaden av den aktuella egenkontrollen och lagstiftningen i övrigt. Det handlar främst om handlarens rutiner kring ålderskontroll och information om gällande regler till sin personal. Kommunen har möjlighet att genomföra så kallade kontrollköp av folköl för att kontrollera hur åldersgränsen följs i butiken. Resultatet av ett kontrollköp kan sedan utgöra ett diskussionsunderlag mellan kommunen och den som säljer varorna. Resultatet får dock inte utgöra en grund för föreläggande eller förbud.

Om avvikelse från lagstiftningens krav upptäcks föreläggs verksamheten att åtgärda dessa.

Uppföljning sker i nära anslutning till åtgärdsdatum.

Tillsyn av handel med tobaksvaror och elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare

Samtliga registrerade handlare/verksamheter får tillsyn varje år. Tillsynen kan ske både via inre och yttre kontroll. Avgiften för tillsynen är fastställd i Katrineholms författningssamling (KFS nr.

4.21). Tobaksförsäljning får inte påbörjas förrän tillstånd inhämtats av tillsynsmyndigheten. De tobaksförsäljare som hade sin verksamhet anmäld innan 1 juli 2019 och inkommit med ansökan om tillstånd innan 1 november 2019 får fortsätta sin försäljning tills tillsynsmyndigheten gjort tillståndsprövningen klart. För försäljning av e-cigaretter och påfyllningsbehållare gäller anmälningsplikt istället för tillståndsplikt.

Kommunen har möjlighet att genomföra så kallade kontrollköp för att kontrollera hur åldersgränsen följs i butiken. Resultatet av ett kontrollköp kan sedan utgöra ett

diskussionsunderlag mellan kommunen och den som säljer varorna. Resultatet får dock inte utgöra en grund för föreläggande eller förbud. Tillsyn genom kontrollköp är inte planerat att genomföras under 2020.

Tillsyn av rökfria miljöer

Tobakslagen förbjuder rökning i vissa offentliga miljöer och gemensamhetslokaler. Det är den som äger eller på annan grund förfogar över en lokal, ett annat utrymme eller ett område utomhus som omfattas av rökfria miljöer som är ansvarig för att reglerna om rökfria miljöer följs.

Kommunen är tillsynsansvarig myndighet för reglerna om rökfria miljöer. Exempel på rökfria miljöer är lokaler som är avsedda för barnomsorg, skolverksamhet, för gemensamt bruk i bostäder, i restauranger m fl., och utomhus på skolgårdar och på motsvarande områden utomhus vid förskolor och fritidshem, på uteserveringar, lekplatser, perronger, och vid entréer

beslutat att de kommunala badplatserna, parkerna och utegymmen ska vara rökfria miljöer.

Samhällsbyggnadsförvaltningens tillsyn av rökfria miljöer på skolor sker genom oanmälda kontroller av skolgårdar samt genom systemtillsyn i samtal med rektorer om verksamhetens eget arbete för en rökfri skola. Tillsynen av skolgårdarna sker i samband med ordinarie hälsoskyddstillsyn, ungefär vart tredje år. Samhällsbyggnadsförvaltningen gör tillsyn på andra rökfria miljöer i projektform.

Tillsyn av receptfria läkemedel

Samhällsbyggnadsförvaltningens tillsyn av försäljning av receptfria läkemedel sker framförallt i samband med livsmedelskontroll. Kommunens ansvar gäller de receptfria läkemedel som säljs i andra butiker än ett apotek. Vid tillsynen kontrolleras att verksamheten har ett

egenkontrollprogram samt hur märkning och skyltning ser ut. Vid tillsynen kontrolleras även vilka rutiner som finns för att personalen ska sköta ålderskontrollen.

Mål för tillsynen

Övergripande mål

Försäljning och servering av folköl

Alkohollagen är en skyddslagstiftning. Syftet med lagen är att begränsa den skadliga användningen av alkohol, till exempel allt för tidig alkoholdebut, berusningsdrickande och ordningsstörningar. Det övergripande målet för den svenska alkoholpolitiken är att främja folkhälsan genom att minska alkoholens medicinska och sociala skadeverkningar.

Tobaksförsäljning och rökfria miljöer

Tobakslagen är en skyddslagstiftning med det övergripande målet att motverka tobaksbrukets medicinska skadeverkningar. Genom lagstiftning, information och stöd till ett allsidigt

tobakspreventivt arbete vill staten förebygga tobaksdebuten bland barn och ungdom, uppmuntra till tobaksavvänjning och skydda mot skadeverkningar av passiv rökning.

Receptfria läkemedel

Att kontrollera efterlevnaden av regelverket för att handel med receptfria läkemedel följs och vid brister rapportera det mot läkemedelsverket som har det övergripande tillsynsansvaret och möjligheter till sanktioner.

Samhällsbyggnadsförvaltningens mål för tillsynen år 2020

Det finns tre planerade mål för samhällsbyggnadsförvaltningens verksamhet inom området:

Genomföra planerade tillsyner/kontroller enligt gällande lagstiftning

Inkommen ansökan/anmälan behandlas inom utlovad svarstid

Tillsyn i samverkan med andra myndigheter (t ex polis, skatteverket, socialnämnden)

Planerad tillsyn, antal inspektioner

2020 2021 2022

Folköl 25 25 25

Tobak 34 34 34

Receptfria läkemedel 18 18 18

Åtgärder vid bristande efterlevnad

Om avvikelse från lagstiftningens krav upptäcks föreläggs verksamheten att åtgärda dessa.

Uppföljning sker i nära anslutning till åtgärdsdatum.

Sanktioner särskilt vid tillsyn av receptfria läkemedel

När Samhällsbyggnadsförvaltningen upptäcker eventuella avvikelser mot lagen ska en rapport skickas till Läkemedelsverket som vidtar lämpliga sanktioner mot företaget. Läkemedelsverket får meddela de förelägganden eller förbud som behövs för att lagen eller föreskrifter som har meddelats i anslutning till den ska följas. Besluten får överklagas till förvaltningsrätten.

Ansvarsfördelning inom

In document Pågående planer (Page 182-187)