• No results found

Tolsjö, Lidköpings kommun

In document Ajournering 150, kl 14:30-14:40 (Page 9-17)

Strandskyddsdispens för nybyggnation av fritidshus och friggebod/bastu

Göran och Lisbeth Karlsson, Sunnersberg Önners gård, 53198 Lidköping

BESLUT

Miljö- och byggnämnden beslutar att avslå ansökan om dispens från strand-skyddsbestämmelserna för nytt fritidshus och friggebod/bastu på fastigheten Tolsjö 1:25 i Lidköpings kommun, eftersom särskilda skäl för strandskydds-dispens saknas.

Beslutet fattas med stöd av 7 kap. 18 a § miljöbalken.

Reservation

Mot beslutet reserverar sig Christian Poucette (M), Kent Thorstensson (M) och Thomas Karlsson (C) till förmån för Christian Poucettes yrkande att bifalla strandskyddsdispensen.

Avgift

Avgift för strandskyddsprövning är 8 900 kronor, i enlighet med taxa fast-ställd av kommunfullmäktige.

Hur man överklagar Se bilaga.

ÄRENDEBESKRIVNING

Ansökan om strandskyddsdispens för nytt fritidshus (105 kvm) och frigge-bod/bastu inom strandskyddsområdet för Vänern på fastigheten Tolsjö 1:25 i Lidköpings kommun. Sökanden är ägare till fastigheten Tolsjö 1:25 samt till det äldre befintliga fritidshuset, som är beläget högt uppe på en bergsklippa ut mot Vänern och placerat på båda fastigheterna Tolsjö 1:15 och Tolsjö 1:25. På fastigheten Tolsjö 1:25 finns även anläggningar i form av trappa ner till stranden och soldäck vid strandkanten. En del av området direkt söder om befintligt fritidshus på fastigheten Tolsjö 1:25 är ianspråktagen som tomtplats sedan tidigare. Platsen ligger inom strandskyddat område för Vänern inom delvis ej ianspråktaget område utan avskiljande bebyggelse mot vattnet.

Området utanför befintligt fritidshus tomtplats utgörs av strandnära natur-mark med träd och en flora av ris, mossa, lavar och kärlväxter kombinerat med stenhällar.

Platsbesök gjordes i juli och augusti 2013.

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

Representanter från nämnden har besökt platsen.

Platsen omfattas av

• område med särskilda bestämmelser för hushållning med mark och vatten för Vänern med öar och stränder enligt 4 kap. miljöbalken.

• området utgörs av strandskyddsbestämmelser enligt 7 kap. 16 § miljö-balken för sjön Vänern, 300 meter från strandlinjen, både upp mot land och utåt vattnet.

Motivering

Vid Vänern råder strandskydd intill 300 meter från strandlinjen, vilket gäller både land- och vattenområdet. Syftet med strandskyddet är att trygga förut-sättningarna för allmänhetens friluftsliv och tillgång till strandområden samt bevara goda livsvillkor på land och i vatten för djur- och växtlivet (7 kap.

13 § miljöbalken.

Inom strandskyddsområde får inte nya byggnader uppföras. Dessutom får inte anläggningar eller anordningar utföras om de hindrar eller avhåller all-mänheten från att beträda ett strandskyddsområde, där det annars skulle ha gått att få färdas fritt eller åtgärder vidtas som väsentligt förändrar livsvill-koren för djur- eller växtarter. (7 kap.15 § miljöbalken).

Kommunen får ge dispens från förbudet om det finns särskilda skäl och om dispensen inte strider mot strandskyddets syften (7 kap. 18 § c § och 7 kap.

26 § miljöbalken).

Kommunen får i det enskilda fallet medge dispens från förbudet om det finns särskilda skäl.

Som särskilda skäl räknas område som

• är ianspråktaget, inom hemfridszon eller tomtplatsavgränsning.

• är väl avskilt från stranden av till exempel en större väg eller järnväg.

• behövs för en anläggning som måste ligga vid vatten.

• behövs för att utvidga en pågående verksamhet.

• behöver användas för att tillgodose ett angeläget allmänt intresse som inte kan tillgodoses utanför strandskyddsområdet.

• behöver användas för att tillgodose ett annat mycket angeläget intresse.

Platsen för de planerade åtgärderna ligger inom område med geografiska bestämmelser. Här ska det rörliga friluftslivet särskilt beaktas vid bedöm-ningen av tillåtligheten av exploateringsföretag eller andra ingrepp i miljön (4 kap. 2 § miljöbalken).

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

Miljö- och byggnämnden gör bedömningen att det saknas särskilda skäl för att lämna strandskyddsdispens för byggnaderna eftersom friggebod, bastu och del av planerat nytt hus ligger utanför etablerad tomtplats och ianspråk-taget område. Även strandskyddets syften motverkas då komplementbyggna-derna och planerat fritidshus bedöms komma att ha en avhållande effekt på allmänhetens möjligheter att vistas i området.

Den 25 oktober 2013 kommunicerades förslag till beslut med den sökande, som lämnade synpunkter vid besök på kommunen den 6 november 2013.

Vid besöket informerades om att fritidshus med samma yta som befintligt hus på samma plats, eller något sydväst om befintligt hus på det plana området mellan flaggstången och trappan, kan vara förenligt med strandskydds-bestämmelserna. Kommunen efterfrågade även kompletteringar i ärendet.

Sökanden meddelade den 2 december 2013 att man önskade ansöka om strandskyddsdispens enligt ursprunglig ansökan; kompletterande uppgifter som efterfrågats har inte inskickats.

Sökanden har meddelat att soldäcket vid stranden tagits bort.

Jäv

Ersättare Börje Rask (KD) deltar inte p.g.a. jäv i ärendets handläggning.

Förvaltningens förslag till beslut

Miljö- och byggnämnden beslutar att avslå ansökan om dispens från strand-skyddsbestämmelserna för nytt hus samt friggebod/bastu på fastigheten Tolsjö 1:25 i Lidköpings kommun, eftersom särskilda skäl för strandskydds-dispens saknas.

Beslutet fattas med stöd av 7 kap. 18 a § miljöbalken.

Yrkanden

Poul Rask (S) med instämmande från Ulla Andersson (S) och Björn

Gustafsson (V): Strandskyddsdispens avstyrks enligt förvaltningens förslag till beslut, eftersom särskilda skäl för strandskyddsdispens saknas.

Christian Poucette (M) med instämmande från Kent Thorstensson (M) och Thomas Karlsson (C): Strandskyddsdispens tillstyrks, eftersom särskilda skäl för strandskyddsdispens föreligger.

Proposition

Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att nämnden beslutar enligt Poul Rasks yrkande att avstyrka strandskyddsdispensen, eftersom särskilda skäl för strandskyddsdispens saknas.

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

Information/upplysning

Beslutet om strandskyddsdispens översänds till Länsstyrelsen som har rätt att överpröva beslutet inom tre veckor från det att Länsstyrelsen har fått beslutet.

Sökanden uppmanas att invänta utgången av tiden för överprövning innan arbetena påbörjas. Bygglovskoordinator tfn 0510-771780 kan upplysa om ärendet är överprövat.

Ärendets handläggning

Ärendet har beretts av ekolog Anna-Lena Berggren Drotz.

Beslutsunderlag Översiktskarta Situationsplan Kopia till

Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Naturvårdsenheten, 542 85 Mariestad _____

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

§ 150 Dnr 2013MBN0683

Tolsjö 1:15, Tolsjö, Lidköpings kommun

Strandskyddsdispens för nybyggnation av fritidshus och utrustning för båtupptagning

Louise Sjölin och Linus Johansson, Fästa Sanneberg, 53198 Lidköping

BESLUT

Miljö- och byggnämnden beslutar att avslå ansökan om dispens från strand-skyddsbestämmelserna för nytt hus och utrustning för båtupptagning på fastigheten Tolsjö 1:15 i Lidköpings kommun, eftersom särskilda skäl för strandskyddsdispens saknas.

Beslutet fattas med stöd av 7 kap. 18 a § miljöbalken.

Reservation

Mot beslutet reserverar sig Thomas Karlsson (C), Christian Poucette (M) och Kent Thorstensson (M) till förmån för Thomas Karlssons yrkande att bifalla strandskyddsdispensen.

Avgift

Avgift för strandskyddsprövning är 8 900 kronor, i enlighet med taxa fastställd av kommunfullmäktige.

Hur man överklagar Se bilaga.

ÄRENDEBESKRIVNING

Ansökan om strandskyddsdispens för nytt fritidshus (63 kvm) och anordning för båtupptagning på fastigheten Tolsjö 1:15. På fastighetsgränsen mot Tolsjö 1:25 finns i dag ett äldre fritidshus som är beläget på fastighetsgränsen och in på fastigheterna Tolsjö 1:15 och 1:25. Huset är beläget högt uppe på en bergsklippa ut mot Vänern. På platsen finns även en äldre sjöbod samt gamla båtupptagningsanordningar med fästen och tillhörande räls, som nu ligger upplagd på fastigheten Tolsjö 1:15. Den aktuella platsen ansökan avser består av naturmark i direkt anslutning till stranden.

Platsen ligger inom strandskyddat område för Vänern inom delvis inte ian-språktaget område utan avskiljande bebyggelse mot vattnet. Området utgörs av strandnära naturmark med träd och en flora av ris, mossa, lavar och kärl-växter kombinerat med stenhällar.

Platsbesök gjordes i juli och augusti 2013.

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

Representanter från nämnden har besökt platsen.

Platsen omfattas av

• område med särskilda bestämmelser för hushållning med mark och vatten för Vänern med öar och stränder enligt 4 kap. miljöbalken.

• område som omfattas av strandskyddsbestämmelser enligt 7 kap. 16 § miljöbalken för sjön Vänern, 300 meter från strandlinjen, både upp mot land och utåt vattnet.

Förslag till beslut har kommunicerats med sökanden, som lämnat följande synpunkter:

Felaktiga uppgifter har använts kring husets storlek; ansökan avser ett hus på 63 kvm och nytt fritidshus är tänkt att ersätta befintligt fritidshus på Tolsjö 1:15. Huset placeras på berg och på etablerad tomtmark dit allmänheten inte har tillträde och inte i direkt närhet till stranden. Som särskilda skäl för strandskyddsdispens hävdas att marken sedan tidigare är ianspråktagen, vilket också har varit kommunens bedömning tidigare. Kommunen har tidigare beviljat strandskyddsdispens för ny friggebod om 15 kvm samt bygglov för utbyggnad av fritidshus med 40 kvm. Byggnaderna har dock aldrig blivit uppförda, då möjlighet att transportera byggmaterial för före-gående ägare av fritidshuset försvårades med ägarna till Tolsjö 1:25, vilket ledde till avstängning av tillfartsväg. Bifogad situationsplan är kompletterad med befintlig mur, jordkällare samt de byggnader som är beviljade sedan tidigare på platsen. En justering av placering och proportioner på nytt fritids-hus, för att inrymmas på tidigare beviljat område, har gjorts.

Gällande båtupptagningsutrustning, är befintlig utrustning i behov av renove-ring. Som alternativ till renovering ansöks istället om strandskyddsdispens, för att ersätta befintlig utrustning med en ny modernare utrustning på ny plats. Den nya utrustningen inkräktar inte på grannfastigheten Sunnersberg-Torpa 2:11 och tar mindre plats i anspråk än befintlig.

Motivering

Vid Vänern råder strandskydd intill 300 meter från strandlinjen, vilket gäller både land- och vattenområdet. Syftet med strandskyddet är att trygga förut-sättningarna för allmänhetens friluftsliv och tillgång till strandområden samt bevara goda livsvillkor på land och i vatten för djur- och växtlivet (7 kap.

13 § miljöbalken.

Inom strandskyddsområde får inte nya byggnader uppföras. Dessutom får inte anläggningar eller anordningar utföras om de hindrar eller avhåller allmänheten från att beträda ett strandskyddsområde, där det annars skulle ha gått att få färdas fritt eller åtgärder vidtas som väsentligt förändrar livsvill-koren för djur- eller växtarter. (7 kap.15 § miljöbalken).

Kommunen får ge dispens från förbudet om det finns särskilda skäl och om dispensen inte strider mot strandskyddets syften (7 kap. 18 § c § och 7 kap.

26 § miljöbalken).

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

Kommunen får i det enskilda fallet medge dispens från förbudet om det finns särskilda skäl.

Som särskilda skäl räknas område som

• är ianspråktaget, inom hemfridszon eller tomtplatsavgränsning.

• är väl avskilt från stranden av till exempel en större väg eller järnväg.

• behövs för en anläggning som måste ligga vid vatten.

• behövs för att utvidga en pågående verksamhet.

• behöver användas för att tillgodose ett angeläget allmänt intresse som inte kan tillgodoses utanför strandskyddsområdet.

• behöver användas för att tillgodose ett annat mycket angeläget intresse.

Platsen för de planerade åtgärderna ligger inom område med geografiska bestämmelser. Här ska det rörliga friluftslivet särskilt beaktas vid bedöm-ningen av tillåtligheten av exploateringsföretag eller andra ingrepp i miljön (4 kap. 2 § miljöbalken).

Miljö- och byggnämnden gör bedömningen att det saknas särskilda skäl för att lämna strandskyddsdispens för nytt fritidshus. Särskilda skäl för strand-skyddsdispens saknas eftersom den planerade platsen för huset inte är ian-språktaget för ett större hus. Det planerade nya huset ligger utanför etablerad tomtplats och ianspråktaget område. Vidare bedöms strandskyddets syften motverkas eftersom hemfridszonen kommer att utökas om det planerade huset etableras på platsen. Befintligt hus på fastighetsgränsen ägs av fastig-hetsägarna till Tolsjö 1:25 de planerar att riva huset och uppföra det som en ersättningsbyggnad på Tolsjö 1:25 detta innebär att ägarna till Tolsjö 1:15 inte kan ersätta det befintliga huset.

Även strandskyddets syften motverkas då fritidshuset bedöms komma att ha en avhållande effekt på allmänhetens möjligheter att vistas i området.

Tidigare beslut på fastigheten har inte påbörjats inom 2 år och avslutats inom 5 år därför har de förfallit.

När det gäller ny båtupptagningsanordning, bedöms det vara en anordning som kräver strandskyddsdispens enligt strandskyddsbestämmelserna.

Särskilda skäl för anordningen saknas eftersom området inte är ianspåktaget i dag. Vidare motverkar anordningen strandskyddets syften, eftersom anlägg-ningen bedöms hindra det rörliga friluftslivet från att färdas fritt i området.

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

Förvaltningens förslag till beslut

Miljö- och byggnämnden beslutar att avslå ansökan om dispens från strand-skyddsbestämmelserna för nytt hus och utrustning för båtupptagning på fastigheten Tolsjö 1:15 i Lidköpings kommun, eftersom särskilda skäl för strandskyddsdispens saknas.

Beslutet fattas med stöd av 7 kap. 18 a § miljöbalken.

Yrkande

Thomas Karlsson (C) med instämmande av Christian Poucette (M) och Kent Thorstensson (M): Strandskyddsdispens tillstyrks, eftersom särskilda skäl för strandskyddsdispens föreligger.

Ajournering

Nämnden ajournerar sig mellan kl 14:30-14:40 för diskussioner i parti-grupperna.

Yrkande

Ulla Andersson (S): Strandskyddsdispens avstyrks enligt förvaltningens förslag till beslut, eftersom särskilda skäl för strandskyddsdispens saknas.

Proposition

Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att nämnden beslutar enligt Ulla Anderssons yrkande att avstyrka strandskyddsdispens.

Information/upplysning

Beslutet om strandskyddsdispens översänds till Länsstyrelsen som har rätt att överpröva beslutet inom tre veckor från det att Länsstyrelsen har fått beslutet.

Sökanden uppmanas att invänta utgången av tiden för överprövning innan arbetena påbörjas. Bygglovskoordinator tfn 0510-771780 kan upplysa om ärendet är överprövat.

Ärendets handläggning

Ärendet har beretts av ekolog Anna-Lena Berggren Drotz.

Beslutsunderlag Översiktskarta Situationsplan Kopia till

Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Naturvårdsenheten, 542 85 Mariestad _____

Justering sign. Utdragsbestyrkande Beslutsexpediering

§ 151 Dnr 2013MBN0896

Sunnerby 2:13, Sunnerby, Lidköpings kommun

In document Ajournering 150, kl 14:30-14:40 (Page 9-17)

Related documents