• No results found

Trafiknämnden

In document Vi bygger för framtiden (Page 58-66)

4. Specifika mål och budget för styrelser och nämnder

4.3 Kollektivtrafiken

4.3.1. Trafiknämnden

En väl fungerande kollektivtrafik är avgörande för en växande och attraktiv region som Stockholm. Kollektivtrafiken fungerar som regionens blodomlopp. Varje dag väljer över 700 000 resenärer att göra 2,5 miljon resor med SL. I högtrafik görs fyra av fem resor till Stockholms innerstad med pendeltåg, buss, tunnelbana eller lokalbana.

Kollektivtrafik handlar om att få människors vardag och fritid att gå ihop.

Vi är stolta över att kollektivtrafiken har blivit bättre, samtidigt kan mycket mer åstadkommas. Arbetet med förbättrad punktlighet, ökad trygghet och en utbyggd kollektivtrafik går vidare. Att öka kollektivtrafikresandet är även den viktigaste miljöinsatsen som Stockholms läns landsting kan göra. Alliansen satsar därför 100 miljarder kronor på nya spår och vägar i Stockholmsregionen under tolv år. Det är den största satsningen sedan tunnelbanan byggdes. Ett sammandrag av budgeten för Trafiknämnden (TN) framgår av tabellen nedan:

Ovan presenteras ökning av landstingsbidrag före teknisk justering för att nollställa de tidigare avkastningskraven.

Fler resenärer i kollektivtrafiken

Allt fler väljer att resa med SL. Marknadsandelen för kollektivtrafiken på riksnivå ligger idag på 24 procent, i Stockholms län är motsvarande siffra hela 47 procent.

Stockholms län är därmed klart bäst i Sverige. Under morgonrusningen görs 8 av 10 resor till eller från Stockholms innerstad med SL. Vårt mål är att kollektivtrafikens andel av det totala resandet ska fortsätta att öka i Stockholmsregionen.

Trafiknämnden kommer därför att arbeta aktivt både med egna projekt och tillsammans med Svensk Kollektivtrafik för att stärka kollektivtrafikens status och varumärke. För att ytterligare öka andelen kollektivtrafikresor kommer även ambitionerna i SL:s trafikplaner att höjas, och investeringarna i kollektivtrafiken öka.

När Stockholm växer måste även kollektivtrafiken tillåtas växa

Under fyra år har Stockholms län vuxit med motsvarande ett Norrköping. Under tio år växer vi med ett Malmö, och på 20 år med ett Göteborg. Tillväxten ställer höga krav på en fortsatt utbyggd och förbättrad kollektivtrafik.

Senast vänsterpartierna hade makten i Stockholms läns landsting byggdes inte en enda meter nya spår i Stockholms län. Sedan 2006 har Alliansen initierat flera stora och

Mkr Utfall

- varav landstingsbidrag 7 494,8 7 694,8 2,7% 7 925,6 8 163,4

Kostnader -16 220 -17 525 8,0% -17 943 -18 382

Resultat 0 0,5 0,5 0,5

Budget 2012 59 (97)

viktiga spårutbyggnader i länet. Utbyggnaden med dubbelspår vid Nynäshamns- och Roslagsbanan, Södertälje samt invigningen av Spårväg Citys inledande sträckning visar tydligt vår ambition med en utbyggd kollektivtrafik. Arbetet med att bygga vidare Spårväg City mot Ropsten intensifieras och byggstart planeras till 2012. Arbetet med utbyggnaden av Tvärbanan mot Solna fortsätter. Trafiknämnden återkommer med förslag till investeringsplan för Spårväg City för beslut i Landstingsfullmäktige under 2011. Arbetet med att utreda en konvertering av stombusslinje 4 till spårväg fortsätter.

Alliansen vill dessutom titta vidare på möjligheterna att bygga ut spårtrafiken ytterligare i framtiden.

Arbetet med Tvärbana Ost till Slussen och Saltsjöbanans upprustning, Tvärbana Norr till Kista och Sollentuna samt Spårväg syd går vidare liksom arbetet med spårtrafik till Arlanda samt modernisering av Lidingöbanan. Parallellt med detta pågår byggnationen av Citybanan som när den öppnas för trafik kommer att fördubbla spårkapaciteten genom Stockholm.

Utredningen om införandet av så kallade BRT-korriodorer (Bus rapid transit) i Stockholmsregionen fortsätter. BRT-korridorer skulle exempelvis öka framkomligheten för bussarna genom särskilda bussgator där busstrafik prioriteras framför annan trafik.

Förbifart Stockholm är en stor och viktig infrastruktursatsning för hela Stockholms län, och är viktig för framtidens kollektivtrafik. Förbifarten är ett sätt att få bort tung trafik från innerstaden, minska trängseln och bilisternas miljöpåverkan samt att korta restiden för samtliga länsinvånare. Förbifart Stockholm ger en möjlighet att utveckla busstrafiken mellan länet norra och södra del, och därigenom bidra till en mer lättframkomlig stad och region. Förbifarten kommer att bli en ny pulsåder, som mestadels under mark, kommer att knyta samman länets norra och södra delar. En bättre miljö och en väl fungerande vardag är alla stockholmare värda.

I budgeten föreslår vi bruttoinvesteringar på 33,5 miljarder kronor för de kommande fem åren. Kollektivtrafikens stora behov av nyinvesteringar gör också att alla möjligheter till samfinansiering ska prövas. Genom att samarbeta med näringsliv, kommuner och andra berörda intressenter kan ytterligare resurser tillföras kollektivtrafiken. De stora investeringarna som behövs i både kollektivtrafik och övrig infrastruktur kräver en kraftfull och långsiktig politik, vari såväl kommuner, landsting som stat behöver ta sina åtaganden på största allvar. En väl fungerande infrastruktur i landets tillväxtcentrum är en nationell angelägenhet.

Förbättrad punktlighet och mer nöjda resenärer

Det viktigaste för resenärerna är att de kan lita på kollektivtrafiken. En punktlig och regelbunden trafik är således en avgörande framgångsfaktor.

Sedan Alliansen 2006 fick väljarnas förtroende har kollektivtrafiken tydligt ökat punktligheten. Andelen nöjda resenärer låg länge still på cirka 60 procent. Under den föregående mandatperioden lyckades Alliansen vända trenden. Andelen nöjda resenärer i kollektivtrafiken har ökat kraftigt från 64 procent under 2006 till 74 procent under 2010, en ökning med 10 procentenheter. Stockholms läns landsting ska även fortsatt vidta kraftfulla och systematiska åtgärder för att förbättra kvaliteten och punktligheten i

Budget 2012 60 (97)

hela kollektivtrafiken, detta arbete har högsta prioritet. Kollektivtrafiken ska inte planera för normalvintrar, utan för vintrar med sträng kyla och mycket snö.

En avgörande faktor för att punktligheten ska öka är ett fortsatt samarbete med Trafikverket och SJ. Kraftsamling Mälardalen som nyligen avslutats är ett lyckat exempel på samarbete där dåvarande Banverket (Trafikverket), SJ och SL kom till rätta med flera viktiga problem vad gäller den spårbundna kollektivtrafiken. Samarbetet med samarbetspartners som tillhandahåller spår och vägar ska fortsätta och utvecklas.

En grundläggande förutsättning för bättre tidhållning är en väl fungerande infrastruktur och fordonspark. Vi har därför bland annat höjt driftkvalitén på de äldre tunnelbanevagnarna, och rustat upp, både in- och utvändigt, flertalet vagnar på Roslagsbanan. Insatserna för ökad tillgänglighet och kvalitet på tunnelbanans Gröna linje är också en del i arbetet. Samtidigt fortskrider planeringen för ett nytt signalsystem på tunnelbanans Röda linje. En bättre tidhållning kräver helt enkelt bättre infrastruktur, och ett bra samarbete mellan samtliga aktörer som verkar inom infrastruktursektorn.

Bättre trafik- och störningsinformation

En tillförlitlig och lättillgänglig trafikinformation är ytterst viktig för resenärerna.

Resenärerna ska få bättre och direkt information, speciellt vid förseningar och andra trafikstörningar.

Den största satsningen på förbättrad trafikinformation sker genom implementeringen av dynamiska samlings- och hållplatsskyltar. Dynamiska skyltar ska finnas vid samtliga hållplatser runt om i länet, med fler än 100 av- och påstigande per dygn.

Mobiltelefonen är för många resenärer en viktig kanal för direkt och lättillgänglig trafikinformation. Realtidsinformation via hemsida och sociala medier är viktiga kanaler för att resenärerna snabbt ska få del av uppdaterad information. SL:s reseplanerare ska ta hänsyn till inställda avgångar, och även föreslå andra resealternativ. Såväl SL:s hemsida som reseplaneraren ska utvecklas med vägledning för personer med funktionsnedsättning, såsom t.ex. information om hissar och rulltrappor, inklusive driftstatus, för respektive station, så att hela resan från dörr till dörr underlättas. Funktionsnedsatta ska alltid, även i händelse av brister i tillgängligheten, kunna slutföra sin resa på ett tryggt och säkert sätt.

Resenärer och allmänhet ska fortsatt kunna ta del av service och information dygnet runt. Det är centralt att ständigt förbättra servicen genom att korta svarstiden för både brev och telefonsamtal. Även kommunikationen med resenärerna måste utvecklas i takt med att ny teknik och nya former för informationsutbyte utvecklas. I samband med utvecklandet av mötesplatser i kollektivtrafiken bör möjligheten till trådlös uppkoppling utredas. Det ska även finnas trafikvärdar, som vid omfattande trafikstörningar informerar resenärerna på plats. Det är ett sätt för oss att visa att Stockholms läns landsting bryr sig om, och tar sitt ansvar för kollektivtrafikens resenärer.

Både resegarantin och tillgänglighetsgarantin är en trygghet för många resenärer när kollektivtrafiken inte fungerar som den ska. Alliansen har under den gångna

Budget 2012 61 (97)

mandatperioden utvecklat och förbättrat resegarantin betydligt. Bland annat har gränsen för reseersättning höjts till 800 kronor. Möjligheten att göra resegarantin bättre och mer användbar i samband med större trafikstörningar bör utredas i dialog med taxibranschen, inom ramen för målen i fördubblingsarbetet. Informationen om tillgänglighetsgarantin behöver förbättras.

En tryggare, trivsammare och renare kollektivtrafik

Samtliga kollektivtrafikresenärer ska känna sig trygga, oavsett, kön, ålder eller tid på dygnet. Genom trygga och trivsamma kundmiljöer förbättras reseupplevelsen, samtidigt som kollektivtrafikens attraktivitet förstärks. Arbetet med förbättrad städning, ökad närvaro av service- och trygghetspersonal samt utvecklandet av stations- och hållplatsmiljöerna har visat sig ha positiva effekter för kollektivtrafiken. Såväl tåg, spårvagnar, bussar som stationer och hållplatser ska vara trygga, trivsamma och rena.

För att öka tryggheten är det viktigt att det arbetet fortsätter och utvecklas vidare. Fler stationer och busshållplatser ska också utrustas med väderskydd. Vidare ska arbetet med att införa alkolås i samtliga bussar fortlöpa. Under mandatperioden ska möjligheten till alkolås i övriga trafikslag utredas.

Alliansens arbete med att göra kollektivtrafiken tryggare har gett resultat. Totalt sett har andelen trygga kollektivtrafikresenärer ökat under de fyra senaste åren. Sedan hösten 2006 har andelen trygga kvinnor som reser ensamma kvällar och/eller nätter ökat med 18 procentenheter respektive 15 procentenheter på tunnelbana och pendeltåg. Det är en utveckling i rätt riktning, dock återstår mycket arbete. Vårt mål är att samtliga kollektivtrafikresenärer ska känna sig trygga när de nyttjar kollektivtrafiken.

Samarbetet mellan polis, ordningsvakter, trafik- och trygghetsvärdar samt ideella organisationer ska fortsätta. Närvaron av trygghetspersonal ska vara särskilt hög, i både tunnelbane- och pendeltågstrafiken, under kvällar och helgnätter. Ordningsvakterna ska ha en gedigen utbildning, som främjar förtroendet bland resenärerna. En väl fungerande nattrafik är också central för att ytterliggare öka tryggheten och förbättra servicen.

Under föregående mandatperiod införde vi dygnet runt-trafik i tunnelbanan från fredag morgon till söndag natt. Vi har även utökat pendeltågstrafiken under kvällar och helger.

Kollektivtrafikens stationer och knutpunkter är ofta centralt belägna, och är därför attraktiva för olika typer av verksamheter. Genom att möjliggöra fler affärer, caféer och annan service i anslutning till stationerna, ökar både resans värde och intäkterna till kollektivtrafiken. Renoveringen och upprustningen av stationshallen vid Östermalmstorg är ett bra exempel på hur otrygga miljöer kan göras attraktiva, och därmed locka fler resenärer. Arbetet med att utveckla stationsmiljöerna ska fortsätta tillsammans med utomstående intressenter. Bland annat pågår just nu arbetena med Jakobsbergs busstation och den nya mötesplatsen i Älvsjö centrum.

Arbetet med att bekämpa och motverka skadegörelse ska fortsätta och bli mer effektivt.

Det är oacceptabelt att skadegörelse och klotter ska kosta kollektivtrafiken mångmiljonbelopp varje år – pengar som i stället borde gå till att utveckla och förnya kollektivtrafiken. Samtidigt tummar vi inte på tryggheten, kollektivtrafiken ska vara en plats där människor känner sig trygga. Vandaliserade hållplatsskydd ska återställas inom 48 timmar. Städning och klottersanering ska ha fortsatt hög prioritet.

Budget 2012 62 (97)

En tillgänglig kollektivtrafik

Samtliga resenärer som själva eller med hjälp av ledsagare kan ta sig till en station eller hållplats ska kunna resa med kollektivtrafiken. Exempelvis ska alla stationer både ha hissar och automatiska dörrar, samtidigt ska spår och plattformshöjden vara justerade så att vagn och plattform har samma nivå. Vidare ska plattformskanterna vara utrustade med taktila varningsmarkeringar, liksom att bussar ska ha ramp eller lyft. I samråden med Stockholms läns kommuner framhålls fortsatt vikten av att vägar till och från station eller hållplats underhålls för att de ska vara tillgängliga för allmänheten.

Utvecklingen inom närtrafiken i Sverige går mot mer anropsstyrd trafik snarare än linjelagd. Erfarenheten är att anropsstyrd trafik kan användas för att förbättra tillgängligheten och för att ersätta tidtabellsbunden linjetrafik, med liten och oregelbunden efterfrågan. För att förbättra servicen till resenärerna vill vi utveckla den anropsstyrda trafiken ytterligare tillsammans med kommuner, operatörer, resenärer samt med andra samarbetspartners. Kvaliteten inom den särskilda kollektivtrafiken ska utvecklas med betoning på kvalitet och kundfokus. Tillgänglighetssatsningar inom den allmänna kollektivtrafiken ska sträva mot att fler kan välja den vanliga kollektivtrafiken framför färdtjänst. Möjligheterna att erbjuda resecoachning i syfte att få fler färdtjänstresenärer att kunna åka med den vanliga kollektivtrafiken ska utredas.

Ett hållbart resande

Landstinget har under flera år bedrivit ett ambitiöst miljöarbete. Kollektivtrafiken är en viktig del i detta arbete och har uppnått goda resultat. De stora insatserna för kollektivtrafiken var en bärande orsak till att Stockholms stad utsågs till årets miljöhuvudstad 2010.

En väl utbyggd kollektivtrafik är en nödvändighet för att en storstad som Stockholm ska vara både bärkraftig och miljövänlig. Den rekordsatsning som Alliansen initierat har möjliggjort en kraftig utbyggnad av kollektivtrafiken, och resulterat i att resandet har ökat. Genom att allt fler väljer att resa kollektivt minskar vi påfrestningarna på vår gemensamma miljö. Under 2012 fortsätter landstingets och därmed även trafiknämndens miljöarbete utifrån ett nytt miljöprogram som antas av landstingsfullmäktige.

Kollektivtrafiken är och ska förbli det mest miljövänliga sättet att resa i Stockholms län. Miljöprestandan förbättras kontinuerligt, bland annat genom en övergång till förnybar energi, minskad energianvändning, minskade emissioner samt ökad kretsloppsanpassning. Arbetet med att minska bullret från kollektivtrafiken pågår löpande liksom arbetet med reduktion av partiklar och kvävedioxid.

Idag sker sju av tio resor med klimatvänliga drivmedel. Arbetet med att minska de skadliga koldioxidutsläppen fortgår genom att successivt fasa ut busstrafikens dieselbränsle till förmån för förnybara drivmedel. 2012 ska 50 procent av drivmedlen i busstrafiken vara förnybara.

Budget 2012 63 (97)

Arbetet tillsammans med berörda kommuner för att underlätta för cyklister att resa kollektivt fortsätter. Fler cykelparkeringar i anslutning till kollektivtrafiken måste byggas. Kostnadseffektiva lösningar att medta cykel i kollektivtrafiken undersöks. En del i detta kan vara att erbjuda möjligheten att ta med hopfällbara cyklar i kollektivtrafiken.

Utvecklingen av bland annat fordonsflottan inom kollektivtrafiken ska ske utifrån en samlad bedömning av såväl miljöpåverkan, tillgänglighet, framkomlighet, säkerhet som kostnadseffektivitet.

Bättre och mer tillgängliga biljetter

Genom SL Access har biljettsortimentet utvecklats, samtidigt som det gjorts mer tillgängligt för resenärerna. Antalet försäljningsställen och biljettautomater ska ytterligare utökas. Arbetet med att göra biljettsystemet mer tillgängligt ska fortsätta, liksom arbetet med att utveckla SL Access.

Redan 2007 började SL tillsammans med andra aktörer i Mälardalen arbeta med ett gemensamt taxesystem för att skapa en mer sammanhållen kollektivtrafik i regionen.

Exempelvis kan nämnas UL/SL-kortet vars syfte är att underlätta resor över länsgränsen mellan Stockholms och Uppsala län. Arbetet med att integrera biljettsystemet med andra betalningssystem inom kollektivtrafiken ska fortsätta. Biljett- och taxesystem för sjötrafiken ska samordnas med kollektivtrafiken på land, dock ska sjötrafiken även fortsättningsvis ha egna taxeregler.

Nolltolerans mot fuskåkning

En stor majoritet av kollektivtrafikens resenärer gör rätt för sig, och betalar för sina resor med kollektivtrafiken. Fortfarande finns det dock många resenärer som lägger betalningsbördan på andra, och åker snålskjuts på ärliga och betalande Stockholmare.

Fusk och bristande betalningskontroll från trafikentreprenörerna kostar kollektivtrafiken åtskilliga miljoner kronor varje år.

Fuskåkning är ett dubbelt problem genom att det både minskar biljettförsäljningen och sänker betalningsmoralen hos andra resenärer. Arbetet med att successivt ersätta de äldre vändkorsspärrarna med betydligt mer effektiva spärrar fortgår under 2012. De nya spärrarna har visat sig vara effektiva och näst intill halverat fusket.

Efter beslut i regeringen har tilläggsavgiften vid resa utan giltigt färdbevis höjts till 1200 kronor. Biljettkontrollen ska fortsatt bli bättre. Åtgärder ska även vidtas för att beivra fusk med SMS-biljetter.

Färdtjänst

Den särskilda kollektivtrafiken ska utvecklas med betoning på kvalitet och kundfokus.

Kundvalet inom färdtjänsten ska utvecklas i syfte att öka kvaliteten och valfriheten samt resultera i ett friare resande för färdtjänstens kunder. Tack vare det omfattande tillgänglighetsarbete som bedrivs möjliggör vi för allt fler färdtjänstresenärer att resa med den ordinarie kollektivtrafiken.

Budget 2012 64 (97)

Vid Stockholms läns landsting ansvarar Färdtjänstutskottet för att myndighetsutövningen, med betoning på tillståndshantering, fungerar på ett tillfredsställande sätt för den enskilde färdtjänstkunden.

Under förra mandatperioden utvecklades landstingets färdtjänstverksamhet genom att resenärernas behov sattes i fokus. För Alliansen innebär detta att vi prioriterar en god och effektiv service med hög kvalitet och tillgänglighet samt korta handläggningstider vad gäller beslut om färdtjänsttillstånd och extra resetilldelning. Rätt resenär ska beviljas rätt resande för rätt tillståndstid.

Tillståndshanteringen ska fortsatt präglas av korta handläggningstider och fullgod service vid tilldelning av färdtjänsttillstånd. Även vid resetilldelning och vid förnyande av färdtjänstkort eftersträvas vidareutvecklade system och metoder för att öka servicen gentemot färdtjänstresenärerna. I dialog med kommunerna i Stockholms län ska därför effektivare metoder för handläggning och kundkontakt utvecklas. Färdtjänsten ska upplevas som lättillgänglig och effektiv. För att öka integriteten för resenärerna och minska byråkratin ska regelverket avseende resetilldelning vara enkelt att förstå, och hanteringen anpassad efter resenärernas behov. Särskilt för den resenärsgrupp som inte har möjlighet att använda annat färdmedel än färdtjänsten ska på sikt ett friare resande eftersträvas.

En översyn vad gäller tillståndsstrukturen ska påbörjas i syfte att modernisera och anpassa tillståndsgivningen till den ökade tillgängligheten inom kollektivtrafiken.

Sjötrafik

Väl fungerande transporter är avgörande för en levande skärgård. Genom pålitliga, punktliga, miljövänliga samt effektiva transporter, i ett för tiden anpassat linjenät, ska Waxholmsbolaget se till att såväl passagerare som gods i skärgården kommer fram som utlovat.

Kollektivtrafik på vatten är ett viktigt komplement till landburen kollektivtrafik. Vi vill öka resenärsnyttan och utforma trafiken på ett mer kostandseffektivt sätt än idag. Vi vill även göra sjötrafiken smidigare för alla som bor, lever och verkar i skärgården.

Trafiknämnden har därför fått i uppdrag att upphandla ett helhetsansvar för skärgårdstrafiken. I samband med detta kan även frågan om eventuell trafik i nord-sydlig riktning belysas.

Tidtabeller, information, biljett- och taxesystem ska samordnas med kollektivtrafiken på land, dock ska sjötrafiken även i fortsättningen ha egna taxeregler. Miljöarbetet inom sjötrafiken fortgår med målet om att öka andelen förnybara bränslen.

Tillgängligheten i skärgårdstrafiken ska öka genom att tillgänglighetsfrågor planeras tillsammans med kollektivtrafiken på land, färdtjänsten och berörda kommuner. Det är också viktigt att beakta goda bytesmöjligheter mellan de olika trafikslagen, så att hela resan underlättas.

Trafiknämnden ges i uppdrag att utreda möjligheten att genom en mer flexibel taxa i skärgårdstrafiken möjliggöra ett bättre kapacitetsutnyttjande av befintliga båtar särskilt under vår och höst och därmed förlänga besökssäsongen och stärka skärgården som

Budget 2012 65 (97)

besöksdestination. Syftet är att stimulera det lokala företagandet och skapa fler arbetstillfällen i Stockholms skärgård.

Kollektivtrafik på Stockholms inre vattenvägar

Det är positivt med kollektivtrafik på de inre vattenvägarna. Det bidrar även till att öka Stockholmsregionens attraktionskraft. Kollektivtrafik på vatten är ett viktigt komplement till landburen kollektivtrafik, och blir även ett allt mer populärt sätt att resa under hela året.

Antalet resande ligger på en historiskt hög nivå. Exempelvis kan nämnas Djurgårdsfärjorna som transporterar uppemot 20 000 passagerare per dag.

Pilotprojektet med pendelbåtar ska utvärderas. Om utvärderingen faller väl ut kan projektet förlängas. Trafiknämnden ska under 2012 fortsätta att utreda behovet av båttrafik på Stockholms inre vatten, genom att utveckla försök med nya pendelbåtslinjer.

I samband med Stockholms stads ombyggnad av Slussen måste det i framtiden möjliggöras att sjötrafik kan vara en del av en väl fungerande kollektivtrafik

I samband med Stockholms stads ombyggnad av Slussen måste det i framtiden möjliggöras att sjötrafik kan vara en del av en väl fungerande kollektivtrafik

In document Vi bygger för framtiden (Page 58-66)

Related documents