• No results found

utmaningsrätt i Strängnäs kommun

In document 2020-05-29 1/45 (Page 29-36)

Beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionen med anledning av att det nyligen antagna

Konkurrensprogram för Strängnäs kommun (KS/2017:325-003) bedöms bidra till effektivitet, sänkta kostnader och hög kvalitet inom

verksamheterna, samtidigt som kommunen behåller initiativet i fråga om vilka verksamheter som ska prövas för konkurrensutsättning.

Yrkanden

Maria Nerby (C), Niclas Samuelsson (STRP) Catharina De Geer (KD) yrkar bifall till motionen.

Monica Lindell Rylén (S), David Aronsson (V), Mikael Lagergren (M) och Magnus Stuart (M) yrkar bifall till liggande förslag.

Beslutsgång

Ordföranden ställer avslag mot bifall till liggande förslag och finner att kommunstyrelsen bifaller liggande förslag.

Beskrivning av ärendet

Till kommunfullmäktiges möte 2019-08-26 inkom Georg Lagerstedt Örsbäcken (C) i samverkan med Kristdemokraterna, Liberalerna och Strängnäspartiet i Strängnäs kommun med en motion där de föreslår att kommunfullmäktige beslutar:

- att Strängnäs kommun inför utmaningsrätt på lämpliga kommunala verksamheter.

Med utmaningsrätt menas att den som vill driva en verksamhet åt kommunen på entreprenad har rätt att utmana den kommunala verksamheten. Den enskilda aktören lämnar in ett önskemål om att en del av den kommunala verksamheten ska upphandlas eller säljas, eftersom aktören anser sig kunna bedriva verksamheten på ett mer kostnadseffektivt och kvalitetshöjande sätt. Utmaningsrätten är även enligt motionärerna en del i att öka mångfalden bland entreprenörerna. Vidare skriver motionärerna att kommunen själv får välja vilka verksamheter och till vilken grad de kan utmanas och att en utmaning inte innebär en garanterad överlåtelse.

Områden som berör myndighetsutövning, strategiska ledningsfunktioner eller angelägenheter som enligt lag åligger kommunen är inte aktuella för utmaning, enligt motionärerna.

Motivet till att införa utmaningsrätt är enligt motionärerna Strängnäs kommuns

kommunala verksamheter inför kommande ekonomiska år. Att införa

utmaningsrätt skulle enligt motionärerna innebära att kommunen skulle kunna pressa kostnader och hålla hög kvalitet inom verksamheterna under kommande ekonomiskt tuffa år.

Kommunfullmäktige beslutade att lämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

Kommunfullmäktige beslutade 2020-04-27 § 123 att anta Konkurrensprogram för Strängnäs kommun (KS/2017:325-003). Programmet syftar till att tillhandahålla en struktur för bedömning, i situationer när det övervägs om konkurrens ska användas för att nå hög effektivitet och god kvalitet på kommunala tjänster.

Konkurrensutsättning som metod innebär att kommunen systematiskt prövar om andra aktörer än nuvarande kan driva en helt eller delvis offentligt finansierad verksamhet. Enligt det antagna programmet innebär det att kommunen behåller sitt huvudmannaskap och ansvar för verksamheten, men överlåter själva

utförandet på en annan aktör genom avtal. Vid konkurrensprövning ska

överväganden göras gentemot effektivisering och kostnadssänkning, för att på så sätt sänka kommunens kostnader. Hänsyn ska även tas till risken för att

verksamheten blir kostnadsdrivande då den konkurrensutsätts.

Kommunstyrelsen och respektive nämnd ska enligt konkurrensprogrammet årligen ta fram ett förslag till konkurrensplan för sina verksamhetsområden. Detta ska ske i samband med framtagandet av nämndens verksamhetsplan. I de fall nämnden avser att konkurrensutsätta ett verksamhetsområde ska en förstudie genomföras. Därefter sker ett upphandlingsförfarande och om upphandlingen leder till att kommunal verksamhet ska överlåtas till annan aktör ska beslut om detta tas av kommunfullmäktige.

Konkurrensprogrammet bedöms bidra till att samma målsättningar som

motionärerna tillskriver utmaningsrätten – effektivitet, sänkta kostnader och hög kvalitet inom verksamheterna - kommer att nås. Till skillnad från utmaningsrätt innebär konkurrensprogrammet däremot att kommunen behåller initiativet i fråga om vilka verksamheter som ska prövas för konkurrensutsättning.

Utmaningsrätten, det vill säga rätten för enskilda aktörer att fritt inkomma med önskemål om att en del av den kommunala verksamheten ska upphandlas eller säljas, har bedömts leda till en tyngre administrativ belastning för kommunen.

Dessutom kan externa aktörer inte avgöra vilka synergieffekter som finns mellan verksamheter inom kommunen, till exempel avseende delade fordon, utrustning och personal. Det kan leda till att verksamheter som vid utmaningsrätt blir kvar i kommunal regi totalt sett blir dyrare, även om den del man lägger ut på en extern aktör att sköta blir billigare.

Med anledning av ovanstående föreslår kommunstyrelsen att kommunfullmäktige avslår motionen.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Ingen uppföljning krävs.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, Svar på motion från Georg Lagerstedt Örsbäcken (C) m.fl. om utmaningsrätt i Strängnäs kommun, 2020-04-28

Motion, Utmaningsrätt – En ekonomisk och kvalitetshöjande möjlighet för Strängnäs kommun, 2019-07-29

Beslutet skickas till Kommunfullmäktige

Georg Lagerstedt Örsbäcken (C)

Gruppledarna för Kristdemokraterna, Liberalerna och Strängnäspartiet

KS § 108 Dnr KS/2019:337-034

Motion från Catharina De Geer (KD) m.fl. om åtgärder för att inkludera ungdomar i samhällsgemenskapen och för att öka medborgarnas upplevda trygghet

Beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. avslå motionen då kommunen redan arbetar på det sätt som föreslås genom bland annat lokala BRÅ, effektiv samverkan för trygghet (EST) och

samverkansöverenskommelsen med polisen.

Yrkanden

Catharina De Geer (KD), Tomas Aldrin Walter (KD) yrkar bifall till motionen.

Monica Lindell Rylén (S) yrkar bifall till liggande förslag.

Beslutsgång

Ordföranden ställer avslag mot bifall till liggande förslag och finner att kommunstyrelsen bifaller liggande förslag.

Reservation

Catharina De Geer (KD) och Tomas Aldrin Walter (KD) reserverar sig mot beslutet med följande motivering: majoriteten har vidtagit några punktinsatser för att möta problematiken bland utanförskap hos ungdomarna. Det är ett steg i rätt riktning men det krävs ihållande och långsiktiga mål och handlingsplaner samt uppföljning för att skapa förutsättningar för att samtliga berörda aktörer ska hitta sina vägar och få kontinuerligt stöd för att nå det gemensamma målet. Dessa saknas idag och vi beklagar därför att majoriteten avslår Kristdemokraternas motion. Det är ett svek mot våra utsatta ungdomar, ett svek som i förlängningen bidrar till en ökad upplevd otrygghet bland våra medborgare.

Beskrivning av ärendet

Motionärerna Catharina de Geer, Pia Steensland och Tomas Aldrin Walther har föreslagit att kommunstyrelsen ska ges i uppdrag att:

Skapa långsiktiga mål för att inkludera ungdomar i samhällsgemenskapen och öka tryggheten för medborgare samt kartlägga problematikens utbredning och

upprätta en långsiktig handlingsplan.

Kartläggning genomförs kontinuerligt på lokala BRÅ (brottsförebyggande råd) som hålls i de fyra stora kommundelarna två gånger per termin. Där deltar bla skola, fritid, kommunens säkerhetsenhet, polis, kyrkan och räddningstjänsten. Syftet är att skapa en gemensam lägesbild och hitta insatser och åtgärder för att förebygga brott och utanförskap.

Kartläggning sker dessutom varannan vecka vid EST- möten (effektiv samverkan för trygghet) då bland annat polis, räddningstjänst, fritid och kommunens

trygghetssamordnare träffas för att få en gemensam lägesbild, delge information om vad som är planerat de närmaste veckorna och samordna sina insatser.

Länets ANDTS- samordnare (alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel)

genomför en omfattande gemensam kartläggning över ANDTS- situationen i länet.

Kartläggningen ska ligga till grund för ett fortsatt strukturerat arbete för det förebyggande ANDTS-arbetet.

Samverkansöverenskommelsen mellan kommun och polis för åren 2020-2023 omfattar både inriktning och mål som går i linje med vad motionärerna föreslår.

Inriktningen för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet är:

Minska ungdomsbrottsligheten.

Minska droganvändningen bland unga.

Kommunikation om trygghet.

Otryggheten i offentlig miljö.

Målen är att minska sannolikheten för brott och öka känslan av trygghet.

Kommunen och polisen undertecknar även årligen ett medborgarlöfte där inriktningen för året preciseras.

Under år 2020 är inriktningen:

I samverkan arbeta mot narkotikabrottsligheten. Att öka upptäckten av narkotikabruk, främst hos unga i åldern 21 år och yngre. Med syfte att minska bruket av narkotika som ofta är grundorsaken till annan kriminalitet och upplevelsen av otrygghet hos invånare i Strängnäs kommun.

Genom ovanstående insatser och överenskommelse är de mål och kartläggningar som motionärerna efterfrågade redan tillgodosedda. Ytterligare åtgärder anses inte behövas.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Ingen uppföljning krävs.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, Svar på motion från Catharina De Geer (KD) m.fl. om åtgärder för att inkludera ungdomar i samhällsgemenskapen och för att öka medborgarnas upplevda trygghet, 2020-04-16

Motion, Åtgärder för att inkludera ungdomar i samhällsgemenskapen och för att öka medborgarnas upplevda trygghet, 2019-05-23

Beslutet skickas till Kommunfullmäktige

KS § 109 Dnr KS/2020:70-034

Motion från Björn Karlsson (SD) om utbildnings-, tränings- och tävlingscenter för sportskyttar och jakt

Beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. avslå att särskild utredning om tränings- tävlingscenter för skytteföreningar genomförs,

2. även idrottsliga skytteverksamheten beaktas i förstudien som ska genomföras gällande framtida utveckling av Larslunda IP.

Yrkanden

Björn Karlsson (SD) yrkar på återremiss i första hand och i andra hand bifall till motionen.

Beslutsgång

Ordföranden frågar kommunstyrelsen om ärendet ska avgöras idag eller återremitteras och finner att ärendet ska avgöras idag.

Ordföranden ställer avslag mot bifall till liggande förslag och finner att kommunstyrelsen bifaller liggande förslag.

Reservation

Björn Karlsson (SD) reserverar sig mot beslutet.

Beskrivning av ärendet

Björn Karlsson, Sverigedemokraterna har till kommunfullmäktige lämnat motion om att utreda möjligheten att kommunen anlägger utbildnings, tränings- och tävlingscenter för skytteverksamhet i kommunen.

Eftersom det under våren 2020 kommer starta igång en förstudie med inriktningen att utveckla Larslunda IP så är det bättre att även idrottsliga skytteverksamheten ingår i det uppdraget. Detta med anledning av att befintlig skyttehall i Strängnäs ingår i Thomas arena.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Ekonomisk konsekvens tas med när förstudien är färdig för presentation och beslutsunderlag.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Beslutsunderlag

Protokollsutdrag, TFN § 35 Motion om utbildnings-, tränings- och tävlingscenter för sportskyttar och jakt, 2020-04-21

Motion, Utbildnings-, tränings- och tävlingscenter för sportskyttar och jakt, 2020-01-12

Beslutet skickas till Kommunfullmäktige

KS § 110 Dnr KS/2019:704-037

Medborgarförslag om byggnation av modulhus för

In document 2020-05-29 1/45 (Page 29-36)

Related documents