• No results found

Verksamhetsplaner 2021

4.1 Verksamhetsplan för styrelsen 2021

2021 kommer att vara ett år som är svårt att planera i förväg med hänsyn till att det råder stor osäkerhet kring hur restriktioner med hänsyn till Covid-19 kommer att slå.

Under 2021 kommer klubben att satsa på gemenskap och ett flertal gemensamma

aktiviteter. Engagemanget behöver ökas för att möta framtiden. Klubben har en relativt stor ungdomsverksamhet och i de övre åldrarna är tappet, som i så många andra idrotter, relativt stort. En första analys har pekat på att det behövs fler träningstillfällen och tekniskt svårare aktiviteter. Här finns stora möjligheter med utökad träning inom såväl teknik som kondition och att gemenskapen byggs utifrån möjligheten att träna tillsammans året runt och i en omfattning som motsvarar vad de flesta idrotter har för idrottare i åldern 14 år och uppåt.

Om möjlighet ges skall flera klubbhelger arrangeras med resor till andra områden, prioriterat är Tour de Trondheim samt för ungdomarna Daladubbeln.

För att möjliggöra en framtida ökad orientering av mer teknisk karaktär behöver nya kartor tas fram. Styrelsen kommer att verka för att detta omedelbart påbörjas via kartföreningen.

Klubbstugan behöver lite kärlek. En del panel behöver bytas och i samråd med områdets vägförening behöver parkeringsfrågan diskuteras och hanteras för framtiden.

Kommunikationen behöver stärkas. Ett förslag från styrelsen är att en kommunikationsgrupp bildas, med ansvar för planering av hantering av sociala medier, hemsida, nyhetsbrev och ev. tryckt information.

Intensifiera arbetet med att engagera funktionärer för O-ringen 2022

4.2 Verksamhetsplan för arrangemangskommittén 2021

Skidorientering Vi arrangerar ett antal pandemianpassade träningar med utgång från klubbstugan i Rannåsen. Tyvärr har det varit ordentlig kyla vid ett flertal av de träningar som hittills arrangerats. Planen var att SkidO även detta år skulle vara med i NUS.

Samtidigt skulle vi arrangera DM och publiktävlingar. Pandemin har dock tvingat oss att ställa in NUS och DM. Istället genomförs fler träningstillfällen.

Orientering ParkO-serien inleds i mitten av april och avlutas på sedvanligt vis i Björkbackaparken den 1/5.

Även i år ska ÖOK arrangera en Skogsfemma, där plats ej ännu bestämts.

När det gäller DM-tävlingar har ÖOK tilldelats Sprint-DM, som planerar att genomföras i samband med en av etapperna i ParkO. ÖOK deltar även fortsättningsvis i

arrangörsstaben till Vålådalen 3-dagars.

Den 13-15:e augusti arrangerar ÖOK tillsammans med OK Storsjön och Frösö IF Norrlandsmästerskapen. Tävlingarna skulle ha arrangerats 2020 men sköts upp ett år på grund av pandemin. Fredagens sprinttävling går inne i Krokom. Lördagens

långdistans och söndagens medeldistans och stafett arrangeras i Änge på nyritad karta. Tävlingsledare för ÖOK är Johan Näslund. Vi ser fram mot fina tävlingar i spännande terräng som förhoppningsvis kommer att locka många orienterare till länet.

Eftersom NM innebär stor funktionärsinsats planeras under augusti endast en

”dagserie” i Singsjön eller Storåsen. Nattserien lockar ofta betydligt färre deltagare än dagträningstävlingarna. För att bättre utnyttja nedlagt jobb är ett förslag att testa kombinationsarrangemang där banor kan springas både före och efter mörkrets inbrott. Ett annat förslag för att få fler att testa nattorientering är att då arrangemanget går nära bostadsområden erbjuda banor av parkkaraktär.

I september arrangerar vi som vanligt Loffelunken, i år i samarbete med Frösö IF som arrangör för Älgjakten. Deltagarantalet kommer att i stor utsträckning bero på läget i pandemin, inte främst när det gäller deltagande från Norge.

Under året kommer kommittén att fortsätta sitt arbete med att locka nya funktionärer både till de enklare arrangemangen och till tävlingsledar- och banläggningsjobb.

4.3 Verksamhetsplan för Ungdomskommittén 2021

Vi har under 2021 följande mål med ungdomskommittén samt de barn och ungdomar som innefattas av verksamheten:

- Nå 10% fler registrerade deltaratillfällen (träningar, läger och tävlingar) - Behålla de ungdomar vi hade i träning under 2020

- Behålla de ledare vi hade i träning under 2020

- Nå ökat tävlingsdeltagande genom den nya ungdomsserien, DM-tävlingar m m Minst 15 av våra ungdomar ska genomföra 60% av ungdomsserien och minst 15 st ska springa lång-DM.

- Rekrytera minst två nya ledare till verksamheten

- Genomföra minst 7 st träningstillfällen under vårsäsongen och minst 8 st under hösten. Träningar genomförs i nivågrupperna vit, gul, orange/blå. Orange/Blå grupp uppmanas också att delta vid OL-teknikövningarna som arrangeras veckovis under säsongen.

- Ha deltagande ungdomar från ÖOK vid O-ringen, USM samt Riksläger - Genomföra en klubbresa för ungdom till daladubbeln

- Arrangera ett läger på hemmaplan för nivå vit-gul i samarbete med OKS och FIF och ev. ngn annan förening.

- Arrangera läger på hemmaplan för ungdomar på nivå från orange->

- Genomföra minst tre st protokollförda ungdomskommittémöten

4.4 Verksamhetsplan för Träning- och tävlingskommittén 2021

TT-kommittén kommer att planera regelbundna klubbträningar under året, i samarbete med länets övriga klubbar genom sammanslutningen ”OL-träning i Jämtland”.

Resor till 25-manna, 10-mila och vårläger kommer att ordnas tillsammans med Jämtland United.

Två klubbhelger kommer att arrangeras.

Vid behov samordnas resor och boende kring SM-tävlingar.

Laguttagning i samband med stafetter där våra medlemmar deltar görs av TT-kommittén.

TT-kommittén utser tävlingsvärd inför tävlingar med ett större antal klubbdeltagare.

Tävlingsvärden ansvarar för att klubbtält och vimpel finns på plats.

Kommittén ansvarar också för att ordna vårupptakt och höstavslutning för klubbens medlemmar.

4.5 Verksamhetsplan för Bredd- och motionskommittén 2021

Arbetet med hittaut 2021 har påbörjats och arbetet med banläggningen är i stort klart och ansökan till såväl kommun som Länsstyrelse är i rullning. Tyvärr har både kommun och Länsstyrelse i år varit mindre samarbetsvilliga men förhoppningen är att vi nu har landat i en långsiktighet och förståelse för arrangemangets bredd och betydelse för folkhälsa och breddidrott.

Det finns behov av fler ideella krafter som kan ställa upp med allt från enklare,

tidsbegränsade uppgifter såsom att hjälpa till att förbereda checkpoint-material, eller skicka

in bilder till bildbanken. Framförallt är det dock att stärka upp projektgruppen med fler ansvariga för uppdrag kring sponsring, Friskvårdsutmaningen. Mycket handlar om att

samordna och säkerställa att det finns en fungerande stab som hjälper till. Ju fler som hjälper till med uppgifterna desto enklare att säkra att uppdragen blir genomförda.

På grund av fortsatta restriktioner gällande sammankomster planeras att inte genomföra någon intensivkurs för vuxna nybörjare under 2021. Det vore dock bra att under året planera för minst en sådan kurs under 2022. När instruktörsutbildningen kommer igång igen skulle vi från klubben behöva utbilda fler som kan hålla i kursen.

Related documents