• No results found

Značení vzorků

6.1.3.2. Sušení vzorků

Po vyjmutí vzorků z pracího mechanizmu byly sušeny v sušící skříni na katedře zušlechťování. Druhá skupina vzorků po 1. praním se nechala usušit jednou a nechala se usušit. 3. skupina s pěti údržbami byla vždy po každém praní usušena, tj. také pětkrát.

Sušení proběhlo dle normy.[ 11 ]

6.1.3.3. Žehlení vzorků

Vzorky byly vyžehleny žehličkou s vodní párou na katedře oděvnictví v šicích dílnách. Bylo žehleno na bavlnu.

6.1.4. Tabulka označení vzorků

Vzorky byly zapsány do tabulky, jejich označení, název vzorku, příze, vazba, dostava, materiálové složení, hmotnost uvedenou od firmy Perla a.s. a hmotnost naměřenou na katedře oděvnictví.

6.2. Měření omakových charakteristik

Měření proběhlo na katedře oděvnictví na 4 přístrojích KES-FB s nastavením měřících podmínek.

6.2.1. Definice omakových charakteristik

Tabulka 2: Definice omakových charakteristik

Skupina vlastností Symbol Charakteristika Jednotka

(1gf/cm≈cca0,98N/m) LT Lineární křivka zatížení

prodloužení [-]

2HG Hystereze smykové síly při smykovém úhlu 0,5°

[N.m]

SMYK

2HG5 Hystereze smykové síly při smykovém úhlu 5°

[Nm]

B Ohybová tuhost vztažená na jednotku délky

TO Tloušťka textilie při tlaku (0,5gf/cm2)

Pro tento experiment jsem vybrala čtyř charakteristik, které jsou důležité pro omak košilovin.

B-ohybovou tuhost

MIU – střední hodnotu koeficientu tření RT – elastické zotavení

WT – tahová energie

6.2.2. Podmínky měření KES-FB1

Hodnoty vzorku pro tah nám dovolili použít standardních podmínek :

senzitivita standard Tabulka 3: Podmínky měření KES-FB1

6.2.3. Podmínky měření KES-FB2

Hodnoty vzorku pro ohyb nám nedovolili použít standardních podmínek. Z důvodu vysoké ohybové tuhosti byly nastaveny speciální podmínky

Tabulka 4: Podmínky měření KES-FB2

6.2.4. Podmínky měření KES-FB3

Hodnoty vzorku pro tlak nám nedovolili

použít standardních podmínek: Tabulka 5 : Podmínky měření KES-FB3

6.2.5. Podmínky měření KES-FB4

Hodnoty vzorku pro povrch nám nedovolily použít standardních podmínek:

Tabulka 6: Podmínky měření KES-FB4

7. Zpracování experimentálních dat

Pro zpracování naměřených dat bylo užito pomocí softwaru KESCALC a pomocí programu Office Excel 2003 od firmy Microsoft.

7.1. Statististické zhodnocení

Statistika zkoumá společenské, přírodní a technické jevy vždy na dostatečně velkém souboru případů (hledá ty vlastnosti, které se projevují teprve v souboru případů, ne jednotlivě).

7.1.1. Průměr

Je definován jako n-tá odmocnina ze součinu n hodnotstatistického průměru.

n druhých mocnin odchylek jednotlivých hodnot od zjištěného aritmetického průměru.

s2 =n11

∑ (

xix

)

2

7.1.3. Variační koeficient

Je to podíl směrodatné odchylky a aritmetického průměru a používá se pro srovnání variability dvou nebo více souborů v různých měřících jednotkách nebo v různých úrovních.

x vx =sx

. 100

Experimentální data pro vybrané vzorky, jsou vypracované pro osnovu i útek.

Jsou zpracována v tabulce v příloze číslo 4.

7.2. Zpracování pomocí software CALC KES

Experimentální data byla vložena do CALC KESu, kde byla jednotlivě zprůměrována, dána do příslušné kategorie KN-201-MDY. Dále byl vytvořen hadový graf dle kategorie KN-201-MDY.viz. příloha číslo 3.

8. Hodnocení výsledků měření

8.1.Značení v tabulkách

Původní hodnoty vzorků před údržbou jsou značeny číslem jedna. Po 1. praní a sušení vzorků jsou hodnoty značeny číslem dva a hodnoty vzorků po pěti údržbách jsou označeny trojkou. Každý vzorek je značen dle značení KOD (viz předešlá tabulka).

8.2. Vyhodnocení vzorku číslo 102

Tabulka 7 : Vyhodnocení vzorku č. 102

Ohybová tuhost u vzorku č. 102 se změnila už po první údržbě, kdy se z látky vypraly tužící aprety a aviváže, které jsou zahrnuty v každých finálních úpravách.

Mezi první a páté údržbě k tak razantním změnám nedošlo.

Energie stlačení u vzorku č. 102 se zvýšila už po první údržbě, kdy postupně docházelo k vypírání speciálních úprav. U páté údržby tato hodnota vzrostla, bylo potřeba více energie k jejímu stlačení.

Obrázek 14: Graf 102 – MIU Obrázek 15: Graf 102 - RC zvyšoval i po páté údržbě, z důvodu mechanického namáhání textilii v pracím bubnu odíráním a tedy došlo k rozvláknění povrchu.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 102 snížila nepatrně po první údržbě a o mnoho razantněji po páté údržbě, kdy dochází k většímu mechanickému poškozování textilie. A textilie nemá tak dobrý zotavovací charakter. Textilie je po pátém údržbě zploštěná , ztrácí plnost.

8.3. Vyhodnocení vzorku číslo 103

Tabulka 8 : Vyhodnocení vzorku č. 103

MIU – střední hodnota koeficientu tření se zvětšila o 7,2 % po 1.údržbě a po 5. k tak velkému namáhání oproti páté údržbě, kdy se z látky vypraly tužící aprety , které jsou zahrnuty v každých finálních úpravách.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 103 snížila po první údržbě, kdy dochází k mechanickému poškození vláken, její zotavovací schopnost je nízká. Po páté údržbě se tato schopnost snižuje ještě víc, po žehlení je zploštěná , ztrácí plnost.

Obrázek 18: Graf 103 – WC Obrázek 19: Graf 103 - MIU oproti původním hodnotám také zvýšila.

Koeficient tření se o vzorku č.103 zvýšil po první údržbě a kaskádovitě se zvyšoval i po páté údržbě, z důvodu většího mechanického namáhání textilii v pracím bubnu odíráním a tedy došlo k rozvláknění povrchu a tedy i koeficient tření má vyšší hodnotu

8.4. Vyhodnocení vzorku číslo 121

Tabulka 9 : Vyhodnocení vzorku č. 121

WC - hodnota energie stlačení se zvýšila z původních hodnot o 32,7 % a po páté údržbě o 32,1 %.

B – ohybová tuhost se razantně projevila mezi původní hodnotou a hodnotami po 1.údržbě a po 5.údržbě až o 21,6 %. . vypraly tužící aprety a aviváže, které jsou zahrnuty v každých finálních úpravách. Mezi první údržbou a pátou údržbou k tak razantním změnám nedošlo.

Energie stlačení se u vzorku č.121 od původních hodnot zvýšila, bylo vynaloženo více energie než na vzorek s původními hodnotami.

Obrázek 22: Graf 121 – MIU Obrázek 23: Graf 121 - RC páté údržbě, z důvodu většího mechanického namáhání textilii v pracím bubnu odíráním a tedy došlo k rozvláknění povrchu a tedy i koeficient tření má vyšší hodnotu.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 121 snížila razantně již po první údržbě, kdy dochází k mechanickému poškození vláken, její zotavovací schopnost je nížší. Po páté údržbě se schopnost zotavení nemění. Textilie působí dojmem zploštění , ztrácí plnost.

8.5. Vyhodnocení vzorku číslo 122

Tabulka 10 : Vyhodnocení vzorku č. 122

RC – kompresní pružnost, neboli zotavení z deformace se snížilo od původních hodnot po 1.údržbě o 19,7 % a po 5.údržbě o 13 %.

Obrázek 24: Graf 122 – B Obrázek 25: Graf 122 - WC tužících apret, které jsou zahrnuty v každých finálních úpravách. Po páté údržbě došlo opět ke snížení, které snižuje ohybovou tuhost textilie.

Energie stlačení se u vzorku č.122 po první údržbě zvýšila, protože vypráním se odstranily nanesené speciální úpravy a bylo potřeba více energie na stlačení vláken ve vzorku. Po páté údržbě je zapotřebí energie ještě více.

Obrázek 26: Graf 122 – MIU Obrázek 27: Graf 122 - RC stejný, z důvodu mechanického namáhání textilii v pracím bubnu odíráním, došlo k rozvláknění povrchu a tedy i koeficient tření má vyšší hodnotu než původní hodnoty před údržbou.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 122 snížila na nízkou hodnotu již po první údržbě, kdy dochází k mechanickému poškození vláken. Po páté údržbě se schopnost zotavení textilie také snížila, má nižší zotavovací schopnost z deformace.Textilie působí dojmem zploštění , ztrácí plnost.

8.6. Vyhodnocení vzorku číslo 131 tužících apret, které jsou zahrnuty ve finálních úpravách. Po páté údržbě došlo k mírnému poklesku.

Energie stlačení se u vzorku č.131 zvýšila po první údržbě nepatrně, ale po větším mechanickém namáhání se po páté údržbě zvýšila.

Koeficient tření se u vzorku č.131 zvýšil po první údržbě a po páté údržbě se změnil na nižší hodnotu, může to být zapříčiněno i chybou a malým počtem zkoušených vzorků. Z důvodu mechanického namáhání textilii v pracím bubnu odíráním, došlo k rozvláknění povrchu a tedy i koeficient tření by měl mít vyšší hodnotu než původní hodnoty před údržbou, tak jak je to po první údržbě.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 131 po první údržbě nezměnila. Po páté údržbě, kdy docházelo k většímu namáhání vláken textilie a vyprání aviváží se zvýšilo zotavení.

8.7. Vyhodnocení vzorku číslo 132

Tabulka 12: Vyhodnocení vzorku č. 132

RC – kompresní pružnost, neboli zotavení z deformace se snížilo od původních hodnot po 1.údržbě o 0,1 % a po 5.údržbě o 2,2 %.

Ohybová tuhost se u vzorku č.132 po první údržbě snížila z důvodu vyprání tužících apret, které jsou zahrnuty ve finálních úpravách. Po páté údržbě se snížila tuhost z důvodu většího namáhání v pracím bubnu.

Energie stlačení se u vzorku č.132 po první údržbě zvýšilo. Po páté údržbě došlo ke zvýšení energie ke stlačení vzorku.

Obrázek 34: Graf 132 – MIU Obrázek 35: Graf 132 - RC namáhání textilii v pracím bubnu odíráním, došlo k rozvláknění povrchu a tedy i koeficient tření by měl mít vyšší hodnotu než původní hodnoty před údržbou. Po páté údržbě došlo k dalšímu seprání povrchu a tím většímu rozvláknění.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 132 po první údržbě téměř nezměnila. Po páté údržbě, kdy docházelo k většímu namáhání vláken textilie a vyprání aviváží a tužících apretur se zvýšilo zotavení z deformace.

8.8. Vyhodnocení vzorku číslo 141

Tabulka 13 : Vyhodnocení vzorku č. 141

RC – kompresní pružnost, neboli zotavení z deformace se snížilo od původních tužících apretur, které jsou zahrnuty ve finálních úpravách. Po páté údržbě již nedošlo k tak velkému snížení. namáhání textilii v pracím bubnu odíráním, došlo k rozvláknění povrchu a tedy i koeficient tření by měl mít vyšší hodnotu než původní hodnoty před údržbou. Po páté údržbě došlo k dalším razantním změnám nedošlo.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 141 po první údržbě snížila. Po páté údržbě, kdy docházelo k většímu namáhání vláken textilie a vyprání aviváží se opět snížilo zotavení z deformace.

8.9. Vyhodnocení vzorku číslo 142

RC – kompresní pružnost, neboli zotavení z deformace se snížilo od původních hodnot po 1.údržbě o 8,4 % a po 5.údržbě o 15,7 %. důvodu většího namáhání a vyprání tužících apret, které jsou zahrnuty ve finálních úpravách se po páté údržbě snížila razantněji.

Energie stlačení se u vzorku č.142 po první údržbě zvýšila. Po páté údržbě také došlo ke zvýšení.

Obrázek 42: Graf 142 – MIU Obrázek 43: Graf 142 - RC

0,125 0,13 0,135 0,14 0,145 0,15

1 2 3

142-MIU

MIU

36 38 40 42 44 46 48 50

1 2 3

142-RC

RC

Koeficient tření se o vzorku č.142 zvýšil po první údržby z důvodu mechanického namáhání textilii v pracím bubnu odíráním, došlo k rozvláknění povrchu a tedy i koeficient tření by měl mít vyšší hodnotu než původní hodnoty před údržbou. Po páté údržbě došlo k dalším zvýšením tohoto koeficientu.

Kompresní pružnost se u vzorku č. 142 po první údržbě snížila. Po páté údržbě, kdy docházelo k většímu namáhání vláken textilie a vyprání aviváží se snížilo zotavení z deformace ještě víc.

9. Závěr

Úkolem předložené bakalářské práce bylo analyzovat omakové charakteristiky vzorků košilovin z firmy Perla a.s. Ověřit a porovnávat jejich výsledné hodnoty před a po opakované údržbě působením mechanických vlastností.

Pro vyhodnocení vzorků košilovin od firmy Perla a.s. objektivním měřením bylo použito systému KES-FB. Tyto vzorky materiálů zahrnovaly 3 soubory. Byly rozděleny na 1. soubor tvořil vzorky původních hodnot, 2. soubor tvořil vzorky po 1. údržbě a 3.

soubor tvořil vzorky po pětinásobné údržbě. Druhý a třetí soubor představuje vzorky po aplikaci procesů údržby.

Naměřená data byla statisticky vypracována pro kontrolu správnosti měření a analyzována. Pomocí programu KES CALC byla data zařazena do příslušné kategorie KN-201-MDY.

Byly stanoveny změny omakových charakteristik v % a zařazeny do 3 skupin.

První skupina je od 0 % do 7 % připadá vzorkům s malou procentuální změnou, od 8 % do 12 % připadá vzorkům se střední procentuální změnou a do poslední skupiny s výraznými procentuálními změnami od 13 % do 100 %.

Tabulka 15: Změny omakových charakteristik v % po 1. údržbě

ZNAČENÍ 0 % – 7 % 8 % − 12 % 13 % − 100 %

B 103,122,132,142 102 121,131,132,141

WC 122,131,132 102,103,121,141,142

MIU 122,131,132 102,103,121,131,141,142 102,103,121

RC 102,103,131,132, 121,122,141,142

Tabulka 16: Změny omakových charakteristik v % po 5. údržbě

ZNAČENÍ 0 % – 7 % 8 % − 12 % 13 % − 100 %

B 102,103 121,122,131,132,141,142

WC 131,132 122 102,103,121,141,142

MIU 122,131,132 141,142 102,103,121

RC 131,132 103,121 102,122,141,142

Bylo prokázáno, že vlivem údržby došlo ke změnám na omakové charakteristiky po 1. a 5. údržbě u všech zkoumaných vzorků, jak ukazuje tabulka č.15 a tabulka č.16.

Aplikovaná údržba na textiliích sehrála významnou roli na charakteristikách materiálu a tedy i na omaku. Každý případ se od druhého lišil, v některých byla změna výrazného charakteru a v jiné nepatrná.

Moderní svět nám dává nové možnosti a příležitosti pro rozvinutější výzkum textilních materiálů, tak aby spokojenost nositele byla co nejpříjemnějšího charakteru.

10. Doporučení

Ověřit, zda by se omakové charakteristiky změnily, kdyby se použil jiný šetrnější způsob údržby.

- kratší proces praní - šetrnější prací prostředek - šetrnější žehlení

Může být předmětem dalšího šetření.

Seznam literatury

[ 1 ] SKLÁROVÁ, S.: Snalýza způsobů hodnocení omaku u vybraných plošných textilií, Liberec: TUL, 2004

[ 2 ] CIHLÁŘOVÁ, E.: Studie vývoje metod hygienické údržby oděvů, Liberec: TUL, 2003 [ 3 ] KAWABATA,S.:The Standardisation and Analysis of Evaluation, Osaka Science and Technology Center, 1980

[ 4 ] KES Users Manual

[ 5 ] KOVAČIČ, V.:Zkoušení oděvních textilních materiáů, TU Liberec, 2002

[ 6 ] RŮŽIČKOVÁ, D.: Zpracovatelské a užitné vlastnosti oděvních materiálů: TUL, 2003 [ 7 ] VALAŠKOVÁ, L.:Metodika objektivního hodnocení užitných vlastností oděvního výrobku:DP, 2000

[ 8 ] PASTRNEK, R., VLACH, P.:Finální úpravy textilie:TUL, 2002

[ 9 ] KŘIVÁNKOVÁ, M., DOSTÁLOVÁ, M..:Základy textilní a oděvní výroby:TUL,2001 [ 10 ] ČSN EN 12127: Textiie-Plošné textilie- Zjišťování plošné hmotnosti pomocí malých vzorků

[ 11 ] ČSN EN ISO 6330 (80 0821): Textilie – Postupy domácího praní a sušení pro zkoušení textilií

Praní

Symbol Postup praní

Maximální teplota 95 °C

Normální mechanické působení Normální máchání

N ormální odstřeďování Maximální teplota 95 °C

Omezené mechanické působení

Máchání, postupné ochlazování (COOL-DOWN) M írné odstřeďování

Maximální teplota 70 °C

Normální mechanické působení Normální máchání

N ormální odstřeďování Maximální teplota 60 °C

Normální mechanické působení Normální máchání

N ormální odstřeďování Maximální teplota 60 °C

Omezené mechanické působení

Máchání, postupné ochlazování (COOL-DOWN) M írné odstřeďování

Maximální teplota 50 °C

Normální mechanické působení Normální máchání

N ormální odstřeďování Maximální teplota 50 °C

Omezené mechanické působení

Máchání, postupné ochlazování (COOL-DOWN) M írné odstřeďování

N ormální odstřeďování Maximální teplota 40 °C

Omezené mechanické působení

Máchání, postupné ochlazování (COOL-DOWN) M írné odstřeďování

Maximální teplota 40 °C

Značně omezené mechanické působení Mírné máchání

Mírné odstřeďování

V ýrobek se nesmí ždímat ručně Maximální teplota 30 °C

Normální mechanické působení Normální máchání

N ormální odstřeďování Maximální teplota 30 °C

Značně omezené mechanické působení Normální máchání

M írné odstřeďování Maximální teplota 30 °C

Značně omezené mechanické působení Mírné máchání

Mírné odstřeďování

V ýrobek se nesmí ždímat ručně Praní pouze ruční

Výrobek se nesmí prát v pračce Maximální teplota 40 °C

O patrná manipulace Výrobek se nesmí prát

O patrná manipulace v mokrém stavu

Bělení

působy z

Výrobek se může bělit pouze

xidačními/nechlorovými prostředky o

V ýrobek se nesmí bělit

Žehlení

Symbol Postup žehlení

Ž ehlení při maximální teplotě žehlicí plochy 200 °C

Ž ehlení při maximální teplotě žehlicí plochy 150 °C

Žehlení při maximální teplotě žehlicí plochy 110 °C, patrně při žehlení s parou

o

Výrobek se nesmí žehlit

N apařování a zpracování parou je nepřípustné

Profesionální čištění

uvedenými pod symbolem F.

O bvyklé postupy čistění jsou bez omezení Čištění rozpouštědly uvedenými v předchozím odstavci s omezeným přidáním vody a/nebo s omezeným mechanickým působením a/nebo s omezenou teplotou sušení.

S amoobslužné čistění není dovoleno

Čištění rozpouštědly uvedenými v předchozím odstavci s omezeným přidáním vody a/nebo s omezeným mechanickým působením a/nebo s omezenou teplotou sušení. Velmi mírné postupy čištění. Samoobslužné čistění není dovoleno.

Výrobek se může chemicky čistit pouze

trifluortrichlorethanem a těžkým benzínem (destilační rozmezí mezi 150 °C a 210 °C, bod vzplanutí 38 °C až

0 °C) obvyklými postupy čistění bez omezení 7 Čištění rozpouštědly uvedenými v předchozím odstavci s omezeným přidáním vody a/nebo s omezením mechanického působení a/nebo teploty během čistění a/nebo sušení.

S amoobslužné čistění není dovoleno Výrobek se nesmí chemicky čistit.

Nesmějí se odstraňovat skvrny organickými ozpouštědly.

r

Profesionální čištění za mokra. Obvyklé postupy ištění.

č

P rofesionální čištění za mokra. Mírné postupy čištění.

Profesionální čištění za mokra. Velmi mírné postupy ištění.

č

N esmí se používat profesionální čištění za mokra.

Symbol Postup sušení

Výrobek se může sušit v bubnové sušičce při ormálním sušicím programu

n

Výrobek se může sušit v bubnové sušičce při nižší eplotě sušení

t

V ýrobek se nesmí sušit v bubnové sušičce

Doplňkové sušení vzduchu

Symbol Postup sušení

V ýrobek sušit v rozprostřeném stavu

V ýrobek sušit odkapáním

V ýrobek sušit zavěšený na šňůře

V ýrobek sušit ve stínu

V ýrobek sušit odkapáním ve stínu

V ýrobek sušit zavěšený na šňůře ve stínu

přístroje

WC Energie stlačení [Ncm/cm]

RC Kompresní pružnost

(elastické zotavení)

[%]

Tmax Tloušťka při 4900

N/m2

mm

MIU Střední hodnota koeficientu tření

-

MMD Střední odchylka koeficientu tření

- POVRCH

SMD Střední odchylka geometrické

drsnosti

[μm]

TO Tloušťka textilie při tlaku (0,5gf/cm2)

[mm]

KONSTRUKCE TEXTILIE

W Plošná hmotnost [mg/cm2]

Příloha číslo 4

vzorek 3 0,827 6,22 58,27 3,03 0,826 5,78 55,64 3,22 0,773 6,52 53,85 3,44 var 0,000385 0,0648 6,7712 0,003467 0,000193 0,130467 8,165489 0,0162 0,001008 0,053356 7,817222 0,000422 stedva 0,024021 0,311769 3,186973 0,072111 0,01701 0,44238 3,499748 0,155885 0,038889 0,282902 3,4243 0,025166 průměr 0,819 6,04 60,11 3,01 0,819333 6,29 57,82333 3,13 0,817667 6,846667 55,46667 3,416667 vk 2,932946 5,161741 5,301902 2,395715 2,076054 7,033067 6,052483 4,980338 4,756062 4,131962 6,173619 0,736569

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

103 vzorek 1 0,793 7,4 57,33 3,81 0,799 7,69 52,87 4,05 0,76 7,55 54,55 4,05

vzorek 2 0,769 7,35 54,55 3,9 0,79 7,87 52,5 3,71 0,715 7,06 58,33 4,03

vzorek 3 0,819 7,55 56,29 3,76 0,782 7,11 56,55 3,93 0,704 7,45 57,89 4,32

var 0,000417 0,007222 1,315289 0,003356 4,82E-05 0,105156 3,342422 0,019822 0,000587 0,044689 2,848622 0,017489 stedva 0,025007 0,104083 1,404611 0,070946 0,008505 0,397157 2,239114 0,172434 0,02967 0,258908 2,067107 0,161967 průměr 0,793667 7,433333 56,05667 3,823333 0,790333 7,556667 53,97333 3,896667 0,726333 7,353333 56,92333 4,133333 vk 3,150777 1,400224 2,505699 1,855606 1,076116 5,255711 4,148557 4,425156 4,084958 3,520961 3,631389 3,918558

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

121 vzorek 1 0,788 3,97 60 2,03 0,828 4,12 57,14 2,03 0,821 3,92 60 1,95

vzorek 2 0,79 3,98 59,26 2,05 0,821 4,17 56,47 2,07 0,85 4,02 57,32 1,93

vzorek 3 0,798 3,92 59,26 2,03 0,771 3,97 60,49 2,1 0,818 3,97 60,49 1,98

var 1,87E-05 0,000689 0,121689 8,89E-05 0,000644 0,007222 3,092422 0,000822 0,000208 0,001667 1,941267 0,000422 stedva 0,005292 0,032146 0,427239 0,011547 0,031086 0,104083 2,153749 0,035119 0,017673 0,05 1,706429 0,025166 průměr 0,792 3,956667 59,50667 2,036667 0,806667 4,086667 58,03333 2,066667 0,829667 3,97 59,27 1,953333 vk 0,668119 0,812439 0,717969 0,566956 3,853624 2,5469 3,711227 1,699299 2,130127 1,259446 2,879077 1,288368

vzorek 3 0,748 4,61 59,78 2,51 0,767 4,51 58,43 2,44 0,718 4,8 54,31 2,73

var 0,000221 0,006022 1,294956 0,000556 2,87E-05 0,003889 0,122822 0,002422 0,000101 0,129622 9,038467 0,045867

stedva 0,018193 0,095044 1,393712 0,028868 0,006557 0,076376 0,429224 0,060277 0,012288 0,440946 3,682078 0,262298

průměr 0,759 4,606667 58,17333 2,476667 0,761 4,443333 58,09333 2,383333 0,723 5,256667 57,03 2,97

vk 2,397023 2,063181 2,395792 1,165579 0,861687 1,718896 0,738853 2,529111 1,699614 8,388319 6,456388 8,831567

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

131 vzorek 1 0,793 4,26 60,23 2,2 0,795 4,66 54,84 2,46 0,831 4,26 60 2,12

vzorek 2 0,748 4,07 62,65 2,2 0,82 4,36 56,18 2,17 0,802 4,17 59,3 2,12

vzorek 3 0,791 4,31 57,47 2,22 0,772 4,56 55,79 2,34 0,821 4,21 58,62 2,07

var 0,000431 0,010689 4,478489 8,89E-05 0,000384 0,015556 0,316689 0,014156 0,000145 0,001356 0,317422 0,000556

stedva 0,025423 0,126623 2,591859 0,011547 0,024007 0,152753 0,689227 0,145717 0,014731 0,045092 0,690024 0,028868

průměr 0,777333 4,213333 60,11667 2,206667 0,795667 4,526667 55,60333 2,323333 0,818 4,213333 59,30667 2,103333

vk 3,270551 3,005288 4,311382 0,523278 3,017211 3,374503 1,239542 6,271877 1,800846 1,070233 1,163485 1,372465

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

132 vzorek 1 0,75 4,85 60,42 2,64 0,731 5,05 53,77 2,9 0,733 4,61 60 2,66

vzorek 2 0,728 4,66 61,05 2,61 0,734 5 55,88 2,78 0,717 4,85 59,6 2,76

vzorek 3 0,75 4,7 58,59 2,56 0,746 5,19 55,34 2,76 0,707 4,9 63,83 2,73

var 0,000108 0,006689 1,0886 0,001089 4,2E-05 0,006467 0,800956 0,003822 0,000115 0,016022 3,635756 0,001756

stedva 0,012702 0,100167 1,27785 0,040415 0,007937 0,098489 1,096099 0,075719 0,013115 0,155027 2,335302 0,051316

průměr 0,742667 4,736667 60,02 2,603333 0,737 5,08 54,99667 2,813333 0,719 4,786667 61,14333 2,716667

vk 1,710284 2,114705 2,12904 1,552414 1,076968 1,938752 1,993028 2,691426 1,824044 3,238723 3,819389 1,888933

vzorek 3 0,791 5,15 57,55 2,71 0,773 5,54 55,88 2,88 0,793 5 60,64 2,49

var 0,000171 0,023022 5,181089 0,001756 5,6E-05 0,0518 1,448622 0,009689 0,000417 0,0338 4,211822 0,002422

stedva 0,016 0,185831 2,787765 0,051316 0,009165 0,278747 1,474087 0,120554 0,025007 0,225167 2,51351 0,060277

průměr 0,775 5,063333 59,42667 2,666667 0,783 5,31 54,20667 2,766667 0,818333 4,87 57,79333 2,426667

vk 2,064516 3,670141 4,691101 1,924351 1,170517 5,249476 2,719384 4,357383 3,055804 4,623544 4,349135 2,483948

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

142 vzorek 1 0,793 7,2 48,32 3,73 0,774 7,55 43,98 4,1 0,783 7,2 48,32 3,73

vzorek 2 0,782 7,2 49,66 3,76 0,775 7,69 45,22 4,05 0,782 7,2 49,66 3,76

vzorek 3 0,788 7,3 48,98 3,76 0,751 8,13 46,1 4,29 0,788 7,3 48,98 3,76

var 2,02E-05 0,002222 0,299289 0,0002 0,000123 0,061067 0,756267 0,010689 6,89E-06 0,002222 0,299289 0,0002

stedva 0,005508 0,057735 0,670025 0,017321 0,013577 0,302655 1,065082 0,126623 0,003215 0,057735 0,670025 0,017321

průměr 0,787667 7,233333 48,98667 3,75 0,766667 7,79 45,1 4,146667 0,784333 7,233333 48,98667 3,75

vk 0,699226 0,79818 1,36777 0,46188 1,770905 3,885172 2,361601 3,053604 0,409845 0,79818 1,36777 0,46188

2 0,758 16,07 54,74 8,6 0,693 14,99 64,38 8,83 0,732 15,97 57,06 8,91

vzorek 3 0,775 16,17 51,52 8,52 0,701 15,68 60,61 9,42 0,731 19,01 60,33 10,3

102 var 6,42E-05 0,659089 1,728422 0,154156 4,27E-05 0,234289 2,368822 0,060022 0,000103 2,9291556 26,258822 0,6609556

stedva 0,009815 0,9943 1,610166 0,480867 0,008 0,592818 1,885002 0,300056 0,012423 2,0961234 6,2760046 0,9957075

průměr 0,769333 16,69333 53,14333 8,836667 0,701 15,61333 62,49667 9,093333 0,738667 16,656667 55,196667 9,1933333

vk 1,2757740 5,9562725 3,0298544 5,4417270 1,1412268 3,7968710 3,0161644 3,2997311 1,6818272 12,5842910 11,3702601 10,8307555

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

vzorek

1 0,774 13,62 54,04 7,15 0,766 17,64 51,01 9,54 0,767 11,56 49,31 6,27

vzorek

2 0,77 12,94 55,89 6,86 0,749 12,45 59,06 6,78 0,765 13,52 52 7,22

vzorek

3 0,778 13,33 54,32 7,03 0,755 14,6 47,92 7,78 0,753 14,21 58,9 7,56

var 1,07E-05 0,077622 0,662867 0,014156 4,96E-05 4,533356 22,05002 1,301689 3,82E-05 1,2600222 16,312689 0,2980222 stedva 0,004 0,341223 0,997146 0,145717 0,008622 2,607687 5,75109 1,397331 0,007572 1,3747848 4,9466184 0,6686055 průměr 0,774 13,29667 54,75 7,013333 0,756667 14,89667 52,66333 8,033333 0,761667 13,096667 53,403333 7,0166667

103 vk 0,516796 2,566232 1,821271 2,077708 1,139429 17,50517 10,92048 17,39416 0,99412 10,497212 9,2627521 9,5288197

2 0,636 18,23 41,94 11,7 0,606 18,42 43,73 12,4 0,608 18,03 40,33 12,1 vzorek

3 0,621 16,17 42,11 11 0,598 19,89 40,41 13,1 0,595 18,23 43,03 11,3

var 0,000218 0,750289 3,878289 0,095556 8,27E-05 0,373489 1,993867 0,086667 3,09E-05 0,6264222 1,2488 0,1866667 stedva 0,018083 1,060864 2,411936 0,378594 0,011136 0,748487 1,729393 0,360555 0,006807 0,9693469 1,368649 0,5291503 průměr 0,619 17,34667 43,41667 11,43333 0,608 19,07333 41,79 12,8 0,602667 17,573333 41,55 11,9

121 vk 2,921348 6,115667 5,555322 3,311317 1,831501 3,924261 4,138294 2,816837 1,129457 5,5160102 3,2939807 4,4466409

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

vzorek

1 0,605 14,6 44,02 10,5 0,587 17,44 43,2 12,3 0,575 17,25 41,64 11,9

vzorek

2 0,603 17,15 44 11,6 0,585 18,62 41,95 13 0,587 17,54 42,46 12,2

vzorek

3 0,568 16,76 50,67 11,3 0,579 18,42 43,54 12,8 0,602 16,76 41,76 11,7

var 0,000289 1,2578 9,856867 0,215556 1,16E-05 0,265867 0,467356 0,086667 0,000122 0,1036222 0,1307556 0,0422222 stedva 0,020809 1,373572 3,845166 0,568624 0,004163 0,631506 0,837277 0,360555 0,013528 0,3942503 0,4428694 0,2516611 průměr 0,592 16,17 46,23 11,13333 0,583667 18,16 42,89667 12,7 0,588 17,183333 41,953333 11,933333

122 vk 3,514975 8,49457 8,317469 5,107402 0,713306 3,477457 1,951847 2,839017 2,300638 2,2943764 1,0556239 2,1088923

2 0,634 11,27 58,7 7,25 0,629 13,23 53,9 8,59 0,647 15,39 46,33 9,71 vzorek

3 0,658 12,74 52,01 7,73 0,625 14,31 48,45 8,98 0,627 13,43 47,58 8,61

var 0,000258 0,750289 9,5198 0,1736 0,00012 1,0922 5,105356 0,5354 7,02E-05 0,9496889 0,2726889 0,2572222 stedva 0,019672 1,060864 3,778849 0,510294 0,013429 1,279961 2,767315 0,896158 0,010263 1,1935382 0,6395571 0,6211548 průměr 0,655 12,44667 54,34 7,75 0,634667 14,44 50,89667 9,29 0,635667 14,016667 46,876667 8,9933333

131 vk 3,003407 8,523281 6,954084 6,584439 2,115886 8,863995 5,437125 9,646485 1,614557 8,5151355 1,3643401 6,9068366

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

vzorek

1 0,648 12,05 52,6 7,71 0,64 14,6 50,95 9,47 0,593 13,23 50,43 8,54

vzorek

2 0,639 12,25 54 7,83 0,623 12,45 51,97 8,15 0,639 13,03 45,43 8,32

vzorek

3 0,638 12,15 54,29 7,66 0,629 12,94 48,99 8,25 0,632 11,27 45,86 7,76

var 2,02E-05 0,006667 0,544467 0,005089 4,96E-05 0,846467 1,529156 0,360089 0,00041 0,7754667 5,1188667 0,1078222 stedva 0,005508 0,1 0,903715 0,087369 0,008622 1,12681 1,514508 0,734938 0,024786 1,0785175 2,7709746 0,4021608 průměr 0,641667 12,15 53,63 7,733333 0,630667 13,33 50,63667 8,623333 0,621333 12,51 47,24 8,2066667

132 vk 0,858323 0,823045 1,685091 1,129771 1,367074 8,453186 2,990931 8,522663 3,989123 8,621243 5,8657378 4,9004163

2 0,792 14,99 59,7 7,73 0,731 17,84 49,73 9,96 0,731 13,72 55,16 7,66 vzorek

3 0,749 15,29 61,36 8,42 0,745 17,35 51,46 9,49 0,722 15,19 48,67 8,49

var 0,000502 1,090556 1,000067 0,312822 4,69E-05 1,434467 0,962822 0,507267 1,62E-05 1,4406 11,510022 0,5168222 stedva 0,027429 1,278997 1,224786 0,685006 0,008386 1,466867 1,201763 0,872296 0,004933 1,47 4,1551213 0,8804734 průměr 0,760667 14,40667 60,01 7,733333 0,740667 16,76 50,11333 9,24 0,727667 15,19 50,416667 8,5233333

141 vk 3,605876 8,877814 2,040969 8,857837 1,13229 8,752192 2,39809 9,440431 0,677904 9,6774194 8,241563 10,330153

LT WT RT EMT LT WT RT EMT LT WT RT EMT

vzorek

1 0,764 15,68 43,78 8 0,744 13,23 41,13 7,59 0,75 14,41 39,94 8,17

vzorek

2 0,734 12,64 55,21 7,03 0,721 14,41 51,88 8,15 0,723 15,48 40,63 8,74

vzorek

3 0,8 18,13 45 9,69 0,711 18,23 55,56 10 0,72 15,39 43,2 8,37

var 0,000728 5,042689 26,26416 1,208067 0,000191 4,553867 37,48109 1,060467 0,000182 0,2348222 1,9676222 0,0557556 stedva 0,033045 2,750279 6,276642 1,346143 0,016921 2,61358 7,498109 1,26123 0,016523 0,5934925 1,7179736 0,2891943 průměr 0,766 15,48333 47,99667 8,24 0,725333 15,29 49,52333 8,58 0,731 15,093333 41,256667 8,4266667

142 vk 4,314024 17,76283 13,07725 16,33668 2,332912 17,09339 15,14056 14,69965 2,260289 3,9321499 4,1641115 3,4318942

102 vzorek 3 0,112 0,013 4,263 0,124 0,007 2,373 0,14 0,01 3,711

var 8,89E-07 6,67E-07 0,038991 2,96E-05 8,89E-07 0,086167 1,87E-05 2,22E-07 0,103224

stedva 0,001155 0,001 0,241839 0,006658 0,001155 0,359514 0,067139 0,000577 0,393492

průměr 0,111333 0,013 4,480667 0,129667 0,007667 2,182667 0,134 0,010333 3,258333

vk 1,037156 7,692308 5,397399 5,134957 15,06131 16,47132 50,10385 5,587261 12,0765

MIU MMD SMD MIU MMD SMD MIU MMD SMD

vzorek 1 0,12 0,014 4,443 0,124 0,015 4,106 0,131 0,013 3,701 vzorek 2 0,119 0,014 4,453 0,127 0,013 4,019 0,139 0,013 3,682 vzorek 3 0,125 0,014 0,453 0,132 0,013 4,106 0,145 0,013 4,214 var 6,89E-06 0 3,546689 1,09E-05 8,89E-07 0,001682 3,29E-05 0 0,060728 stedva 0,003215 0 2,30652 0,004041 0,001155 0,050229 0,007024 0 0,301815 průměr 0,121333 0,0105 3,116333 0,127667 0,013667 4,077 0,138333 0,00975 3,865667

103 vk 2,649355 0 74,0139 3,165628 8,449028 1,23202 5,077423 0 7,807581

MIU MMD SMD MIU MMD SMD MIU MMD SMD

vzorek 1 0,14 0,011 5,854 0,149 0,012 7,227 0,15 0,011 6,118 vzorek 2 0,138 0,01 5,527 0,151 0,014 6,963 0,148 0,012 6,748 vzorek 3 0,141 0,012 5,82 0,16 0,015 7,251 0,155 0,014 6,694 var 1,56E-06 6,67E-07 0,021548 2,29E-05 1,56E-06 0,017024 8,67E-06 1,56E-06 0,081288 stedva 0,001528 0,001 0,179784 0,005859 0,001528 0,1598 0,003606 0,001528 0,349188 průměr 0,139667 0,011 5,733667 0,153333 0,013667 7,147 0,151 0,012333 6,52

121 vk 1,093693 9,090909 3,135587 3,82139 11,17701 2,235901 2,387782 12,38534 5,355638

vzorek 3 0,153 0,015 7,017 0,164 0,015 7,847 0,163 0,017 7,705 var 9,56E-06 6,67E-07 0,035534 4,36E-05 2,22E-07 0,114176 2,22E-05 2,67E-06 0,007898 stedva 0,003786 0,001 0,23087 0,008083 0,000577 0,413841 0,005774 0,002 0,108841 průměr 0,148667 0,014 7,261 0,154667 0,014333 7,767 0,156333 0,015 7,822333

122 vk 2,546596 7,142857 3,179591 5,226015 4,028025 5,32819 3,693072 13,33333 1,391412

MIU MMD SMD MIU MMD SMD MIU MMD SMD

vzorek 1 0,137 0,01 1,401 0,144 0,008 1,211 0,141 0,012 1,289 vzorek 2 0,138 0,01 1,216 0,15 0,009 1,147 0,147 0,01 1,494 vzorek 3 0,138 0,01 1,206 0,158 0,01 1,108 0,136 0,011 1,274 var 2,22E-07 0 0,008039 3,29E-05 6,67E-07 0,001803 2,02E-05 6,67E-07 0,010072 stedva 0,000577 0 0,10981 0,007024 0,001 0,052003 0,005508 0,001 0,122916 průměr 0,137667 0,006 1,274333 0,150667 0,009 1,155333 0,141333 0,011 1,352333

131 vk 0,419383 0 8,617089 4,661794 11,11111 4,501143 3,896866 9,090909 9,089176

MIU MMD SMD MIU MMD SMD MIU MMD SMD

vzorek 1 0,139 0,009 1,216 0,145 0,006 1,357 0,141 0,006 1,343 vzorek 2 0,139 0,009 1,323 0,148 0,009 1,313 0,141 0,009 1,489 vzorek 3 0,15 0,009 1,46 0,152 0,011 1,367 0,15 0,008 1,392 var 2,69E-05 0 0,009973 8,22E-06 4,22E-06 0,00055 0,000018 1,56E-06 0,003681 stedva 0,006351 0 0,122307 0,003512 0,002517 0,028729 0,005196 0,001528 0,074303 průměr 0,142667 0,009 1,333 0,148333 0,008667 1,345667 0,144 0,007667 1,408

132 vk 4,451532 0 9,175318 2,367563 29,03782 2,134898 3,608439 19,92424 5,277232

vzorek 3 0,125 0,015 4,224 0,141 0,012 3,667 0,145 0,011 2,134 var 6,22E-06 6,67E-07 0,009187 1,56E-06 1,56E-06 0,052974 8E-06 4,22E-06 0,009633 stedva 0,003055 0,001 0,11739 0,001528 0,001528 0,281888 0,003464 0,002517 0,120204 průměr 0,121667 0,014 4,176667 0,141333 0,012333 3,802 0,141 0,011333 2,007

141 vk 2,511 7,142857 2,810606 1,080796 12,38534 7,41421 2,45681 22,2054 5,989237

MIU MMD SMD MIU MMD SMD MIU MMD SMD

vzorek 1 0,128 0,009 4,009 0,144 0,012 3,208 0,143 0,012 2,046 vzorek 2 0,129 0,008 4,009 0,14 0,1 3,525 0,144 0,012 2,417 vzorek 3 0,133 0,01 3,975 0,151 0,013 3,584 0,152 0,011 1,948 var 4,67E-06 6,67E-07 0,000257 2,07E-05 0,001702 0,027261 1,62E-05 2,22E-07 0,040801 stedva 0,002646 0,001 0,01963 0,005568 0,050521 0,202215 0,004933 0,000577 0,247388 průměr 0,13 0,009 3,997667 0,145 0,041667 3,439 0,146333 0,011667 2,137

142 vk 2,035193 11,11111 0,491034 3,839837 121,2495 5,880059 3,370991 4,948717 11,57643

vzorek 3 0,311 0,13 50,88 0,307 0,16 48,78 0,297 0,2 42,99

102 var 0,000338 8,89E-05 3,687089 3,62E-05 2,22E-05 1,3842 2,07E-05 0,000156 0,644067

stedva 0,022502 0,011547 2,35173 0,007371 0,005774 1,440937 0,005568 0,015275 0,982904

průměr 0,288333 0,116667 49,71667 0,301333 0,156667 50,25 0,296 0,213333 42,64

vk 7,80411 9,897433 4,730265 2,446166 3,685214 2,867537 1,881001 7,160275 2,305122

LC WC RC LC WC RC LC WC RC

vzorek 1 0,305 0,16 47,06 0,331 0,2 43,94 0,307 0,19 41,86

vzorek 2 0,288 0,15 46,2 0,3 0,19 44,06 0,277 0,18 40,74

vzorek 3 0,311 0,15 44,91 0,32 0,19 44,83 0,306 0,17 42,08

var 9,49E-05 2,22E-05 0,780689 0,000165 2,22E-05 0,155489 0,000194 6,67E-05 0,344267 stedva 0,01193 0,005774 1,082143 0,015716 0,005774 0,482942 0,017039 0,01 0,71861 průměr 0,301333 0,153333 46,05667 0,317 0,193333 44,27667 0,296667 0,18 41,56

103 vk 3,959188 3,765328 2,34959 4,957802 2,986294 1,090738 5,743541 5,555556 1,72909

LC WC RC LC WC RC LC WC RC

vzorek 1 0,289 0,16 45,06 0,313 0,22 42,53 0,272 0,2 40,68

vzorek 2 0,308 0,16 47,02 0,318 0,2 43,81 0,251 0,2 44,66

vzorek 3 0,296 0,16 47,88 0,303 0,21 42,48 0,251 0,23 43,6

var 6,16E-05 0 1,392622 3,89E-05 6,67E-05 0,378867 9,8E-05 0,0002 2,832267 stedva 0,009609 0 1,445314 0,007638 0,01 0,753857 0,012124 0,017321 2,061165 průměr 0,297667 0,16 46,65333 0,311333 0,21 42,94 0,258 0,21 42,98

121 vk 3,228115 0 3,097987 2,453199 4,761905 1,755605 4,699363 8,247861 4,795637

vzorek 3 0,355 0,3 43,91 0,293 0,21 45,5 0,293 0,21 42,86 var 0,000275 2,22E-05 0,616022 7,27E-05 6,67E-05 0,5426 2,76E-05 2,22E-05 0,204156 stedva 0,020306 0,005774 0,961267 0,01044 0,01 0,902164 0,006429 0,005774 0,553384 průměr 0,331667 0,296667 43,46333 0,3 0,2 45,12 0,300333 0,213333 43,47667

122 vk 6,12241 1,946125 2,211672 3,480102 5 1,999477 2,140655 2,706329 1,272829

LC WC RC LC WC RC LC WC RC

vzorek 1 0,259 0,12 47,37 0,273 0,18 44,63 0,291 0,18 45,08

vzorek 2 0,255 0,13 48,51 0,296 0,17 45,3 0,271 0,16 47,37

vzorek 3 0,241 0,13 51,67 0,264 0,17 45,99 0,27 0,17 46,07

var 5,96E-05 2,22E-05 3,308356 0,000182 2,22E-05 0,308289 9,36E-05 6,67E-05 0,879356 stedva 0,009452 0,005774 2,227674 0,016503 0,005774 0,680025 0,011846 0,01 1,148492 průměr 0,251667 0,126667 49,18333 0,277667 0,173333 45,30667 0,277333 0,17 46,17333

131 vk 3,755615 4,558028 4,529328 5,943286 3,330867 1,500937 4,27148 5,882353 2,487349

LC WC RC LC WC RC LC WC RC

vzorek 1 0,298 0,17 44,51 0,334 0,2 44,68 0,314 0,19 47,46

vzorek 2 0,298 0,17 44,51 0,346 0,19 46,15 0,317 0,19 45,77

vzorek 3 0,302 0,17 46,89 0,326 0,18 44,93 0,307 0,17 45,75

var 3,56E-06 0 1,258756 6,76E-05 6,67E-05 0,412422 1,76E-05 8,89E-05 0,642289 stedva 0,002309 0 1,374094 0,010066 0,01 0,786532 0,005132 0,011547 0,981546 průměr 0,299333 0,17 45,30333 0,335333 0,19 45,25333 0,312667 0,183333 46,32667

132 vk 0,771515 0 3,033096 3,001922 5,263158 1,738065 1,641237 6,298367 2,11875

vzorek 3 0,308 0,304 0,11 0,286 0,14 44,22 0,333 0,2 41,84 var 1,69E-05 1,69E-05 8,89E-05 0,000145 0 1,068867 0,000138 0,000156 0,126822 stedva 0,005033 0,005033 0,011547 0,014742 0 1,266215 0,014364 0,015275 0,436157 průměr 0,303333 0,303333 0,116667 0,291333 0,14 45,63 0,322333 0,186667 41,80333

141 vk 1,659304 1,659304 9,897433 5,060262 0 2,774961 4,456352 8,183171 1,043356

LC WC RC LC WC RC LC WC RC

vzorek 1 0,284 0,12 48,06 0,343 0,17 40,74 0,283 0,18 46,65

vzorek 2 0,299 0,12 50,82 0,283 0,19 42 0,309 0,15 46,84

vzorek 3 0,266 0,12 49,17 0,29 0,18 41,9 0,355 0,13 43,09

var 0,000182 0 1,2858 0,000718 6,67E-05 0,327022 0,000886 0,000422 2,974689 stedva 0,016523 0 1,388776 0,032808 0,01 0,700381 0,03646 0,025166 2,112353 průměr 0,283 0,12 49,35 0,305333 0,18 41,54667 0,315667 0,153333 45,52667

142 vk 5,838414 0 2,814137 10,74482 5,555556 1,685769 11,55017 16,41268 4,639814

vzorek 2 0,0347 0,0231 0,0281 0,022 0,0293 0,0215

vzorek 3 0,0323 0,022 0,0281 0,0253 0,0317 0,0231

var 0,00000128 4,40667E-06 1,28E-06 1,88222E-06 1,68E-06 8,6222E-07 stedva 0,00138564 0,002570992 0,0013856 0,001680278 0,0015875 0,00113725 průměr 0,0339 0,024 0,0289 0,023466667 0,0299 0,02276667

102 vk 4,08743553 10,71246678 4,7946043 7,160274523 5,3092 4,99523341

B - MEAN 2HB - MEAN B - MEAN 2HB - MEAN B - MEAN

2HB - MEAN

vzorek 1 0,00347 0,0253 0,0329 0,0269 0,0305 0,0269

vzorek 2 0,0323 0,0247 0,0329 0,0274 0,0311 0,0269

vzorek 3 0,0317 0,022 0,0355 0,0269 0,0311 0,0258

var 0,00018094 0,00000206 1,502E-06 5,55556E-08 8E-08 2,6889E-07 stedva 0,01647453 0,00175784 0,0015011 0,000288675 0,0003464 0,00063509 průměr 0,02249 0,024 0,0337667 0,027066667 0,0309 0,02653333

103 vk 73,2527118 7,324331596 4,4455401 1,066533749 1,1210685 2,39353755

vzorek 2 0,0341 0,029 0,0293 0,029 0,0305 0,029

vzorek 3 0,0329 0,0285 0,0305 0,0264 0,0299 0,0296

var 0,00000032 5,55556E-08 5,6E-07 1,50222E-06 2,4E-07 2,0222E-07 stedva 0,00069282 0,000288675 0,0009165 0,001501111 0,0006 0,00055076 průměr 0,0337 0,028833333 0,0303 0,028133333 0,0299 0,02956667

121 vk 2,05584666 1,001185438 3,0248024 5,33570154 2,006689 1,86276343

B - MEAN 2HB - MEAN B - MEAN 2HB - MEAN B - MEAN

B - MEAN 2HB - MEAN B - MEAN 2HB - MEAN B - MEAN

Related documents