Share "Sverige vann mot Ryssland i junior-vm"

Full text

(1)

2009-12-30 08:58 CET

Sverige vann mot Ryssland i junior-VM

Andre Petersson gjorde två mål när Sverige vann mot Ryssland med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0) i tredje JVM-matchen på tisdagen den 29 december 2009 i Brandt Centre, Regina, Kanada.

I första perioden spelar Sverige bra och stabilt. Båda lagen skapar bra

målchanser. Jacob Markström spelar bra i det svenska målet. Bäst i perioden är Andre Petersson och Magnus Pääjärvi Svensson samt backen Adam

Larsson. Båda lagen är griniga, det är gruppsegern som står på spel…

Andre Petersson ger Sverige ledningen med 1-0 efter 03.32 assisterad av Magnus Svensson Pääjärvi. Magnus Svensson Pääjärvi ökar på Sveriges ledning till 2-o framspelad av Marcus Johansson efter 07.24, ett mål gjort i box play spel fyra mot fem. Sverige vinner perioden rättvist med 2-0 och vinner skottstatistiken med 16-15.

I andra perioden försöker Ryssland komma tillbaka i matchen. Detta lyckas i någon mån, till viss del med anledning av att Sverige drar på sig två

utvisningar. Efter 11.29 reducerar Ryssland till 1-2 på en flygande kontring där en ryss kommer fri från offensiva blålinjen mot Jacob Markström och sprätter pucken i mål. Sverige fortsätter att spela stabilt i andra perioden trots Rysslands mål. I slutet av perioden ökar Sverige på sin ledning till 3-1 genom Andre Petersson som gör sitt andra mål i matchen framspelad av Magnus Svensson Pääjärvi och Oliver Ekman Larsson efter 18.03. Perioden slutar 1-1 och Ryssland vinner skottstatistiken med 17-10. Även om Ryssland kom tillbaka i andra perioden känns det ändå som att Sverige leder rättvist med två mål inför sista perioden. Men matchen är ändå jämn.

I tredje perioden ökar Sverige på sin ledning till 4-1 genom mål av Daniel Brodin efter 05.30 utan assist. Sverige spelar sedan av perioden och vinner den rättvist med 1-0.

Sveriges assisterande coach Peter Sundström var nöjd efter segermatchen.

(2)

– Det här var en fantastiskt bra hockeymatch. En skön seger och bästa

matchen hittills, en tuff och hård match mellan två skickliga lag, säger Peter Sundström.

– Vi började bra med målsättningen att ta kommandot och det gjorde vi direkt och tog ledningen med två mål, säger Peter Sundström.

– I andra perioden hamnade vi i en svacka men Andre Peterssons 3-1 var matchavgörande och i tredje perioden var det inget snack om saken.

Förstakedjan var tungan på vågen och de avgjorde trots allt matchen åt oss.

Backarna Oliver Ekman Larsson och Adam Larsson gjorde återigen en stark match. Ingen föll ur ramen . Alla gjorde en stark match. Jacob Markström i målet var förstås också en starkt bidragande orsak till segern, säger Peter Sundström.

Junior-VM 2010

26 december 2009-5 januari 2010 Brandt Centre, Regina, Kanada Tisdagen den 29 december 2009 Grupp B

Sveriges tredje JVM-match Matchfakta:

Sverige-Ryssland 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Period ett: 03.32 1-0 Andre Petersson assist Magnus Pääjärvi Svensson, 05.24 utv 2 min Maxim Chudinov tripping, 05.39 utv 2 min Andre Petersson

holding, 07.24 2-0 Magnus Pääjärvi Svensson assist Marcus Johansson, 16.51

(3)

utv 2 min Dennis Rasmussen roughin, Nikita Filatov roughing

Period två: 02.38 utv 2 min Anton Lander interference, 07.01 utv 2 min Tim Erixon holding, 11.29 2-1 Kirill Petrov assist Nikita Filatov, 11.40 utv 2 min Maxim Trunev roughing, 18.03 3-1 Andre Petersson assist Magnus Pääjärvi Svensson och Oliver Ekman Larsson

Period tre: 05.30 4-1 Daniel Brodin utan assist, 09.57 utv 2 min Petr Khokhriakov hooking, 13.42 utv 2 min tripping Jacob Josefson tripping Utvisningar: Sverige 5x2 min. Ryssland 4x2

Domare: Darcy Burchell, Kanada, Derek Zalasky, Kanada Publik: 6 234

Matchens lirare:

Sverige: Jacob Markström Ryssland: Kirill Petrov

Sveriges JVM-landskamper direktsänds i SVT.

Junior-VM för U20 spelas i Regina och Saskatoon, Kanada, den 26 december 2009-5 januari 2010.

Sveriges JVM-mediaguide

(4)

Pressackrediteringar

Pressbild för fri publicering

Pressbild på Juniorkronorna/Team 20:s huvudcoach Pär Mårts bifogas.

Vänligen ange: Foto: Fotokenne Reklamfoto AB vid publicering.

26/12 2009-5/1 2010. 2010 IIHF World U20 Championship i Brandt Centre i Regina  och Credit Union Centre i Saskatoon, Kanada

Matcherna i spelas Brandt Centre, publikkapacitet 6 600 åskådare, i Regina och i Credit Union Centre, publikkapacitet 14 671 åskådare, i Saskatoon, Kanada.

OBS! Tidsskillnaden gentemot Sverige är sju timmar. Exempel:

När klockan är 13.00 i Regina och Saskatoon är klockan 20.00 i Sverige.