• No results found

Ändring av ägardirektiv för Bo i Väsby AB (KS/2013:370)

Ärendebeskrivning

Kommunallagens bestämmelser om kommunala aktiebolag

Kommunallagens bestämmelser i 3 kap 17 § som rör kommunala aktiebolag har ändrats.

Ändringarna trädde i kraft den 1 januari 2013 och omfattar aktiebolag där kommunen direkt eller indirekt äger samtliga aktier.

3 kap 17 § kommunallagen har kompletterats med krav på innehållet i bolagsordningarna:

1. Det fastställda kommunala ändamålet och de kommunala befogenheter som utgör ram för verksamheten måste nu uttryckligen anges i bolagsordningen. Det räcker inte att

ändamålet är fastställt i ägardirektiven.

2. Bolagsordningen ska också ange att kommunfullmäktige får ta ställning innan sådana beslut i verksamheten som är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt fattas.

Med det kommunala ändamålet avses vad verksamheten syftar till att åstadkomma exvis att främja bostadsförsörjningen i kommunen.

Med kommunala befogenheter som utgör ram för verksamheten menas de

kommunalrättsliga principerna som gäller för verksamheten, t ex lokaliseringsprincipen. De kommunalrättsliga principer som gäller för bolagets verksamhet ska uttryckligen anges i bolagsordningen.

Kommunallagens bestämmelser om kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunallagens bestämmelser om kommunstyrelsens uppsiktsplikt har kompletterats med två nya bestämmelser, 6 kap 1a § och 6 kap 1b §. Ändringarna trädde i kraft den 1 januari 2013.

Kommunstyrelsen ska i årliga beslut dels bedöma verksamheten i förhållande till det ändamål kommunfullmäktige fastställt dels verksamheten i förhållande till de kommunala befogenheterna t ex om lokaliseringsprincipen följts.

Kommunstyrelsen ska lämna förslag till kommunfullmäktige om nödvändiga åtgärder om kommunstyrelsen vid sin årliga prövning ser att bolaget inte bedriver verksamhet som överensstämmer med ändamålet och/eller inte följer de kommunala principer som gäller för bolagets verksamhet. De nödvändiga åtgärder kommunstyrelsen kan föreslå

kommunfullmäktige är t ex att ändra bolagsordningen eller att komplettera ägardirektiven.

Justerandes sign Beslutsexpediering/utdragsbestyrkande

Det har sedan länge funnits en uppsiktsplikt för kommunstyrelsen i kommunallagen, men det har saknats krav på att kommunstyrelsen ska redovisa resultatet av uppsiktsplikten.

Kommunstyrelsen behöver skaffa sig underlag inför sitt årliga beslut och kan antingen få underlaget i enlighet med anvisningar i ägardirektiven eller med stöd av bolagsordningen.

Kommunstyrelsens årliga beslut ska överlämnas till kommunfullmäktige på de sätt och inom den tid kommunstyrelsen själv väljer. Det kan vara lämpligt att kommunstyrelsen

överlämnar sitt årliga beslut till kommunfullmäktige samtidigt med årsredovisningen dvs senast den 15 april året efter det år redovisningen avser. Kommunstyrelsens årliga beslut kan överklagas med laglighetsprövning.

Ändringar i Bo i Väsby AB-s ägardirektiv

Följande ändringar föreslås i ägardirektiven. Kursiv text är ny lydelse.

1. Punkt 1 Bolagets verksamhet får följande lydelse:

”Bolaget ägs i sin helhet av Upplands Väsby kommun och är en del av kommunens

verksamhet. Bolaget ska i sin verksamhet beakta detta. Bolagets verksamhet regleras, utöver av lag och av bolagsordningen av direktiv utfärdade av kommunfullmäktige eller

kommunstyrelsen, fastställda av bolagsstämman. Kommunstyrelsen kan endast utfärda direktiv i ärenden av icke-principiell karaktär

Ändamålet med bolagets verksamhet är att främja kommunens försörjning med bostäder och sådana lokaler som stöder bostadsverksamheten. I denna roll ska bolaget medverka och vara en aktiv part i samhällsutvecklingen och utvecklingen av trygghetsskapande verksamheter.

Bolaget ska informera boende om möjligheterna att bilda bostadsrättsförening och förvärva sin fastighet.

Bolaget ska därutöver fullgöra de övriga uppgifter och åligganden som överlämnas till bolaget av kommunen. Sådana uppdrag till bolaget kan ges i Kommunfullmäktiges årliga beslut om flerårsplan med budget eller i särskilt beslut. Därvid kan – om så påkallas av någondera parten – särskilt avtal träffas om villkoren mm för sådant bolagets uppdrag.”

2. Punkt 3 Kommunstyrelsens uppsikt- information och ägardialog får följande lydelse:

”Bolaget står enligt 6 kap 1 § kommunallagen under uppsikt av kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen utövar kommunens ledningsfunktion över bolaget i enlighet med vad som anges i kommunstyrelsens reglemente.

Kommunstyrelsen har rätt att ta del av bolagets handlingar och räkenskaper samt i övrigt inspektera bolaget och dess verksamhet. Bolaget ska lämna kommunstyrelsen den

Justerandes sign Beslutsexpediering/utdragsbestyrkande

information om verksamheten som kommunstyrelsen begär. Den närmare omfattningen av informationen fastställs i samråd med bolagets styrelse.

Bolaget erinras om att kommunstyrelsen enligt 6 kap 1 a § kommunallagen har att fatta årliga beslut om huruvida verksamheten varit förenlig med det fastställda kommunala ändamålet och utförts inom ramen för de kommunala befogenheterna.

Ägaren ska fortlöpande hållas informerad av bolaget om dess verksamhet. Bolaget ska uppmärksamma kommunstyrelsen på viktigare omständigheter och förändringar som kan inverka på bolagets verksamhet. Bolaget ska initiera möten med kommunen om

omständigheterna så påkallar.

Bolagets styrelse, VD och andra nyckelpersoner i bolaget ska delta vid möte med företrädare för kommunen minst en gång per år(ägardialog).

Bolagets rapportering ska följa rapporteringen enligt ledningssystemet som

kommunfullmäktige fastställt t.ex. vad avser redovisning av de fyra perspektiven i styrkortet, intern kontroll m.m. Med utgångspunkt från ledningssystemet ska bolaget till kommunstyrelsen lämna verksamhetsplan samt efter varje tertial lämna rapportering om den ekonomiska och verksamhetsmässiga utvecklingen inom bolaget. Bolaget ska vidare till kommunen lämna underlag för kommunens koncernredovisning.

Kommunstyrelsen ska utan dröjsmål få del av

• Protokoll från bolagsstämma

• Protokoll från styrelsesammanträde

• Bolagets årsredovisning med revisionsberättelse och granskningsrapport från lekmannarevisor. ”

3. Punkt 4 Ekonomi får följande lydelse:

”Bolagets verksamhet ska bedrivas med målsättning att kommunen som aktieägare kan få utdelning motsvarande skälig förräntning på av kommunen insatt kapital. Vad som avses med skälig förräntningsgrad beslutas av Kommunstyrelsen i god tid innan ordinarie bolagsstämma.

Bolaget ska minst uppnå en direktavkastning uppgående till 3,0 % på fastigheternas marknadsvärde.”

Förslaget om nivå på direktavkastning överensstämmer med direktavkastningen för AB Väsbyhem.

Justerandes sign Beslutsexpediering/utdragsbestyrkande

4. Ny punkt 6 Förvaltningsberättelse som får följande lydelse:

”Bolagets styrelse ska årligen i förvaltningsberättelsen, utöver vad aktiebolagslagen stadgar, redovisa hur verksamheten bedrivits och utvecklats mot bakgrund av det i bolagsordningen och dessa direktiv angivna syftet och ramarna för densamma.

Uttalandet ska vara så utformat att det kan läggas till grund för lekmannarevisorns granskning liksom för kommunstyrelsens uppsikt och beslut enligt 6 kap 1 och 1 a §§

kommunallagen.”

5. Ny punkt 7 Granskningsrapporten som får följande lydelse:

”Det åligger lekmannarevisorer att årligen i sin granskningsrapport särskilt yttra sig om huruvida bolaget bedrivits på ett ändamålsenligt sätt utifrån det syfte som angivits i bolagsordningen och i dessa ägardirektiv, liksom de kommunala befogenheter som utgör ram för verksamheten.

Lekmannarevisorn ska snarast uppmärksamma kommunstyrelsen på om bolaget brister i de avseenden som omnämns i första stycket.”

6. Punkt 9 Sekretess får följande lydelse:

”Bolagsordningens bestämmelse om allmänhetens rätt att ta del av handlingar hos bolaget innebär att grunderna i tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslag ska tillämpas. Sekretessbestämmelserna avser uppgifter som rör leverantörers, kunders eller personals personliga eller ekonomiska förhållanden och uppgifter som påverkar bolagets konkurrenskraft och vad som i övrigt kan anses sekretessbelagt enligt offentlighets- och sekretesslagen.”

7. Punkt 10 Bolagsstämma får följande lydelse:

”Kallelse till ordinarie och extra bolagsstämma ska skriftligen göras till kommunstyrelsen. I kallelsen ska dagordning, tid och plats för stämman framgå.

Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare har närvarorätt vid ordinarie bolagsstämma och ska underrättas om tid och plats för stämman.

Bolaget ska tillse att kommunstyrelsens ledamöter och ersättare bereds tillfälle att ställa frågor om bolagets verksamhet vid bolagets ordinarie bolagsstämma. Frågor ska i möjligaste mån tillställas bolaget skriftligt, senast en vecka före ordinarie bolagsstämma.

Justerandes sign Beslutsexpediering/utdragsbestyrkande

Bolaget ska eftersträva att ta fram årsredovisningshandlingar så att ordinarie bolagsstämma kan hållas senast under maj månad.”

8. Ny punkt 11 Arkivreglemente som får följande lydelse:

”Upplands Väsby kommuns arkivreglemente ska tillämpas i bolaget i tillämpliga delar.

Kommunstyrelsen är arkivmyndighet i Upplands Väsby kommun.”

Krävs för att arkivreglementet bolagsrättsligt ska vara bindande för bolaget.

Kommunledningskontorets förslag till beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att ändra ägardirektiven för Bo i Väsby AB i enlighet med kommunledningskontorets förslag.

Ordförandes förslag till kommunstyrelsen Enligt förslag.

Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige ändrar ägardirektiven för Bo i Väsby AB i enlighet med kommunstyrelsens förslag.

Kommunfullmäktiges beslut

Kommunfullmäktige ändrar ägardirektiven för Bo i Väsby AB i enlighet med kommunstyrelsens förslag.

_____

Beslutet skickas till:

Bo i Väsby AB

Justerandes sign Beslutsexpediering/utdragsbestyrkande

§ 134