• No results found

Data för radionuklidtransport och konsekvensberäkningar

barriärerna och geosfären

1.5 Myndigheternas slutsatser

2.3.10 Data för radionuklidtransport och konsekvensberäkningar

Indata till beräkningarna av radionuklidtransport redovisas i detalj i Datarapporten och sammanfattas i SR 97 (kapseldefektscenariot). SKB:s systematiska redovisning av valda data och diskussion om dataosäkerheter är enligt myndigheternas uppfattning beröm- värd. Myndigheterna konstaterar dock, i likhet med den internationella expertgruppen och flera av SKI:s konsulter och remissinstanser att det finns brister både vad gäller SKB:s strategi för val av parametervärden och fördelningar, och vad gäller redo- visningen av de expertbedömningar som ligger till grund för parametervalen. Dessa diskuteras i det följande. Synpunkter på enskilda parametervärden har givits i avsnitten 2.3.1-2.3.8 i denna bilaga.

Procedur för val av data

Datarapporten innehåller en bra diskussion om det vetenskapliga underlaget för val av olika parametrar. Proceduren för att välja ut parametervärden och fördelningar till be- räkningarna är däremot otydlig och bristfälligt beskriven, vilket understryks av den samstämmiga kritiken från den internationella expertgruppen (SKI, 2000a), SKI:s kon- sulter Wilmot och Crawford, Tsang resp. Wörman och Xu (SKI, 2000c) samt Pereira (SKI, 2000b). Problemet är bl.a. att det i regel inte framgår hur bedömningarna har genomförts och på vilket sätt olika experter bidragit till bedömningarna, vilket medför att spårbarheten inte är tillräckligt bra.

Expertgruppen efterlyser vidare ett bredare deltagande av experter från olika veten- skapliga discipliner vid val av data. Tsang föreslår att SKB bör överväga formella procedurer för expertförhör (expert elicitation) av den typ som använts i kärnavfalls- programmen i England och USA (Nirex, 1995 och DOE, 1997).

Bilaga 2

Myndigheterna instämmer i expertgruppens kritik och vill uppmana SKB att använda sig av mer väldefinierade och kvalitetssäkrade procedurer för både genomförande och dokumentation av expertbedömningar i sina framtida säkerhetsanalyser. Detta gäller särskilt för svårbestämda parametrar med stor inverkan på beräkningsresultaten, t.ex. storlek och frekvens på initiala kapselskador och vissa transportparametrar (flödesvätt yta, fördelningskoefficienter och penetrationsdjup).

Fullständighet och balans i datahanteringen

Den internationella expertgruppen och flera av SKI:s konsulter anser att behandlingen av data och dataosäkerheter är obalanserad. Förutsättningarna för de hydrogeologiska indata är t.ex. mycket väl dokumenterade, medan osäkerheter och dataunderlag för tran- sportmodellerna är mera översiktligt behandlade. Den internationella expertgruppen, Wörman och Xu (SKI, 2000c) och Pereira (SKI, 2000b) anser vidare att den detaljerade diskussionen om data och dataosäkerheter bör omfatta alla scenarier och inte som i SR 97 begränsas till kapseldefektscenariot.

Wörman och Xu resp. Pereira anser att SKB inte på ett tillfredsställande sätt visat att man kan kompensera för osäkerheter i de förenklade transportmodellerna med pessi- mistiskt valda parametervärden. Wörman och Xu föreslår att SKB bör ta fram ett mer allsidigt dataunderlag som möjliggör utvärdering med alternativa modeller för viktiga processer som sorption, matrisdiffusion och kolloidal transport.

Myndigheterna anser i likhet med den internationella expertgruppen och konsulterna att SKB bör ta fram ett dataunderlag med jämnare ambitionsnivå för alla analyserade scenarier i säkerhetsanalysen. Myndigheterna vill också uppmana SKB att bättre belysa de konceptuella osäkerheter som är förknippade med de valda modellerna för transport- beräkningarna.

Indata till probabilistiska beräkningar

I SSI:s föreskrifter (SSI, 1999) ställs krav på att redovisa konsekvenserna av slutförvaret i form av risk. I SR 97 görs därför probabilistiska beräkningar av utläckage och tran- sport av radionuklider från förvaret. Som underlag för beräkningarna har SKB tagit fram kontinuerliga fördelningar för att beskriva osäkerheter (eller rumslig variabilitet) för flödesrelaterade data (grundvattenflöden och gångtider). För övriga indata kvanti- fieras dataosäkerheterna med bimodala fördelningar bestående av ett rimligt värde som givits en sannolikhet av 90 % och ett pessimistiskt värde med en sannolikhet av 10 %. SKB anger att motivet för att inte ta fram kontinuerliga sannolikhetsfördelningar för alla parametrar är att dataunderlaget är alltför osäkert.

Den internationella expertgruppen (SKI, 2000a) liksom flera av SKI:s konsulter (SKI, 2000c) ifrågasätter SKB:s ansats att ange rimliga och pessimistiska parametervärden. Expertgruppen framhåller bl.a. att de probabilistiska osäkerhets- och känslighets- analyserna är ofullständiga, eftersom alla möjliga parametervärden inte tas i beräk- ningarna. Metoden att ansätta 90 % och 10 % sannolikhet för rimliga resp. pessimistiska data är heller inte vetenskapligt vedertagen, vilket gör resultaten av de probabilistiska beräkningarna svårtolkade och möjligen vilseledande. Som nämnts ovan innebär valet av de rimliga och pessimistiska parametervärdena också att man tvingats till godtyck- liga bedömningar som i många fall är dåligt dokumenterade.

Bilaga 2

Samtliga externa experter och remissinstanser som kommenterat SKB:s riskberäkningar rekommenderar SKB att använda sig av en mindre godtycklig metod för att kvantifiera parameterosäkerhet, baserad på kontinuerliga sannolikhetsfördelningar. Experterna anser att det faktum att dataunderlaget är dåligt för många parametrar i sig inte kan tas som ett motiv för att begränsa de analyserade parameterintervallen på det sätt som gjorts i SR 97. Den internationella expertgruppen och Pereira (SKI, 2000b) framhåller att data- underlaget för att ta fram sannolikhetsfördelningar för många parametrar, t.ex. fördel- ningskoefficienter, inte är sämre än underlaget för de flödesrelaterade parametrarna. Wilmot och Crawford (SKI, 2000c) pekar också på möjligheten att utnyttja expert- utfrågningar (expert elicitation) för att karakterisera parameterosäkerhet och sannolik- hetsfördelningar.

Pessimistisk respektive realistisk ansats

En viktig aspekt på valet av data är naturligtvis det egentliga syftet för de beräkningar där data utnyttjas. För de slutliga beräkningarna i säkerhetsanalysen som avser visa upp- fyllelse av SSI:s strålskyddskriterier skall försiktighet tillämpas vid valet av både data och modeller. Det är naturligtvis avgörande att man kan undvika optimistiska resultat som en följd av oundvikliga brister i dataunderlag och konceptuell förståelse. För att säkerställa att så inte blir fallet måste osäkerheternas betydelse vägas in i valet av både pessimistiska och realistiska data. Är däremot syftet att öka förståelsen och insikten i hur slutförvaret kan påverkas av olika faktorer kan dataurvalet istället fokuseras mer på att utnyttja de data som anses mest troliga, vilket även inkluderar den optimistiska delen av ett visst dataunderlag.

Myndigheterna anser att denna typ av överväganden bör klarläggas tydligt för att underlätta bedömningen av hur dataunderlaget motiverats. Den internationella expert- gruppen (SKI, 2000a) konstaterar att de kvantitativa resultaten från SR 97 sannolikt har begränsad användbarhet för att understödja platskarakterisering eller designstudier. Myndigheterna håller delvis med om denna slutsats, men anser att SKB sannolikt har tillgång till de nödvändiga verktygen för att ta fram mera renodlat realistiska beräk- ningsfall som skulle kunna utnyttjas för detta ändamål.

Samma resonemang avseende konservatism respektive realism kan naturligtvis även tillämpas vid valet av modeller. Detaljerade modeller kan ge understöd åt enkla kon- servativa modeller och även ge återkoppling till forskning, platsundersökningar m.m. De bör dock inte användas som direkt underlag för konsekvensberäkningar om det inte kan visas att de konceptuella osäkerheterna är små (se även avsnitt 2.3.9 i denna bilaga). Sammanfattningsvis anser myndigheterna att Datarapporten ger ett bristfälligt underlag för de probabilistiska beräkningarna i SR 97 och att detta speglar avsaknaden av en genomarbetad strategi för val av data och genomförande av riskanalyser. Detta kan del- vis förklaras med att riskanalysen infördes i ett sent skede i arbetet med SR 97 som en följd av SSI:s nya föreskrifter. Myndigheterna vill här uppmana SKB att se över be- hovet av data i sitt fortsatta utvecklingsarbete med riskanalys och probabilistiska beräk- ningar. Hur ovanstående brister i datahanteringen kan tänkas påverka resultaten av de probabilistiska beräkningarna i SR 97 kommenteras ytterligare i avsnitt 2.3.11 i denna bilaga.

Bilaga 2