• No results found

Tabell 1.1

Fråga 1: Är du vårdnadshavare, pedagog, båda eller vill ej uppge?

1:1: Vårdnadshavare 1:2: Pedagog 1:3: Vårdnadshavare 1:4: Pedagog 1:5: Pedagog 1:6: Pedagog 1:7: Pedagog 1:8: Vårdnadshavare

1:9: Vårdnadshavare 1:10: Pedagog 1:11: Vill ej uppge 1:12: Vårdnadshavare 1:13: Båda 1:14: Pedagog 1:15: Vårdnadshavare 1:16: Pedagog 1:17: Båda 1:18: Vårdnadshavare 1:19: Vårdnadshavare 1:20: Pedagog 1:21: Vårdnadshavare 1:22: Båda 1:23: Vårdnadshavare 1:24: Vårdnadshavare 1:25: Pedagog 1:26: Pedagog 1:27: Båda 1:28: Pedagog 1:29: Pedagog

Fråga 2: Vad är föräldrasamverkan för dig?

2:1: Ingen aning

2:2: För mig som förskollärare innebär det en samverkan mellan hemmet och förskolan som stödjer den omsorg och undervisning förskolan står för. Det innebär att jag som pedagog bjuder in till ett samarbete mellan vårdnadshavare och förskola som skapar förutsättningar för ett fördjupat lärande både individuellt och på gruppnivå.

2:4: Att fsk och föräldrar kan komplettera och stötta vara med barnets bästa som gemensamt mål.

2:5: Att göra vårdnadshavare delaktiga i sitt/sina barns förskola med allt vad det kan innebära. Vårdnadshavarna vet vad som är bäst utifrån deras barns behov och förskolan får samverka med dem för att uppnå vad som är bäst för barnet.

2:6: Att föräldrar intresserar sig för och bidrar till förskolans utveckling och arbete.

2:7: Samarbete mellan pedagoger och vårdnadshavare

2:8: Att knyta samman det barnen lär sig på dagtid, och det de gör, med hur vi pratar om och gör saker hemma.

2:9: Att en får inblick i förskolans verksamhet och kan bidra med t ex ordna studiebesök på sitt arbete eller bidra med annat som pysselmaterial till särskilda pysselaktiviteter inför storhelger eller annat.

2:10: Att se till att vårdnadshavare har insikt i förskolans verksamhet och vad vi gör samt att bygga goda relationer med dem

2:11: Ansvar

2:12: Att man som förälder får bra kontakt och relation med förskolepersonalen och kan ge feedback till dem utan att de ska ta det personligt, lyhörd personal. Att få bra, tydlig och kontinuerlig information om vad som sker på verksamheten. Att vi kan prata om mitt barn på ett konstruktivt sätt och inte lägger värderingar i hur hen är som person och vilka stöd hen behöver. Hur de använder läroplanen för att uppfylla de riktlinjer som de har.

2:13: Att vi får inblick i verksamheten och att vi får vara delaktiga

2:14: Delaktighet

2:15: Att få vara med och påverka. Att bli inbjuden till barnens vardag och verksamhet.

2:16: Att föräldrarna aktivt deltar i verksamheten. Kommer med idéer och är nyfikna på vad barnen gör om dagarna.

2:17: Ett samarbete med målet att barnets bästa står i första rummet

2:18: att föräldrar och förskolan samarbetar om barnet

2:19: Insyn, transparens i verksamheten , deltagande på något sätt, möjlighet att få påverka

2:20: Att vårdnadshavare har insyn i verksamheten, har chansen att vara delaktig och bjudas in att ha ett tyckande kring verksamheten. Ett gott klimat, som gör att man vågar ta upp saker med varandra, både pedagoger och vårdnadshavare.

2:21: Goda samtal och relationer med pedagogerna. Att de bjuder in till drop in, föräldrarfrukost etc.

2:22: Ett ömsesidigt samarbete för barnets bästa

2:24: Att få information om mitt barns dag tex aktiviteter och särskilda händelser. Att via utv samtal få veta hur mitt barn utvecklas i samspel med andra (eftersom mitt barn inte har syskon eller kusiner).

2:25: Inlyssnande

2:26: föräldrarna är delaktiga

2:27: Att pedagoger och föräldrar har kommunikation kring barnet och dess behov.

2:28: En stor del av den dagliga verksamheten

2:29: Mötet med föräldrar. Att föräldrarna känner sig delaktiga i verksamheten.

Fråga 3: Vad tycker du att din förskola gör bra gällande föräldrasamverkan?

3:1: Vet inte

3:2: Vi erbjuder exempelvis föräldramöten där vårdnadshavare är aktiva och erbjuds liknande utmaningar som deras barn ställs inför dagligen. Vid utvecklingssamtal ställer vi ofta frågor om hur vi kan förbättra vår verksamhet utifrån deras behov. Inför terminsstart är familjerna delaktiga i uppstarten genom sommaruppgifter. Vi för även dialog om spill och restmaterial som familjerna eller deras arbetsplatser kan avvara för att berika vår

verksamhet. Utöver detta bjuder vi in till öppethus då och då under terminen.

3:3: Vi bjuds in till föräldramöte och ”fixardagar” då vi får delta aktivt med att förbättra miljön på vårt barns förskola. Det är tydligt för mig som förälder vad mitt barn arbetar med för tillfället. Den informationen får jag digitalt i en app och på förskolans

informationstavla.

3:4: Senast hade vi ett föräldramöte där vårdnadshavarna fick skriva frågor anonymt på post-its, som vi sedan svarade på inför alla vh. Det var mycket uppskattat. Personligen brukar jag uppmuntra och uppmana vh att tala om vad de är nöjda/mindre nöjda med i verksamheten, med motiveringen att "det utvecklar mig i min roll som pedagog." Ibland kan det få mig/oss att tänka om och ibland kan det hjälpa oss att tydliggöra för VH varför vi arbetar som vi gör.

3:5: Mångkulturell förskola där olika språk är i allas intresse och vi lär av och med

varandra. Varje termin har vi föräldracafe istället för föräldramöten vilket är uppskattat och mer flexibelt med drop in. Vi pratar även dagligen med vårdnadshavarna hur det går på förskolan och vad som hänt samt tar till oss vårdnadshavarnas idéer och tips.

3:6: Vi bjuder in minst en gång per termin till en kväll tillsammans. Ytterst få kommer. Sist vi hade en ”arbetskväll”, vilket är vad föräldrarna tycker bäst om då de konkret får hjälp till, så kom 18 personer från en förskola med 95 barn. På föräldramötet kom ca 35.

3:8: De dokumenterar delar av dagen och skickar som uppdateringar via VKlass

3:9: Ingenting

3:10: Att vi har en app som vi lägger ut vad vi gör under dagarna (med text och bild) och som vårdnadshavare då kan följa vad barnen gör och lär sig. På så sätt blir de mer delaktiga och kan få en större insikt och förståelse för förskolans verksamhet

3:11: Kontakt med alla berörda

3:12: De är trevliga och glada när de tar kontakt med en och visar att de bryr sig om vad man har att säga, de ger tydlig information både muntligt och skriftligt.

3:13: Inget just nu

3:14: Bjuder in till att vara delaktig. Det är en föräldrakooperativ förskola så de flesta föräldrar VILL vara delaktiga som har sina barn här.

3:15: Bjuder in. Skickar mail om vad de gör. Informerar tydligt om viktiga saker.

3:16: Bra tamburkontakt.

3:17: Lyhördhet för barnets behov och vårdnadshavares önskemål

3:18: Bra med information

3:19: Bra daglig info av lärarna. Bra månadsbrev från hela förskolan.

3:20: Vi skickar ut veckobrev där verksamheten beskrivs vecka för vecka. Vi lyssnar in vårdnadshavares idéer och krav och hittar en balans i vad som är rimligt att genomföra i vår verksamhet.

3:21: De månar om goda relationer med vårdnadshavarna, lyssnar och tar till sig vad man säger

3:22: Vi är nyfikna och lyssnar in vårdnadshavares behov och önskemål samtidigt som vi är tydliga med vad vi förväntar oss

3:23: Informationen är bra

3:24: De har ett konto på Instagram. Hade hellre sett att de använde tex Prion, men sånt kan man inte välja som vårdnadshavare. Men där kan jag se vad som händer under dagen.

3:25: Lyssnar och är nyfikna. Gör saker tillsammans

3:26: föräldrarmöte, IUP familjekvällar

3:27: Har dialog kring bemötandet av barnet i specifika situationer, visar och berättar för mig som förälder vad de ser för positivt kring mitt barn, och frågar på bra sätt om vi sett samma beteende från barnet hemma som de ser på förskolan och diskuterar fram att arbeta med liknande förhållningssätt i förskolan som i hemmet.

3:28: Respekterar och lyssnar in vad VH har att säga. Har en öppen dialog med VH, så att de kan känna ett förtroende för oss pedagoger

3:29: Daglig kontakt och humor. Benämner föröldrarna vid deras namn. Stressar inte iväg föräldrar vid hämtning/lämning

Fråga 4: Vad tycker du din förskola gör mindre bra gällande föräldrasamverkan?

4:1: Jag vet inte riktigt vad föräldrasamverkan är så kan inte svara

4:2: Vi skulle kunna förmedla och formulera vårt projekt och föräldrarnas möjlighet att påverka och delta på ett Tydligare sätt.

4:3: Jag önskar få ta del av barnens arbete på en tydlig processvägg för att få en bättre överblick.

4:4: Vi kan vara ännu mer öppna och mottagliga för deras synpunkter. I vissa fall kan vi också bli bättre på att tänka på hur vi pratar om föräldrar sinsemellan.

4:5: Mångkulturellt är även en nackdel ibland när man inte har personal närvarande som har samma modersmål som vårdnadshavaren. Detta har någon gång gjort att vi har oroliga/besvikna vårdnadshavare som inte riktigt förstått vad vi pratat om eller kunnat uttrycka sig själva om något.

4:6: Vi försöker på alla sätt så jag vet faktiskt inte.

4:7: Månadsbrev och liknande

4:8: Inte så djupgående information, mer ”allt har gått bra”, men inte vad som gått bra. 4:9: Det är föräldramöte en gång per termin, om ens detta. Dessutom på en tid som inte passar många föräldrar (kl 17), aldrig utflykter eller pyssel, sällan veckobrev som innehåller nån info

4:10: Att det är rektorerna som bestämt hur våra inskolningar ska gå till, att det är en mall som vi ska följa och att det inte anpassas efter barnet

4:11: XXX

4:12: De kunde blir mer tydliga på hur de använder läroplanen i sin verksamhet.

4:13: Ingen samverkan alls

4:14: Det sker oftast på förskolans premisser och inte så mycket föräldrarnas.

4:15: Vet inte.

4:16: Bjuder inte in tillräckligt och är lite otydliga i viktig information.

4:17: Har inget föräldraforum

4:19: Finns inga former för det på organisationsplan. Jättesvårt att som förälder försöka driva det. De har inte förskoleråd längre och inte heller föräldramöte.

Dåliga former för info från ledning.

4:20: Föräldramöte är en gång/år. Kanske borde man ha det oftare?

4:21: Inget

4:22: Vi anpassar oss lite väl mycket vilket ibland slår knutar på oss personal

4:23: Informationen uppdateras för sällan

4:24: Man får inte ha en negativ eller ifrågasättande synpunkt på verksamheten. Allt de gör är bra, och oftast är det så. Men de få gånger jag påpekat något (är nog två saker på fyra år), har jag mött kall hand.

4:25: Föräldrasamråd

4:26: ?

4:27: Kan ej komma på i dagsläget, saknar inget särskilt.

4:28: Inget

4:29: Inget som jag just nu kan komma på.

Fråga 5: Är du nöjd med antalet föräldrar som kommer på föräldramöten/öppet hus? Varför?

5:1: Ja. De flesta kommer. Känns tryggt med bra sammanhållning och att få du ansikte på alla.

5:2: Ja absolut. Jag önskar självklart att alla skulle delta men de flesta barnen brukar vara representerade vid något tillfälle.

5:3: Ja

5:4: Senast var det stor uppslutning (se ovan), till skillnad från tidigare. Då hade vi tydligt gått ut innan med att vi skulle berätta om verksamheten och att chefen skulle komma och presentera sig och även informera om vårt tänk samt att vh skulle få möjlighet att ställa alla frågor de hade anonymt.

5:5: Jag hade önskat att fler var mer nyfikna på de allra yngsta, mer vårdnadshavare till våra föräldracafen hade varit kul.

5:6: Nej. Jag skulle önska att fler hade intresset och viljan.

5:8: Svårt att säga. Det är väl ok antal, förståeligt att inte alla alltid kan vara med.

5:9: När det varit en tid som passat så dök många upp. Men som sagt klockan 17 kom inte många.

5:10: Nej, oftast är det ytterst få som kommer när det är föräldramöten. Det är oftast de som är mest engagerade i sina barns förskolegång, som redan vet det som de behöver veta som kommer. De som inte är lika intresserade och som skulle behöva veta mer är oftast de som inte dyker upp. Därför har vi börjat med drop-in fika där vårdnadshavare erbjuds fika och pratstund med förskollärare när de hämtar sitt/sina barn

5:11: Det borde var lag på att bägge föräldar var där.

5:12: Nej, det är oftast bara 3-4 stycken föräldrar som kommer. Tycker det är tråkigt att föräldrarna inte bryr sig mer än så, sen så bör nog personalen tänka om när det gäller upplägget på föräldrarmötena.

5:13: Ja, för de flesta kommer

5:14: Ja, de VILL vara delaktiga och har bra tankar och idéer och uppskattar förskolans utbildning.

5:15: Nej. På f-möten är det lågt deltagande. På öppet hus är det bra deltagande.

5:16: Nej. Önskar att fler deltar.

5:17: Ja. Det brukar komma många

5:18: Jadå. Tycker de flesta är engagerade

5:19: Finns inte längre.

5:20: Ja vi har haft stor uppslutning av vårdnadshavare som kommer på föräldramöte.

5:21: Ja

5:22: Nej varit väldigt få som kommit på föräldramöten, sommarfester mm kommer de flesta. De som inte kommer är de som aldrig kommer på ngt tyvärr

5:23: För få

5:24: Sånt tänker jag inte på som vårdnadshavare.

5:25: Ja - minst en från varje familj brukar komma

5:26: Vi har ställt in en del föräldramöten pga dålig uppslutning, när vi däremot har familjekvällar deltar de allra flesta familjer

5:27: Ja, de flesta barn har en vuxen representant på plats. Jag tycker det är viktigt då mötena är ett forum att diskutera tillsammans både pedagoger och föräldrar.

5:28: Ja, men med tanke på corona så har det blivit färre möten med VH.

Fråga 6: På vilket sätt föredrar du att prata med förskola/vårdnadshavare och varför?

6:1: Telefonsamtal och vid hämtning/lämning

6:2: Vid hämtning/lämning. Övrigt: Jag använder mig av alla ovanstående former beroende på vad som ska förmedlas eller samtalas om

6:3: Mail, sms, vid hämtning/lämning. Övrigt: Jag vill ha mail om det gäller allmän

information. Gäller det mitt barns vistelsetider eller extrakläder osv kan det tas på sms. Jag föredrar dock att mötas i direkta samtal.

6:4: Vid hämtning/lämning. Övrigt: Utvecklingssamtal eller andra bokade möten

6:5: Telefonsamtal, sms, vid hämtning/lämning. Övrigt: Allra helst ansikte mot ansikte.

6:6: Mail, telefonsamtal, sms och vid hämtning/lämning

6:7: Sms och vid hämtning/lämning

6:8: Mail, telefonsamtal, sms och vid hämtning/lämning

6:9: Mail, telefonsamtal, sms och vid hämtning/lämning. Övrigt: Beror på situation. Sms vid en jobbig lämning t ex, att allt är bra. Mail vid något som berör flera, telefonsamtal vid akuta ärenden och daglig kommunikation vid hämtning lämning

6:10: Mail, sms och vid hämtning/lämning

6:11: Mail och telefonsamtal

6:12: Sms och vid hämtning/lämning. Övrigt: Sms går snabbt och smidigt och man får ofta svar direkt tillbaka. telefonsamtal känns som man stör dem och tar onödig tid. Vid

hämtning och lämning är det naturligt att man pratar och då känns det som det blir minst missförstånd.

6:13: Mail och vid hämtning/lämning

6:14: Telefonsamtal. Övrigt: Telefonsamtal är ett bra sätt att kommunicera genom då det inte blir att två vuxna pratar över barnets huvud. Sen är det såklart bäst att träffas men då inte vid lämning eller hämtning pga anledningen ovan.

6:15: Vid hämtning/lämning

6:16: Vid hämtning/lämning

6:17: Vid hämtning/lämning

6:18: Mail och sms

6:19: Mail och vid hämtning/lämning. Övrigt: Utvecklingssamtal, hade velat ha föräldraråd eller föräldramöte

6:20: Telfonsamtal och vid hämtning/lämning

6:21: Mail och vid hämtning/lämning

6:22: Vid hämtning/lämning. Övrigt: Inbokade möten

6:23: Sms och vid hämtning/lämning

6:24: Vid hämtning/lämning. Övrigt: Enskilda samtal

6:25: Vid hämtning/lämning. Övrigt: Enskilda samtal

6:26: Sms och vid hämtning/lämning. Övrigt: Det beror på vad det handlar om

6:27: Vid hämtning/lämning

6:28: Vid hämtning/lämning. Övrigt: Utvecklingssmatal, föräldramöten

6:29: Vid hämtning/lämning. Övrigt: Tycker bäst om att prata med föräldrar ögon mot ögon.

Fråga 7: När du är på förskolan och pratar med pedagoger/föräldrar - vad brukar ni prata om?

7:1: Vi säger så lite som möjligt.

7:2: Det skiljer sig mycket beroende på förälderns behov och önskemål. Jag berättar ofta om vår dag och hur barnet har haft det. Någon vill veta hur mycket mat som ätits och en annan undrar om vårt projekt. Jag är noga med att alla vårdnadshavare ska veta att om de har behov av att prata så ordnar vi tid för detta.

7:3: Det är väldigt situationsbundet. Ofta pratar vi om dagen på förskolan.

7:4: Hur dagen har varit, berättar om dagen tillsammans med barnet.

7:5: Barnens välmående och utveckling, vad, hur och varför vi arbetar som vi gör, schema och dagens händelser. Det händer även att vi pratar om hur det är med vårdnadshavarna och oss själva, personligare samtal.

7:6: Barnets dag, vår verksamhet, lärandet, saker som hänt och förälderns dag ibland.

7:7: Hur dagen har varit, något som barnet varit med om/sagt.

7:8: Hur dagen varit i korthet, planering framåt

7:9: Får info om vad barnet ätit och vad de behövt säga till honom om. Aldrig vad de gjort om jag inte drar det ur dem.

7:10: Vi pratar om hur dagen har varit för barnen och om det är något speciellt som har hänt (kan vara både något bra och mindre bra som behöver förmedlas) samt om det är något

som de undrar över

7:11: Fin inte tid att prata,ej ro.

7:12: Om hur det gått med mitt barn under dagen eller vad för aktiviteter de har gjort eller ska göra under dagen. Eller bara rent allmänna saker som vädret, resor eller corona ;)

7:13: Mest om hur dagen har varit

7:14: Som rektor så blir det mycket informativ kommunikation. Utöver det pratar jag med föräldrarna om det de vill prata om gällande sitt/ sina barn.

7:15: Hur dagen har varit. Vad som ätits och hur sömnen varit.

7:16: Om hur dagen har varit och ger eventuell viktig information

7:17: Barnets utveckling och lärande. Trivsel och intressen

7:18: Hur dan har varit, om det är något speciellt så tas det upp och allmänt snack

7:19: Mitt barn. Mindre om verksamheten eller pedagogiska idéer.

7:20: Vi pratar kring hur barnets dag har varit. Vi pratar mycket om saker som handlar om barnet, inte så mycket kring den vuxna.

7:21: Mitt barn tex om det är ngt särskillt att tänka på mm.

7:22: Barnets situation och om vi upplever samma, brukar be vårdnadshavare om tips för att de ska känna att de är viktiga

7:23: Allmänt, helheten

7:24: Mitt barns dag.

7:25: Deras barn

7:26: hur dagen har varit, både för barnet och föräldern som varit på jobb/skola/hemma, lite annat småprat

7:27: Hur dagen har varit, få uppdateringar kring det vi pratar om om ex specifika beteenden hur det gått för barnet under veckan både hemma och i förskolan.

7:28: Hur dagen sett ut, om det hänt nägot speciellt. har barnet sovit och hur har barnet ätit

7:29: Föräldrar Barnet och verksamheten. Med mina kollegor blir de barnen, verksamheten och lite privat som vad man gjort i helgen, saker msn köpt m.m :)

Bilaga 2

Kodschema

Kodfrågor

1 Ger svaret förslag på praktisk förändring? 2. Återfinns resonemanget i styrdokument? 3. Finns det skuldbeläggning/förskjutning? 4. Positionerar sig talaren rollmässigt?

5. Talar texten om det kortsiktiga eller långsiktiga?

6. På vem läggs ansvaret för en fungerande samverkan? Pedagog, vårdnadshavare eller båda?

Kodare 1

1. Ger svaret förslag på praktisk förändring?

4:2, 4:3, 4:4, 4:10, 4:12, 4:20, 5:12, 5:4, 5:10, 5:11, 6:19 2. Återfinns resonemanget i styrdokument?

2:2, 2:3, 2:5, 2:10, 2:12, 2:19, 2:20, 2:21, 2:24, 2:27, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6, 3:7, 3:8, 3:10, 3:11, 3:12, 3:14, 3:15, 3:17, 3:18, 3:19, 3:20, 3:21, 3:22, 3:26, 3:27, 4:2, 4:4, 4:7, 4:9, 4:19, 4:20, 4:23, 4:25, 5:1, 5:4, 5:10, 5:12, 5:14, 5:15, 5:16, 5:17, 5:18, 5:20, 5:22, 5:23, 5:25, 5:26, 5:27, 6:4, 7:2, 7:3, 7:4, 7:5, 7:6, 7:7, 7:8, 7:9, 7:10, 7:12, 7:13, 7:14, 7:15, 7:16, 7:17, 7:18, 7:20, 7:21, 7:22, 7:24, 7:26, 7:27 3. Finns det skuldbeläggning?

3:6, 4:8, 4:9, 4:12, 4:19, 5:5, 5:6, 5:9, 5:11, 5:26, 2:6, 2:16, 4:16, 5:12, 7:9 4. Positionerar sig talaren rollmässigt?

2:2, 2:3, 2:8, 2:9, 2:10, 2:12, 2:15, 2:21, 2:24, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6, 3:8, 3:10, 3:12, 3:14, 3:15, 3:19, 3:20, 3:21, 3:22, 3:24, 3:27, 4:2-5, 4:12, 4:19, 4:22, 2:24, 5:4, 5:5, 5:10, 5:24, 5:26, 6:3, 7:2, 7:4-10, 7:12, 7:14, 7:19-22, 7:25-27 5. Kortsiktigt: 2:8, 2:23, 2:24, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:8, 3:10, 3:16, 3:19, 3:20, 3:24, 4:9, 6:3, 6:9, 6:12, 7:2, 7:3, 7:4, 7:5, 7:6, 7:7, 7:8, 7:9, 7:10, 7:13, 7:15, 7:16, 7:18, 7:20, 7:24, 7:26, 7:27 Långsiktigt: 2:2, 2:20, 2:24, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6, 3:10, 3:19, 3:26, 4:7, 4:9, 4:10, 4:17, 4:19, 4:20, 4:24, 4:25, 6:4, 6:19, 7:5, 7:8, 7:17, 7:19, 7:22 6. Pedagog: 2:2, 2:5, 2:10, 2:15, 2:19, 2:21, 2:24, 2:13, 3:8, 3:15, 3:19, 3:24, 4:2, 4:3, 4:8, 4:9, 4:10, 4:12, 4:16, 4:22, 4:23 Vårdnadshavare: 2:6, 2:8, 2:16, 2:26, 3:6, 5:6, 5:11, Båda: 2:2, 2:12, 2:4, 2:7, 2:17, 2:18, 2:20, 2:22, 2:23, 2:27, 2:2, 2:21, 2:27, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:7, 3:10, 3:12, 3:14, 3:16, 3:20, 3:21, 3:22, 3:25, 3:27, 4:4, 4:14, 4:17, 4:19, 4:25, 5:1, 5:2, 5:4, 5:5, 5:12, 5:14, 5:26, 5:27, 6:12, 6:19, 7:22 Tabell 1.3

Kodare 2

1. Ger svaret förslag på praktisk förändring?

3:24, 4:3, 4:4, 4:7, 4:12, 4:20, 4:23, 5:5, 5:10, 5:11, 6:19 2. Återfinns resonemanget i styrdokument?

2:2, 2:3, 2:4, 2:5, 2:7, 2:8, 2:10, 2:12, 2:13, 2:15, 2:16, 2:17, 2:18, 2:19, 2:20, 2:21, 2:22, 2:23, 2:24, 2:26, 2:27, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6, 3:7, 3:8, 3:10, 3:11, 3:12, 3:14, 3:15, 3:17, 3:18, 3:19, 3:20, 3:21, 3:22, 3:26, 3:27, 4:2, 4:4, 4:7, 4:9, 4:19, 4:20, 4:23, 4:25, 5:1, 5:4, 5:10, 5:12, 5:14, 5:15, 5:16, 5:17, 5:18, 5:20, 5:22, 5:23, 5:25, 5:26, 5:27, 6:4, 7:2, 7:3, 7:4, 7:5, 7:6, 7:7, 7:8, 7:9, 7:10, 7:12, 7:13, 7:14, 7:15, 7:16, 7:17, 7:18, 7:20, 7:21, 7:22, 7:24, 7:26, 7:27

3. Finns det skuldbeläggning?

3:6, 4:5, 4:9, 4:10, 4:16, 4:14, 4:19, 4:24, 5:6, 5:11, 5:12, 4. Positionerar sig talaren rollmässigt?

2:2, 2:3, 2:12, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6, 3:10, 3:20, 3:24, 3:27, 4:2, 4:4, 4:12, 4:19, 4:22, 4:24, 5:4, 5:10, 5:24, 5:26, 6:3, 6:12, 7:2, 7:5, 7:6, 7:9, 7:12, 7:14, 7:19, 7:21, 7:22, 7:24, 7:25 5. Talar texten om...

Kortsiktigt: 2:8, 2:23, 2:24, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:8, 3:10, 3:16, 3:19, 3:20, 3:24, 4:9, 6:3, 6:9, 6:12, 7:2, 7:3, 7:4, 7:5, 7:6, 7:7, 7:8, 7:9, 7:10, 7:13, 7:15, 7:16, 7:18, 7:20, 7:24, 7:26, 7:27 Långsiktigt: 2:2, 2:20, 2:24, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6, 3:10, 3:19, 3:26, 4:7, 4:9, 4:10, 4:17, 4:19, 4:20, 4:24, 4:25, 6:4, 6:19, 7:5, 7:8, 7:17, 7:19, 7:22

6. På vem läggs ansvaret för en fungerande samverkan?

Pedagog: 2:5, 2:10, 2:13, 2:15, 2:24, 3:8, 3:15, 3:19, 3:24, 4:2, 4:3, 4:8, 4:9, 4:10, 4:12, 4:16, 4:22, 4:23 Vårdnadshavare: 2:6, 2:16, 2:26, 3:6, 5:6, 5:11, Båda: 2:2, 2:4, 2:7, 2:12, 2:17, 2:18, 2:20, 2:21, 2:27, 3:2, 3:3, 3:4, 3:5, 3:7, 3:10, 3:12, 3:14, 3:16, 3:20, 3:21, 3:22, 3:25, 3:27, 4:4, 4:14, 4:17, 4:19, 4:25, 5:1, 5:2, 5:4, 5:5, 5:12, 5:14, 5:26, 5:27, 6:12, 6:19, 7:22 Tabell 1.4

Related documents