• No results found

Förbättringsförslag

In document Effektivisering av lagerstruktu (Page 47-51)

3. VETENSKAPLIGT RAMVERK

5.5 Förbättringsförslag

I detta kapitel diskuteras förbättringsförslag med avseende på olika faktorer.

Förbättringsförslag 1 är inte beroende av den nya ytan som öppnas, och rekommenderas implementeras i första hand. Förbättringsförslag 3 är en utökning av förbättringsförslag 1 och rekommenderas att implementeras i samband med varandra.

Förbättringsförslag 2 är beroende av den nya ytan. Nuvarande layout kan medföra svårigheter vid implementering av zonindelning.

5.5.1 Planering: Förbättringsförslag 1

Personalen förflyttar moduler i lagret dagligen. Detta går att utnyttja genom att personalen får informationen angående modulernas leveransdatum. Med erhållen information kan företaget successivt förflytta modulerna i samband med den förflyttning som sker vid arbetssättet se figur 25, där avsedd plats kalkyleras med hjälp av leveransinformationen.

Detta betyder att företaget inte behöver aktivt förflytta modulerna enligt erhållna informationen utan kan göra det successivt.

Med hjälp av företagets masterplan kan relevant information för modul transporter erhållas och skapa en version specifikt åt modulpersonalen. I denna version för modulpersonalen kan en bättre planering erhållas, vilket leder till fördelaktigare hantering av moduler.

Utifrån personalens kompetens och förslag kring vilken information från masterplan är viktig för modulpersonalen har ett förslag på informationen som ska vara tillgänglig för personalen konstruerats. Denna version av masterplan är specifikt för lagerpersonalen och hjälper personalen att planera långsiktigt.

I tabell 6 illustreras en version av masterplan specifikt för lagerpersonalen där enbart viktig information som personalen utnyttjar för att placera modulera i lagret.

Tabell 6. Förslag på informationen modulpersonal ska i handen vid bearbetning av moduler.

Kund Projekt Modul Leveransdatum Transportmedel PLACERING (A;B;C) Rötsbo 103 Tunganordning Korsningsparti Mellanparti 2020-06-03 2020-06-03 2020-06-03 LASTBIL LASTBIL LASTBIL C C C

I samband med masterplanen som kan upplevas som besvärlig, rekommenderas företaget att undersöka på programvaror som kan underlätta kommunikationen mellan de olika

avdelningarna med hjälp av annat än excelfil. Detta har även möjlighet att underlätta för leveranscell och transportchefen. Då behöver inte leveranscellen utföra dubbelarbete genom

att illustrera masterplanen för transportchefen.

Företag har alternativ att utnyttja externa programvaror såsom SAP (Systems Applications Products), däremot anses detta vara dyrare och då rekommenderas i stället att företaget erhåller kunskap inom VBA. VBA är ett programmeringsspråk i excel där företaget kan effektivisera det dagliga arbetet och förbättra informationsflödet på ett enda knapptryck. 5.5.2 Zonindelning: Förbättringsförslag 2

Utifrån teorin ska produkter placeras nära lastningsytor för att minimera transportsträckan. Genom att dela upp modulytan i olika zoner kan produkter som ska levereras inom snar framtid placeras på ett mer gynnsamt sätt.

Med hjälp av den långsiktiga planeringen blir det lättare att dela upp dessa i olika zoner. Zonindelningen kommer falla under lågsäsongen då färdigvarulager saldo höjs och transporter minskas, då är det acceptabelt att röra sig bort mot detta för att maximera ytanvändning och modulerna får högre höjd. Under högsäsongen när moduler skickas ut till kunden är det viktigt att företaget arbetar mot en zonindelning för att undvika mer slöserier i.

För att minimera modulhanteringen ska personalen inte blanda moduler med leveransdatum och moduler som ska kontrolleras, detta leder till onödiga lyft och rörelser. Placering av produkter med likadana karaktärsarter underlättar hanteringen, denna kan även

sammankopplas till produkter som ska bearbetas under kommande perioder [7, s.61].

Utifrån faktorerna beskrivet i tabell 2, konstrueras förslag på en zonindelning för företaget. En zonindelning rekommenderas enligt figur 26.

Figur 26 beskriver inte zonindelningen för produktion av material och mellanlagret. Positionen för dessa material har diskuterats tidigare.

I tabell 7 beskrivs zonindelningen med hjälp av datainsamling och teori. Tabell 7. Förklaring av zonindelning

Z O N

VILKA MODULER ARGUMENT

A MODULER MED

LEVERANSDATUM ● Moduler med leveransdatum nära transport ytan, Modulerna placeras i ordning

B MODULER UTAN

LEVERANSDATUM MODULER SOM SKA RÖNTGAS

MODULER SOM ÄR OFULLSTÄNDIG (RÖDMARKERADE )

● Moduler utan leveransdatum uppdateras kontinuerligt genom årets gång.

Vid yta B har personalen till en större yta för att förflytta moduler runt.

● Moduler som inte är klara och som ska röntgas behöver hanteras.

Dessa moduler behöver hanteras innan leverans, för att minimera lyft blandas de inte med

moduler som står i ordning, dvs moduler från zon A och C .

C MODULER MED

LEVERANSDATUM OCH TRANSPORTERAS MED LASTBIL OCH “LÄTTA” VÄXLAR (<10m)

● Leverans med lastbil moduler placeras här. Detta underlättar transportsträckan och minimerar slöserier i form av transport och rörelse.

Motargument av respektive modul i zon.

Företaget har även möjlighet att placera moduler som är ofullständiga och moduler som ska röntgas på yta C i stället. Detta minimerar transportsträckan till fabriken. dock eftersom i de flesta fall kontrolleras och åtgärdas ofullständiga moduler ute i lagret är detta inte

rekommenderat, då det utgör en liten del av modulerna.

Detta gör att det blir mer fördelaktigt och det sker en större maximering av ytan när åtgärder vidtas enligt tabell 7.

5.5.3 Outnyttjad kompetens: Förbättringsförslag 3

Under rapportens gång har resultatet från teori och litteraturstudier resulterar i

förbättringsförslag som personalen har även kommit fram till. Förslagen som personalen anger har rapporten även kommit fram till, på ett naturligt sätt. Detta visar att företaget har en stor brist i utnyttjande av personalens kreativitet.

Under datainsamlingen noterades att personalens åsikter kring processer och

förbättringsförslag inte gick någonvart. Företaget har förbättringstavla i början av fabriken som samlar respektive avdelnings förbättringsförslag.

Lagerpersonalen uppmuntras till att inneha sin egen förbättringsförslag tavla. Här kan

personalen se och medverka i processen. Det underlättar även för personalen att åstadkomma ett resultat.

För ett framgångsrikt förbättringsarbete rekommenderas en PDCA-Tavla placeras på lagerpersonalens tavla. Tavlan ska uppmuntra till förbättringsarbeten samt att problem som har dykt upp under tömning av den japanska sjön specifikt under högsäsongen inte ignoreras när det blir lågsäsong och problemet blir inte lika stort.

Ett exempel på detta, är nuvarande examensarbetet. Eftersom båda två befinner sig i

planeringsskede markeras bara dessa. Däremot är det ingen fastställd plan för att förflyttning av material för att göra mer utrymme åt modulerna. Dessa behöver testas och är då enligt PDCA-planen bara C, Kontrollera.

Figur 27 : Exempel på PDCA-Tavla med uppsatsen som referens.

Exempel på ett sätt att utnyttja kompetensen och kreativiteten är genom PDCA, Personalen ska motiveras och ges snabb återkoppling.

6

Diskussion

I detta kapitel kommer resultaten att diskuteras och värderas, därefter presenteras rekommendationerna.

In document Effektivisering av lagerstruktu (Page 47-51)

Related documents