• No results found

Förskolan, förskoleklass och skolbarnom- skolbarnom-sorg

In document Protokoll BIN 2011-09-27 §§ 82-90 (Page 38-44)

Verksamhet

Förskola 1-5 år

Det finns 30 förskoleavdelningar i kommunal regi. Tre förskolor drivs helt privat, Önums förskola med två avdelningar, förskolan Arken-Larven med två och en halv avdelningar och Solgårdens förskola med en avdelning.

Familjedaghem

I kommunen finns två dagbarnvårdare som i sina hem tar emot barn mellan ett och tolv år.

Dagbarnvårdarna ingår i enheternas barnomsorg och finns i Vedum och Vara tätort.

Fritidshem

Det finns fritidshem på sju grundskoleenheter och verksamheten är integrerad på alla enhe-terna. Fritidshemmens personal arbetar under delar av dagen i skolan.

Resursförskola

På Torsgården finns en resursförskola integrerad i en av avdelningarna. Resursförskolan har cirka tio platser och syftar till att ge barn i svårigheter och deras föräldrar ett omfattan-de stöd och bättre förutsättningar för att klara av sin vardag. Organisatoriskt lyomfattan-der resurs-förskolan under resultatenheten Elevhälsan.

Förskoleklass

Förskoleklassen, eller sexårsverksamheten, är en egen skolform. I kommunen är den inte-grerad i barnomsorg och skola och finns på varje enhet. Det är en skyldighet för kommu-nen att erbjuda och en rättighet för barn och föräldrar att utnyttja. Alla kommukommu-nens sexår-ingar går i förskoleklass

Ekonomiska förutsättningar

Antalet barn i förskola 1-5 beräknas vara ungefär samma antal som 2011 (650 st). I budget 2012 har barnens vistelsetid i snitt ökat från 26,4 tim/v till 28 tim/v per barn. Förskolan har idag många små barn i åldern 1-3 som kräver stor omvårdnad. Denna utökade kostnad får bildningsnämnden inte täckning för i den centrala resursfördelningsmodellen eftersom modellen endast tar hänsyn till antalet barn. Modellen tar ej heller hänsyn till det utökade pedagogiska uppdrag som förskolan fått i och med den nya skollagen.

Vara kommun har idag 6,2 inskrivna barn/årsarbetare att jämföra med riket där snittet är 5,4. Ny forskning stöder att förskolans kvalitet, personaltäthet samt pedagogens förmåga att möta barnet har stor betydelse för barnets vidare utveckling och måluppfyllelse i skolans senare år, detta gäller särskilt barn från ”resurssvaga” föräldrar. Det är en framgångsfaktor och en samhällsekonomisk vinst att upptäcka och arbeta intensivt med barn i behov av särskilt stöd redan i förskolan.

Antalet barn inom fritids ökar med ca 60 barn jämfört med budget 2011. På fritidshemmet har vistelsetiden ändrats från 14,5 tim/v till 16,5 tim/v per barn. Denna utökade kostnad kompenseras inte i den centrala resurfördelningsmodellen.

Bildningsnämnden, Budget 2012 26(64)

Antalet barn i enskild regi ökar och utgör nu ca 17%.

Ekonomiska resurser

Driftbudget

Tkr och löpande priser Bokslut 2010 Budget 2011 Prognos 2011 Budget 2012

Verksamhetens intäkter 17 246 15 572 18 122 14 727

• vi ger er saklig information om våra olika barnomsorgsformer så att ni därigenom har valmöjligheter.

• vi kontaktar er inom fem arbetsdagar efter det att ansökan mottagits.

• vi erbjuder er barnomsorgsplats inom fyra månader efter det att ansökan mottagits.

Om platsen inte är den mest önskade har ni förtur för omplacering till den barn-omsorgsplats ni föredrar.

• ni och ert/era barn får en kontaktperson på den enhet där ert/era barn vistas.

• utvecklingssamtal tillsammans med er kontaktperson erbjuds en gång per år.

Framtiden

Från den 1 juli 2011 tillämpas en ny förskolelag och förskolan blir egen skolform.

Läroplanen för förskolan är reviderad 2010 och har ett utökat kunskapsuppdrag med större krav på pedagogerna. Förskolans kvalitet ska kontinuerligt och systematiskt dokumenteras, följas upp, utvärderas och utvecklas. Implementeringsarbetet för förskolechefer och peda-goger fortgår under kommande år. Skolverket tillskjuter inga medel för implementering, men ger dock stöd i form av konferenser, stödmaterial och filmer. Ett antal förskolechefer och pedagoger i kommunen kommer under ht -11 och vt -12 att delta i en högskolekurs kring implementeringen av de nya styrdokumenten.

Vara kommun har idag 6,2 inskrivna barn/årsarbetare att jämföra med riket där snittet är 5,4. Det är en ökande nyttjandegrad av förskola för barn från ett års ålder och även antal utnyttjande timmar ökar. Omsorgsbehovet för yngre barn är större och kräver mer perso-nella resurser. Ny forskning stöder att förskolans kvalitet, personaltäthet samt pedagogens förmåga att möta barnet har stor betydelse för barnets vidare utveckling och måluppfyllelse i skolans senare år, detta gäller särskilt barn från ”resurssvaga” föräldrar. Det är en

fram-Bildningsnämnden, Budget 2012 27(64)

gångsfaktor och en samhällsekonomisk vinst att upptäcka och arbeta intensivt med barn i behov av särskilt stöd redan i förskolan.

Möjligheter att prioritera personal före lokalkostnader och nybyggnationer utreds. Vara tätort och Kvänum har ett behov av fler platser de närmsta åren.

Mars 2011 beslutade riksdagen att införa legitimation för lärare och förskollärare. Denna reform införs i flera steg from den 1 juli 2011. Det finns övergångsregler som gäller tom1 juli 2018. Motivet för att införa krav på legitimerade lärare och förskollärare i skolväsendet är att:

• kvalitetssäkra och utveckla verksamheten

• bidra till professionalism genom tydligare krav

• öka yrkets status - fler ska vilja bli lärare

Idag är det svårt att rekrytera utbildade förskollärare till Vara och de stora barnkullar som idag finns och som är på väg in i förskolan, innebär svårigheter att uppfylla uppdraget.

En kartläggning görs i kommunen under ht -11 för att se vilka behov av kompetensutbild-ning som krävs i kommunen för att alla pedagoger ska få en legitimation och vara behöriga i den verksamhet de verkar.

Nyckeltal

Nyckeltal

Bokslut 2010 Budget 2011 Prognos 2011 Budget 2012 FÖRSKOLA

Antal inskrivna barn 1-5 år Andel (%) inskrivna barn av samtliga 1-5 år

Andel (%) inskrivna barn i en-skild regi

Antal inskrivna barn/avdelning Andel (%) årsarbetare med peda-gogisk högskoleutbildning FAMILJEDAGHEM Antal inskrivna barn 1-5 år FRITIDSHEM

Antal inskrivna barn 1-5 år (inkl.

enskild regi)

FÖRSKOLEKLASS

Antal elever (inkl. verksamhet i enskild regi)

TOTAL KOSTNAD Kostnad (tkr) per barn/elev

Grundskola

Verksamhet

Grundskolan har nio årskurser och eleverna i grundskolan skall ha en i huvudsak gemen-sam studiegång. Utbildningen skall vara nationellt likvärdig. Skolplikten gäller från

höstter-Bildningsnämnden, Budget 2012 28(64)

minen det år då barnet fyller sju år. Samtliga grundskoleenheter, utom Alléskolan, har an-svar för fritidshem i sin verksamhet. Friskolan i Önum har förskola, förskoleklass, grund-skola år 1-6 samt fritidshem. Frigrund-skolan i Jung har förskoleklass, grundgrund-skola 1-3 och fritids-hem. Verksamhet i egen regi tilldelas kommunala resurser enligt samma principer som de kommunala enheterna.

En enhetsövergripande resursenhet, Elevhälsan, stöttar verksamheten på enheterna med skolsköterska, skolläkare, kurator, specialpedagog, logoped samt psykolog. Tillsammans med individ- och familjeenheten finns en gemensam organisation, IRMA, för att så tidigt som möjligt stötta familjer med barn i behov av särskilt stöd.

Ekonomiska förutsättningar

Enligt öppna jämförelser 2010 är Vara kommuns grundskolor är effektiva, rankingen visar på plats 41. Procentuell avvikelse från standardkostnaden sett över 3:år är -9,3% rankning 23. Redovisning i "Vad kostar verksamheten i din kommun 2010" visar att grundskolan i Vara kostar 84 104 kr/elev. Snittkostnaden i länet är 88 070 kr/elev

I à-priset räknas samtliga kostnader in. Förutom direkt påverkbara kostnader ingår även kostnader för elevvård, skolskjuts och kost. Kostnader för hyror och kapitalkostnader in-går. För att kunna lämna en byggnad, för att kunna påverka kostnaden, krävs en stor för-ändring i antal barn på samma skola eller beslut om nedläggning. Nybyggnation i Levene innebär hyreshöjning 2012, 2 685 tkr samt i Arentorp 2011, 1733 tkr som nämnden hante-rar i befintlig ram utan utökning. Med ett sjunkande elevantal innebär detta att en större del av elevpengen går till icke påverkbara kostnader. Elevminskningen i budget 2012 är ca 40 elever färre än 2011 och år 2013 ser det ut i dagsläget som om att elevminskningen stannar av.

Krav på stöd till elever i behov av särskilt stöd är tydligt definierat och vårdnadshavare har i den nya lagstiftningen möjligheter att överklaga skolans beslut kring elevers rätt till särskilt stöd. Lagskärpningen innebär ett ökat behov av resurser till verksamheten, då extra stödet oftast innebär utökade kostnader för verksamheten. Dessa ändrade lagkrav kräver en större budget för tilläggsbelopp.

Utökningar som genomförts för att tillse skyldigheten gällande elevers rätt till stöd enligt skollagen inom befintlig ram. Verksamhet i förberedelseklass har startats upp på Näste-gårdsskolan. Förberedelseklass är en verksamhet för nysvenska elever. Det finns 2 grupper på Nästegårdsskolan med 2 tjänster. Kostnadsökningen är 1 200 tkr. Kraven på tillgång till modersmålsundervisning i olika språk ökar och enligt ny lagstiftning ska även barn i försko-lan erbjudas modersmålsundervisning, beräknade kostnader modersmålsundervisning, 300 tkr. SvA lärare för yngre barn i samtliga skolor, 500 tkr.

Verksamhet i enskild regi ökar. I budget 2012 är det 7% av eleverna som valt att gå i en friskola. En kartläggning kring kompetens inför lärarlegitimationskrav genomförs under hösten i Vara kommun. Lärare som saknar vissa poäng eller behöver breddning erbjuds studier via lärarlyftet vilket är nödvändigt för att läraren ska ha behörighet att sätta betyg i de ämnen som hon/han undervisar. Detta kommer att innebära ökade kostnader för kommunen, kostnaden är svår att förutsäga innan kartläggningen är klar.

Ekonomiska resurser

Driftbudget

Tkr och löpande priser Bokslut 2010 Budget 2011 Prognos 2011 Budget 2012

Verksamhetens intäkter 8 049 9 224 7 222 7 302

Verksamhetens kostnader -118 022 -113 940 -120 026 -106 681

Nettokostnader -109 973 -104 716 -112 804 -99 379

Bildningsnämnden, Budget 2012 29(64) Tkr och löpande priser Bokslut 2010 Budget 2011 Prognos 2011 Budget 2012

Budgetanslag 109 418 104 716 104 716 99 379

• utvecklingssamtal med elev och föräldrar tillsammans med ansvarig kontaktlärare genomförs en gång per termin. Utvecklingssamtal ska dokumenteras och följas upp vid kommande utvecklingssamtal. Föräldrar och elev ska i god tid ha möjlighet att ta del av frågor som tas upp vid samtalet.

• elever som riskerar att inte uppnå godkända betyg i kärnämnena matematik, svens-ka och engelssvens-ka erbjuds möjlighet till extra stöd.

Framtiden

Fr o m juli 2011 gäller en ny läroplan, Lgr 11, och implementeringen kommer att kräva stor kraft hos rektorer och lärare under kommande år för att få de nya läroplanerna att genom-syra verksamheterna, men även för förvaltningen centralt och nämnden. Reformen innebär bl a ett tydligare kunskapsuppdrag, mål är ersatta av kravnivåer och entreprenöriellt lärande och entreprenörskap ska ingå som en naturlig del av undervisningen. Skolverket tillskjuter inga medel till kommunerna för implementering utan stöd ges genom filmer och kommen-tarmaterial via nätet.

Den nya läroplanen trycker på bedömning för lärande (formativ bedömning) och för en konstruktiv implementering kommer åk 1-6 under ht -11 och 2012 att delta i ett Skolverks-projekt, "Entreprenöriellt lärande genom formativ bedömning". Projektet är en uppföljning av motsvarande projekt för åk 7-9, som genomförts tidigare och är en satsning för att för-djupa lärares bedömarkompetens. I projektet kommer ett digitalt pedagogiskt verktyg, Uni-kum, att användas och implementeras, för att utveckla, effektivisera och förenkla arbetet för elever och lärare med individuell utvecklingsplan, skriftliga omdömen, formativ be-dömning, utvecklingssamtal. Unikum kommer också att ge föräldrar en större möjlighet att kunna följa sina barns lärande och utveckling och att kunna ha en kontinuerlig och enkel kontakt med skola/lärare. Unikum ger också möjlighet att förenkla arbetet med analys av resultat på alla nivåer: För den enskilde eleven, på skolenheten och övergripande i förvalt-ningen.

En IT-strategi har arbetats fram av en grupp lärare och rektorer och gäller fr.o.m. augusti 2011 och därefter påbörjas arbetet med genomförande och implementering. En del av pla-nen är införandet av det digitala pedagogiska verktyget Unikum.

Under ht -11 kommer, förutom Skolverksprojektet, två skolor att testa Unikum fullt ut och utifrån utfall av utvärdering av testperioden kommer alla skolor fr.o.m. 2012 att använda Unikum i sitt utvecklings- och bedömningsarbete. En projektansvarig kommer att tillsättas för att stötta rektorer och lärare i implementeringen av Unikum.

Bildningsnämnden, Budget 2012 30(64)

Skolinspektionen visade 2010 på nödvändigheten av bättre uppföljning och djupare analys av resultat och undervisning för skolorna att kunna förbättra organisation och undervisning för att förbättra måluppfyllelsen, vilket för enheterna och förvaltningen centralt kommer att innebära än större fokus på detta. Det digitala pedagogiska verktyget Unikum, en ny verksamhetsplan och en ny mall för kvalitetsuppföljning, som arbetas fram under ht -11 och gäller fr o m 2012, kommer att bli väsentliga led i detta arbete.

En ny sexgradig betygsskala, A-F där A är högsta betyget och F det lägsta, gäller fr o m lå 2011/12 för de elever som går i åk 7 och 8. Fr.o.m. lå 2012/13 införs betygsskalan även för åk 6 och 9. Berörda lärare i kommunen kommer att delta i Skolverkets betygskonferenser.

Detta kommer att bli ett omfattande uppdrag och arbete för rektorer och lärare att sätta sig in i.

Regeringen har avsatt medel för kommunerna att söka i det utökade kunskapsuppdraget i första hand matematik och läsa, skriva, räkna. Målet är att höja måluppfyllelsen och syftet är att förbättra undervisningen. Detta kommer att arbetas med parallellt med implemente-ringen av nya styrdokument.

Den nya skollagen trädde i kraft 1 augusti 2010 och ska tillämpas på utbildningar från och med den 1 juli 2011. Den nya skollagen är bättre anpassad till ett målstyrt skolväsende och till den ansvarsfördelning som gäller mellan stat och kommun. Lagen innebär bl.a. tydligare värdegrund, utökat krav på elevhälsa, utökade och förtydligade befogenheter för huvud-man, rektorer och lärare, likvärdighet, starkare rättssäkerhet.

Skolinspektionen har utökat sin verksamhet för att följa upp kommunernas arbete med lagar, förordningar, styrdokument och för att möta upp den markanta ökning av anmäl-ningar till Skolinspektionen kring ovanstående, vilket kommer att föranleda ett utökat upp-drag för kommunen, då kommunerna skall ha egna klagomålsrutiner och själva ska agera i första läget. Nya klagomålsrutiner är upprättade och förvaltningens jurist har och kommer att ha genomgångar med rektorerna för att ge stöd till skolorna kring detta.

Mars 2011 beslutade riksdagen att införa legitimation för lärare och förskollärare. Denna reform införs i flera steg from den 1 juli 2011. Det finns övergångsregler som gäller tom1 juli 2018. Motivet är att

• kvalitetssäkra och utveckla verksamheten

• bidra till professionalism genom tydligare krav

• öka måluppfyllelsen för eleverna

• öka yrkets status - fler ska vilja bli lärare

En kartläggning görs i kommunen under ht -11 för att se vilka behov av kompetensutbild-ning som krävs i kommunen för att alla pedagoger ska få en legitimation och vara behöriga i den verksamhet de verkar. En översyn kommer också att bli nödvändig för tjänstefördel-ning på och mellan enheterna.

En ny organisation för samverkan kultur - skola bildas för att samordna de olika kulturytt-ringsgrupperna inom skolan och en utökning sker så att även Kulturskolan och Torsbo fritidsgård ingår, för att få större kompetens- och erfarenhetsutbyte, utveckla och skapa en helhet i kulturarbetet i skolan.

Regeringen presenterar i höstens budget nya satsningar för att lyfta matematikämnet i den svenska skolan. Totalt omfattar mattelyftet 2,6 miljarder. Vara kommer att söka medel i dessa satsningar för att höja kvaliteten på undervisningen och för att förbättra resultaten.

Nyckeltal

Nyckeltal

Kostnader i löpande

priser Bokslut 2010 Budget 2011 Prognos 2011 Budget 2012

Antal elever år 1 -9

Bildningsnämnden, Budget 2012 31(64) Kostnader i löpande

priser Bokslut 2010 Budget 2011 Prognos 2011 Budget 2012

Andel (%) elever i fristående skolor Antal lärare/100 elever Antal elever från Vara i andra kommuner Antal elever från andra kommuner i Vara Kostnad (tkr)/elev

In document Protokoll BIN 2011-09-27 §§ 82-90 (Page 38-44)

Related documents