• No results found

Efter köpet kan installationsprogrammet för ESET NOD32 Antivirus hämtas som ett .msi-paket från ESET:s webbplats. När du har startat installationsprogrammet tar installationsguiden dig genom den grundläggande installationen. Det finns två installationstyper med olika detaljerade nivåer på inställningarna:

1. Typisk installation 2. Anpassad installation

2.1 Typisk installation

En typisk installation rekommenderas för användare som vill installera ESET NOD32 Antivirus med standardinställningarna. Programmets standardinställningar ger ett maximalt skydd, vilket passar utmärkt för användare som inte vill göra detaljerade inställningar.

Det första och mycket viktiga steget är att ange användarnamn och lösenord för automatisk uppdatering av programmet. Den automatiska uppdateringen spelar en viktig roll när det gäller att konstant skydda systemet.

Ange ditt Användarnamn och Lösenord, d.v.s. de autentiseringsuppgifter du erhöll efter köpet eller registreringen av produkten, i motsvarande

Nästa steg i installationen är konfiguration av ThreatSense.Net Early Warning System. ThreatSense.Net Early Warning System hjälper till att säkerställa att ESET alltid har den senaste informationen om nya infiltreringar, vilket möjliggör ett snabbt skydd för kundernas datorer. Med det här systemet kan nyupptäckta hot skickas till ESET:

s viruslaboratorium, där de analyseras, bearbetas och läggs till i virussignaturdatabaserna.

Kryssrutan för Aktivera ThreatSense.Net Early Warning System är som standard markerad, vilket aktiverar den här funktionen. Klicka på Avancerade inställningar… om du vill ändra inställningarna för att skicka misstänkta filer.

Nästa steg i installationsprocessen är konfiguration av Detektering av potentiellt oönskade program. Potentiellt oönskade program är kanske inte menade att vara skadliga, men de kan ofta ha en negativ inverkan på operativsystemet.

Dessa program medföljer ofta andra program och kan vara svåra att upptäcka under installationsprocessen. Även om programmen vanligtvis visar ett meddelande under installationen, kan de lätt installeras utan ditt tillstånd.

Om du vill att ESET NOD32 Antivirus ska identifiera den här typen av

Det sista steget i en typisk installation är att bekräfta installationen genom att klicka på knappen Installera.

2.2 Anpassad installation

Den anpassade installationen är utformad för användare som har erfarenhet av att finjustera program och som vill ändra avancerade inställningar under installationen.

Det första steget är att välja en målplats för installationen. Som standard installeras programmet i mappen C:\Program\ESET\ESET Smart Security\. Om du vill byta plats klickar du på Bläddra…

(rekommenderas inte).

Nästa steg är att Ange användarnamn och lösenord. Det här steget är det samma som vid en typisk installation (se sidan 5).

När du har angett användarnamn och lösenord klickar du på Nästa för att Konfigurera din Internetanslutning.

Om du använder en proxyserver måste den konfigureras korrekt för att uppdateringarna av virussignaturer ska fungera ordentligt. Om du inte vet om en proxyserver används för att ansluta till Internet ändrar du inte standardinställningen Jag är inte säker på om Internetanslutningen använder en proxyserver. Använd samma inställningar som Internet Explorer och klickar på Nästa. Om du inte använder någon proxyserver väljer du det motsvarande alternativet.

Om du vill konfigurera inställningarna för proxyservern markerar du Jag använder en proxyserver och klickar på Nästa. Ange IP- eller URL-adressen för proxyservern i fältet Adress. I fältet Port kan du ange den port där proxyservern accepterar anslutningar (3128 som standard). Om autentisering krävs för proxyservern måste ett giltigt användarnamn och lösenord anges för att ge åtkomst till den. Du kan också kopiera inställningarna för proxyservern från Internet Explorer om du vill. Detta gör du genom att klicka på Verkställ och sedan bekräfta inställningarna.

Klicka på Nästa för att gå vidare till fönstret Konfigurera inställningar för automatisk uppdatering. Det här steget ger dig möjlighet att ange hur automatiska uppdateringar av programkomponenter ska hanteras av systemet. Du kan komma åt de avancerade inställningarna genom att klicka på Ändra….

Om du inte vill att programkomponenterna ska uppdateras markerar du Uppdatera aldrig programkomponenter. Om du aktiverar alternativet Fråga innan programkomponenter hämtas visas ett bekräftelsefönster innan hämtning av programkomponenter påbörjas.

Om du vill aktivera automatisk uppgradering av programkomponenter markerar du alternativet Utför uppdatering av programkomponenter om det är tillgängligt.

Nästa steg i installationsprocessen är att ange ett lösenord för att skydda programparametrarna. Välj ett lösenord som du vill skydda programmet med. Skriv lösenordet en gång till för att bekräfta det.

Stegen Konfiguration av ThreatSense.Net Early Warning System och Detektering av potentiellt oönskade program är samma som vid en typisk installation och visas inte här (se sidan 5).

I det sista steget visas ett fönster där du ombeds att bekräfta installationen.

2.3 Använda ursprungsinställningarna

Om du installerar om ESET NOD32 Antivirus visas alternativet Använd aktuella inställningar. Välj det här alternativet för att överföra inställningsparametrarna från den ursprungliga installationen till den nya installationen.

2.4 Ange användarnamn och lösenord

För bästa funktion bör programmet uppdateras automatiskt.

Detta är endast möjligt om rätt användarnamn och lösenord anges i uppdateringsinställningarna.

Om du inte angav användarnamn och lösenord under installationen kan du göra det nu. Välj Uppdatering i huvudprogramfönstret och klicka sedan på Inställning av användarnamn och lösenord…

Ange den information som följde med din produktlicens i fönstret Licensinformation.

2.5 Genomsökning av datorn

När du har installerat ESET NOD32 Antivirus bör du göra en

genomsökning efter skadlig kod. Du kan snabbt starta en genomsökning genom att välja Genomsökning av datorn från huvudmenyn och sedan välja Standardgenomsökning i huvudprogramfönstret. Mer information om genomsökningsfunktionen finns i kapitlet ”Genomsökning av datorn”.

Related documents