• No results found

Jämförelse mellan de två webbplatserna

I följande del jämförs fördelar och nackdelar med de två olika systemen.

5.3.1 Design

Designen är olika för de två webbplatserna. Detta visualiseras tydligt i introduktionen till kapitlet Resultat. WordPress-hemsidans design är influerad i hög grad av Musikaliska konstföreningen medan Flask-hemsidans design är skapad utefter eget tycke inom gruppen. Designen är helt färdig och implementerad för WordPress-hemsidan och i stort sett klar för Flask-hemsidan (undantaget adminpanelen).

5.3.2 Funktionalitet

WordPress-hemsidan är en fullt fungerande hemsida med möjlighet att köpa och sälja verk, kontrollera länkar, flera språkval med mera. Flask-hemsidan har i nuläget funktionalitet för att byta undersidor och representera information från databasen. Det finns också stöd för framtida implementation av adminpanel, webbshop och dynamiskt tillägg av undersidor via adminpanel.

5 RESULTAT

5.3.3 Arkitektur

För WordPress-hemsidan så görs kontakten med databasen direkt i presentationslagret medan för Flask-hemsidan är ansvaret för databaskontakten och presentationslagret skilda från varandra. Som nämnts tidigare är modellen ansvarig för kommunikationen med databasen och visningsmodellen översätter modellen till presentationslagret.

5.4

Gemensamma erfarenheter

I den här sektionen diskuteras de gemensamma erfarenheterna som gruppen har haft under de olika iterationerna.

5.4.1 Iteration ett

Under iteration ett jobbade gruppen främst med att få en bra struktur i gruppen, skriva dokument, och påbörja ett samarbete med Musikaliska konstföreningen.

Positiva erfarenheter

Gruppmedlemmarna var nöjda med sammanhållningen i gruppen, och speciellt kick-off:en var mycket givande för dynamiken. Det gick lätt att dela in gruppens medlemmar i roller och alla fick sitt förstahandsval. Tidigt under iterationen skrevs ett gruppkontrakt som specificerar hur gruppen ser på projektet, vilket gjorde att gruppen var överens om mål och ambitioner med projektet. Dokumenten som skulle skrivas under iterationen blev snabbt färdiga och gruppen var nöjda med innehållet.

Negativa erfarenheter

Dokumenten delades upp mellan gruppens medlemmar, och de flesta hade ett specifikt dokument som de hade ansvar att skriva. Detta gjorde att dokumentskrivandet blev effektivt, men då det saknades struktur för granskning så orsakade detta också att dokumenten inte blev lästa av alla. Testplanen, kravspecifikationen, och arkitekturdokumentet blev endast lästa av de som skrev dem. Även om alla hade en övergripande koll på vad som stod i dem så skulle det vara bättre om alla hade bra koll på dem i mer detalj. Det gruppen saknade var en bättre struktur för dokumenten, där varje dokument i något stadium blir läst av gruppens alla medlemmar.

5.4.2 Iteration två

Under iteration två så började gruppen med arbetet på webbplatsen, och hade gemensamma genomgångar av de tekniska verktyg som användes.

5 RESULTAT

Positiva erfarenheter

Gruppen var överens om att det var givande att ha gemensamma workshops där de fick lära sig om LATEX, Git, WordPress, och HTML/CSS. Strukturen där gruppen hade en eller två personer

som höll i aktiviteten fungerade mycket bra och gjorde att tiden användes effektivt.

Gruppmedlemmarna var mycket nöjda med de verktyg som användes, samt hur gruppen valt att använda dem. Kommunikationen via Slack, versionshanteringen via Git, och aktiviteter via Trello upplevde alla som något mycket positivt.

Negativa erfarenheter

Gruppmedlemmarna hade inte någon gemensam databas som de jobbade mot under WordPress- utvecklingen, och alla arbetade med varsin lokala databas. Det gjorde att arbetet blev fragmenterat, och att gruppen i efterhand behövde kopiera över informationen manuellt. Under sprinten så hade gruppen ganska begränsat med tid, vilket gjorde att utvecklingsledaren inte hade tid att förbereda allt. Detta gjorde att gruppen inte jobbade strikt efter de mallar som skulle användas för Scrum.

5.4.3 Iteration tre

Under iteration tre färdigställdes Musikaliska konstföreningens webbplats byggd med WordPress. Gruppen arbetade även hårt med att försöka få fram en prototyp av en alternativ webbplats byggd med Python och ramverket Flask.

Positiva erfarenheter

Gruppen kom hela tiden framåt i projektet och det kändes aldrig som de kört fast. Gruppmöten blev effektivare, diskussioner har flutit på bättre och det kändes som att gruppen hade hunnit med mer på möten. Gruppen hade också blivit bättre på att hålla sig till ämnet och vidare hade gruppen förbättrat sina processer såsom versionshantering, Scrumban och arbetsrapportering. Granskning och testning genomfördes och det var tydligt vad som skulle göras. Sammanslagningen mellan gruppens två delgrupper gick smidigt.

Negativa erfarenheter

Samarbetet försämrades inom gruppen eftersom gruppen behövde dela upp sig i två mindre grupper och jobba parallellt. Detta berodde delvis på att kommunikationen mellan grupperna försämrades. Gruppen misstänkte också att bristen på en stabil lokal har varit en bidragande faktor till samarbetsproblem och motivationsbrist. Det kändes inte lika seriöst att behöva boka sina egna salar/sitta hemma när det var dags att arbeta.

När gruppen delade upp sig i mindre grupper upplevdes det jobbigt att träffa hela gruppen. Gruppen hade inte samma känsla av samhörighet. Det upplevdes också som att det blev mer anklagande ton.

5 RESULTAT

Gruppen missbedömde mängden arbete för WordPress vilket resulterade i att gruppen behövde skjuta upp planeringen gång på gång. Detta i kombination med att Musikaliska konstföreningen hade svagt intresse för att följa projektgruppens arbete resulterade i att gruppen fick göra om saker flera gånger vilket tog onödigt mycket tid.

5.5

Hållbarhet ur ett miljöperspektiv

Resultatet är att 5 av 15 webbhotell nämner något om miljöaspekter på sina webbplatser.

Binero nämner bland annat att deras energiförbrukning är låg tack vare virtualisering, och att

”Vår kontorsel är enbart Bra miljövalsmärkt el från vind- och vattenkraft”. [30]

Citysites nämner att energin till deras datacenter kommer från vindkraft, och att de ”jobbar

kontinuerligt stenhårt för att våra tjänster är så energieffektiva som möjligt”. [31]

Oderland beskriver vad de gör för miljön, hur de minskar sin energiförbrukning, och vilka

miljöcertifikat de har. ”Elen kommer endast från vattenkraft, biobränslen, vindkraft och solenergi

som uppfyller Naturskyddsföreningens hårda krav”. [32]

One nämner att deras elektricitet kommer från vindkraft. [33]

Servage säger följande: ”Det finns ingen del i våra affärsprinciper som inte påverkas av detta

[miljötänk] och det är en fundamental del av hur vi bedriver vår verksamhet”. [34]

Related documents