• No results found

Doxcentral stödjer alla moderna webbläsare såsom Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 4, Google Chrome, Opera, Safari eller nyare versioner. Vissa mindre grafiska skillnader kan finnas mellan de olika webbläsar-na. Vi rekommenderar därför att alltid använda de senaste versionerna av webbläsarna för bästa funktion och säkerhet.

Info

eller nyare versioner Explorer 8 Firefox 4 Chrome Safari Opera

1. Kom igång

2

1. Meny 2. Mappträd

3. Navigeringsbara brödsmulor

4. Vald mapp med beskrvning samt attribut 5. Fillista

6. Filinformation

2

6

1.2. Gränssnittsöversikt

5 1

3 4

1.3. Min profil

Under Min profil hittar du uppgifter och inställningar som rör din användarprofil. Här kan du exem-pelvis redigera, komplettera dina användaruppgifter, ändra ditt lösenord samt dina inställningar.

1. Klicka på användar-ikonen i menyn för att öppna Min profil.

2. Du får upp en ny ruta med olika flikar, om du vill ändra eller komplettera dina användarup-pgifter klickar du på fliken Mina uppgifter, om du istället vill ändra dina företagsuppgifter så klickar du på fliken Företag etc.

1

2

Vill du få aviseringar som direktmeddelanden till ditt Twitter-konto, gå in på Min profil och ange ditt twitter-namn. Här kan du även ange ditt Skype-namn för att kunna bli kontaktad från deltagarlistan.

Info

Du kan enkelt skapa nya projekt i Doxcentral.

1. Klicka på Beställ och sedan på Beställ nytt projekt i menyn.

2. Fyll i all basfakta och dina kontaktuppgifter och klicka på Beställ.

1

1.4. Beställ nytt projekt

2

Användare kan själva registrera sig i ett projekt, om det är tillåtet av administratören.

Gå till den projektadress som du fått, projektnamn.doxcentral.com.

1. Om det är inställt att du ska kunna registrera dig själv så har du länken Registrera dig här! på inloggningssidan. Klicka på denna länk för att registrera dig.

2. Fyll i ditt namn, företag samt e-postadress så skickas ett lösenord till dig, antingen direkt eller efter att projektadministratören tilldelat rättigheter för användaren.

När du fått ditt lösenord och loggat in på projektadressen i mailet kommer du få upp en sida där du ombeds att komplettera dina uppgifter med ex. telefonnummer, adress etc. När du har gjort detta så kan du spara och därefter börja jobba. Saknar du rätt rättigheter så kontakta din projektadministratör.

1

2

1.5. Registrera dig i ett projekt

1

2

När du har loggat in på ditt projekt i Doxcentral så kan du lista alla dina projekt som du är delta-gare i och kan därifrån arbeta med flera samtidigt.

1. Klicka på pilen intill projektnamnet så listas alla dina projekt.

2. Klicka därefter på önskat projektnamn för att öppna projektet i ett nytt fönster. Du kan när som helst gå tillbaka till startsidan och öppna ett annat projekt.

1.6. Mina projekt

1

3 2

1.7. Skapa ny användare eller företag

Du kan enkelt skapa nya användare och företag i projektet och sedan koppla dem till varandra.

1. Börja med att klicka på Deltagare i menyn.

2. Vill du skapa en ny användare, klicka på Skapa ny deltagare och fyll i formuläret med mer in-formation om den nya användaren samt vilket företag som användaren ska tillhöra, klicka på Skapa ny för att skapa användaren.

3. Vill du istället bara skapa ett nytt företag så kan du göra detta genom att istället klicka på Skapa ny. Fyll i formuläret med information om företaget och klicka på Skapa ny. Du kan även skapa användargrupper och kontaktgrupper genom att välja någon av de andra boxarna under företagslistan.

Vill du ta bort en användare från ett projekt så kan du inte göra detta på grund utav säkerhetsskäl.

Om det skulle kunna gå att ta bort användare så försvinner all historik om denna och vi kan då inte spåra ändringar och vem som skapat vilka användare. Vi har därför valt att användare inte ska kunna göra detta då det handlar om kvalitetssäkring och vi vill kunna erbjuda våra kunder ett så säkert system som möjligt.

Du kan däremot dölja en användare så att denna inte syns i listan.

1. Börja med att klicka på Deltagare i menyn.

2. Klicka på ikonen intill filnamnet för att visa mer information om användaren.

3. Klicka på den första fliken som är Allmänt och scrolla ner tills du ser fälten Aktiv och Synlig. Dessa finns under rubriken Användaruppgifter. Bocka ur dessa rutor för att inte visa användaren i listan.

1

2

3

1.8 Ta bort användare

1.9 Redigera startartikel

Du kan själv ändra informationen som skall visas på förstasidan när du går till din projektadress.

Denna yta kan användas för att exempelvis presentera projektet eller övrig information. Innehållet som visas finns i en artikel som du själv kan anpassa efter dina önskemål.

1. Klicka på Doxcentral-logotypen.

2. Klicka på Redigera och genomför dina ändringar och klicka sedan på Spara.

1

2

1. När du kommer in i projektet så står du i huvudmappen och ser alla filer i projektet som du har rättigheter till. Om mappnamnet är långt kan du maximera rutan genom att klicka på pilarna.

2. Vill du se innehållet i en mapp så klickar du på mappen och du ser innehållet i den och i alla underliggande mappar.

3. Du kan även sortera filerna i den ordning som du önskar genom att klicka på en annan rubrik, indatum är inställt som standard.

2 3

1

Stängd mapp med innehåll (blåa mappar betyder att de innehåller filer eller mappar).

Öppen mapp med innehåll.

Stängd mapp som är tom (gråa mappar betyder att de är tomma).

Mappar med en grön sköld betyder att mappen är inställd med extended security.

Mappar med ett kuvert bakom betyder att avisering är inställt på den.

Utöver dessa så finns även kombinationer mellan dessa, exempelvis, öppen mapp med avisering och extended security inställt. Vad som är inställt på mappen visas även efter mappnamnet i fillistan.

2.1. Hantering av mappar

Related documents