• No results found

KOMMUNSTYRELSEN; kommunledningsförvaltning

In document DELÅRSRAPPORT AUGUSTI 2015 (Page 42-45)

Arbetet med att ta fram underlag för Sverigeförhandlingen om ny höghastighetsbana för tåg på-går med hög intensitet och prioritet.

Projekteringsfasen för den nya järnvägsövergången slutfördes och projektet går nu in i en ge-nomförandefas.

Beslut om en ny grundskola har fattats och arbetet pågår som planerat.

Arbetet med centrumutveckling har dragit igång. Kommunen samarbetar med Ikea, fastighetsä-garna och Handelsplats Älmhult och planerar att anlita en centrumutvecklare för att få ytterligare inspel till centrumutveckling och utveckling av de aktörer som finns i centrum. Även underlagen från Reteam och HUI ska ge fortsatt vägledning i arbetet som kan komma igång i mer konkret form när Haganäsleden öppnas i mitten av november

Förslag om avsiktsförklaring avseende administrativt samarbete med Markaryd och Ljungby kom-muner har antagits av kommunstyrelsen liksom förslag till revidering av organisationen för Kultur- och Fritidsförvaltningen och kommunens lokalvårdsverksamhet. Organisationen har förstärkts

43

med en arbetsmarknadssamordnare samt en miljöstrateg som delas med Osby kommun. Kom-munledningsförvaltningens utvecklingsresurser har samlats i en gemensam utvecklingsenhet.

Chef för Utbildningsförvaltningen samt tf socialchef har anställts.

EU-kontoret Skåne Nordost har nu överlämnat en detaljerad EPA-analys till kommunen. Viss om-prioritering av tänkta EU-projekt kommer att ske. EU-kontoret har lånat ut en tjänsteman på 25 % för att understödja kommunens EU-ansökningar. Sannolikt behöver kommunen göra en perma-nent rekrytering för att hantera dessa frågor – en rekrytering som troligen kan betala sig fullt ut med kommande EU-bidrag.

Ett prioriterat och ambitiöst platsvarumärkesarbete har dragit igång, bl.a. i syfte att bygga profil, identitet och stolthet och att kunna utgöra en plattform för kommunens marknadskommunikation.

Under första halvåret har en attitydstudie gjorts och en varumärkesplattform samt en strategi för aktiviteter tagits fram. Innan året är slut ska det också finnas en grafisk form för platsvarumärket och en digital verktygslåda för att tillgängliggöra texter och bilder för alla som vill sprida positiva budskap om Älmhult.

Gratis WIFI på torget är i full drift och är nu i en testperiod. Utvärdering kommer att ske under hösten 2015. En ny E-tjänstplattform har driftsatts och utveckling och införande av nya e-tjänster kommer att få högsta prioritet.

Ett intensivt arbete med etapp 2 av besökscentrum bedrevs under det första halvåret, bland an-nat med hjälp av Expology som arbetade fram förslag om koncept och innehåll.

Företagargalan och UF-mässan genomfördes enligt plan.

Under våren inleddes en utbildning för förtroendevalda politiker. Två dagar genomfördes under våren och ytterligare ett utbildningstillfälle är inplanerat under hösten.

En miljövänlig bilpool öppnas för allmänheten och kommunens anställda. Driftstarten var den 14 september med leverantören Sunfleet.

Måluppfyllelse

Måluppfyllelsen redovisas genom

*

uppfyllt,

*

delvis uppfyllt och

*

ej uppfyllt.

Kommunen ska understödja näringslivets utveckling

Målupp-fyllelse

Resultatmål 2013 Budget

2015

Prognos 2015

? Antalet arbetstillfällen i kommunen ska öka med 1

% per år, antal

9 411 9 600 ?

Kommentarer/åtgärdsprogram

Målet kan endast mätas på årsbasis och är svårt att prognostisera. Dock har Ikea flaggat för fort-satt expansion i Älmhult.

Produktionen av bostäder ska öka.

Kommentarer/åtgärdsprogram

I nuläget ser det ut som att 30 bostäder kommer att färdigställas 2015. Flera projekt är dock igång och antalet bygglov som beviljats antyder att siffran för 2016 kan bli 170 nya bostäder. Må-let uppnås således som genomsnitt över de två åren.

Kommunen ska ha en hög plan beredskap.

Kommentarer/åtgärdsprogram

Planarbeten pågår och till sommaren 2016 kommer målet med råge vara uppfyllt.

Kommunen ska bygga profil, identitet och stolthet kring det nya varumärket.

Kommentarer/åtgärdsprogram

Ett prioriterat och ambitiöst platsvarumärkesarbete har dragit igång, bl.a. i syfte att bygga profil och identitet. Förhoppningsvis bidrar det tillsammans med de attraktivitetsskapande satsningar som görs i Älmhult jämte det faktum att Älmhult har en kraftig tillväxt till att även öka stoltheten.

Målet mäts i samband med medborgarenkäten som görs under hösten 2015.

*

Minst 100 bostadsenheter med olika upplåtelsefor-mer ska byggas varje år.

61 100 30

*

Kommunen ska ha en ständig planberedskap för 500 bostadsenheter, antal

500 340

Måluppfyl-lelse

Resultatmål 2013 Budget

2015

Prognos 2015

*

Minst 75 % av kommuninvånarna ska vara stolta över Älmhult, %

58 75 75

45

Kommunen har ambitionen att minska miljöbelastningen.

Kommentarer/åtgärdsprogram

Målet är oerhört svårt att prognostisera. Frågan kommer att ställas för första gången i årets med-borgarenkät. Förhoppningsvis bidrar ett ställningstagande kring kommunens avfallshantering och införande av en halvöppen miljöbilspool till att ytterligare förstärka medborgarnas syn på kommu-nen som miljövänlig.

Verksamhetens resultat

Sammantaget prognostiseras inget underskott för den löpande verksamheten. Däremot kan det bli underskott med anledning av vissa ”extraordinära” kostnader under året. Ekonomienheten re-dovisar ett underskott på sammanlagt 1,4 mkr. 600 tkr avser nya kostnader för anskaffning och implementering av det nya inköpssystemet jämte den samordnade varudistributionen. Kostna-derna för detta har inte fullt ut kunnat beaktas i budgeten eftersom kompletterande beslut fattats under 2015. En komplikation som måste lösas administrativt är att kommunledningsförvaltningen får kostnaderna för inköpssystem och gemensam varudistribution medan förvaltningarna sparar pengar genom lägre inköpspriser. Resterande 800 tkr avser dels kapitaltjänstkostnader för Hypergene dels en engångskostnad för uppgradering av Hypergene som en följd av att vi inför ett nytt ekonomisystem. Kapitaltjänstkostnaden finns täckning för centralt på KLF och kostnaderna för uppgraderingen kan pareras via överskott i andra delar av verksamheten.

Kanslienheten prognostiserar ett nollresultat, men har ett underliggande underskott till följd av att verksamheten belastas med kostnader som inte beaktats i budgetramen. Det handlar dels om kommunens bidrag till Linnés Råshult dels om en personalkostnad på 220 tkr för en tjänst som för åratal sedan överfördes till en annan förvaltning. I år kan underskott undvikas tack vare va-kanser i den ordinarie arbetsstyrkan.

Konsultkostnaderna för höghastighetsbanan kommer att vida överstiga den summa som antogs vid årets början. Kommunledningsförvaltningen erhöll 500 tkr ur kommunstyrelsens strategiska medel för projektet. Den senaste prognosen pekar mot att kostnaden under året kommer att

-1 -0,5 0 0,5 1

In document DELÅRSRAPPORT AUGUSTI 2015 (Page 42-45)

Related documents