• No results found

7.4 Ledarskapet ur ett framtidsperspektiv - Utmaningar och styrkor

7.4.3 Konkurrens och fusioner

En diskussion som pågått länge i samhällsdebatten är antalet föreningar inom tredje sektorn. Det finns en kritik mot den tredje sektorn som anser att det finns för många olika slag av föreningar, att det sker dubbelarbete och att organisationerna konkurrerar med varandra då de i stället borde samarbeta. Jag ställde därför under diskussionens gångs en fråga kring fusioner och hur barnskyddsorganisationernas verksamhetsledare ser på frågan om fusioner och konkurrensen organisationer emellan. Alla deltagare känner igen tematiken och har reflekterat kring frågan i sina respektive organisationer.

”Kyllä järjestökentässä monessa kohdin on keskinäistä kilpailua. Kilpailu kyllä näkyy.” 68

”Järjestö edustaa jäsentensä tahtotilaa ja arvoja. Se joka sanoo että meitä järjestöjä on liikaa, tulkoon sanomaan missä me tehdään päällekkäisyyksiä.” 69

Frågan blir ifall föreningar i allt högre grad borde fusioneras för att vara mer kostnadseffektiva och för att verksamheten skulle utvecklas och därmed vara mer kvalitativ. Några deltagare har personliga erfarenheter av fusioner från kommunsidan.

Deras uppfattning om fusionernas effekt speciellt då det gäller administrationen, är att en fusion i regel inte skapat lättare administration, och därmed inte heller skulle lösa organisationernas ekonomiska utmaningar eller förenkla ledarskapet.

”Kuntaliitoksia ja suuria fuusioita tehtiin kunnissa. Haluttiin keventää hallintoa. Itsekin ollut niitä tekemässä. Mietin että onko järjestöpuoli myös menossa siihen? Yhteen ja kevennetään hallinota? Itse en ole kunnan puolella nähnyt yhtään hallinnon kevennystä… ennemminkin vielä portaisempaa.” 70

68 Det stämmer nog att tredje sektorn har mycket inbördes konkurrens. Konkurrensen syns nog.

69 Organisationerna representerar medlemmarnas vilja och värden. Den som säger att vi är för många, kan komma och berätta var vi gör dubbelarbete.

70 Kommunsammanslagningar och stora fusioner gjordes i kommunerna. Man ville lätta på

administrationen. Jag har själv varit med och gjort det. Nu funderar jag om organisationsvärlden är påväg

Bardy (2013) poängterar att samarbete mellan olika aktörer kan anses vara en förutsättning för framtida framgång. Även Rissanen och Lammintakanen (2017) framhäver att knappa resurser ökar vikten av god samarbetsförmåga. Flera av de intervjuade ledarna tog upp betydelsen av samarbete, både som en viktig framtidsförutsättning, men även som ett redan rådande särdrag för tredjesektorns barnskyddsorganisationer och deras ledarskap.

”Lapsi- ja perhejärjestöjen kesken on paitsi yhteistyötä myös työnjakoa.

Jota kannattaa vaalia. Erilaiset profiilit, joita tarvitaan.

En ole aina liitoksissa ja fuusioissa nähnyt hallinnon keventymistä.” 71

”Lapsi- ja perhejärjestöt tekevät yhteistyötä enemmän kuin järjestöt keskimäärin. Vanhustyössä ei oikein ole mikään joka yhdistäisi…vastakkaisilla puolilla ja kilpailee samoista asioista. On ollut hienoa että lapsi- ja perhejärjestöjen kesken on löytynyt yhteisiä juttuja.

Kaikki ei tietenkään voi olla kaikessa mukana.” 72

Flera av de intervjuade tar upp att de inte ser ”dubbelarbete” mellan barnskyddsorganisationerna och de ställer sig tveksamma till fusionernas positiva effekter. Man uppfattar i stället att speciellt barn- och familjeorganisationer har en klar arbetsfördelning. Den gemensamma uppfattningen är att tredje sektorns organisationer är olika, har sinsemellan olika uppgifter och en egen identitet.

dit? Fusionera och lätta på administrationen. Själv har jag inte sett en enda tunnare administration som resultat av en fusion, snarare ännu mera trappsteg.

71 Förutom att barn- och familjeorganisationerna samarbetar finns det en klar arbetsfördelning. Detta lönar sig att ta vara på. Olika profiler som behövs. Jag har inte alla gånger sett att fusionerna skulle ha fört med sig administrativa lättnader.

72 Barn- och familjeorganisationer samarbetar mer än tredje sektorns organisationer i medeltal. Inom arbetet med äldre finns egentligen ingenting som förenar organisationerna. Motsättningar och de konkurrerar om samma saker. Det har varit fint att barn- och familjeorganisationerna har funnit gemensamma saker. Alla kan ju förstås inte vara med i allt.

”Sote keskusteluissa on välillä ehdoteltu yhteenmenoa ja yhteisitä palveluntuotantoa. Siihen olen vastannut, että sitten se ei enää ole meidän järjestön tuottama palvelu. Kenen näköinen se sitten on? Meillä kaikilla on oma tapa tehdä sitä hommaa.” 73

Verksamhetsledarna för barnskyddsorganisationerna tror alltså inte på fusioners positiva effekter varken då det gällde administrationsbördan eller förbättring verksamhetens kvalitet. Ekonomiska fördelar med fusioner lyfter däremot ingen av fokusgruppdeltagarna upp, dvs varken argument för eller mot fusioner ur ett ekonomiskt perspektiv berördes. Fusioner uppfattades över lag inte som möjlighet, utan snarare som ett hot mot organisationsverksamheten.

”Järjestöt ovat niin omanlaisiaan kaikki. Jos vaikka leirijärjestöt fuusioidaan. Silloin syntyisi jotain uutta. Yksikään nykyistä (kuusi) ei jäisi henkiin. Onko se asiakkaiden etu? En ole varma.” 74

8 Diskussion

En organisations framgång påverkas alltid av ledarskapet, av de beslut som fattas inom organisationen och av chefers personliga värdegrund och tankevärld. Både operativa mindre beslut som allmänna stora linjedragningar, påverkar organisationens slutresultat. En chef har med andra ord ett stort ansvar för organisationen. Samtidigt har vissa forskare (t.ex. Viitala 2005) lyft fram att behovet av ledarskap och chefskap minskar i takt med att medarbetares kunnande ökar, teknologin utvecklas och beslutföringen sker där verksamheten genomförs. Det traditionella ledarskapet har förändrats till ett slags ”ledarskap av förändring”. Arbetslivets konstanta förändringar utmanar därmed ledarskapet. (Viitala 2005, 295, 353.) I det följande sammanfattar och

73 I ”sote” diskussionerna har det fusioner ibland föreslagits och gemensam serviceproduktion. Till det har jag svarat att då finns inte mer vår förenings serviceproduktion. Som vem ser den då ut? Vi har alla vårt eget sätt göra jobbet.

74 Organisationerna är alla så säregna. Om fast alla organisationer med lägerverksamhet fusioneras. Då skulle det födas något nytt. Ingen av de nuvarande (sex) skulle överleva. Är det klienternas fördel? Är inte helt säker.

diskuterar jag resultaten från min empiriska undersökning, och ger förslag på fortsatt forskning.