• No results found

När och hur länge bör budskap visas

In document Bättre trafikinformation (Page 130-133)

Det finns regionala instruktioner som i korthet går ut på att visa budkap när händelser pågår ute på vägen som påverkar trafiksäkerheten och/eller framkomligheten. Tidigare fanns för hanteringen i Trafik Stockholms en uppgift om att händelserna bör ha en var-aktighet på 15 minuter, men denna tidsuppgift var anpassad till det gamla hanteringen, då operatörerna skulle gå in i ett separat VMS-styrsystem (VMSS). Med dagens kopp-ling mot CTS finns inga tidskrav. Denna instruktion är planerad att revideras i början på detta år.

När ett budskap skall visas på VMS och hur länge ankommer naturligtvis på vilken typ av händelse som informationen handlar om och vilken påverkan denna har på trafiken i tid och rum.

Nedan förs ett resonemang som leder till förslag om när budskap bör visas. Planerade åtgärder/händelser:

Information bör visas i förväg på VMS om planerade inskränkningar för trafiken t ex till följd av vägarbeten/underhåll eller stora evenemang, för att förbereda trafikanterna och ge dem möjlighet att planera för en anpassning till den nya situationen. Ju större in-skränkning/avstängning och påverkan på trafikanterna desto tidigare kan informatio-nen läggas ut.

• Tillfälliga avstängningar med varaktighet mindre än en dag kan visas på VMS da-gen före (24 timmar) avstängninda-gen. Budskap om stora evenemang som inträffar på en helgdag kan även visas föregående fredag.

• Förhandsinformation om avstängningar/omledningar som planeras pågå upp till två veckor och som påverkar många trafikanter kan visas på VMS en till två dagar (vardagar) före arbetets start beroende på inskränkningens omfattning och trafi-kantpåverkan. Budskap om vägarbeten som påbörjas en måndag visas även föregå-ende fredag.

• För långvariga (riktmärke över två veckor) och stora vägarbeten kan förhandsbe-sked ges på VMS en vecka i förväg under vissa tidsperioder. Eventuellt kan man tänka sig ett rullande visningsschema under veckan (måndag kl 6-9, tisdag kl 9-12 etc). Plåtskyltar bör också sättas upp.

Oförutsebara störningar:

Frågan om när budskap om en störning över huvud taget läggas ut beror på digniteten på händelsen, påverkan på trafiken och skyltens avstånd från händelsen. I projektet Strategier för trafikinformation i Stockholm togs förslag fram som återges här i modifie-rad form med tonvikt på VMS:

• Om en händelse bedöms kunna undanröjas och trafiken återgå till normala för-hållanden innan informationen hinner visas på VMS (riktmärke 5 minuter) då skall meddelandet om denna händelse över huvud taget inte gå ut. Detta gäller för skyltar som aktiveras via operatörer på Trafik Stockholm.

• Med helautomatiska system (såsom MCS) aktiveras skyltarna automatiskt även för mindre händelser som utgör fara för annalkande trafik. Detta förutsätter ef-fektiva och snabba detekterings- och styrsystem.

• Meddelanden om händelser som bedöms få en varaktighet och/eller effekt på trafiken i storleksordningen 5 minuter eller längre bör läggas ut på VMS bero-ende på händelsens avstånd från skylten. Ju längre ifrån skylten desto större påverkan på trafiken (framkomlighetsinskränkning och varaktighet) krävs för att motivera ett budskap. Information om händelser med kort påverkan på tra-fiken (5 – 10 min fördröjning) kan ha en lugnande effekt för förare i annalkande fordon och för de som fastnat i kö men leder knappast till något alternativt färd-val.

• Information om en händelse som bedöms orsaka minst 10 minuters fördröjning bör förutom VMS spridas via såväl radio, mobila system som Internet. Fördröj-ningar av minst denna omfattning är tillräcklig för att en del trafikanter börjar överväga alternativa färdval.

• Rekommendation om en åtgärd (t ex alternativt ruttval) kan lämnas först när väghållaren med rimlig säkerhet kan garantera att rekommendationen inte

in-nebär en försämring för trafikanten. Sådana rekommendationer kan bli aktuella för störningar som innebär minst 10 min extra fördröjning för trafiken på ordi-narie väg. Tidsvinsten på rekommenderad alternativväg bör uppgå till minst 20-30% av återstående restid. Principerna för att ge rekommendationer bör vara förankrade mellan berörda väghållare, polis och räddningstjänst.

Nedan lämnas förslag om hur länge budskap ligga ute på VMS? Planerade åtgärder/händelser:

• Budskap om pågående vägarbete eller långvarig avstängning skulle i princip kunna visas under hela byggtiden, men inte kontinuerligt eftersom en del trafikanter riske-rar tappa uppmärksamheten på skylten och kanske missar andra budskap som visas inemellan. Bland de trafikanter som deltagit i projektets aktiviteter går åsikterna isär. En del tycker att budskapet kan ligga kvar medan andra menar att man kan upprepa budskapet under begränsad tid vid olika tillfällen som påminnelse eller för nya trafikanter. Ett rullande visningsschema (enligt förslaget för förhandsvisning ovan) skulle kunna vara en lösning. Utredningens förslag är emellertid att för vägar-beten med stor inskränkning för trafiken och som planeras pågå under minst två veckor användes plåtskyltar (se även ovan). Kompletterande budskap kan visas på VMS kontinuerligt under första veckan, med avbrott för akuta budskap, därefter eventuellt upprepas under valda perioder.

• För vägarbeten, evenemang etc med kortare varaktighet används ingen plåttavla. Budskap på VMS visas med rullande schema första veckan, därefter vid behov un-der valda perioun-der. För vägarbeten som innebär en stor kapacitetsbegränsning på platsen bör budskapet ges kontinuerligt under högtrafiktid den första veckan. • För tillfälliga avstängningar eller andra inskränkningar för trafiken (delar av dygn)

visas budskap under den tid som avstängningen gäller.

• Det finns anledning att överväga hur trafikanterna skall informeras om att stora, långvariga vägarbeten avslutats. Sannolikt räcker det inte med att plocka bort upp-satta plåtskyltar. Om exempelvis ett stort vägarbete färdigställs under en fredag kan det vara betydelsefullt för pendlare att få besked om att vägen åter är öppen kom-mande måndag. Om detta skall ske via VMS eller andra kanaler kan diskuteras! Oförutsebara störningar:

• Budskap om akuta störningar bör ligga kvar så länge som trafiken berörs. Det är viktigt att följa upp hur trafiken påverkas under uppröjningsarbetet för att kunna justera budskapet mht den aktuella situationen. Även när hindret är undanröjt kan budskap i stil med ”kö efter olycka” läggas ut för att markera anledningen till kvar-stående köer som ännu inte upplösts.

• Budskap om allvarliga händelser bör enligt trafikanterna i studien kunna förstärkas med blinkande lampor.

In document Bättre trafikinformation (Page 130-133)