• No results found

Enligt Jönköpings kommun (2017) sker en stadig uppåtgående trend för antalet invånare i kommunen. Figur 4 presenterar ökningen.

Figur 4. Graf över befolkningsökningen i Jönköpings kommun (Jönköpings kommun 2017)

Jönköping är en stad med stor utvecklingspotential anser Jönköpings kommun (2019a). Södra Munksjöstaden är ett projekt som innebär att en helt ny stadsdel i centrala Jönköping ska byggas (Jönköpings kommun 2017). Enligt Södra Munksjön utvecklings AB (2019) beräknas stadsdelen vara färdig 2044. Södra Munksjöstaden ska innehålla 20 000 - 25 000 nya bostäder, 11 500 arbetsplatser och Jönköpings nya höghastighetsjärnväg. Mer befolkning i kommunen kommer öka behovet av fler resurser för räddningstjänsten och kan ytterligare ligga till grund för beslutet om en ny brandstation. Höghastighetsjärnvägen kan göra Jönköping till södra Sveriges knutpunkt och bidra till betydligt kortare restider till Sveriges större städer. I dagsläget måste Jönköpings invånare ta sig till Falköping eller Nässjö för att kunna använda snabbgående tåg som X2000 (Jönköpings kommun 2017). Mer folk i rörelse är positivt för stadens näringsliv men påverkar framkomlighet i trafiken vilket framför allt drabbar räddningsfordon som jobbar under tidspress.

Totalt finns det åtta brandstationer och ett brandvärn i kommunen. En av dessa åtta är en station med heltidsanställd personal vilket innebär att det hela tiden finns personal i beredskap på brandstationen. De övriga brandstationerna bemannas av deltidsanställda vilket innebär att de brandmän som är i beredskap kan befinna sig hemma eller på sitt ordinarie arbete (Jönköpings kommun 2019c). Heltidstationen är belägen i östra delen av Jönköpings stadskärna och har 90 sekunders anspänningstid. Deltidsstationerna i kommunen har en anspänningstid på 6 minuter för första

räddningsenhet medan för FIP-resurs är denna 90 sekunder likt anspänningstiden för heltidsstationen4. Eftersom detta examensarbete endast undersöker insatstiden för första räddningsenhet så kommer inte värnet studeras närmare.

4

26

Jönköpings räddningstjänst ingår i samverkansorganisationen RäddSam-F. De 13 kommunerna i Jönköpings län bildar tillsammans med Ydre kommun i Östergötlands län organisationen RäddSam-F. De har kommit fram till att samarbete mellan räddningstjänster resulterar i bättre slutresultat än om alla stationer jobbar enskilt. Räddsam-F samarbetar i allt från förebyggande till operativa insatser. Samarbetet mellan kommunerna resulterar i att det dygnet runt finns en stor personalstyrka som innefattar insatsledare, styrkeledare, brandmän och brandingenjörer tillgängliga för alla som behöver (RäddSam-F 2018). Figur 5 presenterar alla kommuner som ingår i samverkansorganisationen Räddsam-F.

27

Figur 6 visar en karta över Jönköpings tätort med utmarkerade brandstationer samt problemområden. Den befintliga heltidsstationen symboliseras av den röda symbolen medan den nya brandstationen symboliseras av den ljusblåa symbolen. De områden som är markerade i rött är där trafikflödet idag är som högst vilket gör att området markerat i svart riskerar att få väldigt långa insatstider.

Figur 6. Karta över Jönköping med utmarkerad räddningstjänst samt problemområden

Eftersom Jönköpings räddningstjänst befintliga heltidsstation är belägen i östra delen påverkas framförallt den västra delen av staden av att insatstiderna kan bli för långa på grund av sämre framkomlighet i trafiken.

28

Figur 7 som presenterar täckningsgraden för den historiska responstiden för första resurs på plats visar tydligt detta fenomen. I Figur 7 finns det ett område som är blått med diagonala linjer över sig vilket visar vad som anses vara tätort. De lila markörerna på kartan visar befintliga brandstationer och den röda markören visar den nya brandstationens placering. Räddningstjänsten i Jönköping har som mål att nå olycksplatsen inom 10 minuter. De västra delarna ligger nära målets maxgräns vilket är en av de stora bidragande faktorerna till den nya brandstationens placering.

Figur 7. Karta över täckningsgraden för responstid första resurs (Jönköpings kommun 2019d)

Grafen som presenteras i figur 8 visar responstider i median för alla larm i Jönköpings kommun mellan år 2010–2018. Med första fordon på plats menas en FIP-resurs vilket presenteras med hjälp av den röda linjen i grafen medan första räddningsenhet innebär att en hel räddningsenhet har anlänt till platsen och presenteras av den blå linjen i figur 8. Det går att utläsa att det har skett en ökning av responstiden framförallt när det gäller första räddningsenheten på plats. Responstiden för 2018 har minskat för både första räddningsenhet och första fordon gentemot 2017. Vilket beror på att SOS alarm har förbättrat kvaliteten på sin larmhanteringstid och lyckats sänka den till i snitt 60 sekunder år 2018 (Jönköpings kommun 2019d).

29

Figur 8. Graf över responstiden för första resurs och första räddningsenhet (Jönköpings kommun 2019d)

När det sker speciella evenemang i Jönköping likt Vätternrundan eller Ironman behöver

räddningstjänsten ibland förbereda sig genom att flytta några av sina resurser till andra sidan staden. Detta för att evenemangen påverkar trafikflödet i staden vilket i sin tur gör att insatstiden för räddningstjänsten blir för lång5. Placeringen av den nya stationen kan bidra till att förflyttning av räddningsfordon inte behöver ske lika ofta. När förflyttning av utvalda fordon sker leder det till att personalen i fordonen inte kan göra något annat än att sitta och vänta på larm vilket kan tyckas vara ineffektivt arbete.

I dagsläget kan räddningstjänsten inte utnyttja sitt övningsfält för de brandmän som är i beredskap på grund av att avståndet blir för långt eftersom den befintliga heltidsstationen är placerad i den östra delen av stadskärnan. En fördel med placeringen av den nya stationen är att räddningstjänst kan vara på övningsfältet när de är i beredskap. Detta blir möjligt på grund av att övningsfältet ligger i västra delen av tätorten vilket är det område den nya stationen främst ska täcka upp. Denna förändring leder till att personalen inte längre behöver schemaläggas arbetstid utanför beredskap för övning5.

30

Related documents