• No results found

PROTOKOLL FS 11/04 fört vid styrelsemöte 2004-09-17

Hotell Ekoxen, Linköping

Närvarande Kåge Schildt, ordf.

Sören Johansson, fr.o.m. § 217 Maj-Lis Svensson

Lars Edvall, vid protokollet Förbunds-

styrelsen

§ 212 Mötets öppnande

§ 213 Godkännande av dagordning

§ 214 Föregående protokoll, S10/04

§ 215 Uppföljning av tidigare ärenden

§ 216 Rapporter

§ 217 Ekonomi, ekonomisk rapport

§ 218 Ekonomi, avgifter och besiktningsarvoden

§ 219 Ekonomi, generella ersättningar

§ 220 Rally, fria starter

§ 221 Rallycross,skrivelse från Peggy Dicksdotter Hermansson

§ 222 Folkrace, landskamp

§ 223 Rally, South Swedish Rally

§ 224 Rally, Rally-SM

§ 225 Folkrace, skrivelse från Smålands BF

§ 226 Rallycross, Internation Cup

§ 227 Rally, reklam på framrutan

§ 228 Rally, WRC i SM

§ 229 Racing, SM-klass

§ 230 Ansökan Stora Grabbars Märke

§ 231 Nya tävlingsformer

§ 232 Riksidrottsforum

§ 233 Riksidrottsförbundets förtjänsttecken

§ 234 VIP-kort

§ 235 Förbundslegitimationer

§ 236 Kungliga medaljen, Hederslegitimation

§ 237 Sammansättning av utskott och kommittéer

§ 238 Cancerfonden

§ 239 Riksidrottsgymnasium

§ 240 FIA Institute for Motor Sport Safety

§ 241 Revidering av Idrotten vill

§ 242 Svenska Rallyt styrelsesammansättning

§ 243 Ungdomsprojekt

§ 244 Medlemskort/VISA

§ 245 Kommande möte

§ 246 Mötets avslutande

§ 212 Mötets öppnande

Kåge Schildt hälsade alla välkomna till styrelsens möte på Hotel Ekoxen i Linköping. Sören Johansson hade meddelat sen ankomst på grund av arbetsresa.

Kåge Schildt noterade med glädje den stora artikeln om STCC som fanns publicerad i dagens nr av Dagens Industri´s Weekendbilaga där det bland annat redovisas att bilsporten är näst största publiksporten i Sverige. Noterades även den helsidesstora STCC-annonsen som också fanns i dagens sportbilaga i Expressen.

§ 213 Godkännande av dagordning Den reviderade dagordningen godkändes.

§ 214 Föregående protokoll, S10/04

Förbundsstyrelsen gick igenom protokollet S10/04.

Protokollet godkändes och lades till handlingarna.

§ 215 Uppföljning av tidigare ärenden

§ 160 Miljöfrågor a) Miljöbilar

Möte angående E85-bränsle hålls 9-10 oktober i Växjö med Miljökommittén.

b) Katalysatorer

Tekniska kommittén har möte den 18 september och diskuterar upprättande av plan för infö-rande av katalysatorer inom all bilsport.

§ 197 Miljökommittén, miljödäck

Förfrågan utskickad till utskotten angående införande om krav på HA-oljefria däck inom bil-sporten. Däckleverantörer kontaktas efter sammanställning av svaren.

§ 200 Informationsblad/mapp sportgrenar

Magnus Öhrström redovisade en utveckling av det förslag han presenterade vid föregående möte, samt även kostnadsredovisning. Uppdrogs åt Magnus Öhrström att genomföra det pre-senterade förslaget.

§ 202 Tävlingar och funktionärer vid tävlingar

Lars Edvall och Sören Johansson återkommer till nästa möte angående utredningsgrupperna.

§ 216 Rapporter a) Kanslichefens rapport

Carina Sjöberg rapporterade om bland annat:

• Utfärdade antalet vagnböcker uppgår till ca 2 000 st.

• Så här i början av hösten har många stora postutskick gjorts avseende bland annat Bil-sportforum, vilande licenser, spärrlistor licenser, m.m.

• Vi arbetar nu med att förmedla medel för Handslaget. Bland annat kan klubbar ansöka om 2 000 kr för att arrangera diskussionsträffar om Framtidsdokumentet.

• Förarlicensstatistken för augusti visar inga påtagliga förändringar jämfört med föregå-ende månad.

• Semesterperioden är nu slut på kansliet och alla är tillbaka i tjänst igen.

• Extra resurs anlitad för arbetet med enkäten om banor.

b) Avtal

Förbundsstyrelsen tog del av de avtal som träffats sedan föregående möte.

Noteras att avtal har tecknats med Svenska Rallyt Sport AB angående arrangerandet av VM-deltävling i rally t o m år 2007. Kåge Schildt tackade arbetsgruppens deltagare Sören Johans-son, Mats Nordström, Maj-Lis Svensson och Magnus Öhrström för ett väl genomfört arbete.

c) Inbjudan till utställning i Anderstorp

Förbundsstyrelsen tog del av inbjudan till en utställning på biblioteket i Anderstorp med nam-net ”Den världsberömda mossen”. Utställningen öppnar den 9 oktober och visar saker, insam-lade av Thyrone Persson, från den idrottshistoriska anläggningen Scandinavian Raceway.

Kenneth Thorén undersöker möjligheten att närvara vid invigningen av utställningen.

d) Remissvar Naturvårdsverket

Lars Edvall redogjorde för det remissvar som avlämnats till Naturvårdsverket avseende ”All-männa råd om buller från motorsportbanor, halkövningsbanor och banor för provning av mo-tordrivna fordon”.

Förbundet har erhållit stor hjälp från Riksidrottsförbundet vid gemensam uppvaktning av Na-turvårdsverket. Uppvaktningen gjordes tillsammans med Svemo och representant från de stora banägarna. Vid uppvaktningen framfördes kritik mot utredningens underlag och i samband med det fick SBF och Svemo möjlighet att komplettera underlaget för utredningen med sam-manställning av befintliga banor och deras verksamhet. Enkät har skickats ut till samtliga klubbar och svaren från dessa är nu under bearbetning. En extra resurs har anlitats för att kon-takta samtliga klubbar som inte ännu svarat, samt att sammanställa svaren.

e) Möte FIA World Rally Championship Commission

Förbundsstyrelsen tog del av Bo Swanérs rapport från möten i FIA World Rally Champion-ship Commission 26-27 augusti. Mötet den 27 augusti leddes av Max Mosley och syftet var att skapa stabilitet i regelverket under längre tid samt att förenkla och förbilliga för arrangörer och team.

Förbundsstyrelsen uppskattade den utförliga och snabba rapporten från mötet.

f) TV-frågor

Magnus Öhrström rapporterade om aktuella TV-frågor. Uppdrogs åt Magnus Öhrström att slutföra avtalet avseende EVO-cupen.

g) Bilsportforum och Bilsportmässan

Carina Sjöberg och Magnus Öhrström informerade om arbetet med Bilsportforum och Bil-sportmässan angående de aktiviteter som kommer att ske i samband med detta. Anmälan on-line till Bilsportforum kommer att tillämpas.

h) Anecto raceday

Magnus Öhrström rapporterade från Anecto raceday, ett evenemang som genomfördes på kartingbanan i Järfälla. Evenemanget genomfördes, med deltagande från näringslivet, för att på ett aktivt sätt dra in pengar till Anecto minnesfond. Aktiviteten var mycket uppskattad. I evenemanget deltog många kända förare till förmån för minnesfonden.

i) Bilsport Award

Förbundsstyrelsen beslutade att utse Sören Johansson till ledamot i kommittén för Bilsport Award.

§ 217 Ekonomi, ekonomisk rapport

Förbundsstyrelsen tog del av augusti månads ekonomiska rapport. Maj-Lis Svensson kom-pletterade rapporten med en översiktlig prognos för helåret.

§ 218 Ekonomi, avgifter och besiktningsarvoden

Hans Hillebrink föredrog förslag till hur avgifter och arvoden för besiktningar av bilar och banor bör hanteras. Syftet med förslaget är att förenkla och likrikta rutinerna samtidigt som skattesituationen beaktas. Förbundsstyrelsen diskuterade förslaget och konstaterade att

principerna för avgifter och arvoden är riktiga. Uppdrogs åt Hans Hillebrink att till nästa möte justera förslaget i enlighet med de synpunkter som framfördes.

§ 219 Ekonomi, generella ersättningar

Maj-Lis Svensson föredrog principer för kostnadsersättningar som bör tillämpas. Grundregeln är att kostnader endast ersätts om de verifieras av kvitto eller likvärdigt.

Som underlag fanns även yttrande från förbundets revisor avseende skattesituationen för olika typer av ersättningar.

Förbundsstyrelsen konstaterade att uppdrag inom idrotten ofta innefattar ett visst mått av ide-ellt arbete. Förbundsstyrelsen konstaterade också att ett ideide-ellt åtagande inte bör innebära den enskilde får kostnader för sitt åtagande.

Fastställdes att begäran om kostnadsersättning alltid ska åtföljas av verifikationer för att er-sättning ska utbetalas. Erer-sättningar utbetalas endast i enlighet med de rekommendationer för-bundets revisor lämnat.

§ 220 Rally, fria starter

I slutet av 1990-talet erhöll många ungdomar och tjejer fria starter som premie för resultat i JSM och Tjej-RM. Under en period var det närmare 20 förare som hade fria starter, vilket blev stora avbräck ekonomiskt för främst arrangörerna av SM/JSM/Tjej-RM när många av dessa förare startade vid samma tävling. År 1999 beslutade därför Bilstyrelsen att SBF står för halva staravgiften vid SM/JSM för de som erhållit fria starter.

Med anledning av att antalet förare med fria startavgifter kraftigt reducerats under senare år diskuterade Förbundsstyrelsen det tidigare beslutet om att bistå arrangörer av SM/JSM med halva startavgiften. Konstaterades att de motiv som funnits för beslutet ej längre gäller.

Förbundsstyrelsen beslutade att tidigare fattat beslut om att stå för halva startavgiften gäller till och med år 2004. Från 2005 upphör detta att gälla.

§ 221 Rallycross, skrivelse från Peggy Dicksdotter Hermansson

Förbundsstyrelsen tog del av skrivelse från junioransvariga i Rallycross Peggy Dicksdotter Hermansson. Peggy tar i skrivelsen upp sin roll som junioransvarig i Rallycrossen och på vil-ket sätt den är inordnad i organisationen.

Förbundsstyrelsen diskuterade frågeställningen ingående och beslutade att uppdra åt Magnus Öhrström att till nästa möte se över uppdragsbeskrivningen för junior- och landslagsansvariga. Beslutades även att uppdra åt Carleric Johansson att informera Peggy Dicksdotter

Hermansson i enlighet med styrelsens diskussioner.

§ 222 Folkrace, landskamp

Folkraceutskottet har i skrivelse från Christer Persson fått en fråga om landskamp i Folkrace.

Då utskottet ser detta som en principiell frågeställning har utskottet överlämnat skrivelsen till Förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsen diskuterade frågeställningen och noterade att i reglerna för Folkrace finns under målsättning bland annat följande skrivning:

Målsättning-att ej arrangera någon form av rikstäckande mästerskap i folkrace.

Förbundsstyrelsen anser att landskamp har likheter med rikstäckande mästerskap, dock att det inte går att helt jämställa. Beslutades att återlämna ärendet till utskottet med styrelsens kom-mentarer. Uppdrogs åt Carleric Johansson och Lars Edvall att besvara skrivelsen.

§ 223 Rally, South Swedish Rally

Maj-Lis Svensson och Mats Nordström rapporterade från SSR om dagens situation och de framtida planer som finns. Efter ingående diskussioner beslutade Förbundsstyrelsen att inte tillskjuta mer pengar till rallyt efter årets utlovade aktieägartillskott, men att förbundet kvar-står som aktieägare i bolaget i nuvarande omfattning.

§ 224 Rally, Rally-SM

Magnus Öhrström, Mats Nordström och Maj-Lis Svensson rapporterade från förhandlingar med Svenska Rallyt AB angående övertagande av samordning av rally-SM under kommande år. I överenskommelsen ingår att ett separat bolag, Mästerskap i Rally AB, bildas. Bolaget ägs första året i huvudsak av SBF Motorsport AB, för att år två säljas till Svenska Rallyt AB.

Förbundsstyrelsen beslutade att fullfölja förhandlingarna med Svenska Rallyt AB i enlighet med det arbetsgruppen rapporterat.

§ 225 Folkrace, skrivelse från Smålands BF

Smålands BF har inkommit med skrivelse angående att Folkraceutskottets ordförande Ronny Ragnarsson gjort ett oanmält besök på Nässjö MKs folkracebana. Ronny Ragnarsson har gi-vits tillfälle att skriftligt kommentera Smålands BFs skrivelse.

Förbundsstyrelsen uppdrog åt Lars Edvall att besvara skrivelsen i enlighet med de diskussio-ner som förts.

§ 226 Rallycross, Internation Cup

Rallycrossutskottet har i skrivelse begärt att få ekonomisk hjälp för deltagande i Internation Cup. I tävlingen, som genomförs som en lagtävling, har Sverige tidigare varit framgångsrikt.

Förbundsstyrelsen konstaterade att förbundet tidigare hjälp till med ekonomisk hjälp, men att årets ekonomiska situation inte medger att ytterligare medel utdelas. Ansökan om ekonomisk hjälp för deltagande i Internation Cup avslås.

§ 227 Rally, reklam på vindrutan

Förbundsstyrelsen beslutar, efter rekommendation från Rallyutskottet, att SBF avser dispone-ra sin rätt till reklam på vindrutan år 2005. Beslutet omfattar tävlingar ingående i SM, JSM och/eller RM.

§ 228 Rally, WRC i SM

Förbundsstyrelsen beslutar, efter rekommendation från Rallyutskottet, att tillåta WRC-bilar i rally-SM t o m år 2006.

§ 229 Racing, SM-klass

Racingutskottet har inkommit med en ansökan om att få införa SM i racing för en ny tou-ringklass, 1600 cc. Förbundsstyrelsen beslutade i enlighet med Racingutskottets ansökan.

Hans Hillebrink redovisade en avvikande mening i frågan.

§ 230 Ansökan Stora Grabbars Märke

Ansökan om Stora Grabbars Märke har inkommit från en co-driver i rally. Enligt reglerna för märket kan inte co-driver tillgodoräkna sig poäng i märket på samma sätt som förarna. Vid de

tidigare tillfällen co-driver erhållit märket har dock viss jämförelse gjorts med förare. I det aktuella fallet har co-drivern endast uppnått motsvarande max 23 poäng vid jämförelse med förare, varför ansökan avslås.

§ 231 Nya tävlingsformer a) Drifting

Förbundsstyrelsen har tagit del av ett omfattande material avseende en ny aktivitet som går under namnet Drifting. Tävlingsmomentet består av att genomföra kontrollerade sladdar och liknande samt att utslaget sker genom bedömning av utförande, likartat det som görs i till ex-empel konståkning och simhopp. Magnus Öhrström rapporterade att han kommer att träffa arrangörer av Drifting. Magnus Öhrström lämnar rapport på nästa möte.

b) Regularity Rally Bordläggs till nästa möte.

§ 232 Riksidrottsforum

Carina Sjöberg rapporterade att SBF anmält sex personer till deltagande i årets Riksidrottsfo-rum. Riksidrottsforum kommer i år att handla om elit/bredd under rubriken ”Var börjar eli-ten”.

§ 233 Riksidrottsförbundets förtjänsttecken

Vid varje Riksidrottsmöte utdelas 100 förtjänsttecken av RF. Vid senaste mötet erhöll ingen

”Bilsportare” något förtjänsttecken. Förbundsstyrelsen diskuterade olika förslag och beslutade att föreslå upp till tre personer till utmärkelsen. Namnen bilägges originalprotokollet. Upp-drogs åt Lars Edvall att, tillsammans med Anne-Catherine Rosén, handlägga ansökningarna.

§ 234 VIP-kort

Magnus Öhrström redogjorde för ett förslag till VIP-kort. Förbundsstyrelsen beslutade att utse en arbetsgrupp att arbeta vidare enligt det framlagda förslaget. Beslutades att arbetsgruppen ska bestå av Kenneth Thorén, Carina Sjöberg, Lars Edvall samt Magnus Öhrström.

§ 235 Förbundslegitimationer

Magnus Öhrström och Carina Sjöberg presenterade förslag till ny utformning av Förbundsle-gitimationer. Legitimationerna är tänkta att administreras genom förbundets registersystem Bilsport 2000. Smärre investeringar behövs för att uppgradera registersystemet samt infogan-de av fotografier i systemet. Förbundsstyrelsen beslutainfogan-de att godkänna förslaget och invester-ingarna.

§ 236 Kungliga medaljen, Hederslegitimation

SBF, Svemo och Svera har en gemensam utmärkelse benämnd Sveriges Motorfederations Kungliga medalj. I statuterna står ”Utmärkelsen är instiftad för att utdelas till person, som under en lång följd av år nedlagt ett hängivet, förtjänstfullt och framgångsrikt arbete för mo-torsportens främjande och därmed gjort sin förtjänt av federationens synnerliga tacksamhet och erkänsla.”

Svenska Bilsportförbundet har tidigare beslutat att alla de som erhållit SBF:s Guldratt eller Stora Grabbars Märke ska tilldelas en Hederslegitimation. Något sådant beslut finns inte av-seende Kungliga medaljen.

Förbundsstyrelsen beslutade att även de som erhåller Kungliga medaljen ska tilldelas Heders-legitimation.

§ 237 Sammansättning av utskott och kommittéer

Ett par utskotts/kommittéledamöter har avböjt fortsatt uppdrag efter oktober. Förbundsstyrel-sen diskuterade ersättare till dessa samt såg även över bemanningen av övriga utskott, kom-mittéer och grupper.

Beslutades bordlägga frågan till nästa möte.

§ 238 Cancerfonden

Carina Sjöberg och Magnus Öhrström redogjorde för ett möte med representanter för Cancer-fonden och de diskussioner som förts om ett eventuellt framtida samarbete. Samarbetet skulle omfatta ett projekt med speciell inriktning på de målgrupper som finns inom bilsporten. För-bundsstyrelsen ser mycket positivt på projektet och uppdrar åt Carina Sjöberg och Magnus Öhrström att fortsätta diskussionerna med Cancerfonden i syfte att genomföra projektet.

§ 239 Riksidrottsgymnasium

Carina Sjöberg och Maj-Lis Svensson redogjorde för det möte man haft med Mjölby kommun tidigare på dagen. Kommunen framförde vid mötet önskemål om visst ökat stöd från SBF.

Förbundsstyrelsen diskuterade RIG och uppdrog åt Carina Sjöberg att samordna det framtida eventuella stödet till, och samtalen med, Mjölby kommun.

§ 240 FIA Institute for Motor Sport Safety

Förbundsstyrelsen tog del av handlingar från FIA angående ansökan om medlemskap i FIA Institute for Motor Sport Safety. Institutet är en organisation knuten till FIA Foundation.

Uppdrogs åt Lars Edvall att närmare utreda förutsättningarna för medlemskap samt admini-strera eventuell ansökan om medlemskap.

§ 241 Revidering av Idrotten vill

Riksidrottsförbundet har skickat ut ett reviderat idéprogram ”Idrotten vill” för remiss. Svar på remissen ska vara RF tillhanda senast den 1 december 2004 för att sedan komma att behandlas på Riksidrottsmötet 2005. Ett seminarium på Riksidrottsforum kommer att behandla frågan.

Förbundsstyrelsen beslutade att uppdra åt Carina Sjöberg utse handläggande tjänsteman att tillsammans med Hans Hillebrink och Carleric Johansson utarbeta förslag till remissvar att förelägga styrelsen för beslut på styrelsemötet den 19 november.

§ 242 Svenska Rallyt, styrelsesammansättning

KAK har till Svenska Bilsportförbundet inkommit med brev angående den framtida samman-sättningen av styrelsen för Svenska Rallyt AB

§ 243 Ungdomsprojekt

Förbundsstyrelsen tog del av handlingar visande ett utåtriktat projekt för att på ett positivt sätt rekrytera och popularisera bilsporten i Sverige. Förbundsstyrelsen ser positivt på projektet och vill ha ytterligare information om projektet för att se om eventuell medverkan för att förverk-liga projektet.

§ 244 Medlemskort/VISA

Magnus Öhrström presenterade förslag till utveckling av hantering av licenser och medlem-mar i klubbarna i kombination med ett erbjudande att knyta detta till ett betal/kreditkort. För-bundsstyrelsen ser positivt på projektet och uppdrar åt Magnus Öhrström att driva projektet vidare enligt det han redovisat på mötet.

§ 245 Kommande möten

Förbundsstyrelsen diskuterade de kommande mötena. Beslutades om följande reviderade mö-tesplanering fram till Förbundsmötet 2005:

2004

Okt 15-16 kl 12 Stockholm-Strängnäs Folkrace Nov 19-21 kl 10 Stockholm Bilsportmässan 2005

Jan 12 kl 19 Telefonmöte

Feb 10 kl 13-18 Karlstad Svenska Rallyt

Mar 12 Stockholm Träff med kansliet

Apr 8-10 Stockholm Förbundsmötet

Senaste dag för handlingar till nästa möte är måndagen den 4 oktober. Handlingar skickas ut onsdagen den 6 oktober.

§ 246 Mötets avslutande

Kåge Schildt tackade alla för ett effektivt och engagerat möte.

Vid protokollet Justeras

Lars Edvall, sekr. Kåge Schildt, ordf.

PROTOKOLL FS 12/04

fört vid styrelsemöte 2004-10-15/16

Riksdagshuset, Stockholm resp. Enabanan Enköping Närvarande Kåge Schildt, ordf.

Maj-Lis Svensson

Lars Edvall, vid protokollet Förbunds-

Styrelsen

§ 275

§ 276

Lars Carlstedt, ordf. OR- utskottet Torbjörn Magnusson, OR-utskottet Ronny Ragnarsson, ordf. FR-utskottet Lena Westman, FR-utskottet

Staffan Rönnmark, FR-utskottet

§ 247 Mötets öppnande

§ 248 Godkännande av dagordning

§ 249 Föregående protokoll, S11/04

§ 250 Uppföljning av tidigare ärenden

§ 251 Rapporter

§ 252 Ekonomi, ekonomisk rapport

§ 253 Ekonomi, South Swedish Rally

§ 254 Ekonomi, besiktning av bilar och banor

§ 255 Ekonomi, avgifter tävlingar

§ 256 Ekonomi, licenspris Karting

§ 257 Ekonomi, juniorstöd

§ 258 Ekonomi, RF-bidrag

§ 259 Racing, Is-SM

§ 260 Tekniska, införande av katalysator

§ 261 Tekniska, inköp av ljudmätningsutrustning

§ 262 Rally, Rescue car

§ 263 Dragracing, ansökan om att få hantera SM

§ 264 Rally, RM-tävlingar

§ 265 Rally, Grupp E

§ 266 Racing, Anderstorp Lurani Cup

§ 267 Förbundsfunktionärskommitténs framtid

§ 268 Utredningsgrupper för administration och organisation av tävlingar och funktionärer

§ 269 Juniorfrågor

§ 270 Utskott och kommittéer, m.m.

§ 271 FIA Institute for Motor Sport Safety

§ 272 Svenska Idrottsgalan

§ 273 Utmärkelser

§ 274 Miljöpolicy

§ 275 Träff med Offroad-utskottet

§ 276 Träff med Folkrace-utskottet

§ 277 Ekonomi, representant vid bolagsstämmor

§ 278 Datainvestering

§ 279 Bilsportmässa/forum/m.m.

§ 280 Kommande möten

§ 281 Mötets avslutande

§ 247 Mötets öppnande

Riksdagsman Anne-Kristine Johansson hälsade Svenska Bilsportförbundets styrelse välkom-na till Riksdagshuset. Anne-Kristine Johansson har sivälkom-na rötter i Värmland och har sedan många år ett bilsportintresse genom Svenska Rallyt. Anne-Kristine Johansson berättade lite om arbetet i riksdagen och hur samverkan mellan parlament, departement och myndighet fun-gerar.

Kåge Schildt tackade Anne-Kristine Johansson för möjligheten att få hålla mötet i Riksdags-huset och hoppades på ett bra framtida samarbete i olika frågor som berör bilsporten.

Sören Johansson hade meddelat förhinder på grund av hastigt beslutad arbetsresa.

§ 248 Godkännande av dagordning En reviderad dagordning godkändes.

§ 249 Föregående protokoll, S11/04

Förbundsstyrelsen gick igenom protokollet S11/04.

Protokollet godkändes och lades till handlingarna.

§ 250 Uppföljning av tidigare ärenden

§ 197 Miljökommittén, miljödäck

Förfrågan utskickad till utskotten angående införande om krav på HA-oljefria däck inom bil-sporten. Däckleverantörer kontaktas efter sammanställning av svaren.

§ 200 Informationsblad/mapp sportgrenar

Magnus Öhrström redovisade en utveckling av det förslag han presenterade vid föregående möte, samt även kostnadsredovisning. Uppdrogs åt Magnus Öhrström att genomföra det pre-senterade förslaget.

§ 231 Nya tävlingsformer b) Regularity Rally

Bordläggs till nästa möte.

§ 233 Riksidrottsförbundets förtjänsttecken

Vid varje Riksidrottsmöte utdelas 100 förtjänsttecken av RF. Vid senaste mötet erhöll ingen

”Bilsportare” något förtjänsttecken. Förbundsstyrelsen diskuterade olika förslag och beslutade att föreslå upp till tre personer till utmärkelsen. Namnen bilägges originalprotokollet. Upp-drogs åt Lars Edvall att, tillsammans med Anne-Catherine Rosén, handlägga ansökningarna.

§ 241 Revidering av Idrotten vill

Riksidrottsförbundet har skickat ut ett reviderat idéprogram ”Idrotten vill” för remiss. Svar på remissen ska vara RF tillhanda senast den 1 december 2004 för att sedan komma att behandlas på Riksidrottsmötet 2005. Ett seminarium på Riksidrottsforum kommer att behandla frågan.

Förbundsstyrelsen beslutade att uppdra åt Carina Sjöberg utse handläggande tjänsteman att tillsammans med Hans Hillebrink och Carleric Johansson utarbeta förslag till remissvar att

Förbundsstyrelsen beslutade att uppdra åt Carina Sjöberg utse handläggande tjänsteman att tillsammans med Hans Hillebrink och Carleric Johansson utarbeta förslag till remissvar att

Related documents