• No results found

Till årsstämman i AB Ångpanneföreningen (publ) Org nr 556120-6474

Vi har granskat årsredovisningen, koncern-redovisningen och bokföringen samt styrel-sens och verkställande direktörens förvalt-ning i AB Ångpanneföreförvalt-ningen (publ) för år 2006. Bolagets årsredovisning ingår i den tryckta versionen av detta dokument på sidorna 40–76. Det är styrelsen och verk-ställande direktören som har ansvaret för räkenskapshandlingarna och förvaltningen och för att årsredovisningslagen tillämpas vid upprättandet av årsredovisningen samt för att internationella redovisningsstandar-der IFRS såsom de antagits av EU och års-redovisningslagen tillämpas vid upprättan-det av koncernredovisningen. Vårt ansvar är att uttala oss om årsredovisningen, kon-cernredovisningen och förvaltningen på grundval av vår revision.

Revisionen har utförts i enlighet med god revisionssed i Sverige. Det innebär att vi planerat och genomfört revisionen för att med hög men inte absolut säkerhet för-säkra oss om att årsredovisningen och

koncernredovisningen inte innehåller väsentliga felaktigheter. En revision inne-fattar att granska ett urval av underlagen för belopp och annan information i räken-skapshandlingarna. I en revision ingår också att pröva redovisningsprinciperna och styrelsens och verkställande direktö-rens tillämpning av dem samt att bedöma de betydelsefulla uppskattningar som sty-relsen och verkställande direktören gjort när de upprättat årsredovisningen och kon-cernredovisningen samt att utvärdera den samlade informationen i årsredovisningen och koncernredovisningen. Som underlag för vårt uttalande om ansvarsfrihet har vi granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i bolaget för att kunna bedöma om någon styrelseledamot eller verkstäl-lande direktören är ersättningsskyldig mot bolaget. Vi har även granskat om någon styrelseledamot eller verkställande direk-tören på annat sätt har handlat i strid med aktiebolagslagen, årsredovisningslagen

eller bolagsordningen. Vi anser att vår revi-sion ger oss rimlig grund för våra uttalanden nedan.

Årsredovisningen har upprättats i enlig-het med årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av bolagets resultat och ställning i enlighet med god redovisnings-sed i Sverige. Koncernredovisningen har upprättats i enlighet med internationella redovisningsstandarder IFRS såsom de antagits av EU och årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av koncernens resultat och ställning. Förvaltningsberättel-sen är förenlig med årsredovisningens och koncernredovisningens övriga delar.

Vi tillstyrker att årsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget och för koncernen, dispone-rar vinsten i moderbolaget enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och beviljar styrel-sens ledamöter och verkställande direk-tören ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

7 8 A B Å n g p a n n e f ö r e n i n g e n 2 0 0 6

Bolagsstyrningsrapport för 2006

AB Ångpanneföreningen (ÅF) är ett svenskt publikt aktiebolag vars aktier är noterade på Stockholmsbörsen. ÅF styrs i enlighet med svensk bolagsrättslig lagstiftning, vilket innebär att bolagsordningen är ett centralt dokument. ÅF följer även andra tillämpliga svenska och utländska lagar och regler. ÅF följer också Stockholmsbörsens noterings-avtal, som sedan den 1 juli 2005 också omfattar Svensk kod för bolagsstyrning.

Den praktiska tillämpningen av Svensk kod för bolagsstyrning inleddes i ÅF under 2005. Denna rapport utgör inte en del av de formella årsredovisningshandlingarna och är ej granskad av bolagets revisorer.

Bolagsstämma

Kallelseförfarandet till bolagsstämman anges i bolagsordningen. Kallelse ska ske genom annonsering i Post- och Inrikes Tidningar samt i Dagens Industri. Kallelse till ordinarie bolagsstämma (årsstämma) samt kallelse till annan bolagsstämma, där fråga om ändring av bolagsordningen kommer att behandlas, ska utfärdas tidigast sex veckor och senast fyra veckor före stämman.

Kallelse till annan bolagsstämma ska utfär-das tidigast sex veckor och senast två veckor före stämman.

Vid bolagsstämman utövar aktieägarna sin rösträtt för att, i enlighet med svensk bolagsrättslig lagstiftning och ÅFs bolags-ordning, fatta beslut rörande styrelsens sammansättning och andra centrala frågor.

Aktieägare eller ombud kan rösta för fulla antalet aktier han/hon äger eller företräder vid stämman.

Årsstämma 2006 hölls i Stockholm den 27 april. 46 aktieägare var närvarande och representerade 40 procent av aktiekapitalet och 60 procent av det totala antalet röster.

Protokoll från bolagsstämma tillhandahålls aktieägare som så önskar och publiceras på bolagets hemsida.

Aktiestruktur och rösträtt

Aktier i ÅF utges i två serier, serie A och serie B. Aktie av serie A berättigar till tio röster och aktie av serie B till en röst. Alla aktier ger samma rätt till andel i bolagets tillgångar och vinst och berättigar till lika stor utdelning. För fördelning av antal aktier och röster samt aktieägarstruktur, se sid.

34–35.

Aktier av serie A kan på begäran omvand-las till aktier av serie B. Begäran om sådan omvandling ska göras skriftligen till styrelsen under perioden januari–februari. Efter beslut om omvandling anmäls detta till Bolagsverket för registrering. Omvandlingen är verkställd när registrering skett.

Styrelsens sammansättning

Styrelsen ska bestå av lägst sex och högst tio ledamöter med högst fem suppleanter som utses av bolagsstämman. De anställda är representerade i styrelsen. Styrelse-ledamöterna väljs för en period av ett år.

Under 2006 var antalet styrelseledamöter valda av bolagsstämman sju. Dessutom ingick två arbetstagarledamöter med lika många suppleanter. Verkställande direk-tören ingår inte i styrelsen.

Två av styrelseledamöterna, Magnus Grill och Lena Treschow Torell, har beroende-ställning gentemot den största aktieägaren Ångpanneföreningens Forskningsstiftelse.

En av ledamöterna, Peter Sandström, har beroendeställning gentemot aktieägaren ÅFOND samt gentemot bolaget.

Nomineringsarbetet

Ordinarie bolagsstämma 2006 beslutade att för tiden intill dess att en ny valberedning utsetts enligt mandat från nästa stämma, valberedning ska utgöras av styrelsens ord-förande jämte en representant vardera för bolagets två största aktieägare vid det tredje kvartalets utgång. Valberedningen ska utse ordförande från den röstmässigt största aktieägaren. Lämnar någon ledamot valberedningen innan dess arbete är slutfört ska, om så bedöms erforderligt, ersättare utses av samma aktieägare som utsett den avgångne ledamoten eller, om denna aktie-ägare inte längre tillhör någon av de största aktieägarna, av annan aktieägare inom gruppen av bolagets största aktieägare.

Arvode ska inte utgå till valberedningens ledamöter.

Sammansättningen av valberedningen inför årsstämman 2007 offentliggjordes den 13 oktober 2006. Valberedningen har bestått av Gunnar Svedberg, ordförande, representerande Ångpanneföreningens Forskningsstiftelse, Carl-Erik Nyquist, styrelseordförande ÅF, samt Erik Sjöström, representerande Skandia Liv.

Valberedningen hade tre sammanträden samt ett telefonmöte för arbetet med förslag till styrelse, revisorer och arvoden inför års-stämman 2007.

Styrelsens arbete

Under verksamhetsåret 2006 hade styrelsen sexton sammanträden, varav fem ordinarie och ett konstituerande sammanträde.

Styrelsens arbete omfattar främst strate-giska frågor, affärsplaner, bokslut samt större investeringar och förvärv samt andra beslut som enligt beslutsordningen ska behandlas av styrelsen. Redovisning av utveckling för bolagets verksamhet och ekonomi har varit en stående punkt på dagordningen. Vid augustisammanträdet

genomfördes ett strategiseminarium med speciell genomgång av varje affärsområde.

I samband med varje ordinarie sammanträde sker en mer ingående presentation av en verksamhet.

Andra befattningshavare i ÅF har deltagit vid sammanträden som föredragande.

Sekreterare i styrelsen har varit ÅFs infor-mationschef.

Närvarograden var 100 procent vid sju av styrelsens sammanträden. Därutöver hade Eva-Lotta Kraft och Lena Treschow Torell anmält förhinder vid två tillfällen samt Helena Skåntorp och Ulf Dinkelspiel vid ett tillfälle.

En utvärdering av styrelsens arbete genomfördes av en extern konsult.

Utvärderingen visar att styrelsearbetet fungerar väl, med bland annat gott ledar-skap och en öppen och konstruktiv dialog.

Arbetsordning

Styrelsen antog vid konstituerande styrelse-sammanträde en skriftlig arbetsordning samt skriftliga instruktioner avseende dels arbetsfördelning mellan styrelsen och verk-ställande direktören, dels information som styrelsen löpande ska erhålla. Arbetsord-ningen ska bland annat säkerställa att styrelsen får all erforderlig information.

Styrelseordföranden

Styrelsens ordförande leder styrelse arbetet och ansvarar för att styrelsens arbete är väl organiserat och bedrivs effektivt och att styrelsen fullgör sina uppgifter. Ordföranden har fortlöpande kontakter med VD för att kunna följa koncernens verksamhet och ut-veckling och företräder bolaget i ägarfrågor.

Ersättning till styrelsen

Vid bolagsstämman den 27 april 2006 beslutades om en ersättning för styrelse-arbetet 2006 på sammanlagt 975 000 kro-nor. Ordföranden erhöll 350 000 kronor och styrelseledamöter som inte är anställda i ÅF-koncernen erhöll 125 000 kronor var.

Vidare beslutades att arvode för utskotts-arbete ska utgå med 25 000 kronor till res-pektive utskottsmedlem som inte är anställd i ÅF-koncernen samt att arvode ska utgå med 50 000 kronor till revisionsutskottets ordförande. Sammanlagt utgår ersättning till styrelsen med 1 150 0000 kronor, varav 975 000 kronor för ordinarie styrelsearbete och 175 000 kronor för utskottsarbete.

Arbetstagarrepresentanter uppbär inget styrelsearvode.

Ersättningsutskott

Styrelsen utser inom sig ett ersättnings-utskott, vilket under perioden fram till 2007 års bolagsstämma består av Carl-Erik Nyquist (ordförande), Magnus Grill, Eva-Lotta Kraft samt Jan Fröjd.

Ersättningsutskottet har till uppgift att bereda frågor om ersättning och andra anställningsvillkor för verkställande direk-tören och andra ledande befattningshavare.

Till ledande befattningshavare räknas verk-ställande direktören och övriga medlemmar av ledningsgruppen.

Ersättningsutskottet sammanträdde vid fyra tillfällen.

Revisionsutskott

Styrelsen utser inom sig ett revisionsutskott, vilket under perioden fram till 2007 års bolagsstämma består av Helena Skåntorp (ordförande), Carl-Erik Nyquist och Ulf Dinkelspiel. Samtliga ledamöter är obero-ende i förhållande till ägare och bolagsled-ning. Under 2006 har utskottet haft fyra protokollförda möten. Bolagets revisor har deltagit vid årets samtliga revisionsutskotts-möten. Verkställande direktören deltar som adjungerad.

Verkställande direktör, koncernledning och staber

Styrelsen har delegerat det operativa ansva-ret för bolagets och koncernens förvaltning till bolagets verkställande direktör. Verk-ställande direktören leder verksamheten inom de ramar som styrelsen fastställt.

Styrelsen har fastställt instruktioner för arbetsfördelning mellan styrelse och verk-ställande direktör.

Verkställande direktören har utsett en ledningsgrupp som löpande ansvarar för olika delar av verksamheten. Under 2006 bestod ÅFs ledningsgrupp av divisions- och regioncheferna samt cheferna för koncern-staberna. För information om ledamöterna i koncernledningen se sida 82–83.

Koncernledningen arbetar i huvudsak med strategiska frågor och har som regel möte en gång per månad.

Affärsenheter

ÅFs affärsverksamhet är organiserad i fem divisioner som leds av divisionschef.

ÅFs organisation kännetecknas av en långtgående decentralisering, där varje enhet har stor självständighet och befogen-heter. Koncernledningens styrning av divi-sionerna sker, utöver fortlöpande kontakter, främst genom månatlig intern avrapporte-ring av divisions- och ekonomichefer.

I koncernen finns en attest- och besluts-ordning som klart reglerar vilka befogen heter som finns på varje nivå i bolaget, från den enskilde konsulten till ledningen för ÅF. De områden som regleras är exempelvis avgiv-ande av anbud, investeringar, hyres- och leasingavtal, omkostnader och garantier.

Antalet uppdrag uppgår årligen till cirka 45 000. Organisationen för ett projekt varierar med uppdragens storlek, belägen-het och komplexitet. Varje uppdrag drivs av en uppdragsledare. ÅF och dess svenska dotterbolag är certifierat och tillämpar i sin verksamhet kvalitets- och miljöledningssys-tem enligt ISO 9001:2000 och 14001:2004,

som kontinuerligt revideras av externa revi-sorer.

Fastprisuppdrag överstigande 50 000 Euro följs upp på koncernledningsnivå.

Intern kontroll

ÅFs styrelse ansvarar enligt den svenska aktiebolagslagen och Svensk kod för bolags-styrning för att ÅF har en god intern kon-troll. Styrelsen ska fortlöpande hålla sig informerad och utvärdera den interna kon-trollen.

Kollegiet för Svensk Bolagsstyrning har den 5 september 2006 beslutat om tillämp-ningsregler för 2006. Tillämptillämp-ningsreglerna ger möjlighet att inskränka rapporten till att beskriva hur den interna kontrollen, till den del den avser den finansiella rapporteringen, är organiserad utan att göra något uttalande om hur väl den fungerat och utan revisors-granskning. ÅF har valt att följa kollegiets tillämpningsregler.

Den interna kontrollen inom ÅF har utfor-mats med målet att bolagets verksamhet är effektiv och ändamålsenlig, att den finan-siella rapporteringen är tillförlitlig samt att tillämpliga lagar och förordningar efterlevs.

ÅFs metod för intern kontroll finns beskri-ven i ett ramverk som har lagts in i ÅFs redo-visningshandbok och som genom ÅFs intra-nät kommunicerats till alla berörda på svenska och engelska.

ÅF delar upp den interna kontrollen i beståndsdelarna kontrollmiljö, riskbedöm-ning, kontrollåtgärder, information och kom-munikation samt uppföljning.

Basen för den interna kontrollen utgörs av kontrollmiljön och det är kontrollmiljön som beskriver organisation, beslutsvägar, befogenheter och ansvar för den finansiella rapporteringen. För den finansiella rappor-teringen finns ett antal styrande dokument med policies, riktlinjer och manualer. Dessa återfinns i ÅFs redovisningshandbok. Check-listor som ställer ett antal kontrollfrågor avseende kontrollmiljön har besvarats av ÅFs ledning och lagts ut på ÅFs intranät.

ÅF utsätts genom sin verksamhet för olika rörelse- och finansiella risker. Det är av stor vikt att dessa risker hanteras inom de ramar som fastställts och att en riskbedömning görs i enlighet med ÅFs riktlinjer. ÅFs risker och hur dessa hanteras finns beskrivet i avsnitt Känslighetsanalys på sidorna 36–38.

Checklistor som ställer ett antal kontroll-frågor avseende riskbedömning har besva-rats av ÅFs ledning och lagts ut på intranätet.

ÅFs finansiella rapportering bygger på att ett antal kontrollåtgärder görs inom alla rapporterande enheter inom ÅF. Kontroll-åtgärder behövs för att förebygga, upp-täcka och korrigera fel och avvikelser.

Omfattande checklistor återfinns under avsnitt Kontrollåtgärder och har besvarats av rapporterande enheters ekonomiavdel-ningar. Dessa checklistor ställer ingående frågor om hur ÅF hanterar uppdrag, inköp, investeringar, personalfrågor, IT m m. Dess-utom återfinns ett stort antal frågor

avse-ende räkenskapernas och den ekonomiska rapporteringens riktighet. Varje fråga har kompletterats med en kortfattad beskriv-ning av ”best practice” inom ÅF. Bolagens ekonomiavdelningar har fått betygsätta hur man uppfyller kontrollfrågan med hänsyn till

”best practice”. Denna betyg sättning har nu gjorts av alla rapporterande enheter i Sverige samt de två största enheterna utanför Sverige.

Information och kommunikation av poli-cies, manualer och riktlinjer som gäller den finansiella rapporteringen återfinns i ÅFs redovisningshandbok. Detta är ett levande regelverk som regelbundet uppdateras vid förändring av interna regler och externa redovisningsregler. En checklista med kon-trollfrågor återfinns också inom detta område.

Uppföljning för att säkerställa kvaliteten på den interna kontrollen görs genom ÅFs lednings- och ekonomiorganisation. Informa-tion om konstaterade felaktigheter och vid-tagna åtgärder ska lämnas till närmast högre nivå. Även här finns en checklista med kontrollfrågor. Från 2007 kompletteras den interna revisionen av det svenska kvali-tetssystemet med intern revision av den interna kontrollen. Avsikten med att utöka internrevisionen är att bidra till att säker-ställa den interna kontrollen samt att revi-dera de delar av verksamheten som idag inte omfattas av Verksamhetssystemets internrevision.

Styrelsen beslutade under 2006 att inrätta en funktion för intern revision. Intern-revisorn, som är direkt underställd verkstäl-lande direktören, rapporterar iakttagelser och avvikelser till Revisionsutskottet.

Prioriterade områden för internrevisionen kommer att vara fastprisuppdrag, kassa-flöde, förvärv, anställningsärenden och attestregler.

Revisorer

Revisorer utses av bolagsstämman var fjärde år. Bo Ribers och Björn Flink med suppleanterna Roland Nilsson och Anders Malmeby, KPMG valdes av ordinarie bolags-stämma 2003 till bolagets revisorer intill ordinarie bolagsstämma 2007.

KPMG genomför revisionen i ÅF samt i samtliga dotterbolag. Revision av bokslut görs för perioden januari-september, så kallad ”hard close”, samt vid årsbokslutet.

Därvid sker också en revision av interna rutiner och kontrollsystem. Granskning av årsbokslut och årsredovisning görs under januari-februari. Revisorerna har under 2006 rapporterat till hela styrelsen vid ett tillfälle och därutöver till koncernchefen vid två tillfällen. De har också deltagit vid revi-sionsutskottets sammanträden.

ÅF har utöver revisionsuppdraget använt KPMG för konsultationer inom skatteområdet, i redovisningsfrågor, för utredning i sam-band med större projekt såsom förvärv.

Storleken av till revisorerna betalda ersätt-ningar framgår av not 10.

B o l a g s s t y r n i n g s r a p p o r t

8 0 A B Å n g p a n n e f ö r e n i n g e n 2 0 0 6

Styrelse

Ulf Dinkelspiel, Lena Treschow Torell, Peter Sandström

Helena Skåntorp, Carl-Erik Nyquist, Eva-Lotta Kraft

Cecilia Axelsson, Daniel Westman, Jan Fröjd Ulf Dinkelspiel, Lena Treschow Torell, Peter Sandström

Eva Lindén, Magnus Grill

Eva Lindén

Född 1961, civilingenjör.

Personalrepresentant i AB Ångpanneföreningen sedan 2005.

Verksam inom division Infrastruktur.

Aktier: 0 st

Konvertibler: 51 600 kr motsvarande 600 aktier

Carl-Erik Nyquist

Född 1936, civilingenjör. Tidigare VD för Vattenfall AB. Styrelseledamot och styrelseordförande i AB Ångpanneföreningen sedan 2002.

Styrelseledamot i Vitec AB och Wireless Maingate AB. Ledamot av Ingen jörsvetenskapsakademien, IVA och avd.ordf. Kungl. Krigsveten-skapsakademien.

Aktier: 3 000 st.

Peter Sandström

Född 1948, civilingenjör. Styrelseledamot i AB Ångpanneföreningen sedan 2002. Styrelseordförande i stiftelsen ÅFOND. Verksam inom division System.

Aktier: 440 st Konvertibler: 0 st

Helena Skåntorp

Född 1960, civilekonom. VD och koncernchef SBC (Sveriges Bostadsrätts Centrum AB). Styrelseledamot i AB Ångpanneföreningen sedan 2002. Styrelseledamot i Mekonomen AB och Hemtex AB.

Aktier: 0 st

Lena Treschow Torell

Född 1946, professor vid Chalmers Tekniska Högskola. VD Ingenjörs-vetenskapsakademien, IVA. Styrelseledamot i AB Ångpanneföreningen sedan 2006. Styrelseledamot i Saab AB, Gambro AB, Micronic Laser System AB och IRECO Holding AB.

Aktier: 0 st

Daniel Westman

Född 1973, ingenjör. Personalrepresentant (suppleant) i AB Ångpanneföreningen sedan 2006. Verksam inom division Kontroll.

Aktier: 0 st Konvertibler: 0 st Cecilia Axelsson

Född 1979, civilingenjör.

Personalrepresentant (suppleant) i AB Ångpanneföreningen sedan 2005.

Verksam inom division Infrastruktur.

Aktier: 4 st Konvertibler: 0 st

Ulf Dinkelspiel

Född 1939, civilekonom HHS.

Ambassadör, E. Öhman j:or AB.

Styrelseledamot i AB Ångpanneföreningen sedan 2004.

Styrelseordförande i Landshypotek AB, Sveriges Allmänna Hypoteksbank, Springtime AB, Stiftelsen Sverige i Europa och Föreningen Svenskar i Världen.

Vice ordförande i Kungliga Tekniska Högskolan och ICC Sverige.

Styrelseledamot i E. Öhman j:or AB, Nordnet AB, Premiefinans AB och Bockholmen Hav och Restaurang AB.

Ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA Aktier: 16 500 st

Jan Fröjd

Född 1956, konstruktör kommunikations- och säkerhetssystem.

Personalrepresentant i AB Ångpanneföreningen sedan 2000.

Verksam inom division Infrastruktur.

Aktier: 0 st Konvertibler: 0 st

Magnus Grill

Född 1945, civilekonom. VD Öresundskraft AB.

Styrelseledamot i AB Ångpanneföreningen sedan 2002.

Vice ordförande i Ångpanneföreningens Forskningsstiftelse sedan 2002. Styrelseordförande i VÄRMEK (Svenska Värmeverkens Ekonomiska Förening), SweHeat (Swedish Council for District Heating) och Sveriges Miljöteknikråd – Swentec. Styrelseledamot i Elforsk AB.

Aktier: 250 st

Eva-Lotta Kraft

Född 1951, civilingenjör, MBA. Styrelseledamot i AB Ångpanneföreningen sedan 2002. Styrelseledamot i Munters AB och Karlstad Universitet.

Aktier: 4 000 st.

S t y r e l s e

8 2 A B Å n g p a n n e f ö r e n i n g e n 2 0 0 6

Koncernledning

Per Magnusson, Gunilla Fladvad, Åke Rosenius

Viktor Svensson, Jonas Wiström, Eero Auranne

Jörgen Backersgård, Anders Gabrielsson

Karl-Anders Eriksson, Johan Olsson

Johan Olsson

Civilingenjör, divisionschef System Född 1956, anställd 2005 Aktier: 3 752 st

Konvertibler: 997 600 kr motsvarande 11 600 aktier

Åke Rosenius

Ingenjör, divisionschef Infrastruktur Född 1957, anställd 1994 Aktier: 0 st

Konvertibler: 688 000 kr motsvarande 8 000 aktier

Viktor Svensson

Civilekonom, informationschef Född 1975, anställd 2003 Aktier: 2 000 st

Konvertibler: 688 000 kr motsvarande 8 000 aktier

Jonas Wiström

Civilingenjör, VD och koncernchef Född 1960, anställd 2002.

Aktier: 4 000 st

Konvertibler: 997 600 kr motsvarande 11 600 aktier Eero Auranne

Civilingenjör, divisionschef Process Född 1959, anställd 2006 Aktier: 0 st

Konvertibler: 0 st

Jörgen Backersgård

Civilingenjör, divisionschef Kontroll Född 1964, anställd 1998 Aktier: 260 st

Konvertibler: 516 000 kr motsvarande 6 000 aktier

Karl-Anders Eriksson

Civilekonom, chef Juridik och Affärssystem Född 1950, anställd 1988

Aktier: 1 357 st

Konvertibler: 688 000 kr motsvarande 8 000 aktier

Gunilla Fladvad

Informatör DIHM, VD-assistent Född 1947, anställd 1979 Aktier: 0 st

Konvertibler: 430 000 kr motsvarande 5 000 aktier

Anders Gabrielsson Civilekonom, ekonomidirektör Född 1948, anställd 1980 Aktier: 1 250 st

Konvertibler: 688 000 kr motsvarande 8 000 aktier

Per Magnusson

Ingenjör, divisionschef Engineering Född 1954, anställd 2006 Aktier: 0 st

Konvertibler: 0 st

K o n c e r n l e d n i n g

8 4 A B Å n g p a n n e f ö r e n i n g e n 2 0 0 6

Related documents