• No results found

Samrådsremiss för anläggning av E16 delen förbi Yttermalung i Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

Trafikverket Region Mitt har tagit fram ett samrådsunderlag for ett utökat utredningsområde för ny lokalisering av Ei6 förbi Yttermalung. Underlaget kompletterar den tidigare framtagna förstudien från 2007. Området sträcker sig från gamla förstudieomrädet norr om Lugnet via en befintlig planskild bro över Västerdalsbanan fram till strax söder om Holarna.

Samrådet syftar till att ge och fä information. Syftet är att allmänheten såväl som myndigheter och organisationer ska kunna bidra med sin kunskap om förhållanden som är viktiga att ta hansyn till i arbetet. Efter denna remiss arbetar vi vidare med handlingarna med stöd av inkomna synpunkter.

Vi vill få in synpunkter och yttranden på samrådsunderlaget senast 2016-05-23. Synpunkter skickas Hl!

investeringsprojekt@trafikverkct.se eller Trafikverket, Ärendemottagningen, Investering, Box S10,78128 Borlänge.

Handlingen finns tillgänglig på Trafikverkets webbplats www.trafikverket.se/ei6-forbi-ytteraialung under tiden 2016-05-04-05-18.

Vid eventuella frågor kontaktas Åsa Bergqvist, projektledare, 010-124 3186 eller Patrick Svärd, projektingenjör, 010-123 64 04.

Med vänlig hälsning

54

Åsa Bergqvist, projektledare

Bilagor:

E16 Yttermalung 2016-05-02

Sändiista för kompletterande samrådsunderlag

Bilaga

Länsstyrelsen i Dalarnas län Malung-Salens kommun Region Dalarna

Dalatrafik Försvarsmakten Skogsstyrelsen Dalarna Sveriges Åkeriföretag Mitt Malungs Räddningstjänst

Naturskyddsföreningen Malung-Sälen Ellevio AB (Fd Fortum)

Skanova, Nätplanering och Förvaltning Vatten och avfall i Malung-Sälen AB (Varnas) Yttermalungs Camping & Malungs Äventyr Dalarna Lugnet Hotell AB

s

Malung-Sälens kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Sammanträdesdatum sida

BYGGNADSNÄMNDEN 2016-03-23 23

Änfcorrr

Bn § 22

Dnr: ÖVR.2016.123 Z016-Q5" 13

Lokala trafikföreskrifter » S g J I S H g r

Byggnadsnämndens beslut

Byggnadsnämnden begär omprövning av beslut gällande ansvar för de lokala T rafikföreskriftema.

Beskrivning av ärendet

Ansvaret för de lokala trafikföreskrifterna har tidigare iegat på kommunkansliet och utredningssekreteraren. När utredningssekreteraren gick i pension 2015-02-01 blev det en aktuell fråga som behövde lösas. Kommunchefen skickade ut en begäran till fyra olika ansvarsställen som kunde vara aktuella för uppdraget om att kortfattat motivera

varför/varför inte den egna enheten kan vara ansvarsställe avseende lokala trafikföreskrifter. Begäran skickades till:

- Gata/park inom Service- & teknik - Nämndskansliet inom Service- & teknik

- Kollektivtrafikplaneraren inom Näringslivsenheten (NLE) - Planenheten inom Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret skickade in sin motivering, se motivering daterad 2014-12-09.

Enligt den motiveringen ansåg stadsbyggnadskontoret att ansvaret borde ligga på Service- och teknikförvaitningen och Gata/Park där kompetensen finns.

Stadsbyggnadskontoret anser sig saknar nödvändig kompetens och kan inte handlägga dessa ärenden om inte lämplig person med den kompetensen anställs. De handläggare som idag arbetar på stadsbyggnadskontoret handlägger ärenden enligt Plan- och bygglagen, vilket inte har någon koppling till lokala trafikföreskrifter. Den erfarenhet som byggnadsinspektörerna respektive arkitekterna har av trafikplanering är av annan karaktär, och omfattar mera översiktliga planeringsfrågor samt praktiska frågor i

samband med handläggning av planer och lovhantering, såsom hantering av till exempel utfarter, busshållplatser, parkeringar och rondeller samt samråd med trafikverket.

Efter inlämnade motiveringar fattades beslutet att lägga ansvaret på

stadsbyggnadskontoret och fram tiil nu har stadsarkitekten handlagt dessa ärenden efter bästa möjliga förmåga. Det har varit en provisorisk lösning som nu måste åtgärdas. Det har inte varit möjligt att lägga uppdraget på någon annan handläggare eftersom

kompetens saknas inom området.

I dagsläget hanteras fler ärenden än någonsin både när det gäller bygglov och

detaljplaner samtidigt som kontoret är underbemannat. För närvarande är stadsarkitekten ensam handläggare av både detaljplaner och översiktplaner på grund av vakanta tjänster som pianarkitekt. Det är inte rimligt att iägga ansvaret för de lokala trafikföreskrifterna på en stadsarkitekt vars kompetens behövs i större utsträckning inom planläggning.

Stadsbyggnadskontoret anser fortfarande att ansvaret ska ligga på Service- och teknik och önskar omprövning av beslutet. Ansvaret förde lokala trafikföreskrifterna bör ligga på den förvaltning som har kunskap inom området samt har den direkta kopplingen till dessa

frågor.

Justerare Utdragsbestyrkaride

3

Malung-Salens kommun

SAMIVIANTRÄDESPROTOKOLL

BYGGNADSNÄMNDEN

Sammanträdesdatum

2016-03-23 Sida

24

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen anser att det inte är möjligt att fortsättningsvis ta på sig detta ansvar även om kontoret blir fulibemannat, men kan vid behov vara delaktig i detta arbete.

Dagens sammanträde

Förvaltningschefen redogör för ärendet.

Ordföranden finner att byggnadsnämnden beslutar att bifalla tjänsteutlåtandets förslag till beslut.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande daterat 2016-03-21 Motivering daterad 2014-12-09 Skickas till

Kommunstyrelsen

Justerare

f j få"

Utdragsbestyrkande

!*£§? Maluna-Sälens kommun

Tjänsteutiåtande Datum: 2016-05-17

Tjänsteställe: KFV

Handläggare: Tobias Birgersson

E-postadress: tobias.birgersson@malung-salen.se Telefonnr: 0280-18120

Mottagare: Kommunstyrelsen

Diarienr: KS/2016:267

Förstärkt månadsprognos - april Förslag till beslut

1. Rapporten är mottagen.

2. Förvaltningar och verksamheter som redovisar prognostiserade överskridanden uppmanas att vidta insatser och åtgärder i syfte att bedriva verksamheterna i överensstämmelse med de av kommunfullmäktige fastställda ekonomiska ramarna.

3. Samtliga förvaltningar och verksamheter uppmanas fullgöra uppdragen enligt kommunstyrelsens uppföljningsanvisningar för 2016.

Beskrivning av ärendet Sammanfattning

Enligt den fastställda uppföljningsprocessen ska samtliga förvaltningar och koncernbolag senast den 16 maj lämna in den förstärkta månadsprognosen till ekonomikontoret angående aktuellt ekonomiskt utfall, en prognos för året och kommentarer gällande viktiga händelser, personal och framtid.

Kommunens prognos per sista april pekar på ett underskott på cirka 12,3 mkr inklusive markenheten som prognostiserar ett positivt resultat på 18 mkr.

Prognosen exklusive markenheten visar på ett underskott på 30,3 mkr.

Verksamheternas samlade prognos visar på ett underskott på cirka 40,8 mkr mot budgeten medan finansförvaltningen med skatteintäkter och statsbidrag prognostiserar ett överskott på cirka 10,5 mkr som beror på ett trendbrott i befolkningsutvecklingen. Befolkningen ökade med 67 invånare istället för som tidigare år där det minskat med cirka 100 invånare per år.

Kommunen har inte gjort någon nyupplåning under året och har nu ca 370 mkr i iån. Cirka 132 mkr avser VAMAS, där en revers till bolaget har upprättats.

Kassalikviditeten ligger på 75% och är 3% lägre än vid årsskiftet.

Koncernens prognos visar på ett överskott på 5,4 mkr men ett underskott mot budget med 18,4 mkr och beror främst på kommunens stora prognostiserade underskott. Malungs Elverk AB (74 %) prognostiserar ett positivt resultat på cirka 19 mkr för kommunens del vilket är 9 mkr mer än föregående år. VAMAS prognostiserar ett lite överskott medan de övriga bolag prognostiserar enligt budgeten.

Ytterligare rapporteringstillfällen avseende månadsprognos under året blir per, juli (delårsrapport inklusive koncernbolagen), september och november.

Beslutsunderlag

Förstärkt månadsprognos april 2016

• L-k.-: i'o- ?'< Mak!'";.} ; Tin 02S;.i- i 8 i 00 Huv: 02.80 09 • v. -i i --ii ! - : v.

^amffi«SÄS^Å^tyĮŻs«^8ssss

Related documents