• No results found

Den regionala styrgruppen för VO-College bildades i december 2009. Vid den första träffen för regional styrgrupp som var i februari 2010 definierades flera olika huvudområden som prioriterades.

I samband med det bildades fyra arbetsgrupper inom områdena handledarutbildning, validering, kvalitetssäkring av APL samt baskompetens (se ovan).

De aktuella arbetsgrupperna som då bildades har under den här perioden mer eller mindre funnit sin tillhörighet och fortsatt att utveckla arbetet.

Grundtanken med Vård- och omsorgscollege är att utbildningen ska formas utifrån arbetsgivarnas nuvarande och framtida behov och krav.

Det i sin tur kräver en tydlig samverkan mellan arbetsgivare och utbildare.

Genom samverkan lär vi av varandra och omvärldsbevakar på ett annat sätt. I styruppen för VO-College är företrädare för arbetsgivarna i majoritet. Det är viktigt att representanter från både arbetsgivarna och utbildningsanordnarna är aktiva i styrgruppen. Styrgruppens ansvar är att säkerhetsställa att utbildningarna och branschbehoven går hand i hand.

2.1 Hur tänker vi arbeta med vår egen samverkan

Det viktiga är att diskutera/stärka varje parts betydelse och ansvar för regionalt

utvecklingsarbete inom Vård- och omsorgscollege. Detta kan bland annat ske genom att varje regionalt och lokalt VO-Collegemöte har en stående punkt som tar upp samverkan.

Idag distribueras minnesanteckningar ut från regional styrgrupp till representanter för fortsatt information till de lokala styrgrupperna.

Processledaren informerar regional styrgrupp samt sköter omvärldsbevakningen från den nationella nivån. På dagordningen vid varje regionalt möte lämnas även information om vad som hänt i de lokala styrgrupperna.

Målet är också att de lokala styrgrupperna bjuds in till ett gemensamt möte under året. Till mötet i år (2014) är företrädare från Föreningen för VO-College inbjudna.

2.2 Organisation

Från 2015 finns Vård- och omsorgscollege Sörmland idag organisatoriskt under NSV nämnden (Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård). Den regionala

styrgruppen leder och samordnar arbetet på övergripande nivå. En regional processledare finns

på 50 procent vilket finansieras av NSV-nämnden. Processledaren har till uppgift att stödja, driva och samordna de regionala frågorna.

2.2.1 Den regionala styrgruppen

Deltagarna i den regionala styrgruppen arbetar på en strategisk nivå och skapar förutsättningar för regional samordning där det är gynnsamt för målsättningarna och underlättar arbetet på den lokala nivån.

Den regionala styrgruppen har i uppdrag att verka såväl kort- som långsiktigt för regionen.

Den regionala styrgruppen ska även

 kanalisera och stödja behov och utvecklingsidéer från deltagande aktörer i regionen.

 ta beslut om och godkänna resultat från regionala arbetsgrupper och om regionala frågor.

 vara garantin för att Vård- och omsorgscollege Sörmland håller de nationella kriterierna för Vård- och omsorgscollege.

 sprida information om aktuella kurser, konferenser, kompetensförsörjningsfrågor, utredningar, litteratur, artiklar m m.

I styrgruppen ingår det representanter från följande organisationer:

 Landstinget Sörmland

 Nyköpings kommun (representerar även Trosa och Oxelösunds kommun).

 Eskilstuna kommun

 Katrineholms kommun (representerar även Vingåker och Flens kommun)

 Strängnäs kommun

 Vision, Nyköpings kommun

 Vision, Landstinget Sörmland

 Arbetsförmedlingen

 Kommunal, kommun och landsting

 Mälardalens högskola

 Regionförbudet Sörmland

Varje kommun/kommuner representeras av en representant från utbildning respektive arbetsgivarsidan.

Den regionala procesledaren ingår i styrgruppen, bereder ärenden, upprättar tillsammans med regional ordförande dagordning och skriver minnesanteckningar från sammanträdena.

Dagordningen för den regionala styrgruppens sammanträden skickas ut ca tio dagar innan mötet. Ledamötena har också möjlighet att anmäla ärenden före styrgruppsmötet. Protokoll från regionala styrgruppsmötena skickas ut efter en vecka till ledamötena. Eftersom ledamöter från de lokala styrgrupperna finns representerade i regional styrgrupp kan information även

ges muntligt vid de lokala styrgruppsmötena.

Ordförande för den regionala styrgruppen representeras av Landstinget Sörmland.

2.3 Regional samordning och finansiering

Regionförbundet Sörmland ställdes tidigare inför ett ställningstagande om en långsiktlig satsning på VO-College. Mälardalens högskola fick i uppdrag av Regionförbundet att genomföra en förstudie om VO-College Sörmland. Huvudsakliga syftet med förstudien och dess slutrapport var att kunna presentera förslag på hur den långsiktliga finansieringen för VO-College Sörmland kan lösas. I slutrapporten som Regionförbundet Sörmland förmedlade i augusti 2014 föreslås att finansieringen sker av regional processledare om minst 50 procent och att en finansieringsmodell som bygger på samtliga medverkande aktörer som kommuner samt landsting är med och bidrar till finansieringen, lämpligen utifrån invånarantal. Under 2015 kommer finansieringen att skötas inom nämndens budgeterande verksamhet.

2.3.1 Det regionala samarbetets sammansättning

Positivt för det regionala samarbetet är att så många för VO-College betydelsefulla aktörer är representerade och aktiva. I den regionala styrgruppen finns representation från både

utbildningssidan, fackförbund och från arbetsgivarna.

2.3.2 Arbetsgivare och utbildningsanordnare

De utbildningsanordnare som ingår i VO-College Sörmland är:

 Nyköpings gymnasium, Vård- och omsorgsprogrammet inklusive lärlingsutbildning

 Ellwynska skolan, Vård- och omsorgsprogrammet inklusive lärlings-och vuxenutbildning Katrineholm

 Rinmangymnasiet, Vård- och omsorgsprogrammet, Eskilstuna

 Kommunala vuxenutbildningen, Campus Nyköping

 Kommunal vuxenutbildningen, Campus Oxelösund

 Medlearn vuxenutbildning, Eskilstuna, Södra länsdelen samt KFV-regionen (Katrineholm, Flen Vingåker)

 Mälardalens högskola

 YH utbildning till Medicinsk sekreterare, stödpedagog och behandlingspedagog.

Efter den regionala certifieringen 2011 har Medlearn tillkommit som ny lokal part.

Strängnäs kommer att lämna in en ansökan om lokalt VO-College våren 2015.

Arbetslivets aktörer är:

 Kommunerna Flen, Vingåker, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, Trosa, Strängnäs och Eskilstuna

 Landstinget Sörmland

 Kommunal Sörmland

 Vision

 Arbetsförmedling Regional aktör

 Regionförbundet Sörmland

2.3.3 Mälardalens högskola

Mälardalens högskola har upprättat förnyad avsiktsförklaring i vilket högskolan ställer sig bakom konceptet för Vård- och omsorgscollege och högskolan avser på olika sätt att medverka i arbetet.

Behovet av att kunna rekrytera högskoleutbildad personal såväl inom kommunal- som landstingsverksamhet kommer att öka.

Samverkan och regional planering med högskolan är central för den framtida

personalförsörjningen. Mälardalens högskola bedriver även forskning och de erbjuder såväl fristående kurser som utbildningsprogram på grund och avancerad nivå, vilka leder till yrkesexamina och/eller generell examen.

Samråd sker mellan kommun och landsting samt Mälardalens högskola i frågor gällande behov av utbildning, utbildningsinnehåll, utbildningsdimensionering, möjlighet att erbjuda praktikplatser, handledarkompetens mm. Avtal finns upprättade gällande VFU

(verksamhetsförlagd utbildning) inom högskoleprogrammen.

Landstinget Sörmland har sen tidigare ett IT- system (KLIPP) som är ett hjälpmedel för VFU-placeringar och där samarbetet sker med Mälardalens högskola. IT-systemet ger en

lätthanterlig och översiktlig bild av tillgång till adekvata platser och tider för praktiksamordning.

Via landstinget Sörmland har även kommuner i Sörmland kunnat få tillgångtill KLIPP via den nyttjandeerätt som landstinget äger.

2.3.4 Kommunal Södermanland

Utbildning och utveckling är mycket viktig fråga för Kommunal. Kommunal anser att yrket behöver stärkas och vidareutvecklas för nyutbildade och redan utbildade undersköteskor.

Kommunal Sörmland har en god representation i alla lokala styrgrupper och regional styrgrupp. Kommunal är en viktig aktör i VO-College. Flera av Kommunals representanter arbetar själva som undersköterskor eller vårdare i sina respektive kommuner och de ser det

som en stryka att kunna se den nyanserad bild av de behov som kan finnas i arbestlivet.

2.3.5 Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen (AF) är den största aktören i Södermanlands län inom

kompetensförsörjning och är mycket betydelsefulla i samarbetet inom VO-College.

AF var med vid starten av regionalt VO-College men valde sedan regionalt (ej lokalt) att vara adjungerade.

Fr o m hösten 2013 är man åter med på ordinarie styrgruppsmötena. AF kan bland annat bidra med statistik, informera om arbetsmarknadsutbildningar och satsningar.

2.3.6 Regional utveckling

I Sörmland precis som i andra län pågår etablerandet av en regional kompetensplattform.

Arbetet utgår ifrån de politiskt antagna prioriteringarna i mål 1, i den regionala utvecklingsplanen. (Källa: Sörmlandsstrategin 2020). 2013 tillsatte regionstyrelsen för

Regionförbundet Sörmland en beredning för kompetensfrågor som består av sju politiker från regionstyrelsen och som har i uppdrag att på regional nivå bygga upp ökad kunskap, underlätta erfarenhetsutbyte och initiera olika insatser inom kompetensområdet.

Beredningen arbetar bl. a med att se över bristen på kompetent arbetskraft inom teknik, naturvetenskap- och vård och omsorgsområdet. Slutrapport och förslag på insatser levereras under hösten 2014. Inom ramen för arbetet med kompetensplattformen har Regionförbundet ett samverkansprojekt med Västmanlands län kring yrkeshögskoleutbildningar, kallat Yrkeshögskolan Mälardalen. Samarbetet syftar till att öka antalet YH-utbildningar i de två länen och underlätta för länets arbetsgivare att få tag på rätt kompetens.

Inom kompetensplattformen arbetar Regionförbudet också med att höja kvaliteten på studie- och yrkesvägledningen i länet genom att stärka studie- och yrkesvägledarna i sin roll och synliggöra frågan som en del i det strategiska utvecklingsarbetet i skolan. Initiativ till utökad arbetsmarknadskunskap för skolungdomar har tagits av Regionförbundet under 2014. Syftet är att verka för att skolungdomar ges möjlighet att fatta mer medvetna beslut om sina framtida val av utbildning och yrke.

Landstinget Sörmland har genom att bekosta avtal sett till att arbetsmarknadskunskap innefattar vård- och omsorgssektorn från och med 2015.

Kompetensplattformen har vidare ett samverkansavtal med Mälardalens högskola inom skolutveckling som 2014 handlar om utbildningsinsatser riktade till lärare inom

entreprenöriellt lärande och nyanländas lärande.

Regionförbundet Sörmland har av Tillväxtverket tilldelats 2 mnkr för att arbeta med Attraktiv arbetsgivare vård och omsorg, vilket ska bedrivas som projekt under 2015-2016, och där vissa

delar sammanfaller med uppdraget för VO-College.

Alla aktörer inom VO-College Sörmland är engagerade i många olika konstellationer och nätverk som involverar vård- och omsorgsperspektivet utöver att man även är representerad i regional och lokal styrgrupp.

Framgent är det av vikt att samla krafterna inom VO-College Sörmland för att undvika parallella processer och ett splittrat arbetssätt i ambition om att inom länet stärka

kompetensutvecklingen inom vård och omsorg och höja status på såväl utbildning, yrken och verksamhet. Regional styrgrupp behöver stärka sin funktion och ta ett bredare ansvar för utvecklingen både regionalt men även lokalt. Arbetsgrupper behöver komma igång inom de områden som ännu inte påbörjats. Vi måste hitta bra former för fortsatt marknadsföring och göra VO-College mer känt ute i verksamheterna.

I arbetsgrupperna bör det som idag finnas en bred representation från arbetsgivare och utbildningsanordnare. Målstyrt arbete med utarbetad kommunikations- och

marknadsföringsplan som bedrivs med tryggad finansiering är vägen framåt.

Uppstart av arbetsgrupper gäller även på det lokala planet.

Idag träffas regional styrgrupp ca fyra ggr/år. Däremellan finns det möjlighet för riktade träffar för de olika arbetsgrupperna. Regional processledare har påbörjat ett arbete med deltagande vid de lokala styrgruppsmötena.

Related documents