• No results found

Regional biblioteksplan 2021-2024

4. Övrig samverkan

5.1.4 Stödjande strukturer

• stödja biblioteken i strävan efter fördjupad samverkan. Det kan ske genom utredningar, analyser, statistik med mera.

• processleda arbetsgrupper och nätverk så att biblioteken tillsammans kan uppfylla kraven i bibliotekslagen.

• leda och förbereda bibliotekschefsmöten så att chefer kan fatta beslut som för en fördjupad samverkan framåt.

• stödja biblioteken i arbetet med framtagandet och uppföljningen av biblioteksplaner.

• stödja gemensamma utvecklingsprojekt.

Målbilden för detta insatsområde mer resurser till kärnverksamhet och stärkt samlad kompetens då många frågor och problem kan lösas tillsammans via arbetsgrupper eller gemensamma upphandlingar och avtal. Ett exempel är ett gemensamt medietransportavtal mellan Kalmar län och Blekinge/Kronoberg.

5.1.5 Kommunikation

• stödja biblioteken i att ta strategier och metoder för marknadsföring som ska leda till att biblioteken ses som en självklar mötesplats och samhällsresurs.

• samordna länsgemensamma kampanjer.

Målbilden är att öka besöksantal (fysiskt och digitalt) och nyttjande av bibliotekens tjänster.

Handlingsplan/införandeplan

Ange rubrik här.

Dokument-id: Ange text här Version: Ange text här Giltighetstid: ÅÅÅÅ-MM-DD - ÅÅÅÅ-MM-DD

6. Bilagor

6.1 Bibliotekslagen

6.2 Lag om nationella minoriteter och minoritetsspråk (2009:724) Språklag (2009:600) 6.3 Lag om Förenta nationers konvention om barns rättigheter (2018:1197)

6.4 Klimat att växa i | Regional utvecklingsstrategi för Kalmar län 2030 6.5 Kultur att växa i | Kulturplan Kalmar län 2022

Y’’‡–„”‡˜Ǧ¡˜ƒ†‡„—••Š¤ŽŽ’Žƒ–•ƒ„‡–›†ƒǨ

Till Lärandenämnden, Nybro kommun, Utbildningsnämnden, Kalmar kommun och Förbundsdirektionen Kalmarsunds gymnasieförbund.

Detta är en berättelse om vad busshållplatsen Ormestorp, Rockneby betyder för två familjer som bor i närheten av Rugstorp. Det är en hållplats i en vägkorsning till synes mitt i skogen; en röd busskur med vita och gröna hjärtan på, en hållplatskylt och intill står två postlådor. Dagen före terminens början upptäcker vi att skolbussen, efter beslut av Kalmar kommun, denna termin ska vända i Böle, åtta (8) kilometer innan ”vår” hållplats. Helt utan förvarning!

En familj bor i Nybro kommun, vi har två ungdomar som precis börjat sjunde och nionde klass på en skola i Kalmar kommun. De har gått i skola i Kalmar kommun sedan 2016 då skolan i Bäckebo stängdes. För familjen, där föräldrarna jobbar i Kalmar, var skola i Alsterbro, 2,5 mil åt ”fel” håll inte något alternativ. Andra familjen bor i Kalmar kommun och har en ungdom som börjat andra året på gymnasium i Kalmar.

Vi är medvetna om att kommunen inte har skyldighet att ordna skolskjuts för gymnasieelever och att vi som valt att ha våra barn i skola i annan kommun inte har rätt till skolskjuts men vi vill berätta hur detta beslut påverkar våra familjer och hur det påverkar andra som bor i bygden och har barn som ännu inte börjat skolan. Och hur det påverkar hur attraktivt det är att bo på landsbygden.

För ena familjen innebär det att storebror detta läsår får ta ansvar för att ta med sin syster i

moppebilen och köra 2 mil till Rockneby varje dag. Vi hoppas innerligt att det inte bli mycket snö för då är det inte säkert på den kurviga vägen med mycket tunga lastbilar. Hur det ska lösas nästa år när de har olika tider i skolan är oklart. För andra familjen finns just ni ingen lösning annat än cykel 8 km.

För oss som bor på landsbygden och dessutom bor i ytterkanterna av respektive kommun är skolskjutsen oerhört betydelsefull. Att skolkommunen inte betalar busskort kan vi förstå. (Förra terminen fick lillasyster busskort från Nybro kommun efter uppgörelsen som Kalmar och Nybro gjorde, det var bra!) Men vaem tar ansvaret när det inte ens finns någon buss att åka med?

Detta är ett mycket konkret och tydligt exempel på att pratet om en levande landsbygd bara är just prat. För de andra barnfamiljer som bor här innebär det att man måste ha sina barn i skola i Alsterbro och om man jobbar i Kalmar, vilket många gör, måste åka 5 mil extra varje dag för att hämta dem på fritids jämfört med om möjligheten att välja skola i annan kommun fanns, i praktiken. Om detta hörn av Kalmar respektive Nybro kommun ska fortsättas att utvecklas måste det finnas någon form av skolskjuts.

Ett lite beslut som får stora konsekvenser!

Två familjer på landsbygden

Iréne Jonsson

Ämne: VB: Öppet brev till Utbildningsnämnden

Från: Anna‐Stina Örnerstig <anna‐stina.ornerstig@kalmar.se>  

Skickat: den 25 augusti 2020 14:06  Till:  

Ämne: Sv: Öppet brev till Utbildningsnämnden   

Hej,   

Tack för ditt brev som vi har tagit till oss. Nedan svar är utifrån Utbildningsnämnden verksamhetsområde (Kalmar  kommun och elever i grundskola). Jag skickar vårt svar till den mejladress som brevet kom ifrån och jag hoppas att  det når rätt mottagare. 

 

Ansvar för att tillhandahålla skolskjuts i grundskolan är reglerat i skollag. Utgångspunkten är avståndet mellan  elevens folkbokföringsadress och placeringsskola i det skolområde som eleven tillhör.  

Av Kalmar kommun via Utbildningsnämnden har Kalmar Länstrafik fått i uppdrag att ta fram skolskjutslinjer inom  varje skolområde med lämpliga hållplatser för de elever som uppfyller km‐avstånden för att få skolskjuts till sin  placeringsskola (inom sin hemkommun). Inför varje läsår justeras linjesträckningen och hållplatser utifrån aktuellt  läsårs elever, nyss påbörjat läsår så finns det inget elevunderlag att ordna skolskjuts för vid den aktuella hållplatsen. 

Tidigare skolskjutslinje var öppen även för andra att åka med och det är ju den som ni har nyttjat och när 

elevunderlaget för skolskjuts till grundskolan försvinner så innebär det att skolskjutsbussen läggs ner och ni drabbas  på ett olyckligt sätt av detta. 

 

Att man som i ert fall hamnar i kläm då man bor vid kommungränsen i en annan kommun är bara att beklaga, men  det är inget som Utbildningsnämnden i Kalmar kan ta ansvar för. I er beskrivna situation så har ni behov av en  fungerande linjetrafik och denna ligger inom Kalmar Länstrafiks ansvar. 

 

Med vänlig hälsning Anna-Stina Örnerstig

Administrativ chef tfn. 0480-45 30 69 

anna-stina.ornerstig@kalmar.se

Kalmar kommun│Utbildningsförvaltningen Box 951│391 29 Kalmar 

www.kalmar.se

 

Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

1 (8)

Tid

Måndagen den 24 augusti kl.13:00-15:45 Plats

Utbildningsförvaltningens sammanträdesrum Närvarande

Mats Linde, förvaltningschef Emad Soukiyh, verksamhetschef

Anna-Stina Örnerstig, administrativ chef Gustav Jonsson, Lärarförbundet

Pia Ihse, Lärarförbundet skolledare Daniel Jonesjö, Lärarnas Riksförbund Lars Selin, Lärarnas Riksförbund, § 1-11 Sofie Andersson, Vision

Sofie Holmér, Kommunal Lena Olsson, Kommunal

Ulf Nilsson, Sveriges Skolledarförbund Åsa Wenell, Sveriges Skolledarförbund Underskrifter

...

Iréne Jonsson, sekreterare

...

Mats Linde, ordförande

...

Åsa Wenell, justerare

§ 1

Godkännande av dagordning

Utsänd kallelse, jämte fem övriga frågor, godkänns som dagordning för sammanträdet.

§ 2

Föregående protokoll

Centrala samverkansgruppen har inga synpunkter på protokollet från den 15 juni

Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

2 (8)

§ 3

Frisknärvaro- och sjukfrånvarostatistik

Frisknärvaro- och sjukfrånvarostatistiken för maj och juni 2020 är utskickad till cen-trala samverkansgruppens representanter.

HR-specialist Ann Gustafsson informerar om statistiken:

- Sjukfrånvaro i % av arbetad tid - maj: 7,5 %

- juni: 5,4 %

- Ackumulerad sjukfrånvaro - t.o.m. maj: 8,0 %

- t.o.m. juni: 7,6 %

- Tillsvidareanställda utan sjukfrånvaro - efter maj: 33,6 %

- efter juni: 33,3 %

§ 4

Ekonomisk månadsrapport efter juni 2020

Nämndens ekonomi är i balans, prognosen ger ett överskott på 5,2 mnkr. Förskola, grundskola och särskola ger överskott medan fritidshemsverksamheten och lokala administrationen på förskolor och skolor ger underskott.

Förvaltningskontorets förslag till beslut i utbildningsnämnden:

Utbildningsnämnden lägger rapporten till handlingarna.

Arbetstagarrepresentanterna har inget att invända mot förslaget.

§ 5

Firmatecknare för 2020 ”Rätt att underteckna leasingför-bindelser”

Då leasingavtal klassas som en typ av låneförbindelse är det viktigt att tydliggöra vem/vilka som har befogenheter att teckna dessa typer av avtal.

Förvaltningskontorets förslag till beslut i utbildningsnämnden:

Utbildningsnämnden beslutar

1. Att utse firmatecknare enligt förvaltningens förslag vad gäller rätt att under-teckna leasingförbindelser.

2. Att uppdra åt förvaltningens ekonom att vid byte av befattningshavare på tjänst

Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

3 (8)

3. Att uppdra åt förvaltningskontoret att i enlighet med gällande reglemente lämna förteckning över firmatecknare till kommunledningskontorets ekonomienhet och till kommunens revisorer.

Arbetstagarrepresentanterna har inget att invända mot förslaget.

§ 6

Beslut om förvaltningschefens strategiska medel läsår 2020/2021 - Matematiklyftet i förskolan

Matematiken spelar en stor och viktig roll i dagens förskola. En målorienterad läro-plan ställer högre och nya krav på pedagogernas ämnesdidaktiska kompetens inom ämnet matematik. Ett väl beprövat sätt i utbildningsförvaltningen är att all personal genomgår olika längre utbildningar inom de så kallade lyften.

Ett av förvaltningschefens gemensamma utvecklingsområde föreslås vara att all per-sonal på samtliga förskolor ska ha genomfört matematiklyftet i förskolan innan ut-gången av 2024. Förvaltningskontoret utarbetar en plan för genomförande i samråd med rektorerna för förskolan.

Beslut

Förvaltningschefen beslutar att tillföra satsningen matematiklyftet i förskolan 750 000 kr av strategiska medel för perioden 2020-08-01--2021-06-30, vilket mot-svarar 0,80 förskollärartjänst fördelat på sju handledare samt omkostnader för resor.

Beloppet fördelas lika mellan läsårets terminer, det vill säga 375 000 kr HT 2020 och 375 000 kr VT 2021.

Arbetstagarrepresentanterna har inget att invända mot beslutet.

§ 7

Övriga frågor

a) Mötesstruktur i verksamheten hösten 2020

Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund efterfrågar arbetsgivarens rekommenda-tion vad gäller möten i verksamheterna hösten 2020.

Lärarförbundet yrkar på att verksamheterna ska fortsätta med digitala mötesformer i så stor utsträckning som möjligt. Lärarförbundet förespråkar inte att fortbildning ställs in utan att man ställer om.

Lärarnas Riksförbund uttalar att fysiska möten bör föregås av en skriftlig riskbe-dömning.

Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

4 (8)

Arbetsgivaren upplyser om att under hösten sker en återgång till så normal verk-samhet som möjligt, men med anpassningar för att minska risken för smittsprid-ning. Aktiviteter och möten som innebär att personer från olika organisatoriska en-heter möts kommer att återupptas. Dock måste anpassningar för dessa möten ske varför förhållningsregler kommer att tas fram och delges samtliga rektorer. Förhåll-ningsreglerna handlar bland annat om:

- Hålla avstånd - minst 1,5 meter. Gäller vid möblering/sittning och i samband med fikapaus.

- Använda 50 % av lokalens kapacitet.

- Möten av ren informationskaraktär kan med fördel genomföras digitalt.

- Undvika trängsel vid ankomst och avgång till mötet.

- I stället för kaffe i termos eller maskin erbjuda dryck i slutna portionsförpack-ningar.

- Tillhandahålla handsprit i mötesrum och andra lokaler som används.

- Den som håller i mötet ansvarar för att informera om förhållningsreglerna.

b) Centrala samverkansgruppens sammanträde 14 september

Kommunens budgetdag genomförs den 14 september, vilket är samma dag som centrala samverkansgruppens sammanträde. Eftersom i princip samtliga fackliga or-ganisationer är representerade med två personer i centrala samverkansgruppen, kommer sammanträdet den 14 september att äga rum som planerat.

c) Specialkost

Numera finns en e-tjänst där vårdnadshavare ansöker om specialkost för sina barn.

I dagsläget är varje skolsekreterare handläggare på respektive enhet för hanteringen av inkomna ansökningar om specialkost.

Vision påpekar att det finns en del oklarheter vad gäller hanteringen utifrån rutinen.

Arbetsgivaren tar med sig frågan.

d) App Tieto Education

Under september sker övergången från Procapita till Tieto Education. Under en pe-riod kommer dock båda systemen att användas parallellt. Utbildningsinsats för be-rörda kommer att genomföras. För vårdnadshavare kommer en app att finnas till-gänglig att ladda ned. I appen kan vårdnadshavare till exempel registrera schema och anmäla frånvaro för sina barn.

Lärportalen edWise uppdateras inte längre varför en ny form av dokumentations-program för skolan så småningom kommer att tas i bruk. Centrala

samverkansgrup-Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

5 (8)

e) Språksprånget

Utifrån fråga från Lärarnas Riksförbund meddelar arbetsgivaren att Språksprånget (den nationella kompetensutvecklingsinsatsen för lärare i moderna språk), är obliga-torisk att delta i och ska rymmas i lärarens schema.

§ 8

Utbildningspolitiskt program 2021

Verksamhetschef Emad Soukiyh informerar om föreslagna satsningar i 2021 års ut-bildningspolitiska program:

 Utvecklingstjänster

 Vikariepool i förskolan

 Fler specialpedagoger i förskolan

 Samarbete med Linnéuniversitetet - Professur i pedagogik

 Ökade förutsättningar för måluppfyllelse av Läsa-skriva-räkna-garantin

 Förstärkning av utrustningsdepåerna på skolorna

 Tillfällig förstärkning av det mobila elevhälsoteamet

Utbildningsnämnden föreslås fatta beslut i ärendet vid sitt sammanträde den 16 september 2020.

§ 9

Måluppfyllelse i fokus grundskola

Broschyren ”Måluppfyllelse i fokus grundskola 2016-2020” är färdigställd. Avsikten är att statistiken ska ge en bild av hur måluppfyllelsen har utvecklats på varje skola.

Betygsstatistik avseende de elever som slutade årskurs 9 i juni 2020 i Kalmar kom-muns kommunala grundskolor:

Genomsnittligt meritvärde = 236,0

Uppnått kunskapskraven i alla ämnen = 82,4 % Behörighet till gymnasiet = 88,9 %

Sedan den 1 juli 2019 är det obligatoriskt att använda kartläggningsmaterialen

”Hitta språket” och ”Hitta matematiken” i förskoleklass. Materialen är stöd för att kartlägga elevers kunskaper i matematiskt tänkande och språklig medvetenhet.

I ämnena svenska och svenska som andraspråk finns ett nationellt bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling för årskurs 1–3. Det är obligatoriskt för huvudmän att an-vända bedömningsstöd i årskurs 1.

Verksamhetsutvecklare Katarina Sandberg informerar om förskoleklassens resultat

Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

6 (8)

§ 10

Elevers och vårdnadshavares syn på verksamheten 2020 Broschyren ”Elevers och vårdnadshavares syn på verksamheten 2019/2020” är fär-digställd. Avsikten är att statistiken ska ge en bild av hur måluppfyllelsen har ut-vecklats på varje skola. Broschyren bygger på de årliga gemensamma kundenkäterna till elever och vårdnadshavare.

Sammanfattning:

- Elever trivs och känner sig trygga på skolorna i Kalmar kommun.

- Något lägre kvalitet på pojkars svar, medan flickorna ligger något högre.

- Elever svarar att de får god kvalitet på undervisningen.

- Drygt nio av tio vårdnadshavare är nöjda med verksamheten.

Att arbeta vidare med:

- Elevernas delaktighet gällande ordningsregler och arbetssätt.

- Studiero (anges av både elever och vårdnadshavare).

- Möjlighet att arbeta med skolarbete på fritidshemmet.

- Bemanningsfrågan på förskolan.

- För att förbättra underlaget och rektors egen analys kommer en personalenkät att läggas till.

§ 11

Kalmar kommuns resultat i nationellt sammanhang

Verksamhetschef Emad Soukiyh ger en bild av Kalmar kommuns resultat i nation-ellt sammanhang inom följande områden:

 Förskola

- Kvalitet - legitimation = över rikssnittet - Resurser - kr/barn = rikssnittet

- Resurser - personaltäthet = över rikssnittet

 Öppna förskolan

- Resurser - kr/inv = över rikssnittet

 Grundsärskola

- Kvalitet - högskoleexamen = över rikssnittet - Resurser - kr/elev = under rikssnittet

 Grundskola

- Kvalitet - legitimation = över rikssnittet - Resurser - kr/elev = under rikssnittet

- Förutsättningar - utbildningsbakgrund = över rikssnittet - Förutsättningar - andel nyinvandrade = under rikssnittet

Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

7 (8)

§ 12

Svar på remiss ”Handlingsplan för god vattenstatus”

Vatten- och miljönämnden har skickat förslag på ”Handlingsplan för god vattensta-tus” på remiss till samtliga nämnder och bolag i Kalmar kommun.

Handlingsplanen syftar till att skapa långsiktighet i arbetet, underlätta samverkan samt ge en helhetsbild av målarbetet fram till 2023. Den ska komplettera andra sty-rande dokument som berör vatten, vilket innefattar översiktsplanen och dess tema-tiska tillägg Vatten och avlopp.

Verksamhetsutvecklare Clas Wolke informerar om handlingsplanen och om förvalt-ningens förslag till svar.

Utbildningsnämnden föreslås fatta beslut i ärendet vid sitt sammanträde den 16 september 2020.

§ 13

Arbetskläder för personal i förskola och fritidshem

Paketet med arbetskläder för personal i förskola och fritidshem har utökats med två T-shirts. Från och med i höst får nyanställda medarbetare ett innepaket och ett ute-paket. De medarbetare som inte fick T-shirts i somras kommer att få dessa i höst.

Redan anställda medarbetare kommer att få möjlighet att byta ut trasiga kläder.

§ 14

Förvaltningschefens gemensamma utvecklingsområden 2021

Förvaltningschef Mats Linde informerar om att utbildningsförvaltningens gemen-samma utvecklingsområden 2020 föreslås förlängas till att gälla 2021 på grund av de begränsade effekter som pandemin inneburit för verksamheten.

Eventuella synpunkter på förslaget från centrala samverkansgruppens representan-ter lämnas till förvaltningschefen före september månads sammanträde.

Ärendet återkommer för samråd före beslut på centrala samverkansgruppens sam-manträde den 14 september 2020.

§ 15

Summering av 2020 års resursdialoger

Utbildningsförvaltningen

Centrala samverkansgruppen

PROTOKOLL

Sammanträdesdatum

2020-08-24

8 (8)

Resursdialogens syfte:

- forum för verksamhetsutveckling

- diskutera tillgängliga resurser och om dessa används och fördelas på bästa sätt, utifrån barns/elevers olika förutsättningar och behov

- identifiera utvecklingsområden

Identifierade utvecklingsområden efter 2020 års resursdialoger:

- bibehålla hög andel behöriga lärare - behöriga i vissa praktiskt estetiska ämnen

- förskollärare behöver ta ett större ansvar för undervisning - de pedagogiska lärmiljöerna behöver utvecklas

- periodisering av planeringstiden

- samarbete kring tjänster mellan förskola och fritidshem

- sjunkande och något ojämn fördelning av behörighet på förskolan - än tydligare koppling mellan bedömningsstöd och lokala prioriteringar

§ 16

Lägesrapport covid-19

 I samråd med regionens smittskyddsläkare stängdes en förskola med två hus under perioden 17-21 augusti. Orsaken var att tre personer som arbetar på för-skolan bekräftades vara smittade med covid-19 och fyra personer misstänktes vara smittade. Förskolan öppnade efter en vecka då provsvaren, efter genom-förd provtagning av samtlig berörd personal på förskolan, var negativa.

 Liksom tidigare gäller att barn, elever och medarbetare som uppvisar symptom på förkylningar eller sjukdom ska stanna hemma.

 I nuläget fortsätter den centrala inrapporteringen för att följa utvecklingen vad gäller personalläget i förskolorna.

§ 17

Personalnytt, organisations- och lokalförändringar

 Rekryteringsprocessen av rektor för Förskolan Smedby kommer att påbörjas inom några veckor. Emma Rendahl är tillförordnad rektor till och med den 31 oktober 2020.

 Diskussion förs mellan rektor och förvaltningschef om delning av Åbyskolan i en enhet med skola och fritidshem och i en enhet med förskola. Centrala sam-verkansgruppen får mer information i ärendet vid sitt sammanträde i septem-ber.

Beslut om delning tas av utbildningsnämnden.

Inkommen till

huvudmannen Förskola/skola Typ av kränkning

Personer som

anges delaktiga ID

Datum för händelsen

Datum då utred-ning påbörjats

Datum då ären-det avslutats

2020-08-17 Särskolan i Kalmar Elever 176361 2020-08-17

2020-08-18 Dörbyskolan Fysisk Elever 176575 2020-08-18 2020-08-18 2020-08-20

2020-08-18 Funkaboskolan Elever 176622 2020-08-18 2020-08-19

2020-08-19 Lindsdalsskolorna Fysisk Elever 176714 2020-08-19 2020-08-19

2020-08-20 Lindsdalsskolorna Elever 176854 2020-08-19 2020-08-20

2020-08-21 Dörbyskolan Fysisk Elever 176959 2020-08-18 2020-08-21 2020-08-25

2020-08-21 Rinkabyholmsskolan Fysisk Elever 177249 2020-08-20 2020-08-20 2020-08-21

2020-08-21 Rinkabyholmsskolan Elever 177254 2020-08-21

2020-08-24 Lindsdalsskolorna Fysisk Elever 177356 2020-08-24 2020-08-24 2020-08-25

2020-08-24 Dörbyskolan Psykosocial Elever 177404 2020-08-24 2020-08-24 2020-09-02

2020-08-26 Barkestorpsskolan Elever 177841 2020-08-26

2020-08-26 Rinkabyholmsskolan Elever 177858 2020-08-21

2020-08-27 Trekantenskolan Elever 177893 2020-08-26

2020-08-27 Vasaskolan Elever 178378 2020-08-26

2020-08-27 Dörbyskolan Fysisk Elever 178016 2020-08-27 2020-09-01 2020-09-01

2020-08-28 Falkenbergsskolan Verbal Elever 178313 2020-08-25 2020-09-02 2020-09-02

2020-08-31 Djurängsskolan Fysisk Elever 178406 2020-08-31 2020-08-31

2020-08-31 Barkestorpsskolan Elever 178440 2020-08-31

2020-09-01 Funkaboskolan Elever 178801 2020-09-01

2020-09-02 Funkaboskolan Elever 178861 2020-09-01

2020-09-02 Vasaskolan Elever 178899 2020-08-19

2020-09-02 Vasaskolan Elever 178902 2020-08-26

2020-09-02 Vasaskolan Elever 178904 2020-08-27

2020-09-02 Vasaskolan Elever 178909 2020-08-31

2020-09-02 Vasaskolan Elever 178912 2020-09-01

2020-09-02 Vasaskolan Elever 178916 2020-09-01

2020-09-02 Dörbyskolan Elever 178950 2020-09-02 2020-09-02