• No results found

Telia SurfPort

3.1.6 Tilläggsfunktioner övrigt Positionering

Närmaste Resurs visar positionen för företagets mobiltelefoner på en kartbild Därmed kan du när som helst ta reda på var era mobila medarbetare eller fordon befinner sig.

Närmaste Resurs effektiviserar ditt arbete som transport- eller arbetsledare. Via internet ser du snabbt vilken resurs som har närmast till en viss uppdragsadress.

Du kan också lätt uppskatta ankomsttiden. Arbetsordern skickar du omgående i form av ett textmeddelande.

Tjänsten är användbar i en rad olika branscher. Du kan exempelvis dirigera närmaste transportbil till ett fraktuppdrag, närmaste hemvårdare till en vårdtagare eller närmaste servicetekniker till en krånglande utrustning.

Resultatet är bättre resursutnyttjande och därmed ökad produktivitet. Dessutom kommer kunderna att uppskatta den förbättrade servicen.

Telia SMS/MMS i datorn

Telia SMS/MMS i datorn ett enkelt sätt att sprida information och skicka meddelanden. Med SMS/MMS tjänsten i datorn skickar användaren snabbt och effektivt Era SMS/MMS till en eller flera mottagare samtidigt. I och med att Ni använder tangentbordet för att skriva dina SMS/MMS går det mycket snabbt.

På fem minuter har användaren laddat ner tjänsten och kan börja använda den.

Applikationen är kostnadsfri, det enda Ni betalar är för skickade SMS/MMS, kostnaden för SMS/MMS kommer på kundens mobilfaktura. Vid nedladdningen lämnar användaren sin mejladress, sitt mobiltelefonnummer och skickar iväg detta.

Omedelbart får kunden ett registreringsnummer skickat till sin mobiltelefon, skriver in det i registreringsformuläret (skickar iväg), därmed laddas klienten ner och användaren kan använda tjänsten.

Telia SMS/MMS i datorn erbjuder:

• Enkelt användargränssnitt, använder tangentbordet på PC istället för mobiltelefonen.

• Klientprogram som laddas ner från www.telia.se/smsidatorn

• Enkelt att skicka och ta emot SMS/MMS Påminnelser om möten och bokningar

Information till grupper av människor, masskommunikation till kunder

• Skicka till max 400 mottagare samtidigt

• Upp till 612 tecken kan skickas i ett meddelande, som delas upp på 4 sammanhängande SMS

• För klienten i Outlook används Outlook kontaktlistor och adressregister

• SMS/MMS kostnaden kommer på ordinarie mobilfaktura

SMS/MMS i datorn ingår i avtalsabonnemangen. Erforderlig programvara finns på telia.se.

Telia SMS Företag

Telia SMS Företag är en tjänst som gör det möjligt för ett företag att ansluta en egen applikation till Telias meddelandecentral för SMS. För access mellan företaget och Telias meddelandecentral används Internet.

För att använda tjänsten krävs att företaget har en applikation anpassad för tjänstens gränssnitt. Tjänsten finns i två versioner. En enkelriktad (MT) för de tillämpningar som endast behöver sända SMS och en dubbelriktad (MO/MT) för de som även har behov att även ta emot SMS. Det går att sända SMS till valfritt GSM-abonnemang men det går endast att ta emot från ett Telia-abonnemang.

Som exempel för den enkelriktade versionen finns hänvisningsdatorer och e-postsystem vilka vill ha en stabilare anslutningsväg än modem.

Typiskt användningsområde för den dubbelriktade versionen är t.ex. tillämpningar kring fältarbetsplatser och liknande då en central applikation behöver kommunicera med flera mobila enheter som samtliga är utrustade med Telia GSM-abonnemang.

Telia Kvittens Visit

Telia Kvittens Visit erbjuder företag med fältorganisation det enklaste och mest kostnadseffektiva systemet för planering och uppföljning av sin verksamhet genom en mobil och webbaserad tjänst

Telia Kvittens Visit svarar på frågorna: När? Vem? Var? Vad? Dvs, en

administratör kan via webbgränssnitt följa vilka insatser som gjorts, när de gjort, av vem de gjorts och när.

Telia Kvittens Visit är ett kvalitetssäkringssystem för planering och uppföljning av tid och insatser inom verksamheter ute i fält. Telia Kvittens Visit ger förutsättningar för att på ett enkelt, säkert och effektivt sätt planera och följa upp all verksamhet inom företaget och därmed skapa förutsättning för att klara såväl dagens verksamhet som den framtida tillväxten.

Nyttan för företaget:

Ökad produktivitet genom att lägga arbetstiden på kärnuppdraget och inte administrativt arbete, transporter/resor eller IT-krångel.

Effektivisering av administration med hjälp av att information insamlas automatiskt vid källan och kan i realtid tillhandahållas i företagets verksamhetssystem utan manuell handpåläggning.

Kvalitetssäkrar processer genom ett lärande av planering och faktiskt utförande.

Härmed ges fakta om antal ärenden, vem som utfört vad, var och under hur lång tid. Med denna information erhålls ett objektivt underlag som gör att processerna förbättras och verksamheten utvecklas.

Nyttan för den anställde:

Faktisk arbetad tid tydliggörs.

Enkelt att hantera

Får tillgång till mobiltelefon Telia Kvittens Visit konceptet

Telia Kvittens Visit erbjuder företag ett nyckelfärdigt koncept för planering och uppföljning av företagets verksamhet.

Tjänsten är mycket användarvänlig, ingen investering i hård- eller mjukvara, inga tekniker eller konsulter behövs, snabb driftsättning

Systemet bygger på RFID-taggar, mobiltelefoner och en dator med Internetanslutning.

Användaren behöver endast en mobiltelefon med RFID-läsare. Med telefonen registreras Kvittens Visit när telefonen läggs mot RFID-taggen. Informationen skickas automatiskt till servern eller kunds verksamhetssystem.

De åtgärder användaren gör på plats kan rapporteras in direkt i programvaran i mobilen.

Systemet är webbaserat och erbjuds som en webbtjänst (s.k. ASP-tjänst Application Service Provider). Det innebär att Telia ansvarar för all nödvändig drift av systemet.

Personalen behöver endast en mobiltelefon med RFID-läsare. Arbetsledare och administrativ personal har tillgång till Telia Kvittens Visit genom en vanlig kontorsdator med Internet-anslutning.

Telia Kvittens Visit är ett funktionserbjudande som har:

• Ett erbjudande baserat på funktion

• Ett fast pris per användare och månad

• En support

• En kontaktperson

• Funktionserbjudandets delar

– Webbgränssnitt till administratörsfunktionerna

– Mobiltelefon med rfid läsare och program för rapportering – Helpdesk/support 8-17

– Komigång guide och utbildning via telefon/netmeeting Telia Kvittens Personallås

Med Telia Kvittens Personallås slipper man all nyckelhantering, låset öppnas istället med mobiltelefonen. Installationen är enkel och

användandet är säkert. Dessutom underlättas uppföljning av insatserna.

Telia Kvittens Personallås gör det möjligt att använda en mobiltelefon med Bluetooth för att låsa upp en dörr. Tillfälliga digitala nycklar kan skickas till valfri mobil.

Administrationen av Telia Kvittens Personallås sköts från en vanlig kontorsdator.

Varje gång en dörr blir upplåst registreras besöket automatiskt, både när och av vem.

Systemet är enkelt att använda: När en person knackar på en dörr med Telia Kvittens Personallås aktiveras låsenheten. Om personen har aktiverat den digitala nyckeln, har behörighet och godkänd mobiltelefon godkänns nyckeln. Dörren kan nu låsas upp med en knapptryckning på mobiltelefonen. I övrigt fungerar låset som vanligt – det går att öppna med vanlig nyckel. All kommunikation mellan mobiltelefonen, låset och datorn på kontoret är krypterad.

Det är en enkel och oförstörande installation för att komma igång med Telia Kvittens Personallås. Det befintliga dörrlåset kompletteras med en anordning på dörrens insida. Installationen syns inte från utsidan. Det gamla låset finns kvar och fungerar precis som tidigare. Inte heller behövs någon kabeldragning, anordningen är

batteridriven och klarar minst 12 månaders drift vid 10 besök per dag. Installationen tar cirka 10 minuter, vilket betyder att låsanordningen enkelt kan flyttas från en plats till en annan.

Telia Kvittens Hemvård

Telia Kvittens Hemvård är ett kvalitetssäkringssystem för planering och uppföljning av tid och insatser inom hemvården ute i fält. Telia Kvittens Hemvård gör det enkelt, säkert och effektivt att planera och följa upp all verksamhet. Därmed skapas

förutsättningarna för att klara såväl dagens verksamhet som den framtida tillväxten.

Telia Kvittens Hemvård svarar på frågorna: När? Vem? Var? Vad? Dvs, när gjordes vårdinsatsen, av vilken vårdgivare, hos vilken vårdtagare och vilka åtgärder utfördes.

När vårdgivaren kommer till vårdtagaren håller han telefonen mot en RFID-etikett som monterats hos vårdtagaren. Alternativt har vårdtagaren ett elektroniskt lås som låses upp med telefonen. Bägge dessa anger att insatsen har påbörjats. När insatsen är

klar hålls telefonen upp igen mot etiketten eller så låses dörren. Via ett program i telefonen kan gjorda insatser rapporteras på ett enkelt sätt. Denna information sänds trådlöst och automatiskt till systemet och kan direkt användas av den administrativa personalen.

Telia Kvittens Hemvård består av två ingående delar:

• Insatsrapportering som görs via vårdgivarnas mobiltelefoner

• Lås som monteras på vårdtagarnas dörrar.

Dessa delar ger tillsammans ett komplett system för planering och uppföljning av vårdinsatser, men delarna kan även köpas separat beroende på befintlig miljö och behov.

Insatsrapporteringen gör att alla medarbetares arbete ute hos vårdtagarna följs direkt via webben. De rapporterar in sina besök med mobiltelefonen och det syns

omedelbart i datorn vem som har gjort vad, när och var. Administratörerna har tillgång via webbgränssnitt till ett avancerat rapporthanteringsverktyg som ger möjligheter till utskrift och analys av inrapporterad data, t ex på vem, var, när och hur länge ett besök tog. Endast PC med internetuppkoppling behövs.

De lås som används i Telia Kvittens Hemvård använder inga traditionella nycklar för att låsa eller låsa upp dörrar. Istället används en personlig digital nyckel som finns i mobiltelefonen. Varje nyckel är unik och kan bara aktiveras av den vårdgivare som har behörighet att öppna en viss vårdtagares dörr.

Enkelt att använda. Lättheten att lära sig är kanske den viktigaste förutsättningen för ett framgångsrikt införande. Telia Kvittens Hemvårds viktigaste egenskap är det enkla handhavandet.

Säkert. Systemet bygger på krypterad informationsöverföring och en säker framkomlighet av sänd data.

Realtid. Då Telia Kvittens Hemvård är ett realtidsystem vet den administrativa personalen vad som har gjorts och var personalen befinner sig. Det är en förutsättning för bl. a effektiv allokering och omallokering av resurser.

Service/support

Telia Kvittens Hemvård levereras som en Tjänst och drivs och förvaltas i Telias säkra driftsmiljö med övervakning alla timmar dygnet runt.

Användarsupport ges av Telias helpdesk per telefon under kontorstid, helgfria vardagar mellan kl 08.00 – 17.00.

Telia Kvittens Personalliggare

Enkel elektronisk liggare över din personal Sekundsnabb registrering

När medarbetaren kommer till arbetsplatsen lägger han sin personliga id-bricka på den terminal som ingår i tjänsten. Ankomsten registreras omgående på ert

kundkonto.

På samma bekväma och smidiga sätt loggar han ut sig när passet är slut.

Följ upp via mobilen eller datorn

Du kommer åt liggaren genom att logga in dig på ditt konto i tjänsten. Detta kan du göra både via mobiltelefonen och via webbläsaren i din dator.

Från datorn kan du enkelt ta fram olika slags rapporter som i detalj visar den arbetade tiden för varje anställd. Dessa rapporter passar utmärkt som underlag för

lönehantering och andra personalrutiner.

Du ser också omedelbart vilka som är närvarande på den aktuella arbetsplatsen, även från mobiltelefonen. Det betyder att du alltid har en klar bild av personalläget, även om du ansvarar för verksamheter på olika geografiska platser eller saknar tillgång till dator.

Bra att veta

ALLT DET HÄR INGÅR

• Terminal för in- och utloggning. Terminalen skickar data via mobilnätet, vilket betyder att du inte behöver ansluta den till något telejack e.d

• Personliga id-brickor för registrering i den elektroniska liggaren via terminalen.– Kundkonto i tjänsten med möjlighet att ta fram dels rapporter för tidredovisning och löneberäkning, dels lagenliga närvarorapporter

• Abonnemang på dataöverföring med Telia Telematik

• Möjlighet att ta fram närvarorapport via mobiltelefon.

DET HÄR KAN DU VÄLJA TILL

• Förpackning med 10 personliga id-brickor, utöver de 10 som ingår.

DET HÄR BEHÖVER DU

• Nätuttag för två strömadaptrar

• (För att ta fram och skriva ut rapporter:) Internetansluten dator med webbläsare och skrivare

• (För att ta fram rapporter och läsa på bildskärm:) Mobiltelefon eller internetansluten dator med webbläsareÖVERENSSTÄMMELSE MED MYNDIGHETSKRAVTelia Kvittens Personalliggare uppfyller de krav på registrering som ställs i Lagen om personalliggare från 1 januari 2007.

Prissättning för tjänsten Mobilt Företagsnät (MFN) baserar sig på den kontorsarea som skall täckas inomhus och antalet användare som beställaren har på den adress som avses. Tjänsten Mobilt Företagsnät erbjuds mot en bindningstid kopplat till den avtalslängd som beställaren har på det mobila ramvtalet med Telia. I tjänsten ingår

utrustningen som installeras för tjänsten Mobilt Företagsnät och har efter avtalets utgång rätt att montera ned denna.

Priset är uppdelat på två komponenter, en installationsavgift samt en månadsavgift för tjänsten. Månadsavgiften har en tilläggsavgift under en bindningstid på 36 månader för att täcka en del av den investering som MFN kräver. Tillägget på månadsavgiften tas bort efter bindningstiden. Önskas en kortare bindningstid än 36 månader kommer tilläget på månadsavgiften ökas för att täcka investeringskostnaden på den kortare perioden.

För normala kontorslokaler kan Telia erbjuda en fast prissättning för Mobilt företagsnät baserat på storlek på lokal samt antal användare enligt nedan. Priserna avser ett nät med GSM 1800 kapacitet. Vi kan även erbjuda 3G-kapacitet, där pris lämnas efter ett offertförfarande.

Telia Digitala formulär

Ersätter all pappers- och formulärhantering för mobil personal

Med Telia Digitala formulär slipper du och dina medarbetare inte bara hantera papper och formulär ute på fältet. Ni slipper också hantera dem när ni kommer tillbaka till kontoret. Med mobila enheter på fältet och ett webbgränssnitt på kontoret blir administrationen mycket enklare.

Arbeta digitalt direkt

Med Telia Digitala formulär sköter ni ”pappersarbetet” ute på fältet i en handdator eller telefon i stället för på papper. Utifrån de pappersformulär ni använder idag skapas enkelt digitala formulär som ni sedan fyller i som vanligt, fast i en digital handhållen enhet. Det ifyllda

formuläret skickas trådlöst, så att all data blir tillgänglig hemma i ert kontor. Sedan kan ni på ett effektivt sätt söka, lagra, faxa, e-posta eller skriva ut formulären.

Effektivare administration

Telia Digitala formulär är till nytta för alla typer av mobila organisationer som kontinuerligt utför rapportering på standardutformade pappersformulär.

Exempel på användningsområden:

• Order-/uppdragsinformation

• Fraktsedlar

• Inspektionsrapporter

• Larm/Incidentrapporter

• Besiktningsprotokoll

• Skaderapporter.

När rapporterna har skickats hem

Alla rapporter lagras på Telias server och blir på så vis alltid enkla att hitta.

Dessutom går den ofta oersättliga informationen säker för allt vad hårddiskkraschar heter. Rapporterna, som nu är mycket användbara faktaunderlag, lagras på ett sådant sätt att ni enkelt kan skicka dem vidare med e-post, eller skriva ut dem och posta dem. Ni kan även få resultaten

från rapporterna som Microsoft Excel-filer för enkel hantering och analys.

Ökad och snabbare fakturering

Med Telia Digitala formulär rapporteras all information direkt in i företagets system.

Risken att underlag blir liggande eller försvinner minimeras, allt utfört arbete, även oplanerade extraarbeten, rapporteras, och faktureringen kan ske direkt efter avslutat uppdrag.

Kostnadskontroll och enkelhet

Telia Digitala formulär erbjuds som en funktionslösning med ett fast pris per månad och användare, vilket ger er total kostnadskontroll. Ni får också en enda

supportingång, oavsett vad era frågor gäller. Vi tar ansvaret för helheten, ni får snabb hjälp och återkoppling på era ärenden.

Tillvalstjänster Skärmsignatur

Kunder eller beställare har möjlighet att signera direkt i handenheten. På så vis kan exempelvis ett inspektionsprotokoll godkännas direkt på plats, vilket förenklar all administration.

Skisser

Rapporterna kan kompletteras med digitala skisser för exempelvis skaderapportering.

Ni markerar en skada eller en åtgärd direkt på skissen på skärmen, vilket sparar tid och gör rapporteringen mer exakt.

Telia Positionering Transport

Följ dina fordon och resurser i realtid

Med hjälp av fordonsmonterad GPS och en digital karta kan du enkelt följa dina fordon, transporter och mobila resurser i realtid. Alla uppgifter lagras för historisk uppföljning och analys. Genom effektivare transportplanering sparar du tid och sänker dina bränslekostnader.

Vet du var dina fordon befinner sig?

Med Telia Positionering Transport får du omedelbar kontroll på var dina fordon och medarbetare befinner sig. Detta ger er helt nya förutsättningar för effektiv fördelning av arbetsuppgifter, uppföljning av transporter och logistisk analys. Hur stor del av tiden står exempelvis era fordon stilla? Systemet ger er möjlighet att besvara den och många andra frågor.

Perfekt kontroll

Ni får inte bara realtidsinformation på en webbkarta. Ni får även historisk data, som kan ligga till grund för allt från spårning av en specifik transport till effektivisering av hela transport och arbetsflöden. I förlängningen leder detta till ökat

resursutnyttjande, och därmed ökad vinst.

Med tanke på miljön

En ökad utnyttjandegrad av exempelvis en lastbil, kan leda till att lastbilen kan färdas en kortare sträcka. Det leder både till en ekonomisk vinst och en miljömässig vinst, i form av minskade utsläpp.

Robust hårdvara med övervakning

I fordonen installeras en hårdvara som är en robust och

driftsäker kommunikationslösning för driftövervakning. Terminalerna kan skötas på distans, t.ex. uppgradering av mjukvara och konfigurering. Sammantaget ger detta en enkel hantering och korta driftavbrott. Integrerad brandvägg förhindrar obehörig åtkomst.

Flera fördelar med Telia Positionering Transport Effektivare transportledning

Den dynamiska kartfunktionen ger transportledaren total överblick av alla mobila enheter. Det går snabbare att ta emot och fördela nya uppdrag, och svara på frågor om status på körning från beställare.

Lägre bränslekostnader & slitage

Effektivare körplanering minskar antalet körda kilometer och därmed de rörliga kostnaderna för bränsle och slitage.

Fler körningar

Effektivare körplanering frigör tid för chaufförerna som kan användas till andra uppdrag.

Kostnadskontroll och Enkelhet

Telia Positionering Transport erbjuds som en funktionslösning

med ett fast pris per månad och användare. Du vet exakt vad det kostar och har total överblick.