• No results found

Uppfyllelse av informationsmålen

1. Bakgrund

6.3 Uppfyllelse av informationsmålen

När det gäller de sex informationsmålen finns ett kvantitativt mått om att 70 % av målgrupperna ska kunna stämma in i respektive ”Att”-sats för att den ska anses vara uppfylld.

6.3.1 God kunskap om syfte

Det första informationsmålet handlar om att 70 % av de primära målgrupperna ska anse att de har god kunskap om försöksverksamhetens syfte.

Som framgår av kapitel 6.2.1 var det 96 % som angav att de kände till projektet SMADIT mycket eller ganska väl. Det var också 98 % som kände till SMADIT:s syfte mycket eller ganska väl. Att det fanns en stor kännedom om SMADIT:s syften visade sig också när respondenterna fick kryssa i olika svarsalternativ gällande syften. Det kan alltså konstateras att informationsmål 1 är väl

uppfyllt.

6.3.2 Förståelse av roll

Det andra informationsmålet handlar om att 70 % av de primära målgrupperna ska anse att de förstår sin roll i försöksverksamheten.

Som framgår av kapitel 6.2.3 var det 99 % av samtliga svarande som mycket eller ganska väl kände till sin roll i SMADIT, den lägsta andelen från någon

organisation var 95 % (socialtjänsten). I de olika organisationerna var det 53– 69 % som mycket väl kände till sin roll i SMADIT. Den slutsats man kan dra är således att informationsmål 2 är väl uppfyllt och att fler än 70 % anser att de förstått sin roll i försöksverksamheten.

6.3.3 Information om utveckling

Det tredje informationsmålet handlar om att 70 % av de primära målgrupperna ska anse att de får en god löpande information om försöksverksamhetens utveckling.

I kapitel 6.2.4 konstateras att 76 % av de svarande från samtliga organisationer anser att den löpande informationen om SMADIT:s utveckling fungerar mycket eller ganska bra inom den egna organisationen. Informationsmål 3 är därmed uppfyllt och man fick inom de flesta organisationer en mycket bra eller ganska bra löpande information om SMADIT:s utveckling.

6.3.4 Relevant kunskap om problematiken

Det fjärde informationsmålet handlar om att 70 % av de primära målgrupperna ska anse att de har eller har fått relevant kunskap om problematiken kring alkohol och droger i trafiken.

I kapitel 6.2.5 konstateras att mer än 90 % ansåg sig ”helt och hållet eller i huvudsak” ha tillräcklig kunskap om problematiken kring alkohol och droger i trafiken. Det visas att 77 % i mycket eller ganska stor utsträckning hade

deltagande i SMADIT samt att 45 % hade fått en mycket stor eller ganska stor kunskapsökning via SMADIT. Den slutsats som kan dras är alltså att

informationsmål 4 helt klart är uppfyllt.

6.3.5 Påverkan av motivation

Det femte informationsmålet handlar om att 70 % av de primära målgrupperna ska anse att de upplever att SMADIT-insatserna påverkat deras motivation att arbeta med projektet.

I kapitel 6.2.6 konstateras att drygt 70 % upplever att de påverkats av SMADIT-insatserna i mycket stor eller ganska stor utsträckning i sin motivation att arbeta med projektet. Den slutsats som kan dras är alltså att informationsmål 5 är uppfyllt.

6.3.6 Påverkan av agerande

Det sjätte informationsmålet handlar om att 70 % av de primära målgrupperna ska anse att de upplever att SMADIT-insatserna påverkat deras agerande i arbetet.

Det konstateras i kapitel 6.2.6 att 90 % har påverkats av SMADIT-insatserna i sitt agerande i arbetet när de medarbetare medräknas som även i en ganska liten utsträckning påverkats. Andelen som ansåg att de påverkats i mycket eller ganska stor utsträckning av SMADIT-insatserna i hur de agerade i arbetet utgjorde 53 %.

Polisen är den organisation där SMADIT-insatserna i större utsträckning än de andra organisationerna torde ha påverkat hur de agerar i sitt arbete. Här sva-rade 77 % att de påverkats av SMADIT-insatserna i mycket eller ganska stor utsträckning.

I utvärderingen av försöksverksamheten medräknades även de som påverkats i en ganska liten utsträckning och det var då ca 80 % som påverkats i sitt

agerande.

Med anledning av ovanstående argument vill vi därför dra slutsatsen att även informationsmål 6 är uppfyllt.

6.3.7 Sammanfattning – informationsmålen

Med anledning av ovanstående resonemang anser vi att alla sex informationsmålen är uppfyllda.

7 Jämförelse mellan försöksverksamheten och

utvecklingsfasen

De som var med även under försöksverksamheten ombads lämna sina synpunkter på vad som förbättrats eller försämrats i utvecklingsfasen.

Förbättringar:

• Mer etablerade arbetsformer

• Bättre och utvecklade rutiner, bl.a. när det gäller pappershantering • Minskad byråkrati

• Ökad personkännedom

• Övrig personal inom polisen har blivit mer insatt i hanteringen runt SMADIT och fått en ökad medvetenhet om vad SMADIT innebär • SMADIT-faxet finns med i polisens datasystem

• Lokala grupperna och den information som där erhålls om varandra • Något mer samarbete mellan beroendevård och socialtjänst

• Informationen

• Fler personer har kompetens om SMADIT och om varandra • Alla polismästardistrikt är inkluderade

• Förbättringsförslag från försöksverksamheten har tagits tillvara.

Försämringar:

• Under projekttiden fanns det hela tiden en projektansvarig inom polisen, medan det nu bara finns en myndighetsansvarig i en begränsad

omfattning

• För stor rörlighet i de lokala grupperna

• Det var mer information och mer kontakt mellan aktörerna i början • Det var mer engagemang från samarbetspartnerna i början.

Både medarbetare från beroendevården och socialtjänsten påpekade att det numera är färre inkommande rapporter och SMADIT-fax.

8 Bättre uppfyllelse av verksamhetsmålen

Ett avsnitt i enkäten handlade om vad som kan göras för att verksamhetsmålen ska uppfyllas bättre. Fokus var därför på ökning av antalet SMADIT-kunder, att få fler att tacka ja till SMADIT-erbjudandet och också acceptera behandling eller annan åtgärd för sitt missbruk. Vi efterfrågade också hur återkoppling om SMADIT-kunderna ska kunna förbättras både inom och mellan de olika

organisationerna.

Nedan följer en sammanfattning av de idéer och förslag som framkom under respektive fråga. Det är dock så att en viss överlappning finns i och med att många respondenter angav samma svar på flera av frågorna, vilket märks främst bland svaren under kapitel 8.2 och 8.3. Likaså är en del av svaren under 8.1 snarare svar på frågorna under 8.2 och 8.3.

Related documents