• No results found

Intyg om samtycke

Bilaga 7. Mejl och bifogad fil till användare för godkännande av sammanställning

5. Hur upplevde du testet?

Deltagare 1.

● Överlag upplevde deltagaren testet på ett positivt sätt och tyckte det var kul, samtidigt var det en utmaning för deltagaren då hen knappt inte har någon erfarenhet av LEGO.

Deltagaren ansåg även att det var spännande inte allra minst med emotiv-metoden, hen ansåg även att det var trevlig miljö med fika och dylikt.

Deltagare 2.

● Deltagaren tyckte det var en rolig upplevelse att få bygga med LEGO igen, det var roligt och spännande att testa på instruktionsanvisningar på skärm och att

implementera det på LEGO, vilket deltagaren aldrig gjort innan. Hen tyckte det gick bättre än förväntat på den digitala men tyckte ändå det gick bättre på den fysiska anvisningen på grund av hens vana av LEGO-byggande. Dock trodde deltagaren att om hen istället växt upp med att följa anvisningar på skärm så skulle detta vara lättare att följa. En tanke deltagaren hade var även om hen inte testat på någon av

plattformarna innan att den digitala anvisningen på något sätt skulle vara lättare att förstå. Deltagaren nämnde även att hen tävlade lite med filmen som visades och ville inte pausa under testat.

Deltagare 3.

● Deltagaren upplevde testet som roligt och ansåg att Emotiv var intressant då Emotiv var något nytt för hen. Dock nämnde deltagaren att hen som liten drömt om och även sett liknande produkter, fast de var stationära och väldigt stora. Därav tyckte hen det var coolt att det nu istället är mobila och går att använda var som helst. Deltagaren såg LEGO-byggandet som en utmaning och tyckte det var spännande, kul och trevligt, överlag säger hen att testet var bra.

Deltagare 4.

● Deltagare upplevde testet som positivt. Det var intressant, roligt och oväntat. Hen tycker själv att det är kul att leka med LEGO.

Deltagare 5.

● Deltagares upplevelse av testet var kul, roligt och spännande speciellt med

emotiv-metoden. Hen påpekar även att resultatet kändes intressant! Då menar hen resultatet och jämförelsen mellan den fysiska och digitala plattformen. Intressant var kanske inte att bygga LEGOt utan mer resultatet på om vilken plattform som föredras.

Deltagare anser även att erfarenhet spelar stor roll.

Deltagare 6.

● Deltagaren kände att Emotiv kanske tog en del av uppmärksamheten då den tryckte en del på huvudet. Överlag ansåg hen att det var roligt och ville nästan göra om LEGOt igen för att se om hen kunde göra det ännu snabbare. Hen kände överlag att det var en rolig utmaning att ta sig igenom.

Sammanfattning:

Alla deltagarna var överens om en positiv upplevelse av testet, de ansåg testet som kul och intressant.

Tre deltagare nämnde att emotiv-metoden var spännande.

Två andra nämnde att det var spännande att följa bruksanvisning på skärm.

Tre av deltagarna påstod att erfarenhet spelar roll, en av dom anser att den digitala

bruksanvisningen säkert varit lättare att följa om man inte hade erfarenhet av någon sedan tidigare.

Tre nämnde det som en utmaning.

6. Tror du erfarenhet spelar roll (​LEGO-​byggandet​)?

Deltagare 1.

● Som tidigare nämnts anser deltagaren att erfarenhet spelar roll.

Deltagare 2.

● Deltagaren tycker definitivt att erfarenhet spelar roll i LEGO-byggandet och har nämnt detta tidigare.

Deltagare 3.

● Deltagaren tror inte erfarenhet spelar roll. Utan hen säger att det handlar om att följa instruktioner, det hen kan tänka sig spelar roll är hur duktig personen i fråga är på att bygga och följa instruktioner.

Deltagare 4.

● Deltagare uttalar sig först om ett blankt nej. Efter lite fundering anser hen att har man tidigare följt samma typ av bruksanvisning går det såklart lättare nästa gång men vem som helst kan följa en bruksanvisning och vem som helst kan bygga ihop en modell.

Deltagare 5.

● Som tidigare nämnts anser deltagaren att erfarenhet spelar stor roll. Och då menas inte erfarenhet av att ha byggt med LEGO mycket i sitt liv utan erfarenhet i detta test om att ha gjort testet två gånger.

Deltagaren berättar att när hen själv utförde det första testet på den fysiska varianten då kändes allting nytt och på så sätt skaffade sig deltagaren erfarenhet av vilka bitar som var tillgängliga, hur dom såg ut och även hur beskrivningen funkade. Även hur själva slutprodukten skulle bli och se ut, i det här fallet draken. När deltagaren senare gjorde det andra testet blev det mycket enklare, bland annat att förstå vilka bitar som ville tas fram, Deltagare menar på att i andra testet hade man redan memorerat vilka LEGO-bitar som fanns.

Andra testet var på så sätt lättare eftersom man visste upplägget, så är det ju med möbler också. Tex en flyttkartong kan tyckas vara krånglig första gången men sedan andra gången har man lärt sig och då går det enkelt.

● Deltagare tycker därför att denna typ av erfarenhet är viktig!

● Sammanfattningsvis:​ Erfarenhet av att göra testet första och andra gången, skillnad på detta. Den första gången är det mer nytt och svårt och andra gången enklare.

Deltagare 6.

● Deltagaren säger att erfarenheten kan spela roll när det kommer till hur en person bör tänka när den bygger ihop en modell. Om den är van kanske den inte gör alla småfel som en ovan användare gör.

Sammanfattning:

Fyra deltagare sa att erfarenhet spelar roll.

Två av dom fyra anser erfarenhet av att ha gjort testet två gånger, andra gången gick bättre än första för då var man mer van vid hur LEGO-bitarna såg ut.

De andra två ansåg erfarenhet som att ha byggt mycket med LEGO innan.

Två deltagare tvekade på om erfarenhet spelar roll. De menar på att vem som helst kan bygga ihop en LEGO-modell eller en möbel.

7. Vilken känsla upplevde du när du byggde ihop modellen? Eller var det olika känslor,

Related documents