• No results found

Výsledky dotazníkového šetření u turistů Maloskalska

7 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

7.2 Výsledky dotazníkového šetření u turistů Maloskalska

Graf 5: Jak často jezdíte na Malou Skálu?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

První otázkou v dotaznících určených pro turisty bylo, jak často jezdí b hem sezóny, tj. v lét , na Malou Skálu.

Graf č. 5 zobrazuje celkem čty i kategorie odpov dí: 1x ročn , 1x m síčn , 1x týdn a vícekrát do týdne. Nejvíce dotazovaných turist jezdí na Maloskalsko jednou m síčn nebo jednou týdn . Dva turisté ze čtrnácti navšt vují tuto oblast dokonce vícekrát týdn .

Graf 6: Byli jste zde ubytováni?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

2

3 3

2

J M S

5 5

B M S

ano ne

50

Graf 7: Na jak dlouho jste byli ubytováni?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

Graf 8: Kde jste byli ubytováni?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

Grafy č. 6, č. 7 a č. 8 zobrazují, jestli dotazovaní byli v oblasti ubytováni, na jak dlouho a kde.

Z deseti respondent jich p t uvedlo, že ubytováni byli, a následn odpovídali na otázky na jak dlouho a kde byli ubytovaní. Dva z p ti byli na Malé Skále ubytováni pouze p es víkend, zbylí t i na 5–7 dn . Jako ubytování turisté využili kemp nebo Ubytovnu Malá Skála, které pat í k levn jším ubytováním v této oblasti. Sloupec „Jiné“ zahrnuje malé místní penziony, které na rozdíl od kempu poskytují soukromí.

2

3

N

2-3 dny

0 1 2

Kemp U M S

K

51

Graf 9: Chyb lo vám b hem návšt vy n co?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

Jak graf č. ř vykazuje, v tšin dotazovaných b hem návšt vy Malé Skály nic nechyb lo. Dv ma dotazovaným b hem návšt vy chyb lo ve ejné WC. Dále byl také zmín n bankomat, který postrádají p edevším rezidenti Ěgraf č. 1ě. B hem své návšt vy postrádal jeden z turist parkovišt . Na Malé Skále je jedno velké, centrální, ale za poplatek. B hem letních víkend je však i toto parkovišt plné a n kdy je pro turisty t žké najít volné parkovací místo.

Graf 10: Co jste b hem svého pobytu navštívili?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

52

Tato otázka, jako jediná, m la možnost vícenásobné odpov di. Jak již bylo zmín no, Pantheon je v oblasti Maloskalska absolutní dominantou, což potvrzují i odpov di dotazovaných. Všech dotazovaných turist Pantheon – Vranov navštívilo.

Druhou nejčast jší odpov dí byla z ícenina hradu Frýdštejn. Tento hrad navštívilo osm z deseti dotazovaných. Respondenti dále navštívili Suché skály, Boučk v statek nebo místní pivovar.

Graf 11: Co vás na Maloskalsku nejvíce oslovilo?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

Graf č. 11 zobrazuje, co turisty v na Maloskalsku nejvíce oslovilo. Nejčast jší odpov dí Ě5 z 10ě byla krajina, což mimo jiné potvrzuje, že Maloskalsko bylo vyhlášeno p írodním parkem oprávn n . Druhou nejčast jší odpov dí byla cyklostezka Greenway, což mohlo být zap íčin no tím, že dotazovaní odpovídali na dané otázky práv na této cyklostezce. Dále dotazované nejvíce oslovil hrad Frýdštejn, eka Jizera nebo dokonce i točená Plze .

0 1 2 3 4 5

krajina cyklostezka Greenway

F P J

C M

53

Graf 12: Byli jste spokojeni se službami?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

Graf č. 12 vyhodnocuje spokojenost se službami, které Malá Skála nabízí. Celých 80 % dotazovaných bylo se službami spokojeno, pouze 20 % dotazovaných spokojeno nebylo.

Graf 13: Jaká byla vaše celková spokojenost b hem návšt vy?

Zdroj: Vlastní pr zkum, 2018

Posledním bodem dotazník bylo vyhodnotit celkovou spokojenost b hem návšt vy Maloskalska. Stejn jako rezidenti m li i turisté hodnotit svou spokojenost na číselné ose 0–10, kde nula znamenala absolutní nespokojenost a desítka absolutní spokojenost.

8 2

B

M S

ano ne

0 1 2 3

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

J

Maloskalska?

54

Turisté pro své vyhodnocování využili pouze druhou polovinu číselné osy, tj. 5–10.

Nejvíce respondent napsalo číslo ř. Dále čty i respondenti ohodnotili spokojenost čísly 7 a Ř. Číslem 5, 6 a 10 ohodnotil svou spokojenost vždy jeden respondent. Celková spokojenost turist b hem jejich návšt vy Maloskalska je 7,Ř.

55

8 ZÁVĚR

Tato bakalá ská práce se zabývala občanskou vybaveností Maloskalska a jejím vlivem na cestovní ruch. Cílem této práce bylo zmapovat hlavní faktory, které ovliv ují občanskou vybavenost Maloskalska a zhodnotit, jak tato občanská vybavenost ovliv uje počet turist . Základní metodou pro toto zhodnocení byly zpracování a analýza dat z vlastního dotazníkové šet ení, jehož úkolem bylo zjistit, jak se obyvatel m Malé Skály žije a jak se turist m na Maloskalsku líbilo.

Část této práce se v novala popisu a vymezení oblasti Maloskalska. Po prostudování n kolika zdroj bylo zjišt no, že vymezení Maloskalska m že být r zné.

Z tohoto d vodu jsem si zvolila vlastní vymezení území na oblast, která je cestovním ruchem nejvíce ovliv ována. Jedná se o obce Malá Skála, Frýdštejn, Koberovy, Líšný a Rakousy.

Maloskalsko má velice dobré p edpoklady pro cestovní ruch, a to p edevším ty lokalizační. Oblast Maloskalska je lákadlem p edevším pro milovníky p írody, jelikož se na tomto území nachází bezpočet skalních útvar , které tvo í jeho hlavní dominanty území, nap íklad Vranovský h eben nebo Suché skály. Ve vymezeném území se nachází i velké množství kulturn -historických atraktivit jako nap íklad hrad Vranov – Pantheon, z ícena hradu Frýdštejn a rozhledna Kopanina. Dále je Maloskalsko oblíbenou sportovní oblastí. Velké množství pískovcových skal p iláká nejen zkušené horolezce ale i úplné začátečníky. eka Jizera je v této oblasti velice oblíbená a b hem letních prázdnin je frekventovan sjížd ná. Dále je díky cyklostezce Greenway Maloskalsko oblíbenou cyklistickou destinací.

Z realizačních faktor mají na Maloskalsku nezastupitelnou roli ubytovací za ízení.

Veškerá data týkající se ubytovacích za ízení na Malé Skále a Frýdštejn mi byla poskytnuta Českým statistickým ú adem. Na Malé Skále se k roku 2016 nacházelo deset ubytovacích za ízení s celkovou kapacitou 676 l žek. Pr m rný počet host v letech 2000–2016 činil okolo 7 000 až Ř 000 za rok. Výjimkou bylo období mezi lety 2002–

2006, kdy p esahoval 10 000. Nejvyšší počet host a p enocování byl na Malé Skále v roce 2002, kdy počet host vzrostl více než dvojnásobn . Od následujícího roku docházelo k pozvolnému poklesu, v roce 2016 činil počet host Ř 440. Množství host a p enocování na Frýdštejn je oproti Malé Skále p ibližn čty ikrát menší, nicmén stále

56

roste. Od roku 2012 do roku 2016 počet host vzrostl tém o 1 000 a počet p enocování dokonce o necelé 2 000.

Z dotazníkového še ení vyplývá, že rezidenti i turisté jsou s touto destinací v tšinou spokojeni. V tšina rezident Malé Skály je pln spokojena s vybaveností i službami obce.

Lidé nejvíce postrádají bankomat a vyžití pro d ti. Zajímavostí dotazníkového šet ení bylo zjišt ní, že všichni dotazovaní rezidenti jsou nespokojeni s tím, jak je Malá Skála turisticky oblíbenou destinací. Drtivá v tšina z dotazovaných na otázku „Čeho je na Malé Skále nadbytek?“ odpov d la, že „turist “. Více než p lka dotazovaných zde žije déle než jedenáct let, čili mohou porovnávat, jak se tato nijak zvláš navšt vovaná oblast b hem n kolika let zm nila v turistickou atraktivitu. Naopak turisté jsou s touto oblastí pln spokojeni. Navšt vují tuto oblast velice často, dotazovaní zde byli ubytovaní bu na 2–3 dny nebo na 5–7 dn . Z ubytovacích za ízení dotazovaní volili levn jší ubytování jako nap íklad kemp nebo malé lokální penziony, p edevším za účelem soukromí.

Z dotazníkových výsledk i studia odborné literatury jsem dosp la k názoru, že občanská vybavenost neovliv uje cestovní ruch na Maloskalsku, nýbrž naopak. Cestovní ruch na Maloskalsku je v posledních letech takovým fenoménem, že se občanská vybavenost vyvíjí podle počtu turist . P íkladem m že být skutečnost, že b hem posledních let, počty p jčoven lodí, restaurací nebo ubytovacích za ízení vzrostly i o 100 %.

57

Related documents