• No results found

5. Uppdrag och budget 2014

5.1. Uppdrag

5.1.2. Akademi HVV

HVV uppdras att utforma en verksamhetsplan för år 2014 i enlighet med mall och instruktion som återfinns i bilaga 2. I sin verksamhetsplan ska akademin visa hur man under 2014 avser att arbeta med de punkter som i forsknings- och utbildningsstrategin anger fokus för verksamheten fram till och med 2016 inom hälso- och

välfärdsutbildningarna vid akademin samt forskningen inom hälsa och välfärd. Målen i strategin är i korthet följande:

• Stärka forskningsbasen för relevanta utbildningar genom att öka andelen disputerade lärare i undervisningen.

• En utvecklad och väl fungerande utbildning på forskarnivå, till mer än hälften externfinansierad och med starka inslag av internationella forskare och forskarstuderande som till minst en tredjedel har internationell bakgrund.

• De första doktorerna har examinerats i forskarutbildningsämnet vårdvetenskap.

• Etablerad samproducerande forskning finns inom flera projekt och särskilt inom vidareutveckling av hälsoteknik.5

• Fortsätt den samhällsvetenskapliga arbetslivsforskningen med inriktning mot arbete, hälsa och välfärd.6

Därutöver ges akademin följande uppdrag för 2014.

5.1.2.1. Utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Akademiövergripande

• Uppdrag att fortsätta granskningen av kurser i enlighet med modellen för framtagande av utbildningsutbud (avsnitt 4.1.1)

• Uppdrag att som lägst bibehålla 2012 års andel helårsstudenter akademin utbildar i Eskilstuna.

• Uppdrag att i verksamhetsplanen för 2014 beskriva akademins arbete med pedagogisk kompetensutveckling.

• Utforma tydliga mål och aktiviteter för akademins arbetsmiljö- och miljöarbete.

• Uppdrag att till fakultetsnämnden inkomma med en redovisning av hur förstärkningen av grundanslaget för samhällsvetenskapliga utbildningar har omsatts i konkreta åtgärder för att höja kvaliteten i utbildningar inom

samhällsvetenskap och humaniora. Uppdraget ska skriftligen återrapporteras till fakultetsnämnden senast den 1 juli 2014.

5 Målet har omformulerats och i forsknings- och utbildningsstragin stod: Etablerad samproducerande forskning finns inom flera projekt och där projektet Technologies for Independent Life rönt

internationell uppmärksamhet genom vidareutveckling av forskning inom hälsoteknik.

6 Målet är tillagt och fanns inte med i forsknings- och utbildningsstrategin.

21 (42) Kvarstår från VUB13

Vårdvetenskap

• Uppdrag att inom givet ekonomiskt utrymme anpassa utbildningarna så att dimensioneringen av sjuksköterskeutbildningen inte minskar.

5.1.2.2. Forskning

Hälsoteknik

• Uppdrag att tillsammans med akademin för Innovation, design och teknik (IDT) utveckla och genomföra satsningen på samverkansarenan för hälso- och

välfärdsteknik med profilering mot användarperspektivet i enlighet med till rektor överlämnad rapport.

5.1.2.3. Ekonomi

Grundutbildning Anslag

Anslag till grundutbildning framgår av nedanstående tabell. Beloppen för 2015-2016 är planeringsförutsättningar, vissa justeringar kan komma att ske då beloppen fastställs inför varje verksamhetsår.

Intäkterna ska ligga till grund för den budget som upprättas. I det fall akademin har fler helårsstudenter (HÅS)/helårsprestationer (HÅP) än planerat kommer den interna resurstilldelningen inte att öka, eftersom det inte finns utrymme inom takbeloppet att erhålla högre anslag från regeringen. I det fall det faktiska antalet HÅS/HÅP blir lägre än planerat, och därmed inte motsvarar de intäkter som budgeterats, är grundprincipen att kostnaderna ska anpassas till detta. När prognoser visar att detta kan bli aktuellt ska alltid kontakt tas med ekonomichefen.

Akademichefen ansvarar för att det samlade anslaget används på det sätt som bäst gynnar akademins hela grundutbildning.

Utöver detta tillkommer 2 000 tkr i kvalitetsbaserad tilldelning.

Nettoutfall

Det redovisade ekonomiska nettoutfallet för 2014 ska uppgå till minst +/- 0 tkr. Undantag får ske i det fall ackumulerat kapital finns vid årets ingång. Då kan underskott få redovisas i den mån det finns täckning för detta i det ackumulerade kapitalet.

Planeringsförutsättning för 2015-2016 är årliga nettoutfall på minst +/- 0 tkr, med samma undantag som ovan i det fall ackumulerat kapital finns.

Anslag grundutbildning (tkr) 2014 års prisnivå

2014 2015 2016

195 400 191 800 187 700

22 (42) Akademin kan ha ett ackumulerat kapital inom intervallet 0 – 5 000 tkr, som förs över till nästkommande verksamhetsår. Ackumulerat kapital utanför intervallet ska kommenteras i verksamhetsberättelse, både vad avser hur det uppkommit och hur det planeras att användas.

Forskning/forskarutbildning Anslag

Anslag till forskning/forskarutbildning kommer beräknas enligt fastställd modell.

Beräkning görs i början på verksamhetsåret. Planeringsförutsättning för 2014 är att de inriktningar som akademin är värd för kommer tilldelas lika mycket anslag som 2013. I det fall modellens utfall innebär lägre anslag än vad som erhölls 2013, kommer

kompensation att ges med motsvarande hälften av förändringen. I det fall modellens utfall innebär högre anslag kommer detta att fullt ut tilldelas inriktningen.

Det innebär följande planeringsförutsättningar:

Hälsa och Välfärd (HV): 17 900 tkr

Medel för forskarassistenter tillkommer i enlighet med separat rektorsbeslut.

Nettoutfall

Verksamheten ska planeras så det ackumulerade anslagskapitalet vid varje års utgång är i intervallet 0- 3000 tkr. I det fall det faktiska utfallet visar ett kapital utanför intervallet ska verksamhetsplanen för 2014 kompletteras med en plan för hur det ackumulerade kapitalet ska återställas till önskad nivå.

Extern finansiering

Mål för den externa finansieringen är att den 2016 ska uppgå till minst 55 procent av den totala finansieringen, motsvarande mål för 2014 är 45 procent. Med extern finansiering avses bidrags- och uppdragsintäkter.

Investeringar

Högskolan har en fastställd låneram för varje verksamhetsår som inte får överskridas.

Därför är det viktigt att varje enskild organisatorisk enhet har en bra planering för sina investeringar. Uppstår behov under löpande verksamhetsår av investeringar utöver tilldelad ram kontaktas ekonomichefen.

Investeringsram för 2014: 2 000 tkr

23 (42) 5.1.3. Akademi IDT

Akademi IDT uppdras att utforma en verksamhetsplan för år 2014 i enlighet med mall och instruktion som återfinns i bilaga 2. I sin verksamhetsplan ska akademin visa hur man under 2014 avser att arbeta med de punkter som i forsknings- och utbildningsstrategin anger fokus för verksamheten fram till 2016 inom teknikutbildningarna vid akademin samt forskningen inom inbyggda system respektive innovation och produktrealisering.

Målen i strategin är i korthet följande:

• Säkerställa forskningens koppling till långsiktiga teknikutbildningar.

• Vara nationellt drivande inom inbyggda programvarusystem.

• Vidareutveckla forskning inom hälsoteknik7.

• Bedriva samproducerande forskning och utbildning av högsta internationell kvalitet.

• Förse svenskt näringsliv med spetskompetens.

• Via innovationer skapa värde och nytta för Sverige.

• Samproduktion ska ske med näringslivet inom effektiv industrialisering och hållbara produktionssystem för morgondagens produkter. Innovation och produktrealisering ska medverka i framtidssatsningar som Den nya svenska produktionsmodellen och Gröna produktionssystem.

• Teknikkommunikation med fokus på bild, text och rum, samt nya virtuella

plattformar för samproduktion inom innovation och design i utbildning, samhälle och näringsliv. Ledning och organisation av öppna innovationsprocesser med olika aktörer i samverkan. Innovation och produktrealisering ska i samverkan med regionala organisationer bygga upp innovationsutbildning.

• Ledning och organisering av öppna innovationsprocesser med olika aktörer i samverkan. Innovation och produktrealisering ska i samverkan och samproduktion med regionala organisationer bygga upp innovationsutbildning.

Därutöver ges akademin följande uppdrag för 2014.

5.1.3.1. Utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Akademiövergripande

• Uppdrag att fortsätta granskningen av kurser i enlighet med modellen för framtagande av utbildningsutbud (avsnitt 4.1.1).

• Uppdrag att som lägst bibehålla 2012 års andel helårsstudenter akademin utbildar i Eskilstuna.

• Uppdrag att i verksamhetsplanen för 2014 beskriva akademins arbete med pedagogisk kompetensutveckling.

• Utforma tydliga mål och aktiviteter för akademins arbetsmiljö- och miljöarbete.

Kvarstår från VUB13 Datavetenskap

• Uppdrag att fullfölja avveckling av spelinriktningen inom datavetenskap.

7 Målet har omformulerats och i forsknings- och utbildningsstragin stod: Vidareutveckla forskingen inom hälsoteknik, bland annat genom projektet Technologies for Independent Life.

24 (42) Flygteknik

• Uppdrag att fullfölja avveckling av kandidatexamen inom huvudområdet flygteknik.

• Uppdrag att slutföra arbetet med att säkra en långsiktig forskningsbas för verksamheten inom flygteknik.

Industriell ekonomi och organisation

Uppdrag att tillsammans med EST (huvudansvarig) och UKK fortsatt utreda hur verksamheten inom industriell ekonomi och organisation bör utvecklas vid högskolan. Utredningen ska göras i relation till utvecklingen av hela

ekonomiverksamheten vid högskolan och ta sin utgångspunkt i den externa utredning som gjorts av högskolans verksamhet inom ekonomiområdet. Uppdraget ska

skriftligen rapporteras till fakultetsnämnden senaste den 31 mars 2014.

Informationsdesign

• Uppdrag att fullfölja tydliggörandet de tre benen inom innovation och produktrealisering (produkt och processutveckling, informationsdesign, innovationsteknik) och att utveckla profileringen mot teknik och industriell tillämpning (gemensamt för hela IPR miljön).

Innovation och design

• Uppdrag att fullfölja tydliggörandet de tre benen inom innovation och produktrealisering (produkt och processutveckling, informationsdesign, innovationsteknik) och att utveckla profileringen mot teknik och industriell tillämpning (gemensamt för hela IPR miljön).

Innovationsteknik

• Uppdrag att fullfölja tydliggörandet de tre benen inom innovation och produktrealisering (produkt och processutveckling, informationsdesign, innovationsteknik) och att utveckla profileringen mot teknik och industriell tillämpning (gemensamt för hela IPR miljön).

Produkt- och processutveckling

• Uppdrag att fullfölja avveckling av kandidatexamen inom huvudområdet produkt- och processutveckling.

• Uppdrag att fullfölja tydliggörandet de tre benen inom innovation och produktrealisering (produkt och processutveckling, informationsdesign, innovationsteknik) och att utveckla profileringen mot teknik och industriell tillämpning (gemensamt för hela IPR miljön).

• Uppdrag att fortsatt öka antalet ingenjörsstudenter inom befintligt utbildningsuppdrag, dvs. omprioritera bland befintlig verksamhet.

Teater

• Uppdrag att fullfölja avveckling av verksamheten inom området teater.

5.1.3.2. Forskning

25 (42) Hälsoteknik

• Uppdrag att tillsammans med akademin för Hälsa, vård och välfärd (HVV) utveckla och genomföra satsningen på samverkansarenan för hälso- och

välfärdsteknik med profilering mot användarperspektivet i enlighet med till rektor överlämnad rapport.

5.1.3.3. Ekonomi

Grundutbildning Anslag

Anslag till grundutbildning framgår av nedanstående tabell. Beloppen för 2015-2016 är planeringsförutsättningar, vissa justeringar kan komma att ske då beloppen fastställs inför varje verksamhetsår.

Intäkterna ska ligga till grund för den budget som upprättas. I det fall akademin har fler helårsstudenter (HÅS)/helårsprestationer (HÅP) än planerat kommer den interna resurstilldelningen inte att öka eftersom det inte finns utrymme inom takbeloppet att erhålla högre anslag från regeringen. I det fall det faktiska antalet HÅS/HÅP blir lägre än planerat, och därmed inte motsvarar de intäkter som budgeterats, är grundprincipen att kostnaderna ska anpassas till detta. När prognoser visar att detta kan bli aktuellt ska alltid kontakt tas med ekonomichefen.

Akademichefen ansvarar för att det samlade anslaget används på det sätt som bäst gynnar akademins hela grundutbildning.

Tillkommande medel för strategiska satsningar

För utveckling och omstrukturering av innovationsprogrammet 1 000 tkr

Medfinansiering KKS-projekt PROMPT 2 000 tkr

Medfinansieringen till KKS-projektet avser hela projektets verksamhet. Vid behov av att nyttja del av medlen för tid efter 2014 hanteras detta av akademin inom akademins ackumulerade kapital.

Nettoutfall

Det redovisade ekonomiska nettoutfallet för 2014 ska uppgå till minst +/- 0 tkr. Undantag får ske i det fall ackumulerat kapital finns vid årets ingång. Då kan underskott få redovisas i den mån det finns täckning för detta i det ackumulerade kapitalet.

Planeringsförutsättning för 2015-2016 är årliga nettoutfall på minst +/- 0 tkr, med samma undantag som ovan i det fall ackumulerat kapital finns.

Akademin kan ha ett ackumulerat kapital inom intervallet 0 – 5 000 tkr, som förs över till nästkommande verksamhetsår. Ackumulerat kapital utanför intervallet ska kommenteras

Anslag grundutbildning (tkr) 2014 års prisnivå

2014 2015 2016

106 300 103 000 103 000

26 (42) i verksamhetsberättelse, både vad avser hur det uppkommit och hur det planeras att användas.

Forskning/forskarutbildning Anslag

Anslag till forskning/forskarutbildning kommer beräknas enligt fastställd modell.

Beräkning görs i början på verksamhetsåret. Planeringsförutsättning för 2014 är att de inriktningar som akademin är värd för kommer tilldelas lika mycket anslag som 2013. I det fall modellens utfall innebär lägre anslag än vad som erhölls 2013, kommer

kompensation att ges med motsvarande hälften av förändringen. I det fall modellens utfall innebär högre anslag kommer detta att fullt ut tilldelas inriktningen.

Det innebär följande planeringsförutsättningar:

Inbyggda system (IS): 20 900 tkr

Innovation och produktrealisering (IPR): 8 600 tkr

Medel för forskarassistenter tillkommer i enlighet med separat rektorsbeslut.

Nettoutfall

Verksamheten ska planeras så det ackumulerade anslagskapitalet vid varje års utgång är i intervallet 0- 3000 tkr för varje inriktning. I det fall det faktiska utfallet visar ett kapital utanför intervallet ska verksamhetsplanen för 2014 kompletteras med en plan för hur det ackumulerade kapitalet ska återställas till önskad nivå.

Mål för extern finansiering

Mål för den externa finansieringen för IS är att den under 2013-2016 ska uppgå till minst 67 procent av den totala finansieringen. Med extern finansiering avses bidrags- och uppdragsintäkter.

Mål för den externa finansieringen för IPR är att den under 2013-2016 ska uppgå till minst 67 procent av den totala finansieringen. Med extern finansiering avses bidrags- och uppdragsintäkter.

Investeringar

Högskolan har en fastställd låneram för varje verksamhetsår som inte får överskridas.

Därför är det viktigt att varje enskild organisatorisk enhet har en bra planering för sina investeringar. Uppstår behov under löpande verksamhetsår av investeringar utöver tilldelad ram kontaktas ekonomichefen.

Investeringsram för 2014: 2 000 tkr Stipendiemedel

För läsåret 2014/2015 ska akademin utse mottagare av fem stipendier som samtliga ska omfatta hela den aktuella studieavgiften. Akademin ska i övrigt följa de beslutade föreskrifterna för beviljande av stipendier, se MDH 2.2-115/11.

27 (42) 5.1.4. Akademi UKK

UKK uppdras att utforma en verksamhetsplan för år 2014 i enlighet med mall och instruktion som återfinns i bilaga 2. I sin verksamhetsplan ska akademin visa hur man avser att arbeta med de punkter som i forsknings- och utbildningsstrategin anger fokus för verksamheten fram till 2016 inom lärarutbildningarna vid akademin samt forskningen inom utbildningsvetenskap. Målen i strategin är i korthet följande:

• Stärka forskningsbasen för relevanta utbildningar genom att öka andelen disputerade lärare i undervisningen.

• Erhålla examenstillstånd för grundlärarutbildningen.

• Erhålla examenstillstånd för utbildning på forskarnivå inom forskarutbildningsområdet utbildningsvetenskap.

• Ett flertal samproducerande forsknings- och utvecklingsprojekt med aktörer i regionen.

UKK har även ett stående uppdrag att ha ett samlat ansvara för högskolans verksamhet inom matematik/tillämpad matematik inom samtliga verksamhetsgrenar. I uppdraget ligger att utveckla verksamheten tillsammans med övriga akademier.

Därutöver ges akademin följande uppdrag för 2014.

5.1.4.1. Utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Akademiövergripande

• Uppdrag att fortsätta granskningen av kurser i enlighet med modellen för framtagande av utbildnings utbud (avsnitt 4.1.1).

• Uppdrag att jämfört med 2012 års nivå proportionerligt öka antalet helårsstudenter akademin utbildar i Eskilstuna.

• Uppdrag att i verksamhetsplanen för 2014 beskriva akademins arbete med pedagogisk kompetensutveckling.

• Utforma tydliga mål och aktiviteter för akademins arbetsmiljö- och miljöarbete.

• Uppdrag att till fakultetsnämnden inkomma med en redovisning av hur förstärkningen av grundanslaget för samhällsvetenskapliga utbildningar har omsatts i konkreta åtgärder för att höja kvaliteten i utbildningar inom

samhällsvetenskap och humaniora. Uppdraget ska skriftligen återrapporteras till fakultetsnämnden senast den 1 juli 2014.

Finska

• Uppdrag att i enlighet med tidigare rektorsbeslut avveckla verksamheten inom ämnet finska.

Industriell ekonomi och organisation

• Uppdrag att tillsammans med EST (huvudansvarig) och IDT fortsätta att utreda hur verksamheten inom industriell ekonomi och organisation bör utvecklas vid högskolan. Utredningen ska göras i relation till utvecklingen av hela

ekonomiverksamheten vid högskolan och ta sin utgångspunkt i den externa

utredning som gjorts av högskolans verksamhet inom ekonomiområdet. Uppdraget ska skriftligen rapporteras till fakultetsnämnden senaste den 31 mars 2014.

Lärarutbildningarna

28 (42)

• Uppdrag att bygga upp ämneskompetens i teknikdidaktik samt ansöka om examensrätt för inriktning teknik i ämneslärarutbildning.

Matematik/tillämpad matematik

• Uppdrag att utreda hur ämnet matematik ska utvecklas med särskild hänsyn tagen till förhållandet mellan finansiell och teknisk matematik.

Kvarstår från VUB13 Engelska

• Uppdrag att utveckla den ämnesdidaktiska kompetensen inom ämnet.

Franska

• Uppdrag att fullfölja avveckling av verksamhet inom huvudområdet franska.

Kammarmusik

• Fortsatt uppdrag att begränsa verksamheten till en nivå omfattande maximalt 80 helårsstudenter.

Litteraturvetenskap

• Uppdrag att utveckla verksamheten inom litteraturvetenskap så att den blir en tydlig del av lärarutbildningarna.

Spanska

• Uppdrag att fullfölja avveckling av verksamhet inom huvudområdet spanska.

Svenska

• Uppdrag att utveckla den ämnesdidaktiska kompetensen inom svenska läs- och skrivinlärning på grundnivå och avancerad nivå.

Tyska

• Fortsätta arbetet med uppdraget att utveckla verksamheten inom tyska för att möjliggöra synergier med andra delar av högskolans utbildningar.

5.1.4.2. Ekonomi

Grundutbildning Anslag

Anslag till grundutbildning framgår av nedanstående tabell. Beloppen för 2015-2016 är planeringsförutsättningar, vissa justeringar kan komma att ske då beloppen fastställs inför varje verksamhetsår.

Intäkterna ska ligga till grund för den budget som upprättas. I det fall akademin har fler helårsstudenter (HÅS)/helårsprestationer (HÅP) än planerat kommer den interna resurstilldelningen inte att öka, eftersom det inte finns utrymme inom takbeloppet att erhålla högre anslag från regeringen. I det fall det faktiska antalet HÅS/HÅP blir lägre än planerat, och därmed inte motsvarar de intäkter som budgeterats, är grundprincipen att

29 (42) kostnaderna ska anpassas till detta. När prognoser visar att detta kan bli aktuellt ska alltid kontakt tas med ekonomichefen.

Akademichefen ansvarar för att det samlade anslaget används på det sätt som bäst gynnar akademins hela grundutbildning.

Tillkommande medel för strategiska satsningar

Lektorssatsning lärarutbildningen 2 000 tkr Kompetensutveckling för lärarutbildning 4-6 700 tkr Kompetensutveckling för Matematik 1 000 tkr

Nettoutfall

Det redovisade ekonomiska nettoutfallet för 2014 ska uppgå till minst +/- 0 tkr. Undantag får ske i det fall ackumulerat kapital finns vid årets ingång. Då kan underskott få redovisas i den mån det finns täckning för detta i det ackumulerade kapitalet.

Planeringsförutsättning för 2015-2016 är årliga nettoutfall på minst +/- 0 tkr, med samma undantag som ovan i det fall ackumulerat kapital finns.

Akademin kan ha ett ackumulerat kapital inom intervallet 0 – 5 000 tkr, som förs över till nästkommande verksamhetsår. Ackumulerat kapital utanför intervallet ska kommenteras i verksamhetsberättelse, både vad avser hur det uppkommit och hur det planeras att användas.

Forskning/forskarutbildning

Anslag till forskning/forskarutbildning kommer beräknas enligt fastställd modell.

Beräkning görs i början på verksamhetsåret. Planeringsförutsättning för 2014 är att de inriktningar som akademin är värd för kommer tilldelas lika mycket anslag som 2013. I det fall modellens utfall innebär lägre anslag än vad som erhölls 2013, kommer

kompensation att ges med motsvarande hälften av förändringen. I det fall modellens utfall innebär högre anslag kommer detta att fullt ut tilldelas inriktningen.

Det innebär följande planeringsförutsättningar:

Utbildningsvetenskap (UV): 11 700 tkr

Matematik (UV/Ma): 2 700 tkr

Tillkommande medel för strategiska satsningar

Medel för forskarassistenter tillkommer i enlighet med separat rektorsbeslut.

Lektorssatsning lärarutbildningen 2 000 tkr Nettoutfall

Verksamheten ska planeras så det ackumulerade anslagskapitalet vid varje års utgång är i intervallet 0- 3 000 tkr.

Anslag grundutbildning (tkr) 2014 års prisnivå

2014 2015 2016

140 700 133 100 131 600

30 (42) I verksamhetsplanen ska särskilt anges hur akademin tänker använda ackumulerat kapital, så det till senast vid utgången av 2014 uppgår till maximalt 3 000 tkr.

Mål för extern finansiering

Mål för den externa finansieringen är att den 2016 ska uppgå till minst 55 procent av den totala finansieringen, motsvarande mål för 2014 är 45 procent. Med extern finansiering avses bidrags- och uppdragsintäkter.

Investeringar

Högskolan har en fastställd låneram för varje verksamhetsår som inte får överskridas.

Därför är det viktigt att varje enskild organisatorisk enhet har en bra planering för sina investeringar. Uppstår behov under löpande verksamhetsår av investeringar utöver tilldelad ram kontaktas ekonomichefen.

Investeringsram för 2014: 2 000 tkr Stipendiemedel

För läsåret 2014/2015 ska akademin utse mottagare av fem stipendier som samtliga ska omfatta hela den aktuella studieavgiften. Akademin ska i övrigt följa de beslutade föreskrifterna för beviljande av stipendier, se MDH 2.2-115/11.

5.1.5. Fakultetsnämnden

Fakultetsnämnden uppdras att under 2014 särskilt arbeta med att:

• Se över högskolans examenstillstånd och programutbud i enlighet med Steg 3 under avsnitt 4.1.1.

• Hantera utfall av de riktade uppdrag som ges till akademierna under avsnitt 5.1 ovan. Det bör ske inom ramen för ordinarie processer för inrättande och avveckling av verksamheter samt utbudsdimensionering.

Vara kvalitetssäkrande organ inför Universitetskanslersämbetets examenstillståndsgranskningar.

• Vara kvalitetssäkrande organ vid uppföljning av åtgärder för att behålla

examenstillstånd som bedömts ha bristande kvalitet i Universitetskanslersämbetet examenstillståndsgranskningar.

• Inrätta ett pedagogiskt sällskap vid MDH där lärare som vid bedömning av sin pedagogiska meritportfölj bedömts som excellenta ska ingå.

• Uppdrag att under 2014 planera och genomföra ett pedagogiskt symposium vid MDH samt att utarbeta rutiner för att kunna genomföra detta symposium regelbundet vartannat år.

Ekonomi

Fakultetsnämnden tilldelas en budgetram avsedd strikt för nämndens drift. Det innebär att medlen inte kan användas till annat, även om det under löpande verksamhetsår

uppstår utrymme för det. Eventuella tillkommande kostnader kan godkännas efter dekans samråd med rektor.

Medel för högskolegemensamma forskarutbildningskurser kommer avsättas med 250 tkr vid fördelning av forskningsanslagen. Detta belopp ingår alltså inte i denna driftsbudget men nämnden ansvarar för att besluta om hur medlen ska användas.

Budgetram för 2014 är 5 300 tkr.

31 (42) 5.1.6. Förvaltningen

Förvaltningen uppdras att under 2014 särskilt arbeta med att

• Tillsammans med PIL se över och utveckla teknikstödet till verksamheten vid båda campusorterna.

• Utforma tydliga mål och aktiviteter för förvaltningens arbetsmiljö- och miljöarbete.

Kvarstår VUB13

• Fullfölja uppstartade delar av den administrativa översynen och inleda arbete med granskning av ytterligare högskolegemensamma administrativa processer

• Förberedelser för nytt campus i Eskilstuna

• Planering och utveckling av portal för stöd till internt samarbete och kommunikation.

Ekonomi

Budgetram 115 500 tkr

Särskilda medel för strategiska satsningar som förvaltningen ansvarar för:

Förberedelser för nytt campus Eskilstuna 3 500 tkr Särskilda kvalitetsinsatser, verksamhetsutvärdering 4 000 tkr Införande av e-tjänster/e-beställningar 1 000 tkr Medfinansiering projekt IDEAS Erasmus Mundus 1 000 tkr Utveckling av intranät/internportal 1 500 tkr

Investeringar inom lokalförsörjningen ska planeras med utgångspunkt i årliga

avskrivningar om maximalt 10 000 tkr. Uppstår det under löpande verksamhetsår behov

avskrivningar om maximalt 10 000 tkr. Uppstår det under löpande verksamhetsår behov

Related documents