• No results found

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

9.2 Ekonomiska villkor

Erfarenheter från andra upphandlingar visar på vikten att vara medveten om konsekvenserna beroende på principer för prissättning.

Vid en eventuell upphandling föreslås pris baserat på insatsnivå (se Bilaga 1) samt hel- respektive deltid hos deltagaren. Därtill ska ersättning endast ges till entreprenörerna för belagda platser i verksamheten. En bonus bör införas i de fall entreprenörerna medverkar till att deltagare kommer i anställning, med eller utan statligt stöd.

9.3 Kontraktsstyrning

Det är inte rimligt att kommunen endast har hävning av avtalet som val om missnöje med entreprenörernas utförande uppstår. Det behövs verkningsfulla sanktioner vid situationer som inte är tillräckligt stora för hävning av avtalet men som är för stora för att kunna passera utan korrigeringar.

Någon form av ekonomiska sanktioner som styrmedel bör skrivas in i avtalet. Det bör i förfrågningsunderlaget med bifogat avtalsförslag preciseras vad som kan anses vara väsentligt kontraktsbrott samt den strukturella processen kring hur kommunen framför klagomål.

54

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN

Förstudie

Dnr UAN 2011/0285 2012-04-16 27 (53) Bilaga 1: Insatsnivåer

Nivå 1

Deltagaren har daglig verksamhet som är individuellt integrerad inom ordinarie arbetsmarknad.

Personal från daglig verksamhet följer upp med viss regelbundenhet och kan vid behov komma för att ge stöd till personen och/eller handledaren på arbetsplatsen.

Nivå 2

Deltagaren arbetar i ett arbetslag/-grupp med stöd av personal inom daglig verksamhet. Deltagaren är självständig i sitt arbete, men kan behöva stöd för att komma igång med aktiviteter/arbetsuppgifter.

Personal kan även medverka i enstaka moment, men behöver inte vara med hela tiden som aktiviteten/arbetet pågår.

Nivå 3

Deltagaren behöver av fysiska, psykiska eller sociala skäl personal som är närvarande och kan ge stöd kontinuerligt, vid flera moment när olika aktiviteter/arbetsuppgifter utförs.

Nivå 4

Deltagaren har av fysiska, psykiska eller sociala skäl omfattande behov av nästan oavbruten uppmärksamhet och personal som är närvarande i stort sett hela tiden. Det krävs även tid för motiveringsinsatser.

Nivå 5

Deltagaren har fysiska/psykiska omvårdnadsbehov eller har andra behov som är av den art att han/hon behöver minst en personal för att kunna delta i verksamheten. Ofta innebär detta kravspecifika lösningar i den dagliga verksamhetens utformning.

Nivå 6

Deltagaren har ett exceptionellt stort behov av personalstöd. Dessutom krävs i regel att annan personal arbetar i närheten för att kunna ge stöd vid behov. Ofta krävs specialanpassade lösningar i den dagliga verksamhetens utformning och/eller läge.

55

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN

Förstudie

Dnr UAN 2011/0285 2012-04-16 28 (53) Bilaga 2: Centrala och lokala kollektivavtal

Årsarbetstidsavtal

Plats Rådhuset, Halmstads kommun

Företrädda av För Halmstads kommunstyrelses förhandlingsdelegation

Bertil Nilsson, Ingegerd Sahlström, Ann-Charlotte Westlund, Karin Odhnoff, Leif Johansson, Anette Johansson och Mari Årzén

För Kommunal

Michael Svensson, Bengt Åkerblom, Lotta Olesen Rosén och Carin Söderberg

§ 1

Efter enskilda och gemensamma överläggningar är parterna överens om att bilagda årsarbetstidsavtal skall gälla fr o m 2008-04-01 på Hemvårdsförvaltningen,

Socialförvaltningen samt Arbetslivsförvaltningen3.

Parterna är vidare överens om att bilagda årsarbetstidsavtal ersätter tidigare årsarbetstidsavtal för Hemvårdsförvaltningen, Socialförvaltningen samt Arbetslivsförvaltningen.

Parterna är samtidigt överens om att de som idag tidigare accepterat erbjudande om årsarbetstidsavtal fortsättningsvis skall ha anställningsvillkor enligt bilagda avtal.

§ 2

Parterna är samtidigt överens om att beviljade lönetillägg t o m 2008-01-18 upphör att gälla och fortsättningsvis ingår i månadslönen för de arbetstagare vilka har fått lönetillägg beviljat.

§ 3

Parterna är överens om att utvärdera tillämpningen och effekterna av bilagda avtal en gång per år.

§ 4

Uppsägning av avtalet kan ske med en ömsesidig uppsägningstid på tre månader.

§ 5

Förhandlingarna förklarades avslutade

3 Arbetslivsförvaltningen ingår sedan 2011-01-01 i utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

56

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN

Förstudie

Dnr UAN 2011/0285 2012-04-16 29 (53)

Vid protokollet

Leif Johansson Justeras

Karin Odhnoff Michael Svensson Halmstads kommun Kommunal ÅRSARBETSTIDSAVTAL

Anställningsvillkor för personal med ÅRSARBETSTID 1. Definition

Anställning enligt detta årsarbetstidsavtal ligger i linje med kommunstyrelsens fattade beslut angående

”Rätt till heltid, möjlighet till deltid”, utgångspunkten skall därmed vara heltidsanställningar på hemvårdsförvaltningen, socialförvaltningen samt arbetslivsförvaltningen.

Anställning med årsarbetstid innebär att hela tjänsten ska användas när/där verksamheten har behov av personalinsatser. Anställning enligt detta avtal innebär att del av tjänst kan vara icke

arbetsplatsförlagd, vilket arbetsgivaren ansvarar för förläggning av.

2. Arbetstidsschema

Arbetstagare har ett arbetstidsschema i grunden på sin fasta eller tillfälliga placering, som bl.a. anger fridagar. Under semester, sjukdom och annan ledighet skall det senaste schemat gälla.

3. Årsarbetstid

Arbetsplikt råder under ett fastställt antal timmar per år med;

- 2001 timmar (52 veckor x 40timmar) för helgfri vecka exklusive lätthelger enligt AB, - 1924 timmar motsvarande heltid (52veckor x 37 timmar),

- 1889 timmar (52 veckor x 36,33timmar) – nattpersonal enligt AB.

- 1716 timmar (52 veckor x 33 timmar) – nattpersonal enligt lokalt avtal (F-prot 75/02) - Begränsningsperiod gäller enligt bestämmelserna i AB. Arbete skall anges i schema, undantagsvis de arbetstagare som har valt att del av tjänsten icke skall vara arbetsplatsförlagd.

Schemat för efterföljande begränsningsperiod skall fastställas senast 14 dagar före ikraftträdandet eller enligt överenskommelse med arbetstagaren. Avräkning sker löpande vid sjukdom, semester och tjänstledighet. Resterande timmar är att se som arbetspliktiga, ingår i ”årsarbetstidssaldot”.

57

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN

Förstudie

Dnr UAN 2011/0285 2012-04-16 30 (53) 4. Dagarbetstid

Arbetstid för bestämd dag är fastställd så snart ansvarig chef avtalat med den anställde om arbete angiven dag. Den anställde ska ha minst 36 timmars sammanhängande ledighet under varje period om sju dagar enligt bestämmelserna i Arbetstidslagen (veckovila).

Då ”ledig” personal tillfrågas om arbetspass sker detta genom att behörig chef tillfrågar personal med lägre saldo före personal med högre saldo.

Related documents