• No results found

Föräldrars kontakt i samtalet med förskollärare

In document Kommunikation i förskolan (Page 31-35)

4. Resultat och analys

4.1 Föräldrars kontakt i samtalet med förskollärare

I detta avsnitt redogör vi för kontakten och betydelsen av den. Genom kontakten mellan föräldrar och pedagoger blir det en bild av hur kommunikationen och samtalen fungerar på förskolan.

Jag tycker kontakten fungerar bra, ställer jag frågor till personalen svarar de gärna på dem (förälder 1).

Den här kontakten med förskolan tycker jag är väldigt positiv (förälder 5).

Förälder 1 och 5 anser att kontakten är positiv och fungerar bra med pedagogerna på deras barns förskolor. Föräldrarna menar att ställer föräldrar frågor så svarar pedagogerna gärna på dessa. Föräldrarna upplever kontakten som positiv tolkar vi det som när pedagogerna svarar på frågorna. Vi får en upplevelse av att föräldrarna i studien har samma uppfattningar om deras kontakt med förskolan men det kan finnas skillnader mellan föräldrarna i studien som anser att kontakten är positiv. Det kan finnas andra föräldrar som kan ha en helt annan syn på kontakten mellan förskolan och pedagoger.

Kontakten är viktig för att få ett bra samarbete med barnen och föräldrar (förskollärare C)

Kontakten är viktig för ett överlämnade och att det förs en dialog vid överlämnandet men även när barnen blir hämtade (förskollärare B)

Förskollärare C och B tar upp betydelsen av kommunikation för förskollärarna och dialogen vid lämning och hämtning av barnen. Vi anser att det behövs ett samarbete mellan förskola och föräldrar. För att skapa ett samarbete kan det behövas pedagoger som är flexibla i mötet med föräldrar för att uppnå fungerande relationer. Det kan vara väldigt komplext att möta föräldrar beroende på att alla människor har olika

personligheter, förutsättningar och villkor.

Att föräldrar får ett överlämnande när de lämnar barnet på morgonen skapar en tillit och en trygghet både för barnet, föräldrarna och pedagogerna menar förskollärare C och B. Vad händer med relationen om det inte finns ett överlämnade som fungerar? Hur skiljer sig ett fungerande överlämnande mot ett överlämnande som inte fungerar?

Enligt vårt tolkning är kontakten en viktig del för förskollärare C och B för att bygga upp ett fungerande överlämnande. Det är väldigt svårt att avgöra vad som är ett fungerande överlämnande vid lämning och hämtning. Kontakten har betydelse för förskollärare C och B för att få ett fungerade samarbete. Kontakten kan ge en möjlighet till att barn och föräldrar upplever en trygghet i överlämnandet oavsett hur en överlämning utspelar sig.

Det beror på när jag lämnar. Är det halv åtta när de delar upp sig på de olika avdelningarna då blir det oftast att man bara hinner att säga hej då till barnen och där blir det ingen kommunikation på samma sätt. Om man har frågor och då får man vänta till senare eller så får jag stanna kvar. (förälder 4)

Enligt förälder 4 påverkar tidpunkten då lämning och hämtning sker vilken kontakt de får med pedagogerna. Förälder 5 tar också upp att tidpunkten vid lämning är avgörande för kontakten med pedagoger.

Enligt vår tolkning får föräldrarna endast den dagliga hälsningen vid vissa tidpunkter. Lämnar de sina barn till frukost eller hämtar vid mellanmålet kan det innebära att det blir svårare att få kommunikation med pedagoger för att det händer annat.

En annan aspekt som förälder 4 tar upp är att kommunikationen kan påverkas när avdelningarna delar upp sig. Lämnar föräldrar när de delar upp sig blir det mindre tid för samtal och kontakt mellan förskollärare och föräldrar. Förälder 4 menar att om det är något viktigt får föräldrarna stanna och fråga pedagogerna senare när verksamheten ger möjlighet för ett samtal.

Vårt sätt att se det är att de olika förutsättningarna som förskolor har gör att kontakten sker på olika sätt. Förskolor som har andra rutiner när det gäller avdelningarnas uppdelning och rutiner som frukost, lunch och mellanmål kan göra att kontakten mellan

föräldrar och pedagoger vid de tidpunkter blir annorlunda vid lämning och hämtning.

Det är inte alltid det fungerar med kontakt för de håller på att äta frukost och då har de inte mycket tid. (förälder 5)

Förälder 5 upplever att kontakten hindras för att det finns en personalbrist, vilken tidpunkt och vilken personlighet pedagogen har. Vetskapen om att det finns brist på pedagoger finns bland föräldrarna i studien då de menar att när saker och ting händer eller vid särskilda aktiviteter under dagen har pedagoger inte tid till att gå iväg och ta ett dagligt samtal med föräldrarna. Skapar detta en tidspress och ett stressmoment för pedagoger och föräldrar?

Personalbristen kan vara en faktor till att det finns tidspress och stressmoment. Kontakten kan bli svår när det inte finns någon annan personal som kan ta hand om avdelningen. Som vi ser det kan personalbristen vara en del att kommunikationens brister men det kan den göra ändå trots att det finns mer personal.

Personlighetens betydelse för kontakten tar både föräldrar och förskollärare upp.

Att man är olika som människor, olika personligheter. Olika sätt och ta. (Förskollärare B)

Personligheten spelar stor roll i den dagliga kontakten och det är relationen och vilken personlighet som gör att det klaffar. (Förälder 5)

Personligheterna hos pedagoger enligt föräldrarna är en viktig del som påverkar kontakten.Vi tolkar förälder 5 som att det kan vara ett problem med olika personligheter på pedagogerna som inte stämmer överens med föräldrarnas personligheter men varför kan det vara ett problem?

Men då kommer även personkemi som inte riktigt stämmer för ni har olika uppfattningar och syn på vad som är bäst. Kan det vara så är personligheterna inte går ihop? (Förälder 4)

Det är väldigt komplext då personligheterna är många på en förskola men det kan även vara en fördel att ha många olika personligheter i personalen. Pedagoger kan möta föräldrar på olika sätt än de pedagoger som inte är sociala. Pedagoger och föräldrar menar vi är de som har en personlighet som tar kontakt oavsett vem det är man möter. Är det lättare för en social förälder att ta kontakt med en social pedagog? Är

personligheterna lika blir då kontakten automatiskt bra?

Man har alltid olika relationer med olika föräldrar. Visa föräldrar är väldigt öppna och de kan man kanske skämta med och sådana saker men andra kan man inte göra det med och då blir det bara den informella så här har det vatt och så är det inte mer med det. Det är hur föräldrarna är som personer som jag sa vissa är skämtsamma och vissa vill ha den lättsamma men andra kan man inte ha de så för de förstår inte den ironin eller sådana saker. (Förskollärare A)

Förskollärare A menar även att föräldrarna kan ha olika personligheter och att som förskollärare finns det en känsla över vem man kan skämta med och vilka personer man inte kan. Enligt vår tolkning menar förskollärare A att det är de olika personligheterna som spelar in och att beroende på vilken personlighet som föräldrarna har leder till en olikhet i samtalet mellan pedagoger och föräldrar.

Enligt vår tolkning av personligheter kan det räcka med ett intresse som parterna har gemensamt för att kontakten ska fungera. Är det sociala lika viktigt om det finns samma intresse?

Öppenhet, respekt mot varandra och en profession, för det är mitt yrke att ha en professionell sida och att visa att jag kan utföra mitt yrke. Som föräldrar kan med deras arbete. Att stå rakryggad och säga att jag älskar mitt yrke. (förskollärare A)

Vi tolkar förskollärarna som att de har samma uppfattning, för att bygga en god kommunikation behövs det en ömsesidig respekt. Det behövs en öppenhet mot föräldrarna och deras åsikter samt tankar. Förskollärare B och A anser att det behövs stor lyhördhet mot vad föräldrarna vill samtala om och att hitta en väg till att förstå varandra. Förskollärare C hävdar att ärlighet kan vara en viktig faktor i en kommunikationsuppbyggnad.

Ärlighet, att man kör med öppna kort. Att man är lyhörd och respekterar varandra (förskollärare C)

Lyhördhet, respekt, att hitta en väg att förstå varandra och att man sätter det de vet om sitt barn främst (förskollärare A)

Enligt förskollärarna är öppenheten ett viktigt inslag för att de ska uppleva en god kommunikation. Vi tolkar betydelsen av öppenhet som att respektera varandra, att lyssna på varandra och hitta en väg till att förstå varandra som en del av öppenheten i kommunikationen.

Det är viktigt med en professionell sida som visar att jag kan utföra mitt yrke. (förskollärare A)

Förskollärare A anser att det är viktigt att ha en professionell sida för att pedagoger och föräldrar ska respektera varandra. Om det finns en brist på lyhördhet, respekt, öppenhet samt ärlighet i kommunikationen mellan pedagoger och föräldrar. Hur svårt blir det då att bygga upp en fungerande kommunikation?

Varje kommunikation ser olika ut och finns det regler eller normer som säger hur kommunikationen ska vara för att den ska fungera? Pedagoger är väldigt olika precis som föräldrar och barn. Det kan leda till konsekvenser på möten mellan föräldrar och pedagoger. Vilka konsekvenserna blir kan bero på vem det är som man möter och hur individer möter varandra.

In document Kommunikation i förskolan (Page 31-35)

Related documents