• No results found

Fysisk planering bygglov, plangenomförande, översikts och

In document Årsredovisning 2019 (Page 56-69)

3 Resultatredovisning

3.4 Sektorsövergripande verksamhet

3.5.4 Fysisk planering bygglov, plangenomförande, översikts och

1–4, 3 § 4 och 8

3.5.4.1 Kommunala markanvisningar - Instruktionen 8 b §

Enligt lagen (2014:899) om riktlinjer för kommunala markanvisningar ska kommuner som anvisar mark anta riktlinjer för markanvisningar.

Riktlinjerna ska bland annat innehålla handläggningsrutiner och grund- läggande villkor för anvisning av mark, samt hur prissättning ska ske. Att äga mark i goda lägen är ett betydelsefullt verktyg för kommunerna när de vill bedriva en aktiv bostadspolitik. Vartannat år ställs frågor om mark i Boverkets bostadsmarknadsenkät (BME) som årligen skickas ut till samtliga kommuner. I årets BME 2019 har inga frågor om mark ställts.

Det går att ta del av hela resultatet av markavsnittet i BME för 2018.44

3.5.4.2 Uppföljning av tillämpningen av plan- och bygglagstiftningen– RB2

Boverket ska årligen rapportera till regeringen hur tillämpningen av plan- och bygglagstiftningen utvecklas. Uppdraget kommer från åttonde ka- pitlet i plan- och byggförordningen, Boverkets instruktion och Boverkets regleringsbrev. Uppföljningen består av statistik som hämtas in via årliga enkäter till länsstyrelser och kommuner, en sammanställning av länssty- relsernas återrapportering av särskilt utvalda teman för året samt i år även redovisning av temat i Boverkets regleringsbrev.

I maj 2019 redovisade Boverket uppföljningen gällande år 2018 till Fi- nansdepartementet och publicerade resultatet på PBL kunskapsbanken.45

Statistiken för år 2018 visade bland annat att 42 kommunomfattande översiktsplaner vann laga kraft under 2018, vilket är en ökning jämfört med de senaste tre åren. Det är ett mönster som återkommer och tyder på att sista året i en mandatperiod är det år som det största antalet översikts- planer vinner laga kraft. Under år 2018 lämnade länsstyrelserna 12 plane- ringsbesked gällande 12 olika kommuner med en spridning över landet. Fyra av planeringsbeskeden var positiva, fem var positiva med villkor och tre var negativa. Tillämpningen är alltså ännu inte särskilt omfat- tande, men eftersom möjligheten att begära planeringsbesked endast har funnits en kortare tid är det svårt att ännu dra några slutsatser. När det gäller överklagade lov och förhandsbesked var det knappt 3 000 beslut

44 Boverket (2018). Mark – ett kommunalt verktyg för bostadsförsörjningen.

https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/bostadsmarknad/bostadsforsorjning/kom- munernas-verktyg/mark/ Hämtad 2020-02-03.

45 Boverket (2019). Uppföljning av plan- och bygglagstiftningens tillämpning.

https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/Allmant-om-PBL/uppfoljning/ Hämtad 2020-02-03.

som överklagades till länsstyrelsen år 2018 och ca 640 upphävdes helt el- ler delvis.

I regleringsbrevet för år 2018 fick Boverket i uppdrag att i samband med uppföljningen av PBL redovisa kommunernas tillämpning av artskydds- förordningen inom ramen för detaljplaneprocessen. Boverkets samman- ställning av rapporteringen visar att det finns stora skillnader mellan kommunerna och mellan länen avseende hur artskyddsfrågor hanteras. Rutinerna är otydliga när det gäller vilka underlag som behövs och i vilka fall en dispens från artskyddsförordningen krävs, samt hur och när en så- dan söks. Dessa brister kan medföra att detaljplaneprocesser drar ut på ti- den, att detaljplaner behöver stoppas eller upphävas, eller att de blir oge- nomförbara.

Länsstyrelsen hade tre teman i sitt regleringsbrev år 2018 som de skulle följa upp och som sedan Boverket sammanställde. De handlade om elektronisk kommunikation i planeringen, god form-, färg- och material- verkan och tillfälliga anläggningsboenden. Boverkets sammanställning av rapporteringen visar att elektronisk kommunikation i planeringen hante- ras på varierad nivå av kommunerna och att det finns en osäkerhet kring hur den kan hanteras mer ingående. Rapporteringen av temat god form-, färg- och materialverkan visar att många kommuner anser att de inte har kompetens och de resurser som krävs för att omhänderta frågan på det sätt de vill samt att kommunerna efterfrågar olika slags vägledningar. Sammanställningen av rapporteringen om tillfälliga anläggningsboenden visar att reglerna har tillämpats i begränsad omfattning, att de har tilläm- pats av ett mindre antal byggnadsnämnder och att reglerna bedöms vara ändamålsenligt utformade.

3.5.4.3 PBL Kompetenssatsning

Boverket har regeringens uppdrag att under åren 2017–2020 genomföra kompetensinsatser för att främja en mer enhetlig och effektiv tillämpning av plan- och bygglagen. Det övergripande målet är att en effektivare och mer enhetlig tillämpning ska bidra till ökat bostadsbyggande inom ramen för en hållbar samhällsutveckling.

Ett särskilt kansli ansvarar för planering och prioritering av aktiviteter och utöver personal från Boverket ingår fem externa experter som repre- senterar länsstyrelserna, Sveriges kommuner och regioner (SKR), Lant- mäteriet och byggsektorn. Utveckling av utbildningar och andra kompe- tensinsatser utförs i arbetsgrupper som också de är sammansatta av intern

kompetens från Boverket, konsulter med särskild expertis och av repre- sentanter för målgruppernas organisationer, till exempel kommuner. Un- der året 2019 fördelades resurserna mellan webbaserad utbildning, väg- ledning i PBL kunskapsbanken och att stärka PBL-nätverk samt att sär- skilda insatser för information och att tillgängliggöra aktiviteterna har ge- nomförts.

Under året 2019 har tre sammanhållna introduktionsutbildningar ”Ny på jobbet...” färdigställts: för lovhandläggare, för översiktsplanerare och för PBL-administratörer. ”Ny på jobbet som byggnadsinspektör” är under färdigställande och publiceras våren 2020. Utbildningarna ”PBL och kul- turvärden”, som producerats i samverkan med länsstyrelserna, och ”PBL för privatpraktiserande arkitekter” planeras att båda publiceras i början av år 2020. I utbildningen Byggregler i kök- och bad har två avsnitt publice- rats och arbetet med det sista avsnittet har inletts. Utbildningarna publice- ras samlat i PBL akademin webbutbildningar46. Fördjupning och bredd-

ning inom olika efterfrågade områden utfördes under året 2019 i form av fem webbseminarier, bland annat om energiregler, fukt i byggnader, digi- talisering av detaljplaner och om lovprövning47. Under året 2019 genom-

fördes en fysisk utbildning, ”PBL för länsjurister”. Boverkets mikrout- bildningar, PBL nano, har kommit i sex utgåvor under året 201948.

Inom uppdraget färdigställdes omfattande vägledning i PBL kunskaps- banken för bland annat översiktsplanering och lovprövning. Därutöver genomfördes en förstudie till vägledning om kontrollplan och kontrollan- svariga som förberedelse för vägledningsarbete år 2020.

För att stärka PBL-nätverk har sex dialogmöten genomförts i Luleå, Karl- stad, Halmstad, Jönköping, Göteborg och Östersund på tema ”Att sam- verka i bostadsprojekt” respektive ”Knäckfrågor i lov- och byggproces- sen”. Mötena har vardera samlat cirka 50 deltagare från kommuner, byggherrar, byggföretag samt länsstyrelser. Boverket har också medver- kat i länsstyrelsers kommundagar för att informera om hur utbildningarna kan stimulera nätverksaktiviteter.

46 Boverket (2019). PBL webbutbildningar. https://www.boverket.se/sv/PBL-

kunskapsbanken/pbl-akademin/pbl-webbutbildningar/ Hämtad 2020-02-03. 47 Boverket (2019). PBL webbseminarier. https://www.boverket.se/sv/PBL-

kunskapsbanken/pbl-akademin/pbl-webbseminarier/ Hämtad 2020-02-03.

48 Boverket (2019). PBL nano. https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/pbl-

Figur 3: Bild som visar material på PBL kunskapsbanken

För att få materialet mer tillgängligt och synligt för målgrupperna har samtliga webbaserade utbildningar samlats på PBL akademin i PBL kun- skapsbanken. Tolv nyhetsbrev har distribuerats, information har spridits genom Boverkets kanaler på sociala media och artiklar om PBL kompe- tens har producerats för publicering i branschtidningar och i utskick till målgrupperna.

3.5.4.4 PBL Kunskapsbanken

PBL kunskapsbanken är Boverkets primära webbaserade kommunikat- ionskanal för att främja en god tillämpning av plan- och bygglagstift- ningen och ska bidra till att stärka kompetensen inom området. Den vän- der sig till användare i kommuner, länsstyrelser, regionala organ samt till övriga aktörer som arbetar med plan- och bygglagen. Genom att Boverket producerar mer vägledning och e-tjänster i PBL kunskapsbanken ökar möjligheten till en mer enhetlig tillämpning i hela landet.

PBL kunskapsbanken har i år utökats med bland annat vägledning om överklagande av detaljplan, lov och förhandsbesked, vägledning om prövning av lov och förhandsbesked, tillsynsvägledning till länsstyrelsen om naturolyckor samt vägledning till de nya konstruktionsreglerna EKS 11. Vägledning till de lagändringar i PBL och PBF som skett under året har även publicerats i PBL kunskapsbanken. Uppföljningen av plan och bygglagen, det vill säga resultatet av plan-och byggenkäten, för år 2018 publiceras också på PBL kunskapsbanken.

Ett nyhetsbrev om nyheter i PBL kunskapsbanken samt övriga delar i re- geringsuppdraget PBL kompetens lanserades år 2015. För varje år som nyhetsbrevet funnits har antalet prenumeranter ökat.

Tabell 10: Antal prenumeranter

Prenumeranter av nyhetsbrev 2019 2018 2017

Antal november månad 3 642 3 163 2 677

I april 2019 lanserades PBL akademin i PBL kunskapsbanken. I PBL akademin samlar Boverket webbutbildningar, webbseminarier, podcast, nyhetsbrev och kortfilmer. Samtliga handlar om olika delar av PBL. Ge- nom att placera PBL akademin i PBL kunskapsbanken blev materialet sökbart samtidigt som det är enklare för målgruppen att hitta allt som rör PBL på ett och samma ställe.

Arbete pågår med att utöka PBL kunskapsbanken med bland annat texter om planenlighetskraven och tolkning av detaljplan samt att den stora mängden publicerat material behöver förvaltas och hållas uppdaterat. Ar- bete med att ytterligare marknadsföra PBL kunskapsbanken fortgår lö- pande och kommer att pågå även år 2020.

Tabell 11: Antal besökare PBL Kunskapsbanken

Antal besökare 2019 2018 2017

Startsidan 81 712 66 473 79 187

Alla sidor 1 549 242 1 091 351 786 982

Av tabellen framgår att antalet besök har ökat stadigt under de åtta år PBL kunskapsbanken varit i drift. Ökningen år 2019 beror till stor del troligen på att det har lanserats flera stora avsnitt.

3.5.4.5 Får jag lov

”Får jag lov”49 är ett projekt som Boverket har drivit sedan år 2015 till-

sammans med kommuner, programutvecklare, högskolor, myndigheter och näringslivsaktörer från byggsektorn. Projektets syfte är att automati- sera lov- och byggprocessen från idé till inflyttning och arkiverat slutbe- sked. Det ska stimulera det nationella samhällsbyggandet. Steg 2 av pro- jektet har undersökt vilka möjligheter det finns med digitalisering av lov- och byggprocessen. Fokus i steg 2 har varit informationskartläggning

49 Boverket (2019). Får jag lov?. https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/digitali-

samt prototyparbete, kallat PoC (proof of concept) kring delar av proces- sen.

Steg 2 slutrapporterades50 under hösten 2019 och hela projektet avslutas i

början av år 2020.

3.5.4.6 Enhetlig digital tillämpning av plan- och bygglagen

Figur 4: Bild som visar samhällsbyggnadsprocessen och samverkan

Enhetlighet och samverkan

Boverket har sedan år 2018 i uppdrag att verka för en enhetlig digital till- lämpning av plan- och bygglagen. Nyckelorden i uppdragsformuleringen är enhetlig och effektiv tillämpning av PBL samt utveckling i samverkan med berörda aktörer. Boverket har arbetat i flera spår för att främja enhet- lighet under året: Kompetensutveckling och vägledning, aktiv extern samverkan, framtagande av standarder, tillgängliggörande av information via e-tjänster, nödvändiga regeländringar och innovationsarbete. Alla ak- tiviteter som Boverket drivit under året har på olika sätt skett i samverkan med Lantmäteriet och andra berörda aktörer.

Kompetens och vägledning

Under året har Boverket kompletterat PBL kunskapsbanken med vägled- ning om digitalisering särskilt med en del som omfattar digitalisering av

gällande detaljplaner51. Arbetet har skett i samverkan med ett projekt

inom Smart Built Environment, ”Digital handbok för digitaliserade och standardiserade detaljplaner”52. Boverket har också producerat och publi-

cerat ett webbseminarium med inriktning mot digitala detaljplaner och det pågående arbetet med föreskrifter, producerat en animerad kortfilm som beskriver möjligheterna med digitala detaljplaner och en Linkedin- sida specifikt för Boverkets arbete med digitalisering53,54.

Boverket har aktivt deltagit i genomförandet av de aktiviteter Lantmäte- riet anordnat inom ramen för kompetenssatsning om digital samhälls- byggnadsprocess (workshops, konferenser och utbildningar)55.

Extern samverkan

Boverket har under året tagit aktiv del i Lantmäteriets arbete att utveckla en nationell plandatabas och i arbetet att utveckla en teknisk lösning för att nationellt tillhandahålla planinformation och en nationell geodata- /samhällsbyggnadsplattform56. Boverkets engagemang har varit brett och

omfattat 15 av de aktiviteter/projekt som Lantmäteriet drivit inom ramen för Geodatarådet i handlingsplaner för år 2018 och 201957. Boverket an-

svarade bland annat för framtagande av användarberättelser vars syfte var att identifiera vilka behov samhällsbyggnadsprocessens olika aktörers har så att geodata-/samhällsbyggnadsplattformen ges rätt funktioner och för- mågor. Boverket har också aktivt följt och bidragit i de tester, Proof of Concept, som Lantmäteriet genomfört i arbetet med utveckling av en tek- nisk lösning för att nationellt tillhandahålla planinformation. Det har också omfattat utveckling av informationsspecifikationer för informat- ionsmängderna detaljplan och ett utvidgat byggnadsobjekt.

51 Boverket (2019). Digitalisering. https://www.boverket.se/sv/PBL-

kunskapsbanken/planering/detaljplan/digitalisering/ Hämtad 2020-02-03.

52https://smartbuilt.se/projekt/informationsinfrastruktur/digsam/digital-handbok-foer-di-

gitaliserade-och-standardiserade-detaljplaner/

53 Boverket (2019). Digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen. https://www.bover-

ket.se/sv/samhallsplanering/digitalisering/ Hämtad 2020-02-03.

54 Boverket (2019). Framtiden med enhetliga digitala detaljplaner. https://www.bover-

ket.se/sv/om-boverket/publicerat-av-boverket/webbseminarier/framtiden-med-enhetliga- digitala-detaljplaner/ Hämtad 2020-02-03.

55 Länk till: Webbplatsen Lantmäteriet Hämtad 2020-02-19 56 Länk till: Webbplatsen Regeringen Hämtad 2020-02-19

Boverket har deltagit i fem projekt som drivits inom Smart Built Environ- ment.

• Digitalisering av infrastruktur- och översiktsplaner ger effektivare samhällsbyggnadsprocess58

• Digital handbok för digitaliserade och standardiserade detaljplaner59

• Branschpraxis för tillämpning av CoClass i mjukvaror60

• Leveransspecifikationer för geodata-BIM61

• Juridiska aspekter kring lagring av 3D geodata/BIM-modeller62.

Boverket har deltagit i fyra nordiska möten med digitalisering som tema och har kallat till ett särskilt utbyte med Norge angående digitala detalj- planer.

Boverket ingår i ett särskilt kompetenskluster63 inom digital samhälls-

byggnad i ett regionalt och nationellt nätverk, Blue Science Park, där olika organisationer (myndigheter, lärosäte, kommuner och näringsliv) möts och tillsammans, förutom att utbyta erfarenheter, kan genomföra praktiska tester av innovativa idéer.

Standarder

Boverket har valt att jobba med enhetlighet och standarder på flera sätt. Ett sätt har varit att ta fram nödvändiga regler som behövs för att skapa enhetlighet, som i det inledda arbetet med föreskrifter för digitala detalj- planer. Boverket har också valt att myndighetens utvecklingsarbete ska vara modellbaserat för att just främja enhetlighet och transparens och har därför skapat ett modellbibliotek64 som finns tillgängligt via Boverkets

webbplats där Boverket presenterar processmodeller för alla delprocesser som regleras i PBL liksom informationsmodeller för produkter som re- gleras i PBL (som översiktsplan, detaljplan, bygglov och startbesked).

58 Länk till: Webbplatsen Smartbuilt Digital handbok Hämtad 2020-02-19 59 Länk till: Webbplatsen Smartbuilt leveransspecifikationer Hämtad 2020-02-19 60 Länk till: Webbplatsen Smartbuilt Coclass Hämtad 2020-02-19

61 Länk till: Webbplatsen Smartbuilt GeodataBim Hämtad 2020-02-19 62 Länk till: Webbplatsen Smartbuilt GeodataBim Hämtad 2020-02-19 63 Länk till: Webbplatsen Bluesciencepark Hämtad 2020-02-19

64 Boverket (2019).Modellbaserad verksamhetsutveckling. https://www.bover-

ket.se/sv/samhallsplanering/uppdrag/digitalisering-av-samhallsbyggnadsprocessen/mo- dellbaserad-verksamhetsutveckling / Hämtad 2020-02-13.

Modellerna ska finnas till gemensam nytta för offentliga aktörer och för företag inom samhällsbyggnadsområdet.

Boverket har tidigare tagit fram en modell för "Planbestämmelsekatalo- gen för detaljplanebestämmelser". Under året har en ny modell för över- siktsplan utvecklats. Modellen utgörs av flera delar; en informationsmo- dell, en Excel-katalog (vilket motsvarar "Planbestämmelsekatalogen för detaljplanebestämmelser") och tillhörande vägledning. Som komplement till modellen har också en modell för översiktsplanens handlingar som ligger till grund för förvaltningsbeslutet tagits fram samt en förstudie kopplat till digitala tjänster. Genomförande av uppdraget kräver att Bo- verket får bemyndigande att skriva föreskrifter och särskilda medel för att utveckla nödvändiga e-tjänster.

Boverket har under året påbörjat ett arbete att tillsammans med riksintres- semyndigheterna beskriva hur detta temats information och process ska beskrivas.

E-tjänster

Boverket ser att det finns en stor efterfrågan på fler publika e-tjänster lik- som möjlighet till maskin-till-maskin-läsning. Det finns dock en risk att Boverket inte kan utveckla dessa tjänster i önskad takt med anledning av de kostnader som teknisk utveckling och följande krav på förvaltning medför.

Inom ramen för uppdraget har Boverket under året utvecklat ett test- API65 för "Planbestämmelsekatalogen" som gör det möjligt att överföra

informationen från maskin till maskin. Test-API:et medger att informat- ionen kan användas vid tester i Lantmäteriets arbete med utveckling av en teknisk lösning för tillhandahållande av planinformation och en geodata- /samhällsbyggnadsportal.

Applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) med klimatlaster från "Bo- verkets föreskrifter och allmänna råd om tillämpning av europeiska kon- struktionsstandarder" (EKS) publicerades i Boverkets API-portal66 i de-

cember 2019. Informationen i API:et är primärt avsedd till att användas för dimensionering av bärande konstruktioner i byggnader. Under arbetet

65 Boverket (2019). Öppna data - Planbestämmelser. https://www.boverket.se/sv/om-bo-

verket/publicerat-av-boverket/oppna-data/planbestammelser/ Hämtad 2020-01-22. 66 Boverket (2019). Boverkets öppna data. https://www.boverket.se/sv/om-boverket/pub-

med att utveckla tjänsten har det också framkommit att flera aktörer av- såg att främst använda informationen vid projektering av solcellsanlägg- ningar där informationen är väsentlig för effektiv och korrekt projekte- ring.

Boverket har utrett frågan om hur byggreglerna kan tillgängliggöras digi- talt. Slutsatsen blev att den tekniska lösningen behöver kunna hantera alla Boverkets författningar, inte enbart de som var relaterade till byggande, även om det enbart var byggregler som nämndes i uppdraget. För att möta uppdragets krav på digitala byggregler behöver ett systemstöd utvecklas som kan hantera samtliga Boverkets författningar. Förstudien beskriver den övergripande kravställningen på teknisk lösning och förslag på lös- ningar för att generellt (oavsett regelverk) producera och kommunicera författningar i ett strukturerat format också via ett API.

Figur 5: Bild som visar hur digital information skapas i olika steg

Regelförändringar

Boverket har under året tagit fram förslag till föreskrifter och allmänna råd för digitala detaljplaner och planbeskrivningar. Förslaget är efter om- arbetning ute på en andra remissrunda mellan december 2019 och mars 2020.

Arbete har inletts med att se över det generella behovet av regelföränd- ringar liksom behovet av ändringar av plan- och bygglagen med anled- ning av de nya krav som ställs för att uppnå en digital samhällsbyggnads- process.

Innovationsperspektiv

I förstudiearbetet kring digitala byggregler (se ovan under rubriken Digi- tala byggregler) framkom att det behövs ett systemstöd som kan hantera samtliga Boverkets författningar. Boverket har sökt information om det finns någon motsvarande lösning i landet eller om någon annan myndig- het håller på att utveckla något liknande, men inte funnit något sådant. Utveckling av ett sådant systemstöd, med Boverkets byggregler som pi- lot, skulle vara en innovation som på bred front kan skapa stor nytta i lan- det inom många sektorsområden.

De föreskrifter och allmänna råd om digitala detaljplaner och digitala planbeskrivningar som Boverket avser att besluta om under år 2020 kom- mer att möjliggöra digital hantering av 3D-information, något som tidi- gare inte varit möjligt.

3.5.4.7 Digitalisering utanför regeringsuppdraget

Boverket har under åren 2018 och 2019 kompletterat regeringsuppdraget med ytterligare medel från förvaltningsanslaget för att bygga en långsik- tigt hållbar organisation med kompetens att arbeta vidare för att genom- föra en enhetlig digital tillämpning av PBL.

Exempel på resultat och aktiviteter som sträcker sig utanför regeringsupp- draget är:

• Definierade långsiktiga mål/strategier för tre områden samt strate- giska aktiviteter för att nå dem.

• Publicering av Boverkets externa modellbibliotek, samt breddutbild- ning i process- och informationsmodellering.

• Tre målområden med tydliga indikatorer för att mäta digitala standar- der (Åtta informations- och processmodeller 2019), digitala tjänster (Tre API:er 2019) och digital mognad (100 goda exempel 2019). • En extern kommunikationsplan som förtydligat Boverkets roll i den

digitala transformationen. Viktiga aktiviteter har varit webbsemi- narium, filmproduktion och etablering av kommunikationskanal via Linkedin specifikt för digitaliseringsarbetet.

Boverket har breddat sin kompetens inom digitaliseringsområdet och bland annat infört ett nytt modellbaserat arbetssätt. Boverket har därmed ökat förmågan att möta och samverka med andra myndigheter i utveckl- ingsarbetet.

Samhällsnyttan vid nationell tillgång till standardiserad samhällsbygg- nadsinformation, i form av årliga potentiella ekonomiska fördelar, upp- skattas enligt Lantmäteriet67 till mellan 22,5 och 42,6 miljarder kronor för

det svenska samhället. Detaljplaneinformation och byggnadsinformation har varit högst prioriterat i Boverkets och Lantmäteriets gemensamma ar- bete under år 2019 och samma prioritering kommer att gälla under år 2020.

In document Årsredovisning 2019 (Page 56-69)

Related documents