• No results found

Höganäs kommuns kustzon

Riksintresset kustzonen innefattar bl a hela Skånes kust. En kust som alltsedan människorna invand-rade hit har använts för boende och verksamheter.

Först i sen tid har bebyggelse i kustzonen fått betydande omfattning. Kustens värden har upp-märksammats och omfattande skyddsåtgärder har genomförts. Redovisning fi nns främst under övriga riksintresserubriker.

Vida utsiktsmöjligheter skapas av varierande nivå-skillnader, ett ofta småskaligt landskap och fi na bebyggelsemiljöer skapar attraktioner för boende, fritidsaktiviteter och turism.

Kommunens ambition

En konstruktiv dialog bör föras mellan Höganäs kommun och staten om riksintressets roll i kom-munens utveckling.

Oexploaterade områden i den direkta kustzonen bör så långt möjligt inte tas anspråk för bebyg-gelse.

Kullahalvöns landskap är en viktig resurs som ska tas tillvara i framtida boendet.

Förutsättningarna för yrkes- och fritidsfi ske ska kunna utvecklas.

Fritidsboende och boende för turism ska kunna utvecklas likaså anläggningar för fritidssyssel-sättningar och turism. Goda förhållanden för badlivet ska bestå och utvecklas.

Strövstråk längs kusterna ska iordningställas.

Underlag

Dokumentation av riksintresset, länsstyrelsen.

Skånes kustområden, ett nationallandskap, läns-styrelsen 2001

Konsekvensredovisning

Var och en som deltar i eller på annat sätt kommer i kontakt med materialet i en översiktsplan ska kunna utläsa innebörd och följder av planen utan svårigheter. För att belysa konsekvenserna av översiktsplanen och dess delar upprättas dels en samlad konsekvensredovisning dels konsekven-skommentarer till varje delområdesredovisning samt en sammanfattning.

Sammanfattning

I Plan- och bygglagen fastslås att en översikts-plans konsekvenser skall redovisas på ett tydligt sätt. Översiktsplanens intentioner sträcker sig ca 10-20 år fram i tiden. Konsekvenserna är därför svåra att klart förutse och i fl era fall sker därför ett resonemang kring möjliga scenarier. Konse-kvensbeskrivningen är ett försök att kortfattat sammanfatta planen, fokusera på viktiga fråge-ställningar och visa på tänkbara konsekvenser.

Höganäs kommun erbjuder boendemiljöer med mycket hög kvalitet. Närhet till havet, attraktiva natur- och kulturmiljöer, god service och goda kommunikationer. Ö versiktsplanen föreslår spridda kompletteringar i de befi ntliga tätorterna vilket stärker underlag för omsorg, service, handel och kollektivtrafi k. Samtidigt medför byggande i de norra kommundelarna en ökad biltrafi k då kol-lektivtrafi ken är dåligt utbyggd.

Vårt samhälle blir allt mer beroende av interna-tionella beslut samtidigt som nainterna-tionella och regi-onala ställningstaganden fortfarande är viktiga.

För översiktsplanen är det viktigt att redovisa hur nationella intressen tillvaratas inom bland annat riksintressen och i förhållande till miljökvalitets-mål. I den aktuella planen har hänsyn tagits till dessa aspekter, i den omfattning som det är möj-ligt utifrån att kommunen ska kunna utvecklas till en attraktiv boendekommun och för att få ekono-miska möjligheter att erbjuda god service. Riks-intresset kustzon är det intresse som främst berörs då nästan alla tätorter ligger inom riksintresset.

Dock sker förslagen till utbyggnad på ett sätt som bedöms vara förenligt med riksintresset.

I förhållande till miljökvalitetsmålen är det främst trafi ken och dess utveckling som står i konfl ikt med målen. Ö versiktsplanen kan på en övergri-pande och regional nivå komma att leda till ökad trafi k då väg 111 byggs i nytt läge öster om Viken, Lerberget och så småningom även fram till Nyhamnsläge. En ny väg med en bra standard öppnar möjligheter för nya vägval och en bättre framkomlighet för trafi kanter. Samtidigt förbätt-ras den lokala miljön inne i tätorterna när trafi ken leds utanför. Ökad rörlighet ökar möjligheten för etablering av företag och nya bostäder.

I nledning

I Plan- och bygglagen 4 kap 1 § står att över-siktsplanens innebörd och konsekvenser lätt skall kunna utläsas. En redovisning av konsekvenserna skall ske redan vid samrådet och skall fi nnas med vid utställningen och stegvis följa hela planpro-cessen. Särskilt viktigt är att visa vilka konse-kvenser som förändring av mark- och vattenan-vändning medför. Översiktsplanens konsekvens-beskrivning kommer sedan att ligga som under-lag för miljökonsekvensbeskrivningar för fortsatt planering, planprogram och detaljplaner.

Kravet på en särskild konsekvensbeskrivning av översiktsplanen är relativt nytt och har inte gjorts i så många kommuner ännu. Ö versiktsplanens intentioner sträcker sig ca 10-20 år fram i tiden.

Många av konsekvenserna är därför svåra att för-utse och det slutar ofta i ett resonerande kring möjliga scenarier. Konsekvensbeskrivningen är ett försök att kortfattat sammanfatta planen, foku-sera på viktiga frågeställningar och visa på tänk-bara konsekvenser. Beskrivningen försöker skilja på effekter av de intentioner, rekommendationer eller ställningstaganden som översiktsplanen före-slår samt de konsekvenser, både direkt och indi-rekt, dessa får för de värden som kommunen vill slå vakt om.

Konsekvensbeskrivningen är utförd av Scandia-consult Sverige AB, Mark och Samhälle i Malmö, på uppdrag av Höganäs kommun med Karl-Åke Nilsson som projektledare. Ylva Pålstam har

varit Scandiaconsults uppdragsledare och Annika Holmqvist har beskrivit ekonomiska konsekven-ser och Per Blomberg ekologiska konsekvenkonsekven-ser.

Tillvägagångssätt/metod

Konsekvensbeskrivningen bygger i huvudsak på analys av befi ntligt underlagsmaterial samt på diskussion med kommunala företrädare. Det är åtgärder och ambitioner i Översiktsplanen som är utgångspunkten för bedömningarna. Precis som att översiktsplanen är en pågående process som omvärderas med jämna mellanrum behöver även konsekvensbeskrivningen ses över då förutsätt-ningar förändras eller nya kunskaper blir tillgäng-liga.

Konsekvenserna beskrivs mot nationella, regio-nala och kommuregio-nala mål. På den kommuregio-nala nivån har utgångspunkten varit att återge sociala, ekonomiska och ekologiska konsekvenser. Den sistnämnda är dessutom upplagd med hänsyn till strategisk miljöbedömning (SMB) och kan utgöra underlag för SMB för specifi ka verksamhetsom-råden i kommunen.

I översiktsplanen har kommunen delats in i nio delområden som beskrivs utifrån de förändringar som föreslås. Konsekvensbeskrivningen följer även denna indelning med mer detaljerade kom-mentarer.

Related documents