• No results found

Harmonisering av GR-kommunernas färdtjänstregler

GRs förbundsstyrelse beslutade 2012-10-26 att uppdra åt den sociala

styrgruppen att uppdatera tidigare gjord sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler samt undersöka möjligheten till samordning för att underlätta färdtjänstresor inom GR-området. Den uppdaterade sammanställningen konstaterar bl.a. att GR-kommunerna precis som tidigare har olika

färdtjänstregler och olika sätt att utforma reglerna på. Sammanställningen presenterades för den sociala styrgruppen 2013-02-07.

En förfrågan sändes ut till medlemskommunerna om hur man ser på

förutsättningarna för en harmonisering av färdtjänstreglerna, framför allt när det gäller reseområde, antal resor och taxa.

Vid sammanträde den 2013-05-30 presenterades en samrådsredogörelse för styrgruppen för det sociala området som underlag för beslut. Redogörelsen visar att de elva kommuner som lämnat yttrande i huvudsak ställer sig positiva till en harmonisering av färdtjänstreglerna i Göteborgsregionen. Styrgruppen beslutade då att föreslå förbundsstyrelsen att GR arbetar vidare med ett konkret förslag på harmonisering av medlemskommunernas färdtjänstregler, särskilt vad gäller reseområde, antal resor och taxa.

Förbundsstyrelsen föreslås besluta

att uppdra åt styrgruppen för det sociala området att arbeta vidare med ett konkret förslag på harmonisering av medlemskommunernas

färdtjänstregler, särskilt vad gäller reseområde, antal resor och taxa. Göteborg 2013-08-26

Helena Söderbäck

Göteborgsregionens kommunalförbund Dnr: 12-279.29 Tjänsteskrivelse 2013-08-12 Clara Engstrand

Harmonisering av GR-kommunernas

färdtjänstregler

GRs förbundsstyrelse beslutade 2012-10-26 att uppdra åt den sociala

styrgruppen att uppdatera tidigare gjord sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler, samt undersöka möjligheten till samordning för att underlätta färdtjänstresor inom GR-området. Den uppdaterade sammanställningen konstaterar bl.a. att GR-kommunerna precis som tidigare har olika färdtjänstregler och olika sätt att utforma dessa regler.

En förfrågan sändes i februari 2013 ut till medlemskommunerna om hur man ser på förutsättningarna för en harmonisering av färdtjänstreglerna, framför allt när det gäller reseområde, antal resor och taxa.

Samrådsredogörelse

Elva av GRs tretton medlemskommuner lämnade politiskt behandlade yttranden.

Samtliga ställer sig i huvudsak positiva till en harmonisering av

färdtjänstregler i Göteborgsregionen. Nedan följer en kort sammanfattning av kommunernas synpunkter.

Härryda kommun anser att det finns fördelar med att samordna

färdtjänstereglerna inom GR men bedömer att ett mer konkret förslag bör redovisas för att kunna ta ställning. Man menar att tre frågor bör utredas för att kommunen ska kunna ta ställning, dessa gäller hur reseområdet kommer att utformas, i vilken utsträckning kommer varje enskild kommun ha möjlighet att påverka färdtjänstreglerna i sin egen kommun, samt hur kostnader och kvalitet kan komma att påverkas om reseområdet utökas. I yttrandet lyfter även

kommunen att förslaget innebär en likabehandling av invånarna i GR samt en förenkling för resenären. Kommunen vill dock inte se en harmonisering som innebär att kommunens möjligheter till beslut minskar inom ej lagstadgade delar av färdtjänsten. Vad gäller samordning av reseområde, antal resor och taxa lyfts dock endast fördelar.

Göteborgsregionens kommunalförbund

Tjörns kommun ställer sig positiva till att regler och taxa är gemensamt i GR. Ärendet återremitteras till samhällsbyggnadsnämnden för att få konsekvenser för Tjörns kommun utredda.

Även Ale kommun ställer sig i sitt yttrande positiva. De framhåller även att organisationer som representerar funktionshindrade och pensionärer bör involveras i arbetet med att ta fram gemensamma regler.

Stenungsunds kommun ställer sig positiva till en harmonisering men menar precis som Härryda att ett slutgiltigt ställningstagande tas först då det finns ett konkret förslag att ta ställning till.

Lilla Edets kommun ställer sig positiva och menar att en enhetlig taxa bör utarbetas som uppfattas som rimlig av resenärerna och inte får alltför negativ påverkan på någon av medlemskommunernas budget.

Mölndals kommun svarar genom att lämna förslag på hur en harmonisering kan utformas. Kommunen föreslår att färdtjänsten inom samtliga kommuner hanteras av en och samma myndighet. Bedömningen är därför att man bör arbeta för en mer övergripande förändring, genom att alla kommuner i regionen överlåter hela ansvaret för färdtjänsten till den regionala

kollektivtrafikmyndigheten Västra Götalandsregionen och att en skatteväxling genomförs.

Även Partille kommun ställer sig positiva. I yttrandet poängteras att det är många olika aspekter att ta hänsyn till vid utformandet av ett gemensamt regelverk för GR-kommunerna. En samverkan mellan kommunerna bör därför i ett första skede fokuseras på att ta fram gemensamma ställningstaganden för ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart färdtjänstverksamhet och inte på en detaljreglering av reglerna. Ett fortsatt arbete för ett gemensamt

regelverk bör därefter ta hänsyn till kommunernas skilda förutsättningar för att bedriva färdtjänst.

Göteborgs Stad ställer sig positiva till ett fortsatt arbete för ett gemensamt regelverk som inte försämrar förutsättningarna för färdtjänstresenärer i Göteborgs stad.

Lerums kommun ser positivt på förutsättningarna för en harmonisering av färdtjänstreglerna både ur ett brukar – och handläggningsperspektiv.

Öckerö kommun är positiva till att utöka sitt reseområde men tveksamma till övriga kommuners taxa om det innebär väsentliga kostnadsökningar.

Göteborgsregionens kommunalförbund

Alingsås ställer sig positiva och understryker att det ur ett regionalt perspektiv är en viktig markering att funktionsnedsattas resor är en del av den allmänna kollektivtrafiken.

Göteborgsregionens kommunalförbund Dnr: 13-152.67 Styrelseärende 7 2013-08-12 Till Förbundsstyrelsen