• No results found

- Favoritmärken? Kläder, skor, teknik?

Om jag gillar nåt köper jag det, jag brukar inte titta på märken. Blir oftast H&M, BikBok, Gina Tricot. När det gäller teknik, datorer är det definitivt Apple. Allt som har med deras produkter, tar alltid Apple. Tycker om designen och

användargränssnittet, att allting går ihop i alla produkter. Tycker att Windows är väldigt mycket fulare än OSX.

När det gäller hörlurar tycker jag att Bose är bra. Och Jaybirds har jag också. Jag kollar mer på dels designen och ljudkvaliteten, så jag har ju kollat på Urbanears också. Men jag valde inte dem när jag köpte mina, men de var definitivt ett alternativ för designen.

- Vad använder du för social media?

Facebook, Instagram, Snapchat. Passiv Youtuber, interagerar inte. Använder LinkedIn också, men det är ju mer professionellt. Det jag använder dagligen är Snapchat,

Facebook, Instagram. Egentligen använder jag inte nån av dem så mycket alls, jag gillar att prata med folk med WhatsApp och SMS istället. Använder dem mest för att kolla vad folk har gjort och så.

- Vad brinner du för?

Att må bra. Både fysiskt och psykiskt. Fysiska, då tänker jag på träningen, det tycker jag är viktigt. Och typ göra saker med folk, socialt. Tycker om att göra saker, aktiv, hitta på saker, testa nya grejer. Allting grundar i att jag vill må bra.

- Vad för sorts musik brukar du lyssna på?

Lite åt danshållet. Mycket bas, melodier. Behöver inte vara jättemycket sång. Typ Spotify topp 50 brukar vara min smak. Artister, tycker om Coldplay, Kygo, Sam Smith, Adele. På senare tid har jag börjat gilla låtar mer än artister, ofta vet jag inte ens vem som gjort låten. Lite som märken och artister, jag föredrar plagget eller låtarna, inte vem som gjort dem. Brukar upptäcka musik lite som en social grej också, typ brukar sitta med min syster Peggy och kolla på Youtubeklipp.

- Vad brukar du använda för att lyssna på musik (Spotify, skivor, osv)?

Spotify när jag är “on the go”. Youtube när jag är hemma och det är socialt eller jag ska visa nånting.

- Hur viktigt är musik för dig?

Jätteviktigt. Ibland kan jag gå utan musik i en vecka och märker att jag mår så mycket bättre när jag lyssnar på musik. Missar när jag inte hinner eller inte tänkt på det, varit för stressad för att unna mig.

- Vad ogillar du när det kommer till dagens musik?

Opera kan jag inte uppskatta, inte hårdrock heller. Country är inte heller okej egentligen, men lite mer okej än det andra.

- Om du skulle göra musik, vad för sorts musik skulle du göra?

Jag skulle nog vara en DJ. Jag är inte jättebra på att sjunga så då skulle jag nog jobba med melodier istället, åt dans-, electrohållet.

- Hur viktiga är hörlurar för dig?

Jätteviktiga. Nånting jag har med mig varje dag, och använder dem varje dag. Aldrig slarvat bort dem, för att jag tycker att de är så viktiga. Jag kan slarva bort andra grejer, men hörlurarna ser jag alltid till att veta var de är.

- Vad för sorts hörlurar har du och när använder du dem?

Jaybird Freedom 2.

- Hur förvarar du dem?

Lägga dem på bordet eller ha dem i fickan.

- Vad är frustrationsmoment för dig med hörlurar?

Sladden på nacken kan störa ibland, ena sidan brukar åka ner ibland när man har dem runt halsen. Man är rädd att de kommer åka iväg eller fastna i grejer. Ibland fastnar håret i sladden. Vore nog jättesmidigt om den bara var borta.

- Vad är önskemål/förhoppningar/drömmen för dig med hörlurar?

Helt sladdlöst vore nåt, bara ha två pluppar i öronen. Att sladden var borta och att vingarna skulle vara mjukare, så att det skulle vara enklare att sätta in. Den sitter så tätt i hörselgången att det känns väldigt isolerande, så man hör nästan ingenting. Ibland när jag äter med dem på känns det lite konstigt för att de sitter för bra.

- Vilka hörlursföretag har du koll på, och varför?

Urbanears för designen, och för att jag vet att kvaliteten också är bra. Det vet jag för att andra i min omgivning har haft Urbanears. Bose för att ljudkvaliteten är bra. Inte haft hörlurar, men högtalare har jag. Hade lätt köpt Bose om de varit lite snyggare, ljudkvaliteten är inte tillräckligt bra för att jag ska offra designen. Designen är för viktig för mig.

Kollat in Jaybirds, Jabra, Jays. Sen innan kände jag till Urbanears och Bose, de andra har jag lärt mig om från mitt Googlande innan jag skulle köpa.

- Vad skulle få dig att köpa sporthörlurar?

Smidigheten. Jag tränar ju, ett tag sprang jag med musik och det var väldigt jobbigt med sladden och ha den medan man vevar med armarna. Det som utlöste det var nog att min kille Jonathan köpte ett par och sa hur bra de var, då ville jag ha ett par själv.

- Vad tycker du om noise canceling?

Egentligen är det inte jätteviktigt för mig. Kan vara bra på flygplan för att få bort bruset. De hörlurar jag haft hittills har varit tillräckligt bra, jag har inte stört mig på bakgrundsljud.

- Vad tycker du om wireless?

Riktigt najs.

- Evaluera Urbanears-produkter

Känns som att det finns nånting som passar alla, alla tillfällen, alla personligheter i och med de här färgerna. En allmän färgklick i vardagen, det blir roligare att lyssna på musik när det blir personligt. Jag har tänkt på produkter som kan inspireras av

Urbanears och t.ex. Happy Plugs eller Happy Socks, varför kan inte typ cykelhjälmar också vara roligare?

- Om du skulle se Urbanears som en person, hur skulle du beskriva den personen?

Jag tänker mig en ung vuxen, mellan 18-28 år. Jag tänker mig nån som är

levnadsglad, har många fritidsintressen och hobbies. Jag tänker mig en som är social, utåtriktad, gillar att vara i händelsens centrum, kanske lite hipstrig av sig. Jag har inte nämnt kön för jag tänker mig både killar och tjejer.

- Vad tränar du och hur ofta?

Försöker gymma två gånger i veckan, men blir lite mindre nu för det är mycket i skolan. Går på pass också, typ en gång i veckan, antingen Body Pump eller

Grit-passen, eller CX-Works. Jag gillar att köra lite styrkeinspirerade pass ändå. Yoga brukar jag också gå på. Squash en gång i veckan, och klättrar en gång varannan vecka. Ibland kan det bli väldigt intensivt, upp till 4 gånger i veckan.

- Har du en träningsplan du följer?

Ja, läste upp om en på nätet, Starting Strength.

- Varför tränar du?

Känner att jag mår bättre av att träna. Började egentligen för att jag och en kompis, Josefine, satte som mål att vi skulle vara med i Tough Viking i januari och så har jag bara fortsatt efter det.

- Har du specifika mål du vill uppnå med träningen?

Att jag ska klara Tough Viking bättre nästa år, att jag ska klara alla hinder utan att ta straffrundor. Inga speciella tidsmål, så egentligen fokuserar jag inte på löpning eller kondition utan styrkan.

- Vad för sorts musik brukar du lyssna på när du tränar?

Musik som gör mig glad och peppad, så inte Adele till exempel. Musik jag skulle vilja dansa till. Inga låtar jag väljer själv egentligen, utan Spotify-listor.

- Känner du att du saknar något under träningen? (Feedback, notifications)

Det blir väl ifall man tar bort sladden helt. Kanske att den läser av vilket tempo man är i och försöker leverera musiken efter det, jag vet inte. Ibland kan man gå från att man värmer upp och kanske springer lite till att faktiskt gå och lyfta. Och då kanske man vill att musiken ska anpassas efter det. Både hur snabbt jag rör mig och typ puls.

- Tidslinje på hur du lyssnar på musik under en hel dag