• No results found

- Favoritmärken? Kläder, skor, teknik?

WEEKDAY (de har lite mer “hipstriga” grejer), Volt, outlet of brands, hi-fi-klubben (för teknik). Pris är en stor faktor eftersom jag är student. Men jag köper det som intresserar mig och är bra kvalitet (att det håller länge).

- Vad använder du för social media?

Facebook, Instragram och Snapshat. Jag tycker Instagram och Facebook har blivit samma sak. Jag tycker det är viktigt med olika rörelser. 90 procent på Facebook är skit, medan 10 procent är värt att ha koll på, som t.ex. ledare och organisationer. Det händer väldigt sällan att jag lägger upp egna inlägg.

- Vad brinner du för?

Innovation, design (allt från målningar och konst) och naturen. Det behöver inte vara en specifik konstnär eller stil.

- Vad för sorts musik brukar du lyssna på?

Allt ifrån indiepop till hip hop och rnb. Jag lyssnar minst på hårdrock. Coldplay, Justice, 90-tals- och 00-tals hip-hop, Tupac. Men ibland kan det hända att jag hittar en grekisk låt som är sjukt najs. Jag väljer låtar framför artister.

- Vad brukar du använda för att lyssna på musik (Spotify, skivor, osv)?

Bara Spotify Premium. Jag har egna listor, men de är väldigt luddiga, eftersom det är helt blandad musik i listan. Men jag har en lista som är helt hardcore hip hop-lista, den lyssnar jag på framför allt när jag tränar. Det beror på sammanhanget och vad jag gör. När jag åker tåg eller kör bil så kan det bli lite Coldplay.

- Hur viktigt är musik för dig?

Jag lyssnar på musik 40% av min tid. Jag har svårt för att plugga samtidigt som jag lyssnar på musik.

- Vad ogillar du när det kommer till musik?

Jag gillar inte hårdrock. Jag stör mig lite på låtar som inte har något budskap alls. Melodin är bra, men texten är riktigt keff.

- Om du skulle göra musik, vad för sorts musik skulle du göra?

Mer instrument, mindre text. En kombination av elektro och piano. - Tidslinje på hur du lyssnar på musik under en hel dag (igår specifikt)

Jag lyssnar på white noise på KTH när jag pluggar, typ airplane. Jag har svårt för att koncentrera mig när jag sitter bland andra.

- Hur viktiga är hörlurar för dig?

Sjukt jävla viktiga faktiskt, speciellt när man håller allt ljud borta och när man åker kollektivtrafik.

- Hur förvarar du dem?

De hänger runt halsen ofta, men när jag kommer hem så slänger jag dem på bordet. Annars lägger jag dem i väskan, det finns fodral, men jag orkar inte använda dem. De är ju ändå tåliga liksom. Jag har haft dem i två år. Ifall kuddarna går sönder så kan man ta bort dem och köpa nya till hörlurarna.

- Vad är frustrationsmoment för dig med hörlurar?

Att man inte kan vika ihop dem. Det finns ingenstans jag kan lägga dem, för ibland har jag ingen väska, om jag ska ut på klubben t.ex. De är lite jobbiga att ha på sig när man kör bänkpress, de ramlar av då. Men jag kan springa med dem.

- Vad är önskemål/förhoppningar/drömmen för dig med hörlurar?

De ska sitta jävligt bra på huvudet, trådlösa. Sen tar jag ofta fel på höger och vänster sida, så det hade varit bra med något som är mer intuitivt. Sen är designen sjukt viktig, och att de är smidiga att ta med sig.

- Vilka hörlursföretag har du koll på, och varför?

Dels så har jag kollat på nätet när jag ska köpa hörlurar, sen har jag en polare som jobbar på Hi-Fi Klubben som berättar vad som finns på marknaden idag.

- Vad skulle få dig att köpa sporthörlurar?

In-ear, men de brukar glida ut. Att de är trådlösa. Wireless är det första kriteriet när det kommer till hörlurar.

- Vad tycker du om noise canceling?

Oftast är det over-earshörlurar som har det, så det är lite för stort för mig. Jag har inte hittat några intressanta lurar än inom det.

- Evaluera Urbanears-produkter.

De fokuserar väldigt mycket på stadsmiljö. Men jag ser ju att de inte kostar så mycket att tillverka. Kvalitetsmässigt känns den inte dyr. Det första jag tänker på är lite street, någon som skatear. Enligt mig så känns den inte superskön. De följer sin funktion, om man vill ha ett par vanliga hörlurar så tycker jag att de är bra. Jag tycker att det känns lite personligt att ha olika färger på hörlurarna, man sticker ut i mängden. Den är ungdomlig. Inte så exklusiv och dyr. Känns lite som studenthörlurar.

- Vad tycker du om Urbanears som märke?

Jag har inte så mycket koll.

- Om du skulle se Urbanears som en person, hur skulle du beskriva den personen?

En ungdom på runt 21-22 år. Som är lite mer ledig i klädseln. Skateare, inget specifikt kön, eller jag tänker mig mer en tjej. Väldigt social, skatear, sitter med sina kompisar efteråt en sommarkväll och dricker en läsk och har på sig sina lurar. Personen studerar (kan vara allt möjligt - förutom juridik). Inte särskilt designintresserad. Väldigt social. Och väldigt generös människa.

- Vad tränar du och hur ofta?

Gym. Försöker 4 ggr/veckan. Men blir snarare 2-3 ggr/veckan.

- Har du en träningsplan du följer?

Ja, snackat med en polare som är sjukgymnast, så han har gett mig tips.

- Varför tränar du?

För att må bra, det minskar stress, och gör att prestationen blir bättre när man pluggar och så.

- Har du specifika mål du vill uppnå med träningen?

Att jag ska kunna ta mer i vikt efter varje månad. Jag tänker mest på uthållighet och styrka.

- Vad för sorts musik brukar du lyssna på när du tränar?

Hip-hop och house.

- Känner du att du saknar något under träningen? (Feedback, notifications).

Det finns ju en knapp som har typ fem funktioner (olika kommandon, t.ex. Dubbeltrycka för att byta låt) jag vill att kommunikationen mellan telefonen och hörlurarna ska vara lite bättre. Timer är lite jobbigt att fixa på mobilen, jag skulle vilja ha ett par hörlurar som har funktionen för träning, att de är anpassade för det. Training mode.

Appendix 7: Focus group meetings

This appendix contains the script followed by the project team during the focus group

meetings, the product score questionnaires, transcripts of the meetings, product score results and additional notes.