• No results found

- Favoritmärken? Kläder, skor, teknik?

Teknik: Försöker oftast hitta optimerad, att tekniken är på en bra prisnivå. Hörlurarna (Audio Technica M50X) är respekterade för platt ljud istället för att bara boosta bas som Beats.

Kläder: Tänker inte så jättemycket. “Nu har jag köpt ett lass kläder, jag kör med dem en längre period”. Orkar inte shoppa för att jag går runt och letar efter något jag gillar i 3-4 affärer och sen känner inte att nånting passar. Passar som i ser bra ut på mig. Hatar Carlings för att de är tjatiga. “Låt mig vara, jag kommer välja det jag gillar, och jag skiter fullständigt i din åsikt.” Vet vad jag gillar, men kan inte riktigt specificera utan det är magkänsla. Vill mest bara vara praktisk, om t.ex. kläder är för flashiga kommer jag inte orka ta hand om dem.

- Vad använder du för social media?

Facebook, Snapchat, Instagram, YouTube (kommenterar ibland på teknik- och filosofivideon). Det är okej att folk blir “sälj”, om de kommer ut och verkligen säger att de kommer bli mer “sälj”. Vill att folk ska vara transparenta om vad de vill. Teknikvideon - “Jag vill faktiskt se saken, hur den faktiskt funkar. Jag tror inte text kan verkligen förmedla allt.”

- Vad brinner du för?

Göra klart mitt exjobb. Hitta jobb som projektledare inom sustainable energy. Jag skulle inte ha ett problem med att mitt jobb blev en stor del av vem jag är. Jag kommer hata om mitt jobb blir en sån grej som tillåter mig att ha ett visst privatliv, utan jag vill inte att det ska vara tvåsidigt. Så jobbet blir förmodligen något jag brinner för.

- Vad för sorts musik brukar du lyssna på?

Blandat. Fleetwood Mac, John Mayer, Rolling Stones, Kendrick Lamar. Bosnisk musik ibland. Mycket rock, uppskattar gitarrsolon. Spelar själv gitarr.

- Vad brukar du använda för att lyssna på musik (Spotify, skivor, osv)?

Förr var det mycket skivor, Spotify hade inte Beatles, AC/DC, Led Zeppelin eller Pink Floyd, hade inte det som jag ville lyssna på. Mer värt att köpa två skivor i

månaden än betala för Spotify. Men nu när de ändå har alla band jag vill lyssna på har jag släppt att köpa skivor. Samtidigt som jag är glad att bli av med dem tycker jag ändå om designen och cover art.

- Hur viktigt är musik för dig?

Väldigt viktigt. Sitter just nu och transkriberar intervjuer, så sjukt tråkigt utan musik. Brukar läsa låttexter, tycker att det är intressant att se meningen bakom musiken. Häftigt med texten, musiken, gitarrsolon gör att man följer en resa. Vems resa? Min som lyssnare eller artistens? Det är nog min resa i slutändan.

Pink Floyd gillar jag. Får gåshud av att lyssna på vissa låtar där man verkligen känner att artisterna pushar sig. Vissa låtar är bättre i vissa sammanhang. Det var vissa låtar jag lyssnade på efter jag gjorde slut med mitt ex som jag fick en känslomässig respons av.

- Vad ogillar du när det kommer till dagens musik?

Ogillar slarvig produktion, som Red Hot Chili Peppers’ Californication.

Komprimerades av deras producer så mycket att det förstör vissa låtar. Hatar dålig kvalitet.

- Om du skulle göra musik, vad för sorts musik skulle du göra?

Rockmusik.

- Vad för sorts hörlurar har du och när använder du dem?

Audio Technica M50X (ligger oftast hemma, eller om jag reser, eller om jag vet att jag kommer sitta hela dagen), iPhone-hörlurar.

- Hur förvarar du dem?

Lägger dem (ATH M50X) platt i datorväskan, egentligen ska man vika ihop dem men då blir den för bred. Fick en läderpouch men använder inte den för samma anledning. In-ear brukar vara i fickan ihoprullade, blir oftast inte trassligt ändå.

- Vad är frustrationsmoment för dig med hörlurar?

In-ear, hatar att de gör ont i öronen och glider ut långsamt. Går alltid sönder i sladdens bas, “Ni kan fixa så det inte går sönder här”, lite extra material. Gillar ATH för att man kan ersätta sladden. Lädern på den har spruckit, kanske för att jag har för stort huvud och har stretchat ut dem. Svårt att byta ut kuddarna.

- Vad är önskemål/förhoppningar/drömmen för dig med hörlurar?

Sugen på att köpa AirPods, verkar vara så smidigt. Slipper hela jävla sladdelen. Ingen risk att det kommer bli knas. En jobbig sak är att connecta och disconnecta Bluetooth, orolig att det kommer bli konstigt att hoppa anslutning från min (Apple) iPhone till min (Windows) dator.

Drömmen skulle ha att ha de hörlurarna när jag är ute, och hemma några riktigt najs over-ear, open-back hörlurar med förstärkare. Men det kostar också pengar, så kommer vänta med att köpa sånt.

- Vad tycker du om noise canceling?

Lånade en kompis noise canceling over-ear, det är häftigt. Speciellt på flyg, så jävla skönt att ta bort all ljud. Hört att man måste använda batterier, vet inte hur det är med det, om man behöver byta ofta. Är nog positivt inställd.

- Vad tycker du om wireless?

Skönt att slippa sladdar, hatar sladdar, går alltid sönder.

- Evaluera Urbanears-produkter

Tycker om hur stilrena de är. Jämför med ATH M50X, vad är det här för nåt? En triangel? En metallring? Massa roliga detaljer, som den här flärpen med loggan. Fast det här (ATH M50X) känns väl lite mer kvalitet, lite metall här. Det är nog

materialvalet som gör det, antingen ser stilrent ser lyxigt ut, eller så finns det en risk att stilrent ser billigt ut. Typ Plattan ADV Wireless, de kostar ju säkert tänker jag, för de är trådlösa, men jag skulle förvänta mig att de skulle ha ett lägre pris.

“Tycker att det är häftigt att det är så enkelt.” Det har ju najs design, men det känns ändå lite billigare. Har ändå sett liknande kopior på AliExpress från Kina. Det är ju enkelt att kopiera för att de har verkligen lyckats destillera ner hörlurarna till grunden. De känns mjuka, “playful”, de känns inte seriösa. Fast jag säger det inte på ett

negativt sätt, om jag t.ex. hade ett par Beats by Dre, då skulle jag nog vara lite “Hm, hm, titta på mig, jag har ingen aning vad jag håller på med men jag har Beats by Dre, jag är bättre än dig”, medan de här känns lite mer “humble”.

- Om du skulle se Urbanears som en person, hur skulle du beskriva den personen?

Tänker mig en Stockholmare, designen är väldigt Skandinavisk. Kanske hade funkat med lite trädetaljer. Stockholm säger jag för de känns ändå hippa på nåt sätt, men det är inte så att de är flashiga, så jag tänker inte nån från Östermalm som tjänar fett mycket pengar. Söder skulle jag säga, mellan 20-35 år gammal.

Tänker inte att personen jobbar med nåt specifikt, men jag tänker inte att de jobbar med nåt fysiskt utan de sitter i ett kontor. Behöver inte vara en han, kan vara en hon,

kan vara en hen. Blir nog undermedvetet att jag tänker han, men jag ser inga problem med att en hon skulle ha på sig de här.

- Vad tränar du och hur ofta?

Push-ups, hantlar, en kvart varje morgon.

- Har du en träningsplan du följer?

Alltid exakt samma grejer. Orkar inte hålla på tänka, “Åh ska jag träna mina calves” och så. Mest bara att jag vill bygga muskler, men inte så att jag dricker proteinpulver eller nåt.

- Varför tränar du?

Komma igång med dagen, måste ändå röra på mig. Gick upp i vikt innan sommaren, kände att jag måste gå ner.

- Har du specifika mål du vill uppnå med träningen?

Komma under 90 kg. Men målet är väl egentligen att komma igång och leva mer nyttigt. Märkt att stress gör att jag går upp i vikt, äter sämre.

- Vad för sorts musik brukar du lyssna på när du tränar?

Om det är helg och jag vaknar senare blir det Metallica på mina stora högtalare. Om det är mitt i veckan blir det rapmusik.

- Känner du att du saknar något under träningen? (Feedback, notifications)

Gillar ändå feedbacken med att se att det händer saker med vikten. Det som fattas är väl en träningsbänk, typ redskap. Skulle vara najs att veta hur mycket jag faktiskt får i mig när jag äter. Försöker undvika att äta skit, ibland går det bra, ibland dåligt.

Använder en app som ger mig tider på alla mina aktiviteter, det gillar jag. Då ser jag exakt hur mycket jag hinner göra på tiden jag har.

- Tidslinje på hur du lyssnar på musik under en hel dag