• No results found

- Favoritmärken? Kläder, skor, teknik?

Skor: köper sneakers på Adidas (designen, inte imagen, inte den extrema

street-imagen), andra skor på Vagabond (skinnskor), kläder: &other stories, jag är en Applemänniska (mest funktionsmässigt, vanemänniska). Jag gillar Råsaft, den är najs, formen, flaskan, den ser god ut.

Sen tycker jag om att inte ha samma som andra, om det är värsta hypen på vita Adidas, så vill jag inte ha det. Jag vill ha min egna favoritsko.

- Vad använder du för social media?

Facebook, Snapchat, Instagram (tar över Snapchat-funktionen mer och mer, med my stories).

- Vad brinner du för?

Att man ska ha kul och må bra, göra det man blir glad av. Inte stressa och känna sig pressad av andra. Försöker ta ett steg tillbaka, få överblick i situationen och fokusera på det viktiga. Jag orkar inte göra saker som inte är meningsfullt. Det är viktigt att ha kompisar och att man är omtyckt

- Vad för sorts musik brukar du lyssna på?

Pop-musik, ganska brett inom det, från rock till elektroniskt. Mycket svenskt, mycket Kent. Lyssnar mycket på discover weekly, små artister med bara en skiva. Förr fokuserade jag på själva artisten, men nu är det mer fokus på låtarna, vilket är lite synd för nu blir man inte så taggad på att gå på konserter för man vet inte vad det är för något.

- Vad brukar du använda för att lyssna på musik (Spotify, skivor, osv)?

Enbart Spotify, bara musik, inte podcastmänniska.

- Hur viktigt är musik för dig?

Det är viktigt, jag lyssnar ju på musik varje dag, så fort jag är ensam. När jag går till kassan i mataffären tar jag inte av mig hörlurarna, bara pausar musiken. Så personen i kassan förstår inte om jag hör eller inte. Jag tar inte av mig för att jag har oftast många saker i händerna, mycket att bära. Jag pausar musiken med en liten knapp på sladden, så det är lätt.

- Vad ogillar du när det kommer till dagens musik?

Om det kommer musik som inte matchar ens humör. Ogillar hip hop.

- Om du skulle göra musik, vad för sorts musik skulle du göra?

Elektroniskt, så att man kan pilla med datorn. Lite mer chill med tydliga beats.

- Tidslinje på hur du lyssnar på musik under en hel dag

Glad musik på morgonen för att komma igång. Cyklar till skolan, har hörlurar för att hålla öronen varma. Har högtalare hemma som alltid är på, så så fort jag är

uppkopplad till wifi hemma så så kan jag sätta på dem (med datorn, iPad, mobil). Har en spellista med all möjlig sorts musik. Sätter på första låten som verkar bra, och låter

spellistan gå och om en dålig låt kommer så går man till nästa låt. Köar inte låtar. Inte så noga på vad jag vill lyssna på.

- Hur viktiga är hörlurar för dig?

Jag behöver ha hörlurar, det är viktigt. Men sen kanske vilka jag har är kanske mindre viktigt. Det är viktigt att de inte trillar ut om man har in-ear, ibland så har jag fått skavsår i örat av såna också.

- Vad för sorts hörlurar har du och när använder du dem?

Marshall använder jag mest. Mina Bagis-lurar från Urbanears är fina i färgen, men ramlar ut. Jag gillar att sladden har textil på sig också, då trasslar de mindre. Jag har iphone-lurar, men de ligger fortfarande i förpackningen

.

- Hur förvarar du dem?

I väskan, rullar ihop dem. Om jag har en liten väska använder jag mina in-ears från Urbanears (Bagis, men de ramlar alltid ut ur mina öron, de är mina

emergency-hörlurar), de använder jag en gång varannan vecka. Oftast när jag ska gå ut någonstans sent med en liten väska.

- Vad är frustrationsmoment för dig med hörlurar?

Trassel med sladd. Att de börjar glappa ibland, sladden längst ner vid mobilen.

- Vad är önskemål/förhoppningar/drömmen för dig med hörlurar?

Diamond tears, fina, men inte så bekväma. Väldigt dyra också. Jag såg dem i Hong Kong lite då och då. Om man skulle ha dem i Sverige hade folk trott att man var helt crazy. Men jag hade haft på mig dem ändå, ibland i alla fall.

- Vilka hörlursföretag har du koll på, och varför?

Marshall för att jag har såna, jag gillar att sladden skruvar sig. De är bra, jag har haft två stycken.

- Vad skulle få dig att köpa sporthörlurar?

De med båge ser lite töntiga ut. De kan ha samma funktionalitet, men de behöver väl inte se så nischade ut? Om de ser mindre snabba ut så skulle de vara intressanta.

- Vad tycker du om noise canceling?

Aldrig provat, men de verkar ju vara jättebra. 10 % av tiden jag använder hörlurar skulle jag använda noise canceling. Men det låter värt det. När man flyger eller pluggar. När jag är ute och springer så vill jag kunna höra mig andas och såna grejer. För då får man en bild av hur ansträngd man är, inte bara hur det känns.

Jag vill höra fotsteg och såna grejer, feeling att man faktiskt är ute och rör sig. Det bidrar till känslan. Jag brukar inte fokusera på musiken när jag springer, det smälter in i bakgrunden. Jag lyssnar på samma musik som jag brukar göra i vardagen annars. Jag brukar inte ändra låt när jag springer. Då ser jag till att jag kan lyssna på bra musik i en timme utan att jag kommer vilja ändra på något.

- Vad tycker du om wireless?

Det är bra. Men då är det Bluetooth, och jag har lite svårt för det, det krånglar ofta när man ska ansluta. Det är en liten procedur när man ska få det att fungera. Man vill att det ska gå på en sekund.

- Evaluera Urbanears-produkter.

Deras image känns bra. Deras produkter känns väldigt simpla. Men jag tycker om att de har olika färger. Jag får en najs feeling när man tittar på deras förpackningar. Jag får lite ryggsäck-feeling av huvudbandet, inte så najs. Inget spännande. Det ser lite tråkigt ut. Jag gillar plast-delen på kåporna.

- Om du skulle se Urbanears som en person, hur skulle du beskriva den personen?

Jag tänker mig någon som är 35 år och är en tjej (45 år, om det är man). Med glasögon. Klär sig i svart, minimalistisk person. Men försöker ändå vara lite

utmanande men lyckas inte riktigt. Svartklädd med lite små accessoarer, en färgklick. Jobbar med något kreativt, ingen torr person.

- Vad tränar du och hur ofta?

Gym, pilates, löpning, totalt 3 ggr i veckan, försöker i alla fall.

- Har du en träningsplan du följer?

Nej, tänker på dagsformen, om jag hittar något kul pass att gå på. Jag har ett måndagspass jag alltid brukar gå på.

- Varför tränar du?

Jag har tränat hela mitt liv, det känns bra efteråt, men också under träningen (om man inte har tvingat sig dit). Om jag inte har lust brukar jag skita i att träna. Jag har tränat löpning ganska länge. Det är en del av vardagen att träna.

- Har du specifika mål du vill uppnå med träningen?

Nej, det skulle jag inte säga. Ibland har jag varit anmäld till ett lopp, och då har man väl tänkt att man ska klara sig under en viss tid. Men jag är ingen tävlingsmänniska. - Känner du att du saknar något under träningen? (Feedback, notifications)

Om man provar något nytt och är osäker på hur man gör så vill man ju ha feedback. Om man springer och börjar bli trött så kanske man behöver lite pepp. Det hjälper om

någon skriker på mig, då känner jag mig tvingad till att fortsätta träna och göra saker, att jag inte får ge upp.