• No results found

Mässen 2, Strängnäs, ansökan om bygglov för nybyggnad av två flerbostadshus och miljöbod

Beslut

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar att

1. bevilja ansökan om bygglov för nybyggnad av två flerbostadshus och miljöbod med stöd av 9 kap. 30 och 31b §§ plan- och bygglag (2010:900), PBL, med motivering att avvikelser sammantaget bedöms vara en liten avvikelse, förenligt med detaljplanens syfte.

2. ge handläggaren i ärendet delegation på att upprätta tillhörande bilaga med kompletterande information inför startbesked.

3. debitera sökanden en avgift om 133 200 kronor (inklusive teknisk prövning), enligt gällande taxa.

Yrkanden

Mari Bohman (S) yrkar, med instämmande från Magnus Brandel (S) och Björn Karlsson (SD), bifall till bygglovsansökan med motiveringen att åtgärden kan betraktas om en liten avvikelse.

Beslutsgång

Ordföranden ställer bifall till bygglovsansökan mot avslag för detsamma och finner att nämnden beslutar bifalla bygglovsansökan.

Beskrivning av ärendet

Peab Bostads AB ansöker om bygglov för nybyggnad av två flerbostadshus och miljöbod. Byggnaderna benämns hus A och B.

För fastigheten gäller detaljplan 0486-P16/8, Mässen 2 m.fl., antagen 2016-08-10 och lagakraft vunnen 2016-10-06.

Åtgärden avviker från gällande detaljplan med att hus A placeras ca 2,46 meter på prickmark, d.v.s. mark som inte får bebyggas, och hus B placeras ca 3,5 meter in på prickmark. Byggnadsarean överskrids med 10 %, takmaterialet avviker från

bestämmelserna med att sökanden väljer papp istället för tegel, falsad slätplåt, sedumtak och liknande gröna tak. Miljöhusets byggnadsarea överskrids med 1,5 kvm för att uppfylla kraven från Sevab.

Hus A är på tre våningar med 10 lägenheter, hus B är på fyra våningar med 13

lägenheter. Utrymme på vinden finns för förråd, fläktrum och hisstopp.

Byggnaderna är på totalt 2453 kvm bruttoarea (inklusive miljöhus), 1497 kvm boarea, fördelat på 6 lägenheter på 2 rum och kök och 17 lägenheter på 3 rum och kök. Nytillkommen byggnadsarea 642,5 kvm.

Utvändigt utförs husen med taktäckning av papp och putsade väggar i tegelröd färg och entré- och hiss del i grå färg.

Parkeringsnormen uppfylls då ansökan om bygglov för parkeringsplatser har sökts tidigare i ett separat ärende.

Gällande rätt och beredning

30 § Bygglov ska ges för en åtgärd inom ett område med detaljplan, om 1. den fastighet och det byggnadsverk som åtgärden avser

a) överensstämmer med detaljplanen, eller

b) avviker från detaljplanen men avvikelsen har godtagits vid en tidigare bygglovsprövning enligt denna lag eller äldre bestämmelser eller vid en fastighetsbildning enligt 3 kap. 2 § första stycket andra meningen fastighetsbildningslagen (1970:988),

2. åtgärden inte strider mot detaljplanen,

3. åtgärden inte måste avvakta att genomförandetiden för detaljplanen börjar löpa, och

4. åtgärden uppfyller de krav som följer av 2 kap. 6 § första stycket 1 och 5, 6 § tredje stycket, 8 och 9 §§ samt 8 kap. 1 §, 2 § första stycket, 3, 6, 7, 9-11 §§, 12 § första stycket, 13, 17 och 18 §§.

Om åtgärden är en sådan ändring av en byggnad som avses i 2 § första stycket 3 b eller c, ska bygglov ges även om fastigheten eller byggnaden inte uppfyller kraven i första stycket 1.

Sådana åtgärder som genomförts utan bygglov med stöd av 4-4 c §§ eller motsvarande äldre bestämmelser ska inte beaktas vid bedömningen av om ett byggnadsverk eller en åtgärd överensstämmer med detaljplanen. Lag (2018:636).

31 b § Trots 30 § första stycket 2, 31 § 1 och 31 a § 2 får bygglov ges för en åtgärd som avviker från en detaljplan eller områdesbestämmelser, om avvikelsen är förenlig med detaljplanens eller områdesbestämmelsernas syfte och

1. avvikelsen är liten, eller

MSN § 106 forts.

2. åtgärden är av begränsad omfattning och nödvändig för att området ska kunna användas eller bebyggas på ett ändamålsenligt sätt. Lag (2014:900).

Kap 2: Allmänna och enskilda intressen

2 § Planläggning och prövningen i ärenden om lov eller förhandsbesked enligt denna lag ska syfta till att mark- och vattenområden används för det eller de ändamål som områdena är mest lämpade för med hänsyn till beskaffenhet, läge och behov. Företräde ska ges åt sådan användning som från allmän synpunkt medför en god hushållning. Bestämmelserna om hushållning med mark- och vattenområden i 3 kap. och 4 kap. 1-8 §§ miljöbalken ska tillämpas. Lag (2014:862).

4 § Vid planläggning och i ärenden om bygglov eller förhandsbesked enligt denna lag får mark tas i anspråk för att bebyggas endast om marken från allmän synpunkt är lämplig för ändamålet.

Kap 8: krav på byggnadsverk mm.

4 § Ett byggnadsverk ska ha de tekniska egenskaper som är väsentliga i fråga om 1. bärförmåga, stadga och beständighet,

2. säkerhet i händelse av brand,

3. skydd med hänsyn till hygien, hälsa och miljön, 4. säkerhet vid användning,

5. skydd mot buller,

6. energihushållning och värmeisolering, 7. lämplighet för det avsedda ändamålet,

8. tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga,

9. hushållning med vatten och avfall, 10. bredbandsanslutning, och 11. laddning av elfordon.

PBL 10 kap.

3 § En åtgärd får inte påbörjas innan byggnadsnämnden har gett ett startbesked, om åtgärden kräver

1. bygglov, marklov eller rivningslov, eller

2. en anmälan enligt föreskrifter som har meddelats med stöd av 16 kap. 8§.

4 § Ett byggnadsverk får inte tas i bruk i de delar som omfattas av ett startbesked för byggåtgärder förrän byggnadsnämnden har gett ett slutbesked, om nämnden inte beslutar annat.

PBL 11 kap

51 § Om någon bryter mot en bestämmelse i 8–10 kap. eller i föreskrifter eller

beslut som har meddelats med stöd av någon av bestämmelserna i 16 kap. 2–10 §§

eller mot en bestämmelse i en EU-förordning om krav på byggnadsverk eller byggprodukter, ska tillsynsmyndigheten ta ut en särskild avgift

(byggsanktionsavgift) enligt föreskrifter som har meddelats med stöd av 16 kap. 12

§.

Byggsanktionsavgifternas storlek regleras genom Plan- och byggförordningen, PBF, kap. 9.

Verkställa bygglov, rivningslov och marklov

En lovpliktig åtgärd får inte verkställas, det vill säga påbörjas, förrän fyra veckor efter det att lovbeslutet har kungjorts i Post och Inrikes Tidningar. Detta gäller även om ett eventuellt startbesked har utfärdats.

Om inte annat följer av 9 eller 33 §§ gäller att bygglov, rivningslov och marklov upphör att gälla, om åtgärden inte har påbörjats inom 2 år och avslutats inom 5 år från dagen för att beslutet om lov vunnit laga kraft, PBL 9 kap. § 43.

Bygglovsprövningen omfattar främst planöverensstämmelse, placering på tomt samt yttre och inre utformning enligt PBL 2 kap. och 8 kap. § 1-3, 9, 13, 17, 18 i de delar som inte prövats i detaljplan eller områdesbestämmelser.

Berörda grannar har beretts möjlighet att yttra sig.

Yttrande från fastighetsägare till Mässen 3 har inlämnats.

De ställer sig mycket positivt till att området äntligen färdigställs men med några förbehåll. De förordar att alla balkongräcken ska ha samma sorts utförande som befintliga hus i området d.v.s. av glas.

De vill även att balkongerna på hus A placeras så de vetter mot parken för att öka avståndet till ett befintligt flerbostadshus.

De vill helst se att bägge de nya byggnaderna får en fasad i vitt/ljusgrå kulör istället för det föreslagna tegelröd.

Byggherren har beretts möjlighet att yttra sig. Byggherren ändrar utformningen av balkongerna till glasräcken för att tillgodose grannarnas önskemål.

Att placera balkongerna mot parken strider mot gällande detaljplan därför kommer ingen ändring att ske.

Vad gäller färgsättningen skriver byggherren att de avser möta upp regementets röd/bruna kulörer närmast regementet för att sedan kunna ljusa upp när de närmar sig Brf Sjöparkens bebyggelse och att denna kulör följer detaljplanens syfte.

MSN § 106 forts.

Grannen informerades om att sökanden har ändrat utformningen på balkongerna och svarat att då hoppas de att det går vägen samtidigt informerar de om att sökanden har lagt ut remsor på marken där dom visar var husen ska placeras och det tycker att det ser bra ut och längre ifrån deras hus än vad de kunde se på ritningen.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens bedömning

Åtgärden avviker från gällande detaljplan med att hus A placeras ca 2,46 meter på prickmark d.v.s. mark som inte får bebyggas och hus B placeras ca 3,5 meter in på prickmark. Byggnadsarean överskrids med 10 %, takmaterialet avviker från bestämmelserna med att sökanden väljer papp istället för tegel, falsad slätplåt, sedumtak och liknande gröna tak. Miljöhusets byggnadsarea överskrids med 1,5 kvm för att uppfylla kraven från Sevab.

Färgsättningen uppfyller detaljplanens krav.

Enligt Plan- och bygglagen (PBL) 9 kap 31b § kan kontoret lämna bygglov till åtgärder som innebär liten avvikelse, om avvikelserna är förenliga med syftet i planen.

Aktuella avvikelser är förenliga med syftet i planen och med hänsyn till

omfattningen av flerbostadshusprojektet så bedöms avvikelserna sammantaget vara en liten avvikelse. Bygglov för nybyggnad av två flerbostadshus och miljöbod beviljas med stöd av 9 kap. 30 och 31b §§ plan- och bygglag (2010:900), PBL.

Uppgift om kontrollansvarig:

NN, behörighet komplicerad art.

Motiv till beslut

Åtgärden avviker från gällande detaljplan med att hus A placeras ca 2,46 meter på prickmark d.v.s. mark som inte får bebyggas och hus B placeras ca 3,5 meter in på prickmark. Byggnadsarean överskrids med 10 %, takmaterialet avviker från bestämmelserna med att sökanden väljer papp istället för tegel, falsad slätplåt, sedumtak och liknande gröna tak. Miljöhusets byggnadsarea överskrids med 1,5 kvm för att uppfylla minsta storlekskrav från Sevab.

Åtgärden bedöms inte medföra någon betydande olägenhet.

Kraven i 2 och 8 kap. PBL bedöms bli uppfyllda.

Överklagande

Den som vill överklaga miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut skall skriva till Länsstyrelsen i Södermanlands län. Skrivelsen skickas till:

MSN § 106 forts.

Strängnäs kommun

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 645 80 Strängnäs

Överklagandet skall ha inkommit till kommunen inom tre veckor från den dag då ni tog del av beslutet. Skrivelsen skall ange det beslut som överklagas och den ändring i beslutet som ni begär. Ni skall också ange varför beslutet är oriktigt och de bevis som ni vill åberopa till stöd för er talan.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, 2021-06-10

Ritning, situationsplan upprättad på nybyggnadskarta, inkommen 2021-04-30 Ritning, måttsatt situationsplan, inkommen 2021-04-30

Ritning, fasader, Hus A, inkommen 2021-06-09 Ritning, plan, Hus A, (4 st.) inkommen 2021-06-09 Ritning, Sektion, Hus A, (2 st.) inkommen 2021-06-09 Ritning, takplan, Hus A, inkommen 2021-06-09 Ritning, fasader, Hus B, inkommen 2021-06-09 Ritning, plan, Hus B, (5 st.) inkommen 2021-06-09 Ritning, Sektion, Hus B, (2 st.) inkommen 2021-06-09 Ritning, takplan, Hus B, inkommen 2021-06-09 Ritning, Miljöbod, inkommen 2021-05-21 Delgivning

Sakägare med invändningar som inte tillgodosetts:

Brf Mälarutsikten NN

Stabsvägen 13 645 33 Strängnäs

MSN § 106 forts.

Underrättelse

Eldsund 6:7, 6:8, 6:9, 6:10 Mässen 3, 4

Strängnäs 2:1, 2:45 Kungörelse

Kungörs i Post - och inrikes tidningar enligt PBL 9 kap. 41 §.

Kopia till Kontrollansvarig

____________________

Åkers styckebruk 1:478, ansökan om bygglov för ändrad