• No results found

Trafikplan för Strängnäs stads stadskärna, beslut om samråd

Beslut

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar att

1. godkänna planförslaget och låta förvaltningen ställa ut detsamma för samråd.

Yrkanden

Thore Berggren (M) föreslår i tilläggsyrkande att Finningevägen, sträckan från Mariefredsvägen till Tryffelstråket, ska inkluderas som huvudstråk för gång- och cykeltrafik i nordvästlig riktning (kartor sid 76 och 83).

Beslutsgång

Ordföranden frågar om nämnden kan besluta att godkänna planförslaget, med tillägg enligt Thore Berggrens yrkande, och låta förvaltningen ställa ut detsamma för samråd.

Beskrivning av ärendet

Förvaltningen har funnit uppdateringsbehov av trafikplan för Strängnäs Stad. Den gällande trafikplanen är antagen 2001, vilket innebär att ett antal påverkande faktorer har tillkommit under åren. Många av de åtgärder som föreslagits i den ursprungliga trafikplanen är nu genomförda och kommunen önskar nu ta ett aktuellt helhetsgrepp om trafiksituationen primärt för den centrala stadskärnan.

Handlingen är av strategisk art och skall utgöra underlag för framtida detaljplane-arbeten i staden men även stödja andra övergripande stadsutvecklingsprojekt.

Stor del av trafikplanens innehåll utgörs av sammanställningar av tillämpbara analyser och utredningar men ger också en samlad bild av såväl kommunala, regionala som statliga målsättningar.

Trafikplanen skall tillse både trafikrörelser genom stadskärnan men även trafik med stadskärnan som målpunkt. Planen skall förutom framkomlighet för passerande möjliggöra en gynnsam centrumutveckling.

Den viktigaste delen att beakta vid genomläsning är stycket Strategier och Åtgärder, sid 70-124 samt i andra hand stycket om Identifierade Brister, sid 65-69.

Betydande frågor som utredaren pekar på och som måste belysas ytterligare i vidare arbete med trafikplanen och kommande utvecklingsprojekt:

- Trafikprioriteringen i själva stadskärnan är i dagsläget otydlig och det finns ingen konsensus för vilka trafikslag eller funktioner, ex kollektivtrafik eller gång- och cykeltransporter, som skall ges företräde inom stadens centrala delar. Detta är extra tydligt efter Storgatan där motorburen trafik, gångare, cyklister samt dubbelsidiga parkeringar konkurrerar om utrymme som inte tillåter samtliga funktioner. Utredaren föreslår att kommunen på ett

tydligare sätt bör arbeta med gestaltning och utformning i gatumiljöer, för att prioritera främst gång- och cykeltransporter och på sikt minska den motorburna trafiken.

- Det finns en otydlighet och/eller avsaknad i strukturer både gällande huvudnät för cyklister samt sammanhängande förbindelser av huvudleder för biltrafiken. Utredaren anger att den sista avsaknaden inte enbart är av negativ karaktär. Troligen påverkas dock framkomligheten ex Tosterö-Resecentrum, vilket gör att resenärerna väljer mindre lämpade resvägar.

- Avsaknad av ett simuleringsverktyg, en trafikflödesmodell, medför att det är svårt att bedöma tillkommande bebyggelses påverkan på trafiknätet samt bedöma konsekvenser av föreslagna åtgärder men än översiktligt.

Kontoret avser utreda möjligheten att producera en sådan inför trafikplanens antagande.

Kontoret bedömer att liggande produkt nu är lämplig för samråd med övriga kommunala nämnder, föreningar, intresseorganisationer och allmänhet.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Trafikplanen i sig medför inga ekonomiska konsekvenser. Ev. efterföljande åtgärdsplanering kräver dock kostnadsuppskattningar och kalkyler för eventuella investeringsbehov.

Övriga konsekvenser

Målet med trafikplanen är att skapa en attraktiv stadsmiljö där trafikslagen samsas men där de minst omgivningspåverkande transporterna prioriteras. Effekten blir positiv både för stadskärnans utveckling och ger goda förutsättningar att bidra till flertalet av de globala målen i Agenda2030.

Uppföljning

Med hjälp av inkomna synpunkter skall förslaget bearbetas och förbättras inför antagandet.

MSN § 113 forts.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, Trafikplan för Strängnäs stads stadskärna, 2021-05-18 Trafikplan för Strängnäs stads stadskärna, 2021-05-17

Beslutet skickas till -

____________________

Dalby 4:3, beslut om planbesked

Beslut

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar att

1. ge positivt planbesked enligt 5 kap. 2 och 5 § plan- och bygglagen, PBL, med kategori K och bedömer att slutligt beslut om att anta, ändra eller upphäva detaljplanen tas innan 2023 års utgång.

2. avgiften för planbeskedet är 9 500 kr i enlighet med fastställd taxa av kommunfullmäktige.

Beslutsgång

Ordföranden finner att det bara finns ett förslag till beslut och att detta blir miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut.

Beskrivning av ärendet

Begäran om planbesked har inlämnats av fastighetsägaren NN gällande fastigheten Dalby 4:3, inkom 2021-03-12 Begäran avser upphävande av en del av detaljplanen 0486-P05/9 för fastigheten Dalby 4:3. Syftet är att möjliggöra utveckling av området med inriktning på odling och kursverksamhet med möjlighet till växtförädling och enklare övernattning.

För området gäller Översiktsplan (ÖP) 2014. Platsen omfattas av detaljplan för Dalby 4:3, Aspö, Tosterö, 0486-P05/9.

Ärendet har samråtts med planberedningen den 24 maj 2021, i enlighet med beredningsblankett samt kompletterande information vid mötet. Planberedningen har vid samrådet uttalat att förvaltningens bedömning kan följas och förslag om att planering ska inledas.

Motiv till beslut

Planändringen bör genomföras och prioriteras enligt föreslagen kategori med motivering:

Föreslagen ändring av detaljplanen med upphävande av en geografisk del av planen kan möjliggöra utveckling av området. Hävande av del av detaljplanen motverkar inte kommunens översiktsplan. Dock behöver befintliga fastigheters rättigheter enligt gällande detaljplan beaktas, bedöms detta inte kunna ske med separata avtal (ex servitut för gemensamma anläggningar) bör ny detaljplan

MSN § 114 forts.

produceras istället för att delar av befintlig plan hävs.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Planarbetet finansieras genom planavtal.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Ingen uppföljning krävs.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, 2021-06-07

Beredningsblankett för planbesked, 2021-06-07 Begäran om planbesked, 2021-03-12

Beslutet skickas till Planenheten

Sökanden NN

____________________

Gorsinge 1:61 och Vadstorp 1:1 m.fl., Strängnäs, beslut om planbesked

Beslut

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar att

1. ge positivt planbesked enligt 5 kap. 2 och 5 § plan- och bygglagen, PBL, med kategori B och bedömer att beslut om att anta detaljplanen (den initiala om området delas i flera detaljplaner) tas innan 2025 års utgång.

2. ange som villkor för att planuppdrag skall kunna ges:

etableringsplan med framtida inriktning för kommunens näringsliv är framtagen och förankrad i kommunen.

3. ställa krav på att ett övergripande planprogram skall föregå detaljplaneprövning.

4. avgiften för planbeskedet är 19 040 kr i enlighet med fastställd taxa (för stor åtgärd) av kommunfullmäktige.

Beslutsgång

Ordföranden finner att det bara finns ett förslag till beslut och att detta blir miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut.

Beskrivning av ärendet

Begäran om planbesked från Kilenkrysset AB gällande fastigheterna Gorsinge 1:61 och Vadstorp 1:1 m.fl., inkom 2021-03-24. Begäran avser upprättande av detaljplan för industri-/verksamhetsmark.

Området är en naturlig framtida utbredning av verksamhetsområden söder om Biskopskvarns trafikplats. Frågan gällande vidare utveckling vid sidan om Gorsingeberget/Gorsingeskogen (Strängnäs etableringspark) har dock inte behandlats i den nu gällande fördjupningen av översiktsplanen (FÖP) för Strängnäs stad – Härad. Förvaltningen anser därför att detaljplanen/-ernas framtagande bör föregås av ett övergripande planprogram för att klargöra

förutsättningar (främst påverkan allmänna intressen) och för att möjliggöra insyn och delaktighet från invånare och verksamma på orten innan avgränsningar och intentioner med detaljplanerna beslutas. På så vis sker ett informationsutbyte och en förankring på liknande sätt som i framtagande av FÖP.

Kommunens näringslivsenhet har i uppdrag att under hösten 2021 upphandla och producera en etableringsplan som skall ge riktlinjer för hur kommunen beaktar framtida näringslivsetableringar. Innan ett planuppdrag ges till planavdelningen

MSN § 115 forts.

att påbörja planprogram behöver denna etableringsplan vara producerad och förankrad hos förvaltningen och politiken. Innehållet kan komma att påverka kommunens uppfattning om lämplig markanvändning.

Ärendet har samråtts med Planberedningen den 2021-05-24, där beredningen ger samsyn på att etableringsplan skall vara förankrad innan planprogram kan

påbörjas.

Motiv till beslut

Planläggningen bör genomföras enligt föreslagen kategori B med motivering:

Den area som förfrågan behandlar möjliggör ett stort antal tänkbara arbets-tillfällen, vilket är av betydande samhällsintresse.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Långsiktiga ekonomiska konsekvenser kommer uppstå för kommunal

infrastruktur, främst i form av allmänna gator och anläggningar för hantering av dagvatten. Det kan även identifieras behov av allmänna park- och naturområden.

Investeringar finansieras i detta fall av exploatören via exploateringsavtalet men framtida underhållskostnader belastar kommunens driftbudget. Frågan om kommunala anläggningar bör behandlas översiktligt redan i planprogram för att säkerställa en god resurshållning och samverkan.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Via planuppdrag, planprogram, detaljplan/-er Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, 2021-06-02

Beredningsblankett för planbesked, 2021-06-02 Begäran om planbesked, 2021-03-24

Beslutet skickas till

Kilenkrysset AB, Box 554, 645 25 Strängnäs ____________________