• No results found

Materiál a příprava materiálu před pletením

In document 1. Význam a vznik zkamenělin (Page 31-35)

4.1. Výběr materiálu pro pletení

Na materiály určené k pletení jsou kladeny vysoké požadavky na pevnost, tažnost a odolnost vůči různým vlivům. Použitá příze má zásadní vliv na výsledné užitné vlastnosti pleteniny.

Při pletení měníme tvar příze a proto požadujeme její poddajnost, měkkost, pružnost a nízké třecí vlastnosti. Zároveň musí být dostatečně pružná. Při výběru příze zohledňujeme řadu hledisek ve vztahu ke druhu výrobku a jeho požadovaným vlastnostem. Materiál musí odpovídat druhu a jemnosti stroje, vazbě, nebo způsobu použití výrobku a zvýšení komfortu při nositelnosti. Nejdůležitější je soulad jemnosti stroje s jemností zpracovávaného materiálu.

Stejně tak je třeba si uvědomit, jakých vzorovacích možností stroje budeme využívat, protože nevhodně zvolený materiál nám nemusí dovolit jich využít. Dále je při výběru rozhodující módnost, barevnost, cena a nositelnost. Materiál nesmí být příliš znečištěný, zaprášený nebo lámavý aby neznečišťoval stroj a nezvyšoval jeho poruchovost. Nezbytný je optimální zákrut a zamezení smyčkování nitě.

Použitý materiál byl od českého výrobce nabízejícího dostatečně širokou škálu barevných přízí vhodné jakosti a jemnosti.

Je použito dvojmo skané příze8 z homogenní směsi 50% akrylu a 50% bavlny o síle Nm 30/2 se speciální úpravou proti žmolkování. Jde o materiál s příjemným omakem. Z dostupných vzorkovníků nejlépe splňoval nároky na lesk, pružnost a požadovný vzhled. Bavlna dodává směsi vlastnosti zvyšující komfort při nošení. Díky jejímu podílu lze oděv nosit přímo na holém těle. Podíl akrylu zlepšuje tvarovou stálost a usnadňuje údržbu.

8 Příze – nit vyrobená ze spřadatelných vláken postupným zpracováním v přízi. Vyrábí se z jakýchkoli vláken předením v přádelnách.

31

4.2. Bavlna

Bavlna se získává z keře bavlníků jako jednobuněčná vlákna, která obrůstají semena v tobolce rostliny. Má velmi dobrou odolnost vůči oděru a pevnost v tahu. Dá se použít pro výrobky, které je třeba často prát a jsou více namáhány. Má příjemný omak a dobře odsává od těla vlhkost.

Je jedním z nejstarších textilních materiálů. Podle archeologických nálezů se zpracovávala již tři tisíce let před naším letopočtem. V dnešní době je stále žádanou surovinou v oděvním průmyslu i mimo něj. Rostliny bavlníku vyžadují specifické podmínky pro svůj růst.

Pěstitelské oblasti se nacházejí v takzvaném bavlníkovém pásu, který se nachází mezi 40°

severní a 28°jižní zeměpisné šířky.

Kvalitu a vlastnosti bavlny ovlivňují klimatické podmínky, počasí, choroby, složení půdy, zavlažován, uskladnění a jiné. Jedna odrůda bavlníku není nikdy stejná, pěstuje-li se v odlišných podmínkách. Rostlina rychle degeneruje, proto je v každé velké pěstitelské oblasti i šlechtitelská stanice. Šlechtění si klade za cíl vypěstovat rostlinu vyšší kvality s rychlejším dozráváním tobolek a lepšími vlastnostmi.

Barva bavlny se liší podle lokality pěstování i podle druhu. Obecně bývá bílá s nádechem žluté, hnědé nebo krémové barvy. Skvrny nebo šedá barva značí degradaci. Podařilo se ekologicky vypěstvat i bavlnu barevnou.

Vlákna vysoké jakosti mají hedvábný lesk a příjemný omak. Vlákna nižších kvalit jsou matná, nebo úplně bez lesku.

Bavlna má velmi dobré sorpční vlastnosti. Tím dobře odvádí od těla pot. V prostředí se stálou vyšší vlhkostí ji mohou napadat plísně. Sluneční světlo zapříčiňuje žloutnutí a ztrátu pevnosti. Působením vyšších teplot může dojít k hnědnutí a rozpadu vláken.

Bavlnu lze snadno barvit i bělit. Dobře snáší vyvářku. Upravuje se mercerací9. Ta se provádí pro zvýšení lesku, pevnosti a barvitelnosti.

9Mercerace - Působením koncentrovaného louhu sodného vlákna bobtnají v napnutém stavu. Tím mění ledninovitý průřez na kruhový, vyrovnává se jejich povrch a odstraňuje se zakroucení vláken.

32

Obr.č. 3 - Bavlna – příčný řez

4.3. Akryl

Polyakrylonitril je syntetické vlákno vyráběné polymerací akrylonitrilu. Bylo vynalezeno jako náhrada za vlnu, jako materiál s obdobnými vlastnostmi, ale vyšší dostupností a nižší cenou.

Při výrobě se většinou kabel trhá, nebo řeže do formy střiže. To z důvodu, aby svým charakterem byla téměř jako vlna. Je ale méně hřejivá než vlna. Rozdíly ve vlastnostech vláken se zakládají na tvaru průřezu a povrchové struktuře. To vzniká při výrobě vláken.

Zvlákňováním za sucha získávají plošší tvar a hladší povrch, za mokra kulatý nebo fazolovitý tvar s drsným strukturovitým povrchem. V současné době se vyrábí různé druhy modifikovaných10 vláken.

Vlákna jsou odolná proti chemikáliím, působení slunečního záření, jsou stálobarevná, lehká, nemačkají se a jsou odolná proti mikroorganismům a plísním. Špatně příjmají barvu, proto z tohoto důvodu jsou barvena již při výrobě. Akryl je snadno pratelný a rychle se suší.

10

33

Je měkký a příjemný na omak. Je vysoce hořlavý a při spalování uvolňuje jedovaté látky kianovodíku.

Materiály z akrylu by se neměly ždímat, žehlit a sušit zavěšené aby nedošlo k jejich nevratnému poškození. Je doporučeno sušeníí v rozprostřeném stavu. Při praní v příliš teplé vodě hrozí sražení.

Obr. č. 4 - akrylové vlákno – příčný řez

4.4. Soukání

Velmi významným krokem před začátkem pletení je soukání. To se provádí za účelem dosažení co nejvyšší kvality návinu materiálu a tím pádem i co nejvyšší jakosti výsledného výrobku. Výrazně ovlivňuje produktivitu a množství odpadu. Žádoucí je dosažení konstantního tahu po celé délce příze na návinu. Různé napětí nitě může způsobit nestejnoměrnost pleteniny. Stejnoměrného napětí docílíme napínacím zařízením na soukacím stroji. Cílem procesu je odstranění vad, které by mohly vést ke znehodnocení pleteniny, přetrhu nitě, nebo nežádoucímu ovlivnění vzhledu. Proto se odstraňují příliš silná místa, úseky příliš jemné, u kterých hrozí přetrh, nebo špatné uzly či nečistoty. Takováto místa se v soukacím zařízení přetrhnou a navážou buď tkalcovským uzlem, který má souměrné

34

rozložení na niti a dobrou pevnost, nebo se váží bezuzlovou metodou, kterou se také docílí vysoké kvality. Zlepšení zpracovatelnosti a snížení tření lze dosáhnout parafínováním nebo preparací. Oběma metodami dosahujeme hladšího povrchu nití pomocí vytvoření slabého nánosu parafínu nebo preparačního prostředku. Hlavním kritériem je jejich snadná pratelnost a neagresivita vůči materiálu.

Soukáním docílíme potřebné hmotnosti návinu nebo tvaru a způsobu vedení nitě na cívku.

Hmotnost návinu přizpůsobujeme dle potřeby, aby příliš malý návin nesnižoval produktivitu neustálou nutností doplňování a navazování zásoby nebo z důvodu lepšího navedení nití

Typ stroje: ruční dvoulůžkový plochý zátažný pletací stroj Dělení: 6E

In document 1. Význam a vznik zkamenělin (Page 31-35)

Related documents