• No results found

SKOLFS 2005:2

In document En hållbar utbildning (Page 74-77)

Utkom från trycket den 26 januari 2005

Senaste lydelse av

Myndigheten för skolutvecklings föreskrifter

om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

2004-12-10

Myndigheten för skolutveckling föreskriver följande med stöd av 2 § och 7 § förordningen (SKOLFS 2004:20) om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling.

1 §

Utmärkelsen Skola för hållbar utveckling kan tilldelas de verksamheter som anges i förordningen (SKOLFS 2004:20) om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling.

De verksamheter som omfattas är förskolor, alla skolformer inom det offentliga skolväsendet, samt fristående skolor och riksinternatskolor. Vad som sägs i dessa föreskrifter avser alla verksamheter enligt ovan och där verksamheten bedrivs enligt läroplanerna.

2 §

I bilaga till dessa föreskrifter finns kriterier uppdelade i två områden för utmärkelsen Skola för hållbar utveckling.

3 §

För att erhålla utmärkelsen Skola för hållbar utveckling krävs att verksamheten arbetar med samtliga kriterier inom de två områden som anges i bilagan samt avger en intresseanmälan och inlämnar en ansökan enligt följande. 1. Intresseanmälan. Verksamheten skall till Myndigheten för skolutveckling anmäla sin avsikt att arbeta för utmärkelsen Skola för hållbar utveckling genom att skicka in en intresseanmälan med adressuppgifter om verksamheten. Dokumentet skall vara undertecknat av ledning och huvudmannen för verksamheten.

2. Ansökan. När ett utvecklingsarbetegenomförts enligt kriterierna för utmärkelsen Skola för hållbar utveckling kan verksamheten när som helst under året ansöka hos Myndigheten för skolutveckling om att erhålla utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Ansökan, som skall vara undertecknad av ledning och huvudmannen för verksamheten, skall innehålla en dokumentation av genomfört utvecklingsarbete inom respektive kriterium inom område A samt ett urval av genomfört pedagogiskt arbete inom kriterieområde B. Urvalet skall spegla barnens och de studerandes delaktighet i processen.

4 §

Myndigheten för skolutveckling beslutar om huruvida verksamheten uppfyller kraven för utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. De verksamheter som får utmärkelsen erhåller ett diplom och rätten att använda en logotyp. Utmärkelsen gäller för en period av högst tre år från det att beslut fattats.

5 §

För att få behålla utmärkelsen måste verksamheten varje år utveckla sitt arbete. Lärandet i verksamheten skall utvecklas inom området hållbar utveckling genom breddning och fördjupning av erfarenheter och kunskaper om de sociala, ekologiska och ekonomiska dimensionerna i hållbar utveckling. Innan treårsperiodens utgång skall en samlad utvärdering av utvecklingsarbetet samt ett urval av genomfört pedagogiskt arbete inom kriterieområde B redovisas för Myndigheten för skolutveckling. Urvalet skall spegla barnens och de studerandes delaktighet i processen.

Myndigheten för skolutveckling kan då fatta beslut om en förlängning av utmärkelsen Skola för hållbar utveckling för ytterligare tre år. Processen upprepas sedan med intervall om högst tre år.

Övergångsregler

75

1. Dessa föreskrifter träder i kraft fyra veckor efter den dag då föreskrifterna enligt uppgift på dem utkom från trycket. 2. Verksamheter som påbörjat arbetet att uppnå utmärkelsen Miljöskola före dessa föreskrifters ikraftträdande kan fortsätta att tillämpa bestämmelserna i dess äldre lydelse dock senast fram till att en resultatredovisning är godkänd. Därefter skall de nya bestämmelserna enligt 5 § tillämpas.

Dessa föreskrifter träder i kraft fyra veckor efter den dag då föreskrifterna enligt uppgift på dem utkom från trycket. På Myndigheten för skolutvecklings vägnar

PIA ENOCHSON

EvaLotta Nyander

Bilaga

Kriterier för utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Utgångspunkten för verksamheten i en Skola för hållbar utveckling är skrivningarna i Läroplan för förskolan (Lpfö 98), Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet (Lpo 94) och Läroplan för de frivilliga skolformerna (Lpf 94) om värdegrunden, där betonas bl.a. vikten av att verksamheten skall utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och att var och en som verkar inom förskolan och skolan skall främja aktning för varje människas egenvärde och respekt för vår gemensamma miljö.

Arbetet i en Skola för hållbar utveckling karaktäriseras av delaktighet samt medvetenhet och kunskap om hållbar utveckling ur ett socialt, kulturellt, etiskt, estetiskt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Lärande för hållbar utveckling relaterar till aktuella frågor om hållbar utveckling i närmiljön och samhället i övrigt, vilket medför att arbetet för Utmärkelsen skola för hållbar utveckling är en ständigt pågående process.

Lärande för hållbar utveckling handlar om att förvärva sådana kunskaper som gör det möjligt att delta i demokratiska processer. Därför blir en viktig uppgift att finna arbetssätt där processen sätts i centrum och där barnen/studerande får genomleva demokrati. Barnen/studerande ska ges möjlighet att orientera sig bland olika uppfattningar och att utveckla kunskaper för att kritiskt kunna värdera olika alternativ och en förmåga att kunna agera.

Lärande för hållbar utveckling handlar om frågor som rör normer, värden, etik, moral, mänskliga rättigheter, demokrati, delaktighet, jämställdhet, etnicitet, makt, samhälleliga intressekonflikter och vår relation till naturen. Det centrala i lärande för hållbar utveckling är att dessa frågor integreras och bildar en helhet.

Basen i arbetet för att erhålla utmärkelsen är att verksamheten bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete och lever upp till de lagar och förordningar som har relevans för området.

Kriterier har utformats inom följande områden: A. Pedagogisk ledning

B. Pedagogiskt arbete

A. Pedagogisk ledning

Nedanstående kriterier avser det ansvar som åligger den pedagogiska ledningen i att leda och utveckla arbetet för hållbar utveckling.

– Verksamheten är organiserad så att alla barn, studerande och personal ges möjlighet att aktivt delta i arbetet för en hållbar utveckling.

– Rutiner finns för hur ny personal informeras och involveras i arbetet för en hållbar utveckling.

– Personalen får den kompetensutveckling som krävs för att kunna delta i arbetet för en hållbar utveckling.

– Verksamheten informerar och delar med sig av sina erfarenheter av arbetet för en hållbar utveckling och samarbetar med andra verksamheter och aktörer utanför verksamheten.

– En samlad analys och bedömning görs årligen av måluppfyllelsen i de nationella styrdokumenten kring frågor som rör lärande för hållbar utveckling och åtgärder för utveckling formuleras om målen inte har uppnåtts.

B. Pedagogiskt arbete

Nedanstående kriterier avser det ansvar som åligger personalen i att utveckla det pedagogiska arbetet för hållbar utveckling. Lärande för hållbar utveckling handlar om att välja sammanhang och pedagogiskt innehåll där perspektivet

76

kan kopplas till mål i läroplaner och kursplaner och en bearbetning av dessa sker i syfte att skapa möjligheter för barn/studerande att nå nationella mål.

– Barn, studerande och pedagoger deltar gemensamt i arbetet med att formulera mål, planera, genomföra och utvärdera lärandet för hållbar utveckling.

– Övriga personalgrupper är delaktiga och stödjer arbetet kring lärande för hållbar utveckling utifrån sina kompetensområden.

– Barn och studerande har en aktiv, stark och tydlig roll och ges möjligheter att ha ett reellt inflytande över sitt lärande utifrån sina förutsättningar.

– Samverkan med det omgivande samhället förekommer kontinuerligt.

– Arbetet dokumenteras kontinuerligt och en samlad analys och bedömning görs årligen av måluppfyllelsen i de nationella styrdokumenten kring lärande för hållbar utveckling och åtgärder för utveckling formuleras om målen inte har uppnåtts. Den samlade bedömningen med åtgärder för utveckling rapporteras till ledningen.

77

In document En hållbar utbildning (Page 74-77)

Related documents